imitheos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Αγόρασα το βιβλίο Steps in Scala το οποίο κυκλοφορεί πρόσφατα και το οποίο όπως λέει ο τίτλος του εισάγει τον αναγνώστη στη γλώσσα προγραμματισμού Scala. Σκέφτηκα να βγάλω τα περιεχόμενα με την ψηφιακή για να πάρει όποιος θέλει μια ιδέα αλλά στο amazon look inside υπάρχουν ήδη. Από όσο πρόλαβα να διαβάσω φαίνεται καλογραμμένο και μου είναι κατανοητό ενώ δεν γνωρίζω ούτε Scala ούτε Java. Μια και η Scala δεν είναι ευρέως γνωστή, σκέφτηκα να αναφέρω το βιβλίο σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να ασχοληθεί μαζί της. Υ.Γ: Δεν είμαι ο συγγραφέας του βιβλίου και ούτε κερδίζω χρήματα από πιθανή αγορά του βιβλίου από κάποιον. Αν παρόλα αυτά, το μήνυμά μου θεωρείται διαφήμιση παρακαλώ κάποιον διαχειριστή να το διαγράψει Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2010 από imitheos
jstark Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα. Αγόρασα το βιβλίο Steps in Scala το οποίο κυκλοφορεί πρόσφατα και το οποίο όπως λέει ο τίτλος του εισάγει τον αναγνώστη στη γλώσσα προγραμματισμού Scala. Σκέφτηκα να βγάλω τα περιεχόμενα με την ψηφιακή για να πάρει όποιος θέλει μια ιδέα αλλά στο amazon look inside υπάρχουν ήδη. Από όσο πρόλαβα να διαβάσω φαίνεται καλογραμμένο και μου είναι κατανοητό ενώ δεν γνωρίζω ούτε Scala ούτε Java. Μια και η Scala δεν είναι ευρέως γνωστή, σκέφτηκα να αναφέρω το βιβλίο σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να ασχοληθεί μαζί της. Υ.Γ: Δεν είμαι ο συγγραφέας του βιβλίου και ούτε κερδίζω χρήματα από πιθανή αγορά του βιβλίου από κάποιον. Αν παρόλα αυτά, το μήνυμά μου θεωρείται διαφήμιση παρακαλώ κάποιον διαχειριστή να το διαγράψει Επειδή είναι ενδιαφέρον το αντικείμενο (Scala, Clojure, Scheme, Common LISP, Haskell), κανε ενα μινι-review οταν μπορέσεις για τη γλώσσα και το βιβλιο. Προς το παρον έχω μπλέξει τα μπουτια μου με Scheme/Common LISP με απώτερο στόχο την Clojure. Η scala δε μου γεμισε το ματι (για την ακριβεια μου το βγαλε)
aghahowa Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Ψάχνω και εγω βοήθημα για την Scala. Πόσο σε βοήθησε το βιβλίο τελικά;
imitheos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Ψάχνω και εγω βοήθημα για την Scala. Πόσο σε βοήθησε το βιβλίο τελικά; Η Java δεν μου άρεσε ποτέ, αλλά ένας φίλος μου δουλεύει Scala και μου λέει πολύ καλά λόγια και ότι είναι πολύ καλύτερη σε όλους τους τομείς, για αυτό πήρα το βιβλίο. Ένα από αυτά που μου άρεσαν είναι ότι δεν ξεκινά με πως να γράψεις το Linux σε Scala όπως μερικά βιβλία. Στην αρχή εξηγεί τι είναι ο αντικειμενοστραφής προγραμματισμός και γενικά εισαγωγικές έννοιες. Παρόλα αυτά αναφέρει και πιο προχωρημένα θέματα όπως δομές δεδομένων (δέντρα,λίστες,κτλ) και parsers και concurrent programming. Αυτό που με παραξένεψε είναι ότι οι parsers είναι στο κεφάλαιο 4 και το GUI programming είναι στο κεφάλαιο 6. Οι parsers πιστεύω έπρεπε να είναι πιο μετά αλλά αυτό είναι πταίσμα. Επίσης, κάτι άλλο που μου άρεσε (μερικοί ίσως να το θεωρούν μειονέκτημα) είναι ότι έχει πολύ κώδικα, έτσι έχεις εποπτεία για αυτά που αναφέρονται στο βιβλίο. Οπότε καλό είναι να το διαβάζεις μπροστά σε κάποιο υπολογιστή ώστε να μπορείς να δοκιμάζεις. Δεν έχω ασχοληθεί σε πολύ βάθος, αλλά γενικά δεν έχω παράπονο από το βιβλίο. Αυτό που με τσάτισε μόνο είναι ότι έχουν βάλει διπλή τιμή στην σκληρόδετη έκδοση σε σχέση με την χαρτόδετη.
tr3quart1sta Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Δημοσ. 21 Απριλίου 2014 Παρόλα αυτά αναφέρει και πιο προχωρημένα θέματα όπως δομές δεδομένων (δέντρα,λίστες,κτλ) και parsers και concurrent programming. Τι παιζει με το concurrency στην Scala? Απο τη μια διαβαζω οτι ειναι δυνατη σε αυτον τον τομεα και απο την αλλη οτι ειναι απο τα μειονεκτηματα της γλωσσας και ειναι δυσκολο να γραψεις thread-safe προγραμματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα