PhlegethoN Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Καλησπερες, θα θελα να ρωτησω αν ξερει καποιος σιγουρα να μου απαντησει, αν η απαγορευση των δημοσκοπησεων 15 μερες πριν τις εκλογες, ισχυει ΚΑΙ για τις δημοτικες. Αν ναι ισχυει μονο για τις επισημες ερευνες ή αφορα και εντελως ανεπισημες ψηφοφοριες οπως σε ενα site/forum?
..MementoMori.. Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Απαγορευεται η διεξαγωγη τους ή η ανακοινωση των αποτελεσματων στο ευρυ κοινο?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Καλησπερες, θα θελα να ρωτησω αν ξερει καποιος σιγουρα να μου απαντησει, αν η απαγορευση των δημοσκοπησεων 15 μερες πριν τις εκλογες, ισχυει ΚΑΙ για τις δημοτικες. Αν ναι ισχυει μονο για τις επισημες ερευνες ή αφορα και εντελως ανεπισημες ψηφοφοριες οπως σε ενα site/forum? 1. Οι απαγορεύσεις του νόμου 2603/2007 αναφέρονται μόνο στις βουλευτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές καθώς και στα δημοψηφίσματα και όχι στις δημοτικές/περιφερειακές. 2. Οι έρευνες σε site/forum κλπ δεν υπόκεινται στον εν λόγω νόμο, καθώς "στις διατάξεις του παρόντος νόμου υπάγονται οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες διενεργούνται από οποιονδήποτε φορέα ή επιχείρηση για τη διερεύνηση των τάσεων της κοινής γνώμης" (άρθρο 1 παρ. 1 του νόμου). Απαγορευεται η διεξαγωγη τους ή η ανακοινωση των αποτελεσματων στο ευρυ κοινο? Το άρθρο 7 του Νόμου 2603/2007 απαγορεύει μόνο τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων. Όχι τη διεξαγωγή.
..MementoMori.. Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Ειχα διαβασει καποτε ενα αρθρο που ελεγε μεσες - ακρες το εξης. Οσο πιο κοντα ειμαστε σε μια ψηφοφορια, οι αναποφασιστοι τεινουν να ψηφισουν αυτον που νομιζουν οτι θα βγει νικητης. Αυτος ειναι ο λογος που απαγορευεται η δημοσιοποιηση των αποτελεσματων ή υπαρχει κατι αλλο?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Ειχα διαβασει καποτε ενα αρθρο που ελεγε μεσες - ακρες το εξης.Οσο πιο κοντα ειμαστε σε μια ψηφοφορια, οι αναποφασιστοι τεινουν να ψηφισουν αυτον που νομιζουν οτι θα βγει νικητης. Αυτος ειναι ο λογος που απαγορευεται η δημοσιοποιηση των αποτελεσματων ή υπαρχει κατι αλλο? Αυτό που γράφεις ισχύει σε γενικές γραμμές. Είναι η λεγόμενη "παράσταση νίκης". Δηλαδή κατά πόσον ένας υποψήφιος έχει πείσει τους ψηφοφόρους, ανεξαρτήτως της τοποθέτησής τους, ότι θα νικήσει. Θεωρώ ότι όντως αυτός είναι ο σοβαρότερος λόγος για την απαγόρευση. Συν το γεγονός της ανικανότητας του Κράτους να ελέγξει τον κάθε καραγκιόζη ο οποίος παραμονές των εκλογών θα δημοσιεύει "δημοσκοπήσεις" δικής του επινόησης και θα "βγάζει" νικητή τον κολλητό του.
PhlegethoN Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Σαφεστατος και ακριβεστατος ο paredwse! Κ εγω το ιδιο ειχα υποψιν μου αλλα καποιοι εφερναν αντιρρησεις. Σ'ευχαριστω πολυ.
dreamercon Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Το θέμα είναι αμφιλεγόμενο και η επικρατούσα άποψη διεθνώς είναι κατά των απαγορεύσεων. Διότι το ότι επηρεάζομαι από το τι ψηφίζουν οι άλλοι δεν είναι απαραίτητα κακό - για να σχηματίσω ολοκληρωμένη γνώμη πρέπει να ξέρω τι πιστεύουν και οι άλλοι. Όσο περισσότερες πληροφορίες έχω, τόσο πιο καλή αντίληψη των πραγμάτων έχω. Αυτό που γράφεις ισχύει σε γενικές γραμμές. Είναι η λεγόμενη "παράσταση νίκης". Δηλαδή κατά πόσον ένας υποψήφιος έχει πείσει τους ψηφοφόρους, ανεξαρτήτως της τοποθέτησής τους, ότι θα νικήσει. Θεωρώ ότι όντως αυτός είναι ο σοβαρότερος λόγος για την απαγόρευση. Συν το γεγονός της ανικανότητας του Κράτους να ελέγξει τον κάθε καραγκιόζη ο οποίος παραμονές των εκλογών θα δημοσιεύει "δημοσκοπήσεις" δικής του επινόησης και θα "βγάζει" νικητή τον κολλητό του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.