Προς το περιεχόμενο

Ποια απο τις 2 dell??

NikMet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα προχωρήσω σε αλλαγή οθόνης και απο οσα διαβάζω τόσο καιρό είμαι μεταξύ των 2 που συζητιούνται περισσότερο. Την U2410 και την U2311. Προφανής διαφορά είναι τα χρήματα, οι inches, αλλα εαν όντως αξίζει η διαφορά αυτή, απο εμένα είναι οκ!

Για πολύωρη χρήση, γενική απο ιντερνετ μέχρι games ταινίες κτλ.

Ποιά προτείνετε??

Δημοσ.

Και η δυο είναι κορυφαίες οθόνες η διαφορές είναι αυτές που έχω ποιο έντονες παρακάτω .Εντάξει δεν έχουν και μεγαλες διαφορές αλλά έχουν :-D. Καλύτερα είναι να σου πουν την γνώμη τους κάτοχοι τον δυο οθονών

U2410

Panel Size:

24-inch (518.4 mm) viewable area

Aspect Ratio

Widescreen (16:10)

Panel Type, Surface:

IPS (In-Plane Switching), anti glare with hard coat 3H

Optimal Resolution:

1920 x 1200 at 60 Hz

Contrast Ratio:

1000 to 1 (typical)

Dynamic Contrast Ratio:

80,000:1 (Max)

Brightness:

400 cd/m2 (typical)

Response Time:

6ms (gray to gray) Typical

Max Viewing Angle (vertical/horizontal)

178º vertical / 178º horizontal

Color Support:

1.07 billion colors

Color Gamut

110% (CIE 1976)

Pixel Pitch:

0.27 mm

Internal Processing

12 bits

Pixel Per Inch

94

U2311H

58.4 cm (23”)

Aspect Ratio

Widescreen (16:9)

Panel Type, Surface:

IPS (In-Plane Switching), anti glare with hard coat 3H

Optimal Resolution:

1920 x 1080 at 60 Hz

Contrast Ratio:

1000 to 1 (typical), 10,000:1 (dynamic)

Brightness:

300 cd/m2 (typical)

Response Time:

8ms (gray to gray)

Viewing Angle

(178° vertical / 178° horizontal)

Color Gamut:

82%2 (100% sRGB coverage)

Color Depth:

16.7 million colors

Pixel Pitch:

0.265 mm

Display Type

Flat Panel Display

Δημοσ.

Η u2410 φοραει ποιοτικοτερο panel απτην 2311, εχει καλυτερα χρωματα και καλυτερη ποιοτητα εικονας γενικα.

Η 2410 ειναι 16:10, η 2311 16:9. Αυτο δινει την αισθηση οτι η διαφορα της 1 ιντσας μεταξυ των 2 οθονων, ειναι παραπανω. Επισης η αναλυση της 2410 σου δινει αρκετα μεγαλυτερο χωρο στο desktop.

Απτην αλλη με δεδομενη τη διαφορα τιμης τους, η 2311 μαλλον ειναι καλυτερο value for money, καθως η διαφορα των 150ευρω+ δεν αντικατοπτριζεται τοσο σημαντικα στα 2 panel.

Θα προτιμουσα την 2410 μονο αν καιγομουν για 1900χ1200 (16:10) και 24''. Παρεπιπτονως αναλυση 1900χ1200 σε 24ρι μονιτορ, ισως, λεω ισως γιατι δεν εχω δει απο κοντα, να σου απεικονιζει σχετικα μικρα τα γραμματα κλπ.

Δημοσ.

thanks

Υπάρχουν σιγουρα διαφορες οι οποίες φαίνονται και στα specs. απλα αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο. Απλα επείδή οθόνη δεν αλλάζεις τόσο συχνα σκέφτομαι μήπως και αξίζει το κόπο να δώσω τα παραπάνω ευρώ. Δεν ξέρω ακούγεται ανόητο δίλημμα?

Δημοσ.

Είχα και εγώ αυτό το δίλημμα πριν ένα μήνα περίπου.Τελικά,κατέληξα στην U2410 σκεπτόμενος τα παρακάτω:

• 1920χ1200 ανάλυση.Με τα γράμματα δεν έχω κάποιο πρόβλημα.
  • Καλύτερη ποιότητας panel το οποίο είναι πέρα από την ποιότητα απεικόνισης πολύ ξεκούραστο.[Καλά αυτό το συμπέρασμα ήρθε στην πορεία]
  • Η αγορά έγινε με προοπτική δεκαετίας.
  • Τα διάφορα προβλήματα που αναφέρονται στο forum με την ανομοιομορφία στο panel της U2311.[backlight bleeding]Δεν ήθελα να μπλέξω με service παρόλο που η Dell φημίζεται.
  • Η άποψη μου είναι ότι οθόνη και κουτί δεν αλλάζεις κάθε μέρα.Τα έσκασα μια φορά για τα δικά μου οικονομικά όρια και ησύχασα...ελπίζω!

Το μόνο αρνητικό ήταν ότι το Monitor δεν είχε μέσα καλώδιο τροφοδοσίας αλλά το Priveshop μου το έστειλε ταχυδρομικά μετά από μια εβδομάδα αν θυμάμαι καλά.

