Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και 2 ημέρες είμαι κι εγώ κάτοχος της DELL U2410.

Την έχω μελετήσει καιρό τώρα και είμαι περισσότερο ικανοποιημένος απόσο θα περίμενα.

Να εκφράσω και μια απορία...

Στο μενού της δε μου επιτρέπει να επιλέξω AUTO Adjust για τη φωτεινότητα.

Θεωρώ απίθανο να το κάνει μόνο χειροκίνητα και όχι αυτόματα.

• Απαντ. 218
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μήπως εννοείς τη δυναμική αντίθεση?

Αν ναι, δοκίμασε να επιλέξεις το game mode. (αν θες μετά να το απενεργοποιήσεις πήγαινε, Menu -> Display Settings -> Dynamic Contrast)

Δημοσ.

phanispal, όντως το σένσορα περίμενα να έχει ώστε να προσαρμόζεται μόνη της στη φωτεινότητα του γραφείου.

Νομίζω η δυανμική αντίθεση δε θα με καλύψει στην αυτόματη ρύθμιση...ντάξει δε χάθηκε κι ο κόσμος !

Δημοσ.

Αλλάζει τόσο πολύ η ποσότητα/ένταση του φωτός στο χώρο σου;

Αν ναι, είναι κάτι που το θες;

Γιατί εγώ για παράδειγμα ούτως ή άλλως δε θέλω πολύ φως στο δωμάτιο και δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις.

Δημοσ.

Εντάξει παλεύεται και χειροκίνητα. Είχα συνηθίσει μια LG και EIZO οι οποίες με τη χρήση του σένσορα προσαρμόζονται αυτόματα.

Ας μην μπούμε στη διαδικασία σύγκρισης...

Πάντως όταν δουλεύεις στον ίδιο χώρο και μέρα και νύχτα και εδικά αν έχεις κοντά παράθυρο ( όπου τραβάς και τα στόρια που και πού ) θα έχεις συχνές αλλαγές της έντασης του φωτός οπότε μια αυτόματη ρύθμιση θα βόλευε.

Όπως προείπα, δεν είναι και τόσο τρομερό και αυτό δεν της μειώνει καθόλου την αξία και την υψηλή της ποιότητα !

Απλά όταν δουλεέυεις στον ίδιο χώρο μέρα και νύχτα, βιώνεις πολλές αλλαγές της έντασης του φωτός ( ιδιαίτερα αν έχεις και παράθυρο κοντά όπου θα παίξεις και με τα στόρια που κ πού ). Είχα συνηθίσει LG k ΕΙΖΟ οι οποίες κάνανε την αυτόματη ρύθμιση λόγω του αισθητήρα.

Απότι βλέπω θα ελαττώνω τη φωτεινότητα χειροκίνητα το βράδυ και τελείωσε το θέμα. Απλά θα ζορίζομαι λίγο όταν θα βλέπω δίπλα μου την LG να το κάνει αυτόματα. Ας μην μπούμε σε συγκρίσεις ( εξάλλου δεν συγκρίνονται ).

Η έλλειψη του αισθητήρα δεν μειώνει ούτε τηυν αξία της U2410 ούτε την υψηλή ποιότητά της !

Τελικά το Auto Adjust που έχει στο μενού ( φυσικά δεν είναι για τη φωτεινότητα ) είναι για να πάρει αυτόματα τις ρυθμίσεις - calibration - χρώματα. Επίσης είναι διαθέσιμο μόνο αν παίρνεις σήμα από VGA. Με DVI δεν σου επιτρέπει να κάνεις Auto Adjust.

Όσων αφορά τον σένσορα που τελικά δεν διαθέτει, απλά βοηθά όταν είσαι στον ίδιο χώρο και μέρα και νύχτα κ ιδίως αν έχεις κοντά παράθυρο όπου θα παίξεις και με τα στόρια που κ πού !

Δεν της μειώνει την αξία - ποιότητα που διαθέτει, απλά θα ζορίζομαι μόλις θα βλέπω δίπλα μου την LG να το κάνει αυτόματα !

Nobody is perfect !

Η οθόνη είναι κορυφαία !

φφφφφφφφ με δούλεψε ο server..ανέβασα 3 φορές το ίδιο μήνυμα...sorry για την μεγάλη του έκταση !

Για όσους δεν έχουν δοκιμάσει το Auto Adjust κρατήστε μόνο το ότι παίζει μόνο αν παίρνεις από VGA.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα.Εχω και εγώ αυτη την οθόνη αλλά αυτο τον καιρό δεν την χρησιμοποιώ.Υπάρχει κάποιος τρόπος που να λειτουργεί σαν τηλεόραση? Με κάποιο εξωτερικό δέκτη ίσως?

Δημοσ.

"Παιδιά έχει πάρει κανείς το soundbar της u2410? Υπάρχει κάπου Ελλάδα?"

