Προς το περιεχόμενο

προβλημα με θερμοκρασια cpu

alexaspi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ο σκοπός της θερμοαγώγημης πάστας δεν είναι να να "κρυώσει" τον επεξεργαστή. Είναι για να άγει το κρύο από την ψύκτρα προς το επεξεργαστή.

Γιατί;

Γιατί η αγωγημότητα της πάστας είναι κατά πολύ ποιο πολλύ από τον αέρα.

Άρα...θέλουμε τόση πάστα ούτος ώστε να μην υπάρχει αέρας στο ενδιάμεσο(ψύκτρα-επεξεργαστής) αλλά και να μην υπάρχει αρκετή πάστα για να χάνετε η αγωγημότητα.

Αφού πατάει ακριβώς η ψύκτρα πάνω στον επεξεργαστή γιατί να βάλω;

Κιώμος δεν πατάει ακριβώς, υπάρχουν πάντα καμπύλες που μπορούν να εκλωβήσουν αέρα ή και να αφήνουν να μπένει.

Αυτά από εμένα ελπίζω να βοήθησα. :-)

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Παιδιά ο σκοπός της θερμοαγώγημης πάστας δεν είναι να να "κρυώσει" τον επεξεργαστή. Είναι για να άγει το κρύο από την ψύκτρα προς το επεξεργαστή.

Ή να μεταφέρει τη θερμότητα στην ψύκτρα.

Δημοσ.
Ή να μεταφέρει τη θερμότητα στην ψύκτρα.

Φεύγει από τα πλάγια η θερμότητα από όσο ξέρω.(δεν μπορεί να πάει από εκεί που έρχετε το κρύο)

Δημοσ.

Πώς να ανάψει με 80°C; Μέταλλο είναι, όχι νερό.

Δεν έχεις πιάσει ψύκτρα που να είναι ζεστή δηλαδή; Τόσο ώστε να υποδεικνύει 50°C π.χ.;

Δημοσ.

πες τε μου και μια καλη παστα για να βαλω γιατι αυτη που αγωρασα πρεπει να ιταν λιγο μουφα εκανε 1 ευρο και στο πλαισιο βλεπω αυτες και αναρωτιεμαι

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Aircooling/Thermal-Paste.htm?sort=pricedesc&PriceRange=%E2%82%AC%20%20%20%20%20%209-19&IsInStores=1

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Aircooling/Thermal-Paste/Arctic-Thermal-Paste-Silver-5-12Gr-ARCTIC512US.htm

Δημοσ.
Ποιο κουτί έχεις;

δεν ξερω δεν ειναι μαρκας.

αλλα εχω χωρο για μετατροπες ακομα.

λιγο τα καλοδια στριμοχτικαν αλλα οχι κοντα στο cpu

Δημοσ.
Αν η απόσταση απ' τον επεξεργαστή σου μέχρι το πλαϊνό φύλλο είναι μεγαλύτερη από 16εκ., υπάρχουν αρκετές καλές επιλογές.

καπου τοσο ειναι αν υποθεσεις πως ολο το κουτι ειναι 18 εκ τοτε ειναι οκ?

και γιατι να παρω την 2η παστα και οχι την 1η???

εκει λεει πως η 1η ειναι 9,0 καλυτερη.

Δημοσ.
πάρε ένα χάρακα και μέτρα την απόσταση από το πάνω μέρος του επεξεργαστή μέχρι το πλαϊνό καπάκι.

9-10 εκατοστα ειναι

και ολο το κουτι (στα πλαγια) ειναι 18

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...