Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση MSSQL Server Express Edition 2008 - πρόβλημα με τη σύνδεση

chris_psycho

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Μόλις έκανα εγκατάσταση στο pc μου την mssql express edition 2008. Μόλις ανοίξει τι πατάμε για να συνδεθούμε.

Βάζω .\SQLEXPRESS αλλά μου βγάζει error.

Σας ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.
Καλησπέρα σας!

Μόλις έκανα εγκατάσταση στο pc μου την mssql express edition 2008. Μόλις ανοίξει τι πατάμε για να συνδεθούμε.

Βάζω .\SQLEXPRESS αλλά μου βγάζει error.

Σας ευχαριστώ πολύ

Απο όσα λες, καταλαβαίνω οτι έκανες εγκατάσταση τον SQL Server 2008 Express Edition μόνο!

Κατέβασε και το SQL Server Management Studio από αυτό το link SQL Server Management Studio 2008 για να μπορέσεις να δουλέψεις με τον SQL Server μέσα από visual περιβάλλον.

O SQL Server Express και το Management Studio έρχονται σε ξεχωριστά setups.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι ο express εγκαθήστατε με απενεργοποιημένο το tcp και named pipes και χρησιμοποιεί μόνο το local πρωτόκολο με το management studio μπορείς να τα ενεργοποιήσεις, οπότε όπως είπε και ο nspyrou βάλε το management studio.

Δημοσ.
Έχω την εντύπωση ότι ο express εγκαθήστατε με απενεργοποιημένο το tcp και named pipes και χρησιμοποιεί μόνο το local πρωτόκολο με το management studio μπορείς να τα ενεργοποιήσεις, οπότε όπως είπε και ο nspyrou βάλε το management studio.

Φίλε μου taazz, σχετικά με το πρωτόκολο, δεν ισχύει αυτό. Αν θυμάμαι καλά (επειδή έχω εγκαταστήσει μερικές δεκάδες SQL Server Express), απενεργοποιημένα έρχονται τα πρωτόκολα Shared Memory και VIA. Επειδή είναι κοινή πρακτική να γίνεται χρήση των Named Pipes και TCP/IP γι'αυτό το λόγο και τα έχουν εξορισμού ενεργοποιημένα. Εκτός όλων των άλλων, το πρωτόκολο VIA (Virtual Interface Adapter) είναι πλέον deprecated και δεν θα υποστηρίζεται πλέον στις νεότερες εκδόσεις του SQL Server σύμφωνα με τη Microsoft (MSDN).

Τέλος το Shared Memory δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον λόγω των περιορισμών που θέτουν τα Windows (Vista, 7) και που αντιτίθενται στο τρόπο λειτουργίας του. Μπορεί να λειτουργήσει υπο προϋποθέσεις βέβαια, άλλα μόνο σε τοπικό επίπεδο (παρόν σύστημα).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...