Είχα συμπεριλάβει μία Soundbar για τη δεύτερη Dell, σαν αυτά του έχει λινκάρει ο Φάνης. Εννοείται ότι στοχεύουν απλώς στα απολύτως βασικά, χωρίς καμία πρόθεση να δρέψουν δάφνες σε οποιοδήποτε άλλο τομέα.

Συνοπτικά, θα έλεγα ότι:

- είναι πολύ βολικό σύστημα, αφού ξεκαθαρίζει το "τοπίο" πάνω στο γραφείο και απεθευρώνεται πολύ χώρος (σε σχέση με οποιαδήποτε ηχεία)

- λιγοστεύει το καλωδιομάνι

- στα αρνητικά θα συμπεριλάβω φυσικά την ηχητική τους απόδοση με τον απίστευτα "κλούβιο" και στείρο ήχο, κατάλληλο μόνο για τους ήχους του λειτουργικού και για τίποτε άλλο θα έλεγα.

Α, παρατήρησα και κάποιες εκπτώσεις στην ποιότητα κατασκευής, δεν ήταν και τόσο solid κατασκευή...

Για απλή ηχητική κάλυψη και τίποτε άλλο είναι ΟΚ.

Δημοσ.

Απορία, αν φέρω την οθόνη που την έχω αγοράσει από Αμερική, θα με καλύπτει η εγγύηση στην Ελλάδα?

Όχι, τσεκαρισμένο.

Δεν ισχύει International Warranty για είδη που έρχονται από άλλο Region, εκτός από συγκεκριμένους επαγγελματικούς φορητούς όπου έχουν ειδικά warranty plans.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ok, καλώς

*EDIT*

Μάλλον θα τη φέρω και θα την πουλήσω για να πάρω ή την u2711 ή την u3011

Επεξ/σία από stamatisx
  • Super Moderators
Δημοσ.

εκτός από συγκεκριμένους επαγγελματικούς φορητούς όπου έχουν ειδικά warranty plans.

ενημέρωσε σε παρακαλώ ποιες είναι αυτές οι σειρές/μοντέλα, διότι ενδιαφέρομαι αρκετά...

Δημοσ.

ενημέρωσε σε παρακαλώ ποιες είναι αυτές οι σειρές/μοντέλα, διότι ενδιαφέρομαι αρκετά...

Λοιπόν άκου πως παίζει (και δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένες σειρές).

Για να έχεις International Warranty, πρέπει να ισχύουν τα παρακάτω:

- να προμηθευτείς ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3-year NBD (Next Business Day). Φυσικά ισχύει για 4, 5... Για 2 (που έχουν default) δεν παίζει.

- η χώρα που θα καταλήξει το προϊόν, να εμπορεύεται την ίδια σειρά με αυτή που αγόρασες πχ DELL Latitude

Τώρα αρχίζει το καλύτερο.

1. Το laptop έχει αγοραστεί στο όνομά σου

α) Απλά ταξιδεύεις σε άλλη χώρα. Τηλεφωνείς σε ένα International Support τηλέφωνο κι αν δεν λυθεί το πρόβλημά σου, το πηγαίνεις στην τοπική αντιπροσωπεία για επισκευή. Προτού ξεκινήσεις το ταξίδι σου, ενημερώνεις την DELL που ταξιδεύεις και για πόσες μέρες για να ισχύσει το παραπάνω.

β) Το laptop αλλάζει χώρα (σε άλλο region) διαμονής. πχ πας Αμερική ταξίδι, το αγοράζεις και γυρνάς Ελλάδα όπου διαμένεις. Η εγγύηση μπορεί να μεταφερθεί (αν ισχύουν φυσικά τα "μπλε" γράμματα) ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ από την ημερομηνία αγοράς(*).

2. Το laptop έχει αγοραστεί από έναν φίλο/συγγενή και στο στέλνει/φέρνει σε άλλη χώρα

Ισχύει ότι και στο 1β). Δηλαδή η εγγύηση μεταφέρεται στην "νέα" χώρα μετά από 6 μήνες(*). Το 1a) δεν ισχύει σε αυτήν την περίπτωση. Κοινώς για 6 μήνες δεν έχεις εγγύηση.

(*) Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι γιατί υπήρχαν πολλά φαινόμενα να κάνει κάποιος εμπόριο, αγοράζοντας laptop από φθηνή χώρα πχ Αμερική και να το πουλάει/στέλνει σε άλλες χώρες όπου το ίδιο είναι αρκετά ακριβότερο. Ζημιώνονταν έτσι αρκετά η τοπική αντιπροσωπεία.

Όλα τα παραπάνω τα γνωρίζω γιατί ψάχτηκα κι εγώ για να μου φέρουν ένα laptop από Αμέρικα και επικοινώνησα με το support της U.S. DELL. Αυτά τουλάχιστον ίσχυαν το προηγούμενο καλοκαίρι (2010).

Εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...