Προς το περιεχόμενο

οικονομικό stage πιανο ή ηλεκτρικο

magoufisa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια.ξεκιναω μαθηματα πιανου.δεν εχω πιανο και αυτη τη στιγμη δεν διαθετω ουτε χωρο ουτε χρηματα για την αγορα κανονικου πιανο.σκεφτομουν κατι σε stage πιανο ή ηλεκτρικο.εχετε να μου προτεινετε κατι καλο και σχετικα οικονομικο?ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Προσπάθησε όσο μπορείς να μελετάς σε πιάνο. Ρώτα στο ωδείο αν μπορείς να πηγαίνεις κάπιοες ώρες τη βδομάδα να μελετάς. Τουλάχιστον για αρχή μέχρι να βρεις κάποια άκρη.

Φαντάζομαι, βέβαια, οι πιανίστες του φόρουμ θα έχουν περισσότερες συμβουλές να σου δώσουν.

Δημοσ.

Σε ενα κανονικο πιανο θα μπορεις να βγαλεις πολυ περισσοτερη δουλεια αποτι σε ενα αρμονιακη της πλακας.

Αν θες καποιο αρμονιακη ,προτιμησε με κανονικα πληκτρα[πληκτρα πιανου],αν και ειναι αρκετα ακριβα.Παντως αρμονιο και αρχαριος δεν νομιζω να τα πατε καλα

Δημοσ.

Επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά, μπορώ να σου πω τελεσίδικα.

Αν σκοπεύεις πραγματικά να προχωρήσεις, το αληθινό (κλασικό) πιάνο είναι μονόδρομος.

Τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα με τα οποία θα κάνεις στο περίπου την δουλειά σου και σύντομα θα σου είναι άχρηστα.

Τα αρμόνια και τα συναφή τους μπορεί να σε καλύψουν το πολύ μέχρι την Μέση.

Αλλά σονάτες, πρελούδια, νυχτερινά κλπ ΔΕΝ μελετώνται σε αρμόνιο, ούτε και ασκήσεις-σπουδές.

Οι λόγοι είναι πολλοί. Τα ηλεκτρικά όργανα περιορίζουν την ανάπτυξη των δύο βασικών δεξιοτήτων που

πρέπει να αναπτύξει ένας μαθητής : εκφραστικότητα και δύναμη.

Π.χ. στα ηλεκτρικά όργανα τα πλήκτρα λειτουργούν με αισθητήρες. Ο αισθητήρας έχει ένα περιορισμένο

εύρος λειτουργίας, π.χ. λαμβάνει σήματα με δύναμη από x έως 10x. Όσο δυνατά και να χτυπήσεις κάποιο

πλήκτρο το μέγιστο που πιάνεις είναι 10x. Όσο ελαφρά κι' αν το χτυπήσεις το ελάχιστο θα είναι x.

Έτσι δεν έχεις το απεριόριστο εύρος των δυναμικών διαβαθμίσεων που παρέχει ένα καλό αληθινό πιάνο

και δεν μπορείς να εξασκηθείς στην εκφραστικότητα.

Σε ότι αφορά την δύναμη, είναι περίπου το ίδιο. Όταν μελετάς κλίμακες ή Czerny ή Ηanon, ακόμα κι' αν παίζεις σωστά

τις νότες, τα δάχτυλα ΔΕΝ θα κερδίζουν σε δύναμη. Στα ηλεκτρικά όργανα τα πλήκτρα δουλεύουν κυρίως με χρήση

πίεσης ενώ στα αληθινά πιάνα με κρούση.

Ένα ηλεκτρικό πιάνο είναι ίσως μια λύση στην αρχή αλλά μέχρι εκεί.

Και θυμάμαι κάποιον που για αρκετά χρόνια την έβγαζε με ένα καλό ηλεκτρικό πιάνο επειδή ήταν σε νησί αλλά όταν

θέλησε να (ξανα-)μελετήσει την Waldstein πήρε ένα αληθινό...

-

Δημοσ.

Πρέπει να μας πεις περισσότερα για το τι είδους πιάνου σκοπεύεις να μάθεις και πόσο αποφασισμένη είσαι να προχωρήσεις ή να διαθέσεις κάποια χρόνια αργότερα χρήματα για κάτι άλλο. Θέλεις να μάθεις να παίζεις κομμάτια κλασικής μουσικής ή σε ενδιαφέρουν τραγούδια ροκ, ποπ κτλ;

Όσον αφορά την κλασική μουσική, όπως είπε και ο Smirnov, το πραγματικό πιάνο κάποια στιγμή θα είναι μονόδρομος. Ένα ψηφιακό, όμως, θα σε καλύψει για ένα αρκετά μεγάλο μέρος των σπουδών σου, εφόσον έχεις ακόμη και τα βασικά να μάθεις. Σου προτείνω μοντέλα της Korg ή της M-Audio. Πχ:

p35424h-e772d6b1132eccfdf3572aff39ecb613.jpg

http://www.samedaymusic.com/product--KORSP250

Το συγκεκριμένο το χρησιμοποιώ στη σχολή και έχει αρκετά καλό πλήκτρο. Βέβαια, αν φτάσεις ποτέ να παίξεις σονάτες Μπετόβεν, θα χρειαστείς από όρθιο πιάνο (για μελέτη) μέχρι ουρά (για πραγματική εκτέλεση). Αλλά αυτό είναι κάτι που αργεί πολύ ακόμη, οπότε καλό είναι να μην το σκέφτεσαι.

