Προς το περιεχόμενο

Αγορά θήκη network storage με 2χ2TB.

spidergiannis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να παρω ένα δικτυακο σκληρο για να αποθηκέυω τα αρχεία μου και να εχουν προσβαση οι υπολογιστες του οικιακου δικτυου μου καθως και ο media player. Μετα απο λιγο ψαξιμο κατέληξα σε αυτην την θήκη:

NETGEAR Stora MS2000 - NAS server

Πιστεύω ότι είναι πολύ καλή η τιμή και το μονό αρνητικό που μπορώ να βρω είναι ότι είναι αρκετά περιορισμένο σε δυνατότητες out of the box αλλά με λίγο χρόνο και λίγο ψάξιμο μπορείς να κάνεις ότι θες. Σκέφτομαι να βάλω και δυο Western Digital Green Caviar 2TB SATAII 64MB

Συνολικά θα μου κοστίσει γύρω στα 250 ευρώ.

Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας. Εαν κανείς έχει πάρει την συγκεκριμένη θήκη, εντυπώσεις κτλ.

Δημοσ.

όπως πολύ σωστά αναφέρει ο συμφορίτης Thresh μην περιμένεις ταχύτητες πάνω από 12ΜΒ/sec , και ας είναι και χιλιάρι το δίκτυό σου . Σε αυτά τα entry lvl Nas όλοι οι επεξεργαστές είναι ARM , οπότε και η ισχύς και επιδόσεις είναι περιορισμένες . Για σοβαρές προτάσεις Nas θέλεις από 700 ευρώ και πάνω , οπότε σκέψου τη λύση ενός μικρού home server .

Από κει και πέρα αν περιορίζεσαι στα 250 ευρώ όπως λες , ρίξε μια ματιά σε Thecus ή Qunap. Την πρώτη στην ελλάδα την έχω δει στην ΜSsystems για τη δέυτερη θα σε γελάσω, αμφιβάλλω αν φέρνει κανείς.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

όπως πολύ σωστά αναφέρει ο συμφορίτης Thresh μην περιμένεις ταχύτητες πάνω από 12ΜΒ/sec , και ας είναι και χιλιάρι το δίκτυό σου . Σε αυτά τα entry lvl Nas όλοι οι επεξεργαστές είναι ARM , οπότε και η ισχύς και επιδόσεις είναι περιορισμένες . Για σοβαρές προτάσεις Nas θέλεις από 700 ευρώ και πάνω , οπότε σκέψου τη λύση ενός μικρού home server .

Από κει και πέρα αν περιορίζεσαι στα 250 ευρώ όπως λες , ρίξε μια ματιά σε Thecus ή Qunap. Την πρώτη στην ελλάδα την έχω δει στην ΜSsystems για τη δέυτερη θα σε γελάσω, αμφιβάλλω αν φέρνει κανείς.

Τελικά την πήρα την θήκη αλλά δεν έχω προλάβει ακόμα να το ψάξω πολύ. Από ότι έχω διαβάσει σε ένα forum που ασχολείται αποκλειστικά με την συγκεκριμένη θήκη μιλάνε για ταχύτητα 20MB-30MB/s σε χιλιάρι δίκτυο το οποίο μου φαίνεται αρκετά ικανοποιητικό για home δίκτυο. Άμα ενδιαφερόσαστε μπορώ να σας πω και τις εντυπώσεις μου αφού παίξω λίγο μαζί του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...