MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 edit: Συγνωμη για το λαθος section, μαλλον η ωρα φταιει... Ας το μεταφερει καποιος mod. Γεια χαρα. Eχω την ASUS GTX275 (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Asus-Pci-E-Gtx-275-896-Mb-90-C1CMW0-M0UAY00Z.htm ) κια πτην πρωτη μερα που την πηρα αντιμετωπιζω ενα θεμα οχι τοσο σοβαρο, αλλα οπως και να χει μου τη δινει. Σε μερικα παιχνιδια -οχι ολα- crasharoun οι drivers της nvidia (οποια εκδοση κι αν εχω δοκιμασει) σβηνει η οθονη για λιγο και ξαναναβει και επανερχομαι κανονικα στο περιβαλλον που ημουν και συνεχιζω οτι εκανα. Ομως μεχρι να κανω επανεκινηση τα windows εχω παρατηρησει οτι το core clock της καρτα γραφικων "κλειδωνει" στα 400mhz απο τα 633mhz που ειναι το κανονικο της, μειωνοντας αισθητα τις επιδοσεις. Με την επανεκινηση φτιαχνει. Οταν ειχα ασχοληθει με το o/c της, σε unstable settings μου εκανε ακριβως το ιδιο πραγμα (σβησιμο οθονης, crash στους drivers, μηνυμα των win7 οτι drivers ανακτηθηκαν και "κλειδωμα" της vga στα 400mhz"). Το θεμα ειναι οτι μου το κανει και με τα default settings/mhz. Μου το κανει ορισμενες φορες επανω στην εναλλαγη παραθυρων του παιχνιδιου (lineage2) . Anyway, το εχω ψαξει λιγο, δεν εχω βρει τιποτα. Το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι επειδη η ASUS gtx275 ενσωματωνει μια hardware τεχνολογια προστασιας απο overvoltage/high temps που λεγεται "fuse protection" (κυκλωματα προστασιας δηλαδη), μηπως για καποιο λογο αντιλαμβανονται κατι λαθος αυτα τα κυκλωματα και σταματανε την καρτα, για να της ριξουν τα ρολογια της. Drivers πιστευω πως δεν ειναι γιατι εχω αλλαξει πολλες εκδοσεις, εχω κανει formats και εχω περασει αλλες εκδοσεις διαφορετικες, αλλα τιποτα δεν αλλαξε. Απο θερμοκρασιες ειμαι ενταξει, τις παρακαλουθω συνεχως, δεν ξεπερναω τους 73C σε full load, ενω σε idle ειμαι στους 50. Το κανει ανεξαρτητως αν η θερμοκρασια ειναι στους 55 η στους 70. Ειναι κατι γνωστο, κι αν οχι τι θεωρειτε οτι μπορει να φταιει? Ειναι θεμα drivers, ειναι θεμα καρτας? ΥΓ. Μερικοι ισως μου πειτε να την επιστρεψω στο πλαισιο για αντικατασταση. Αλλο που δε θελω, ειδικα τωρα ζαχαρωνω τις νεες vga και λογικα θα εχω και καλω πιστωτικο. Το θεμα ειναι οτι και να την τεσταρουν το προβλημα αυτο το βγαζει οποτε του καπνισει και αρκετα σπανια, αρα δεν θα βρουνε κατι προς το παρον.
cloak Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Τρεξε αυτο το gpu test και βλεπουμε :http://majorgeeks.com/OCCT_d5612.html
FaRMaKhs Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Αυτο που με ανησυχει με τη καρτα σου ειναι οτι εμενα η 285 το κανει αυτο με Ο/C κοντα στα ορια της δλδ. εκει που παιζεις κρασαρει και πιανει τα 400mhz και χρειαζεται επανεκινηση το τονιζω ομως οτι μονο οταν ειναι oc η καρτα,stock δεν το κανει ποτε Δεν ειναι θεμα drivers αφου με ολους τα ιδια κανει ,επισης δεν ειναι και softwarικο αφου με ολα τα προγραμματακια asus smart doctor,msi afterburner,riva,evga pres etc κανει τα ιδια Περιεργο παντως που στο κανει σε stock για μενα παντως εχω αποφανθει οτι ή η καρτα απλα δεν ανεβαινει αλλο ή το κομματι ειναι πατατα Δεν ξερω κατα ποσο σε βοηθησα ελπιζω καποιος φιλος να γνωριζει κατι περισσοτερο και να μας φωτισει
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Το εψαξα στο google λιγο, ολα δειχνουν οτι ειναι προβληματικη η καρτα. Η πλακα ειναι οτι καμια φορα το κανει ακομα και με στοκ ρολογια σε παιχνιδια που δεν πιεζουν ιδιαιτερα την gpu (lineage), ενω μπορει να μη μου το κανει ποτε με oc clocks σε απαιτητικα παιχνιδια. Γενικα ειναι πολυ ζορικη και στο o/c, σε σχεση με αναφορες που βλεπω στο internet η δικη μου δεχεται πολυ χαμηλοτερα ρολογια για να ειναι γενικα σταθερη.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Πειραξα μια ρυθμιση στο nvidia control panel που αφορα την καταναλωση η κατι τετοιο, και την εβαλα στο "perfomance" και αποτι φαινεται ειμαι ενταξει με τα στοκ ρολογια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.