Σκέψου πάντως πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να πάρεις ένα μεταχειρισμένο πιάνο στα ίδια χρήματα με το ψηφιακό. Αυτό χρειάζεται ψάξιμο και καλό θα είναι να έχεις μαζί σου κάποιον που να ξέρει, όπως τον καθηγητή σου.

Ένα αρμόνιο τώρα με ελαφρύ πλήκτρο, θα σε βοηθήσει να μάθεις μερικά βασικά πράγματα (πχ τραγούδια θα μπορείς να παίξεις), θα σου αφήσει, όμως, κάποια κουσούρια όταν και αν θα πας σε κανονικό πιάνο. Είναι πολύ φθηνότερα (μπορείς να βρεις ακόμη και με 150€), αλλά είναι γεγονός πως δεν έχουν εκφραστικότητα. Είναι "μηχανήματα" κανονικά. On/Off.

Να διορθώσω απλά κάτι σε αυτά που είπε ο Smirnov, γιατί είναι σημαντικό να μη μείνεις με αυτήν την ιδέα:

Στο πιάνο δε χρειάζεται και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιείς δύναμη. Παίζεται μέσα από την ταχύτητα τον δαχτύλων και αυτό που χρειάζεται να καλλιεργήσεις είναι η ευκινησία τους. Ορισμένες ασκήσεις γυμναστικής μάλιστα απαγορεύονται για τους πιανίστες. Όπως και να έχει η ένταση του ήχου εξαρτάται από την ταχύτητα που κατεβάζεις το χέρι, όχι από τη δύναμή του. Τα χέρια σου πρέπει να είναι πάντα χαλαρά. Το μεγαλύτερο ποσοστό προβλημάτων ξεκινάει από την ψευδαίσθηση ότι το πιάνο χρειάζεται δύναμη. Χρειάζεται τη δύναμη ενός μικρού παιδιού. Τίποτα παραπάνω.

Τα αρμόνια, λοιπόν, έχουν ένα ακόμη βασικό πρόβλημα που δε βοηθάει σ' αυτήν την ιστορία της ευκινησίας: το πλήκτρο τους δεν έχει καλή ανάκρουση.

Βασικά τώρα που το σκέφτομαι θα μπορούσαμε να καθόμαστε και να γράφουμε πολλά ακόμη, αλλά το βασικότερο ζήτημα είναι να μας πεις τι χρειάζεσαι και πως βλέπεις γενικώς τα πράγματα. Θα πάρεις ένα όργανο και τέλος; Σκοπεύεις να προχωρήσεις; Θέλεις να δοκιμάσεις, να δεις πως είναι και αποφασίζεις αργότερα; Θα θελήσεις ποτέ να παίξεις έργα κλασικής μουσικής; Δεν το ξέρεις ακόμη;

Δημοσ.

λοιπον ειχα κανει κ παλιοτερα 2 χρονια πιανο αλλα τα παρατησα γιατι ημουν μικρη κ γενικα ασχολουμουν με πολλα μαζι.τελοσπαντων.ναι θα ηθελα να προχωρησω και δεν με ενδιαφερει να παιζω ποπ τραγουδακια αλλα κλασσικη μουσικη και οτι αλλο μου αρεσει.θελω να το δω σοβαρα οσο γινεται.το θεμα ειναι οτι δεν εχω χωρο σπιτι για το πιανο κ σκεφτομουν το υπογειο αλλα δεν ξερω αν ειναι καλη ιδεα.

Δημοσ.

Χμ... υπόγειο θα έχει μάλλον υγρασία και θα έχεις πρόβλημα με το ξεκούρδισμα και γενικά την ποιότητα του ήχου. Επίσης, ενδεχομένως να έχεις πρόβλημα με τις ανακλάσεις του ήχου, και αυτό το τελευταίο ΔΕΝ είναι λεπτομέρεια. Μπορεί να είναι άκρως ενοχλητικό ακόμα και για τους μη-απαιτητικούς ακροατές.

Στο σπίτι, αν πάρεις πιάνο, θα πρέπει να μην το τοποθετήσεις σε εξωτερικό τοίχο.

Όπως μου τα περιγράφεις πάντως, νομίζω ότι είσαι σε σωστό δρόμο. Δηλαδή οι καλύτερες σου λύσεις πρέπει να είναι digital ή stage pianos. Αν έχεις χρόνο και όρεξη για ψάξιμο, ρίξε μια ματιά τι κυκλοφορεί και από μεταχειρισμένα αυτόν τον καιρό. Εδώ είναι και θέμα τύχης στο τι θα πέσεις, αλλά χρειάζεται και η γνώμη κάποιου που γνωρίζει.

Korg ή M-Audio είναι οι δημοφιλέστερες επιλογές για stage pianos. Τα Korg είναι καλή περίπτωση. Τα M-Audio δεν τα έχω δει από κοντά, αλλά η εταιρία είναι αξιόπιστη. Υπάρχουν και τα Casio, αλλά εδώ δεν ξέρω τίποτα. Η βασική διαφορά από τα digital είναι ότι μεταφέρονται πιο εύκολα. Digital είναι για παράδειγμα οι κλαβινόβες της Yamaha. Από digital και stage, πιστεύω θα σε καλύψει το stage. Δηλαδή δεν πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο το ψάξιμο. Από stage πας μόνο σε πραγματικό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...