Προς το περιεχόμενο

SSD ΜTBF παράδοξο

kmpoukouvalas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέπτομαι και εγώ να αγοράσω έναν ssd της ocz συγκεκριμένα.

Ο συγκεκριμένος δίσκος έχει ΜTBF 1,500,000 ώρες.

Έχω διαβάσει και ακούσει ότι στα μειονεκτήματα των ssd συμπεριλαμβάνεται ο μειωμένος χρόνος ζωής αυτών των δίσκων.

Αν κάποιος κάνει την διαίρεση 1,500,000 ώρες για να βρει σε πόσες μέρες αντιστοιχούν

θα βρει 62.500 συνεχόμενης λειτουργιάς πριν (πιθανόν) αχρηστευτεί ο δίσκος.

σε μήνες 2.083

σε χρόνια 12

Έχω λάβει υπ’ όψιν μου πως όσο περισσότερο γεμίζει ένας δίσκος με δεδομένα τόσο μειώνετε το ΜTBF. Έστω πως μειώνεται 50% συζητάμε για 6 χρόνια συνεχόμενη λειτουργιάς

Κατά την δική μου κρίση ένας δίσκος είτε μηχανικός είτε ssd αν μου κρατήσει 6 χρόνια θα είμαι υπερευχαριστημένος.

Είναι σωστοί οι υπολογισμοί μου η κάπου το έχω χάσει;

Δημοσ.

Η ώρες ουσιαστικά είναι κοροϊδία,αφού μπορεί να θεωρούν και το sleep mode λειτουργία,αυτό που λέει κάτι είναι οι κύκλοι εγγραφής,μετά από πόσες εγγραφές/διαγραφές στο ίδιο σημείο θα βγάλει πρόβλημα αυτό το σημείο,αν και αυτούς δεν μπορείς να τους μετατρέψεις σε πραγματικά νούμερα.

Δημοσ.
Η ώρες ουσιαστικά είναι κοροϊδία,αφού μπορεί να θεωρούν και το sleep mode λειτουργία,αυτό που λέει κάτι είναι οι κύκλοι εγγραφής,μετά από πόσες εγγραφές/διαγραφές στο ίδιο σημείο θα βγάλει πρόβλημα αυτό το σημείο,αν και αυτούς δεν μπορείς να τους μετατρέψεις σε πραγματικά νούμερα.

Ποιος ειναι ο Αγγλικός όρος για τις εγγραφές/διαγραφές στο ίδιο σημείο.

Τουλάχιστων να μπορώ να συγκρίνω με άλλους δίσκους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...