zanzavar Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Μητρική: GA-P35-DS3 Επεξεργαστής: Q6600 Φίλος μου δίνει τα parts αυτά μαζί με τις μνήμες του. Είχε προσπαθήσει να το φτιάξει μόνος του (μαζί με το google) και επειδή αυτός δεν έκανε τίποτα τα πλάσαρε σε μένα. Μου έχει πει ότι έκανε να ανάψει αλλά σταματούσε και πάλι από την αρχή και πάλι σταματούσε και πάλι από την αρχή. Δεν προλάβαινε να κάνει ούτε post το BIOS. Η πρώτη μαλακία που τελικά την διόρθωσα ήταν 2 στραβά pins (πατημένα για την ακρίβεια, μάλλον του έπεσε η cpu όταν την έβγαζε και τα έλιωσε... θέλει προσπάθει αυτό!!). Η μαλακία είναι ότι δε μπορώ να βρω pinout διάγραμμα για το socket 775 ή για τον Q6600 και δε γνωρίζω τι σόι pins είναι αυτά... Μετά από πολύ ώρα δουλειάς με καρφίτσες τελικά τα έφερα στη θέση τους, χωρίς να γνωρίζω αν έχει κάποιο πρόβλημα κάτω από το πλαστικό (ίσως και να έσπασαν αλλά δε μπορώ να το δω). Εξωτερικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πάντως. Βάζω λοιπόν μετά την cpu και δοκιμάζω να τον ανοίξω (στο γραφείο, εκτός κουτιού, μονο με μία μνήμη και κάρτα γραφικών) και μου κάνει τα ίδια! Βγάζω την cpu ξανά να τσεκάρω τα pins πάλι αλλά όλα ΟΚ. Βάζω την cpu πάλι και δεν είδα διαφορά. Δοκίμασα τις μνήμες του με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς τα ίδια, χωρίς μνήμες τα ίδια, με δικές μου τα ίδια, χωρίς κάρτα γραφικών τα ίδια, με κάρτα γραφικών τα ίδια. Ότι και να κάνω δε λέει να κάνει κιχ!! Ίσα που προλαβαίνει να πάρει μερικές στροφές το fan και restart. To βλέπω και από το τροφοδοτικό που ξεκινάει/σταματάει για ένα περίπου δευτερόλεπτο. Εκεί που έχω αρχίσει να πιστεύω ότι η μητρική είναι off και πάλι καλά γιατί με 15-20€ αγοράζεις από stock πλαισιο, λέω να κάνω ένα ακόμα πείραμα: δοκιμάζω χωρίς επεξεργαστή, αλλά με την ψήκτρα του στην άκρη για να τσεκάρω αν πέρνει ρεύμα. Εκεί τρελλάθηκα: το fan δούλευε κανονικά και δεν έλεγε να σταματήσει. Σκέφτηκα μήπως είναι καμένος ο επεξεργαστής, αλλά μου φαίνεται δύσκολο. Το παλικάρι δεν γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη overclock, είχε πολύ καλό κουτί, και η cpu δεν έχει κανένα σημάδι. Έχω κάνει clear στο BIOS και χαϊρι δεν είδα. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι αντίστοιχο? Έχει ιδέα τί μπορεί να έχει χαλάσει? μητρική, ή επεξεργαστής? edit: Αν ακουμπήσω την cpu και δεν την κουμπώσω τότε το fan λειτουργεί κανονικά αλλά δεν δείχνει τίποτα η οθόνη, δεν πέρνει σήμα. Γνωρίζει κανείς αν χρειάζεται να κουμπώσει στο socket η cpu για να έρθει σε επαφή με τα pins ή αρκεί και που κάθετε? Γιατί και λίγο που την πιέζω δεν βλέπω να κουνιέται καθόλου....
nick#18 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Χωρις επεξεργαστη δεν υπηρχε περιπτωση να ανοιξει για κανενα λογο. Βαλε το cpu πανω και βγαλε τις μνημες και ακου αν θα κανει κανενα μπιπ για error επισης υπαρχει αλλος cpu για δοκιμη?
phanispal Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Όντως, με έναν άλλον επεξεργαστή θα καθάριζε το τοπίο κάπως.
zanzavar Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Χωρις επεξεργαστη δεν υπηρχε περιπτωση να ανοιξει για κανενα λογο. Βαλε το cpu πανω και βγαλε τις μνημες και ακου αν θα κανει κανενα μπιπ για error επισης υπαρχει αλλος cpu για δοκιμη? Χωρίς επεξεργαστή η μητρική μπορεί να πάρει/δώσει ρεύμα άρα μπορώ να ξέρω αν είναι νεκρή ή όχι. Δεν περίμενα να δω bios, απλά αν η μητρική είναι νεκρή, και τελικά δεν είναι. Εδώ δεν υπάρχει άλλη μητρική για δοκιμή, θα υπήρχε cpu? Εγώ έχω 3 AMD και το παλικάρι αγόρασε πρόσφατα επίσης AMD. Η μητρική δεν έχει ηχείο για να ακούσω τίποτα.
nick#18 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δεν νομιζω πως ισχυει αυτο που λες περι ρευματος... Μια μητρηκη μπορει να εχει καει και να περναει ρευμα μιας και δεν καιγεται ολοκληρη αλλα μονο καποιο μερος της συνηθος.
Sadamiraq Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Αδελφε,επειδη δουλευε το ανεμηστιρακι δεν σημαινει οτι φταιει ο cpu,απλα η μητρικη διαρεετε απο ρευμα χωρις προσθεση για μπουταρισμα μιας και λειπει ο cpu οποτε απλα δουλευει τα ανεμηστιρια,πρεπει να βρεις καποιο αλλο cpu και να ξεδυαλινεις το τοπιο αλλα εχω την εντυπωση οτι ειναι η μητρικη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.