Προς το περιεχόμενο

Firmware update σε Speedtouch 585 v7

antonl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ να κάνω update σ ένα 585 v7 μπας κι ευθύνεται αυτό κι όχι η forthnet για τα disconnects. Τώρα έχει το 7.4.3.2. Το πρόβλημα είναι πως οποιοδήποτε προσπαθώ να βάλω στο 20% κάνει reboot το router και αποτυγχάνει το update.

Συνδέομαι με ethernet, έχω βάλει static ip, έχω κάνει reset το router, software/hardware firewalls δεν υπάρχουν ούτε κάποιο πρόγραμμα προστασίας.

Καμιά ιδέα;

• Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

με αλλο wizard?σε αλλο Pc να το δοκιμασεις?ενα Reset default πριν κανεις το firmware?ξανακατεβασε το firmware Μηπως δεν κατεβηκε σωστα.επισης πατα το reset button και αναψε το ρουτερ και θα δεις οτι θα γινει πορτοκαλι το power αντι να bootarei κανονικα.μολις το δεις πορτοκαλι αστο.και δοκιμασε να ξανακανεις firmware update.το βαζει σε λειτουργεια update.

Δημοσ.

Το update οκ αλλά τα άσχετα reboots* του router συνεχίζονται. Πιθανολογώ ότι κάτι παίζει με το wifi του, έχω την εντύπωση πως είναι πιο έντονα όταν είμαι συνδεδεμένος σ αυτό και με το laptop (που συνδέεται με wifi).

Έτρεξα ένα insider και βλέπω καμιά 12αριά δίκτυα σε channel 6 κι από 1-2 στα 4,10,11. Το βαλα σε channel 1 μπας και αλλάξει κάτι.

Είναι πιθανό αυτό το σενάριο ή κυνηγάω μάγισσες;

*: Έχω και reboots και disconnects κι έχω χάσει λίγο τη μπάλα (στο αν φταίει η forthnet ή το router). Για την ώρα προσπαθώ να δω τι παίζει με τα reboots.

Δημοσ.

καντο και ενα reset default.πραγματι τα reboot τις περισσοτερες φορες ειναι οταν εισαι με wireless.απο εκει και περα νομιζω πρεπει να εχει βγει και ενα πιο νεo firmware απο το 8.6.2.5.επισης ειναι πολυ απλο να δεις αν εχει κανει reboot Η απλα χανει την γραμμη.οταν χανει την γραμμη αμα μπεις μεσα στον ρουτερ θα δεις οτι στην καρτελλα speedtouch και configuration σου λεει ποση ωρα ειναι power on

Time Since Power-on: 1 day, 2:46:33

αν το ρουτερ γραφει μερικα λεπτα τοτε εχει κανει Reboot αν γραφει καποιες ωρες τοτε εχει πεσει το adsl Μονο.

αντιστοιχοι Counters υπαρχουν και στο broadband connections που σου λεει ποση ωρα ειναι Up ο συγχρονισμος και ποση ωρα εισαι Online.

Δημοσ.

Ναι γενικά παρατηρώ πότε κάνει reboot και πότε disconnect είτε απ τα λαμπάκια είτε απ το interface. Resets έχει φάει άπειρα.

Μήπως ήθελες να πεις 8.2.6.5; Μέχρι 8.2.7.8 μπόρεσα να βρω αλλά δεν ξέρω αν διορθώνει κάτι σχετικό. Αμφιβάλλω λίγο μιας και δοκίμασα αρκετά προγενέστερα χωρίς κάποια διαφορά :/

Δημοσ.
ναι 8.2.6.5 ηθελα να πω.β.περνα και το τελευταιο 8.2.7.8.επισης καντο ενα reset defailt και ξανατσεκαρε .

Αλλο το TG585v7 κι αλλο το TG585v8. Και τα δυο παιρνουν το firmware R8.2.7 αλλα μονο για το v8 υπαρχει η 8.2.7.8, για το v7 εχουμε μονο την 8.2.7.7.

Υπαρχει ενα ζητημα οταν παει να συνδεθει καποιος στο ασυρματο σου μπορει να αρχισει τις επανεκκινησεις, λογω WPS.

Εχω ετοιμασει ενα ετοιμο σετ ρυθμισεων καθως και εχω ανεβασει καποια firmwares στο leoforeia.gr/thomson που το λυνει αυτο.

Το σετ ρυθμισεων βρισκεται στον Φακελο Others

Δημοσ.
Αλλο το TG585v7 κι αλλο το TG585v8. Και τα δυο παιρνουν το firmware R8.2.7 αλλα μονο για το v8 υπαρχει η 8.2.7.8, για το v7 εχουμε μονο την 8.2.7.7.

Υπαρχει ενα ζητημα οταν παει να συνδεθει καποιος στο ασυρματο σου μπορει να αρχισει τις επανεκκινησεις, λογω WPS.

Εχω ετοιμασει ενα ετοιμο σετ ρυθμισεων καθως και εχω ανεβασει καποια firmwares στο leoforeia.gr/thomson που το λυνει αυτο.

ναι αλλο το ενα αλλο το αλλο.8.2.7.7 θυμομουν λαθος.ο δαιμων του τυπογραφειου.

Δημοσ.

Πρώτα πρώτα να σ ευχαριστήσω απ το παίδεμα που με γλίτωσες βάζοντας όλ αυτά τα firmwares & tools στο leoforeia.gr :)

Αν θες, μπορείς να πεις με δυο λόγια, τι κάνουν αυτές οι ρυθμίσεις που χεις περάσεις στο config file;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...