Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 218
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

oh nice, άρα πιάνει και την σειρά Vostro, thnx man :D

Τίποτα. Ότι κάνεις, αν το κάνεις, πρώτα επικοινωνία με την εκεί DELL για να το επιβεβαιώσουν

Δημοσ.

Λοιπόν άκου πως παίζει (και δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένες σειρές).

Επαγγελματικές σειρές Lattitude και Precision, καλύπτονται από International Warranty (και φυσικά με το ανάλογο Warranty Plan).

Σε σειρές όπως Adamo, Vostro, XPS, XPS Studio, ΔΕΝ ισχύει το International Warranty επίσημα, αλλά μπορεί να ισχύει Regional Limited Warranty (π.χ. Paneuropean Limited Warranty), της οποίας οι περιορισμοί αφορούν την κάθε χώρα ανάλογα με το Warranty plan που έχει το μηχάνημα, το μέρος από το οποίο αγοράστηκε, τη διάθεσή του ως μοντέλο στη χώρα που θα ζητηθεί το support κλπ.

Όλα τα ανωτέρω με λίγο ψάξιμο, αναφέρονται στους όρους εγγύησης της DELL US και DELL UK.

To ίδιο ισχύει και για τη Lenovo σε γενικές γραμμές.

Με HP δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, δε τα θεωρώ τόσο αξιόπιστα όσο DELL και Lenovo (αρκετά design flaws σε πολλά που έχω κατσαβιδιάσει ως ώρας).

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ειμαι πλέον κάτοχος και εγώ αυτής της οθόνης. Οντός εκπληκτικά χρώματα ιδίως στα game είναι το κάτι άλλο και όταν την έβαλα δίπλα δίπλα με την παλιά μου samsung έβλεπα μεγάλη διαφορά στα χρώματα των παιχνιδιών και υπήρχαν λεποτμέρειες που δεν την έβλεπα πριν. αλλα...

στο λευκό ρε παιδιά μου κάνει κάτι παράξενους κόκους. δλδ για να σας δώσω να καταλάβετε δεν είναι τόσο smooth το λευκό του όσο είναι στην samsung και είναι σαν να έχει κόκουςς. Είναι πρόβλημα την συγκεκριμένης οθόνης η έτσι δείχνουν αυτά τα panel?

Διάβασα και ένα παιδί που είχε κάποιο παρόμοιο πρόβλημα σε αυτό το νήμα αν και αυτός είχε γενικό πρόβλημα με το panel. Σε μένα όλα δείχνουν σωστά εκτός από τις φωτεινές λευκές επιφάνειες που έχει αυτό που έγραψα πριν

Δημοσ.

Μια και την δούλεψα λίγο την οθόνη και το έψαξα λίγο παραπάνω. Καταρχήν η οθόνη έχει φοβερά χρώματα. Μιλάμε η απόδοση των χρωμάτων της του μαύρου και γενικά το panel της με έχει αφήσει άφωνο. Ιδίως όπως είπα και πριν στα games είανι απίστευτη σαν οθόνη. Το μόνο της μείον είναι αυτό με το dirty white που έχει. Από τι διάβασα στο internet αυτό το πρόβλημα υπάρχει λόγο ότι η Dell δεν χρησιμοποιεί καποιο glossy για την οθόνη της ώστε να δείχνει ποιο smooth. Πάντως αμά την δουλέψεις λίγο συνηθίζετε.

Να προσθέσω ότι η καλύτερη ρύθμιση κατά την γνώμη μου από τις έτοιμες ρυθμίσεις που έχει είναι η adobe rpg, To games preset mode είναι υπερβολικό νομίζω και δεν κάνει σωστή απόδοση των χρωμάτων.

Δημοσ.

εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με 30 brightness και sRGB preset. για το λευκό που λες ούτε που το έχω διαπιστώσει.

Δημοσ.

Αμα δουλέψεις σε κάποια samsung που το λευκό είναι όντος λευκό θα καταλάβαινες τι λέω.Γενικά όλα τα lg panel από τι έχω δει έχουν το συγκεκριμένο θέμα με το dirty white στα panel τους.

Δημοσ.

Οντός διάβαζα αυτές τις μέρες ότι όλα τα ips panel της Dell έρχονται με ag coating panel και έχουν αυτό το grainy πρόβλημα. Αν έχεις συνηθίσει να δουλεύεις στον κορεάτη τόσα χρόνια σε ενοχλεί αυτό το πρόβλημα αλλά σιγά σιγά το συνηθίζω νομίζω. Πάντως από τι διάβαζα αυτές τις μέρες στο internet όχι μόνο δεν έχει anti glare coating στα panel της η Dell αλλά δεν χρησιμοποιεί και κάποια από τις τεχνολογίες που υπάρχουν για να το μειώνουν. Μλκ δεν είναι αυτό και δεν μειώνει ένα τόσο καλό panel όσο?

Οπώς είπα σε απόδοση χρωμάτων δλδ το να παίξεις ένα game να δεις μια ταινία η να δεις φωτογραφίες το panel είναι απίστευτο. Πως μπορώ να το αφαιρέσω από την δική μου όταν είναι καρφωμένο σαν μια απαλή ομίχλη στα ανοιχτά χρώματα :P?

Δημοσ.

και για ποιό πράγμα χρησιμοποιούν ag coating και τι πλεονεκτήματα έχει τόσο ώστε να θυσιάζουν την smooth απεικόνιση των ανοιχτών χρωμάτων?

Δημοσ.

γιατί αν ήταν πχ glossy η επιφάνεια, με το εξωτερικό φως θα γινόταν καθρέφτης και θα έβλεπες τον εαυτό σου αντί για αυτό που απεικονίζει η οθόνη

Δημοσ.

Και στην samsung 2232 που είχα δεν έχει glossy επιφάνεια αλλά από τι διάβασα χρησιμοποιούν διάφορες τεχνολογίες που μειώνουν αισθητά το grainy. Μιλάμε ούτε που το καταλαβαίνεις φοβερά smooth όλη η απεικόνιση. Από τι διάβασα είναι και πως θα σου κάτσει στο μάτι. Είναι μερικοί που το grainy το αντιλαμβάνονται ποιο πολύ. Μάλλον είμαι από αυτούς....

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εκάνα calibration με το huye pro και μιλάμε τα αποτελέσματα είναι απίστευτα. Πλέον τα πάντα δείχνουν ακόμα ποιο όμορφα και με την παραμικρή λεπτομέρεια. Ιδίως το displaygui εργαλείο που υπάρχιε για linux και mac κάνει πολύ λεπτομερή δουλειά/

Δημοσ.

Ελάτε ρε παιδιά που θα κάνετε τέτοια γυμνάσια στην οθόνη.Ακόμα και να ενοχλεί στην αρχή με τη χρήση συνηθίζεται και στο τέλος δεν το παρατηρείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...