Δημοσ.

Το μόνο αρνητικό ήταν ότι το Monitor δεν είχε μέσα καλώδιο τροφοδοσίας αλλά το Priveshop μου το έστειλε ταχυδρομικά μετά από μια εβδομάδα αν θυμάμαι καλά.

Δηλαδή θα πρέπει να το παραγγείλω έξτρα?

Δημοσ.
Δηλαδή θα πρέπει να το παραγγείλω έξτρα?

Από την Dell μου είπαν ότι κανονικά θα έπρεπε να έχει καθώς αναφέρεται στα περιεχόμενα της συσκευασίας κανονικά.Τώρα γιατί δεν υπήρχε δεν ξέρω...Από εκεί που θα κάνεις την παραγγελία ρώτα να δεις τι θα σου πούνε...:-)

Και ένα καλώδιο τροφοδοσίας από τροφοδοτικό κάνει :-)

Φυσικά!:-)

Δημοσ.

Πήγα στο e-shop και μου βγαινει με 6 δόσεις περίπου 500ευρώ. Δυστυχώς όμως δε ξέρουν τι rev. είναι. Το καινούργιο είναι το Α01 ετσι δεν είναι??

Πώς μπορω να σιγουρέψω οτι θα έχει αυτο?? Υποθέτω δεν το γράφει απ'εξω στο κουτι ε?

Δημοσ.

Πριν 4 μερες την παρελαβα την U2410... Απο E-SHOP... Η τελευταια εκδοση ειναι η REVA02 κ αυτη μου ηρθε κιολας.. Δυσκολο να παρεις προηγουμενη δεν νομιζω...

Μειονεκτημα αυτο με το καλωδιο τροφοδοσιας δν ειχε μεσα αλλα κανονικα επρεπε να ειχε.. Απο τη Δευτερα περιμενω να μου το στειλει το E-shop κ τπτ ακομα.. Πηρα στην Dell κ θα μου στειλουν ενα μεχρι τη Δευτερα.. Οχι πως κανει τα λεφτα αγορασα ενα 4 ευρω.... Αλλα για το γαμωτο κανει 500 ευρω η οθονη κ να μην εχει καλωδιο τροφοδοσιας ελεος δηλαδη!!!!!!!!!

Θετικα απιστευτη λεπτομερεια παρα πολυ καλη οθονη θα δεις χρωματα που ουτε καν τα εβλεπες πριν με TN panel...

Εχει πολλες δυνατοτητες αν βρουμε κ τις καταλληλες ρυθμισεις που χρειαζονται θα ειναι τελεια.. (θα ανοιξω θεμα γι αυτοο)

Δημοσ.

Ε οποτε και εμένα λογικά η Α02 θα μου έρθει. Εδώ λόγω φπα (Ρόδο) μου βγαίνει φθηνότερα αλλα με τις δόσεις πάει μια η άλλη.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι οτι δεν την έχω δει απο κοντά. Αλλα μπορώ να πώ οτι τόσοι που την έχουν πάρει εδώ λένε καλά λόγια και με κάνει να την εμπιστεύομαι.

Καλά τη βλακεία είναι αυτή? Αφού γράφει οτι περιέχει το καλώδιο!

Σίγουρα μετα θα χρειαστώ και εγω βοήθεια για το καλιμπράρισμα!

Δημοσ.
Ε οποτε και εμένα λογικά η Α02 θα μου έρθει. Εδώ λόγω φπα (Ρόδο) μου βγαίνει φθηνότερα αλλα με τις δόσεις πάει μια η άλλη.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι οτι δεν την έχω δει απο κοντά. Αλλα μπορώ να πώ οτι τόσοι που την έχουν πάρει εδώ λένε καλά λόγια και με κάνει να την εμπιστεύομαι.

Καλά τη βλακεία είναι αυτή? Αφού γράφει οτι περιέχει το καλώδιο!

Και εγω δεν την ειχα δει απο κοντα αλλα τελικα αξιζε.... :-D Με τοσα που ειχα διαβασει πειστικα...

Αυτο με το καλωδιο δεν ξερω τι παιζει ενταξει δεν ειναι κ τπτ το σημαντικο 4 ευρω κανει...

Υπαρχουν κ χειροτερα μη πεσεις σε κανα προβληματικο μοντελο εκει ειναι τα σπουδαια!!!! :-D

Δημοσ.
Υπαρχουν κ χειροτερα μη πεσεις σε κανα προβληματικο μοντελο εκει ειναι τα σπουδαια!!!! :-D

Μακριά απο εμάς!!! Παντως εσύ κομπλέ με το e-shop ε?

Δημοσ.
Μακριά απο εμάς!!! Παντως εσύ κομπλέ με το e-shop ε?

Την ειχα παραγγειλει τριτη βραδυ κ ηρθε Δευτερα Πρωι Ρεθυμνο.... Μια χαρα ολα καλα...

Το μονο κακο ειναι οτι τους ενημερωσα αμεσα με το καλωδιο κ δεν μου το εχουν στειλει ακομα!!!!!

Αρα απο Service αστα... Eνα καλωδιο τροφοδοσιας δεν εχουν να μου στειλουν αν ειναι δυνατον....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...