Προς το περιεχόμενο

Βαση Δεδομένων και Προγραμμα

earthcat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν,καλήμερα σε όλους.

Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε κάτι που θέλω να φτιάξω...

Θέλω ένα πρόγραμμα που να διαβάζει κάποια αρχεία(txt)απο κάποια βαση δεδομένων που θα έχει δημιουργηθεί και με εντολές του χρήστη(px.button.)να μπαίνουν στο πρόγραμμα.

Θα με βοηθούσε να ήταν σην Visual Basic.

Δημοσ.

Καλημέρα. Από ότι κατάλαβα, θέλεις ένα πρόγραμμα που να διαβάζει .txt files και πατώντας ο χρήστης ένα button να γίνονται insert τα δεδομένα του txt σε μία βάση δεδομένων, σωστά? Ερώτηση: η βάση τι είναι (MS SQL, Oracle, κλπ)???

Δημοσ.

εχει ψωμι αυτο φιλε,

καταρχην ξερεις vb;

αν ξερεις, ξεκινα να το γραφεις, αν οχι, διαβασε vb πρωτα και τα λεμε εν καιρω

Δημοσ.

ε, τοτε, ξεκινα,

φτιαξε μια φορμα με το κουμπι που θελεις και δεν ξερω κι εγω τι αλλο,

στησε connection με την database, συνδεσου,

διαβασε και το αρχειο γραμμη-γραμμη, κανε parse την καθε γραμμη ωστε να σου δωσει την καθε κολωνα του πινακα και ειτε με ado ή με απλο sql ("insert into..."), το οποιο string το χτιζεις δυναμικα μες στον κωδικα σου και σε λουπα θα πεταξεις τις εγγραφες στην βαση, απλο

Δημοσ.
Καταρχήν,καλήμερα σε όλους.

Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε κάτι που θέλω να φτιάξω...

Θέλω ένα πρόγραμμα που να διαβάζει κάποια αρχεία(txt)απο κάποια βαση δεδομένων που θα έχει δημιουργηθεί και με εντολές του χρήστη(px.button.)να μπαίνουν στο πρόγραμμα.

Θα με βοηθούσε να ήταν σην Visual Basic.

Το αρχείο text τί είναι? Comma Delimited? Tab Delimited? Κάτι delimited τελος πάντων?? Ποιό είναι το κριτήριο διαχωρισμού των πεδίων ανά γραμμή του αρχείου? Αν πχ. Διαχωρίζονται τα πεδία σου με "#" (πχ) χρησιμοποίησε την split της VB για να σου γυρίσει τα πεδία σε έναν πίνακα και να μη χτυπιέσαι με το parsing.

Θα σου πρότεινα μετά το split να βάλεις μια διαδικασία να κάνει validation στα δεδομένα που ανεβάζεις πχ

>
 '// [b]Προσοχή![/b] Η ρουτίνα είναι ενδεικτική! Δεν τρέχει!
 Function ValidateData( <Πίνακας Πεδίων> ) As Boolean
    '// Για κάθε πεδίο πχ το πεδίο "0" θα πρέπει να είναι πχ αριθμητικό:
    If ( NOT IsNumeric(<Πίνακας Πεδίων>(0))) Then
        ValidateData = false
        Exit Function
    End If

'//Αν όλα πάνε καλά θα πρέπει να έχεις ValidateData = True
 End Function

Μετά άνοιξε ένα RecordSet στον πίνακα που σε ενδιαφέρει να ανεβάσεις τα δεδομένα (Αν είναι VB 6 γιατί .ΝΕΤ πας λίγο διαφορετικά), και αντιστοίχισε σε κάθε πεδίο του RecordSet κάθε θέση του πίνακα που έχεις τη γραμμή. Και είσαι ready!

Αντιλαμβάνεσαι φυσικά οτι, εισάγοντας εξωτερικά δεδομένα σε μια βάση δεδομένων υποτίθεται οτι μπορεί να περιέχονται και λάθη σε αυτά. Προσπάθησε να είναι σαφή και σωστά πρωτού ανέβουν στον πίνακα της βάσης. Αν το κρίνεις σκόπιμο, ξεκίνα και ένα Transaction.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...