JIMBOAthens Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Αν τον θελεις για 'σβελταδα' στο συστημα, να ξερεις οτι δεν θα δεις και μεγαλη διαφορα, σε σχεση με καποιον σκληρο στις 5400 στροφες. Eίχα τοποθετήσει και εγώ τον WD black (7200rpm): Διαφορά στις επιδόσεις υπήρχε προς το καλύτερο, αλλά ταυτόχρονα είχα περισσότερο θόρυβο επειδή δούλευαν περισσότερο τα ανεμιστηράκια και μικρότερη αυτονομία της μπαταρίας...
palawiaris Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Και γιατί δεν παίρνεις τον Momentus XT έτσι ώστε να έχεις και μηχανικό αλλά και flash; Έτσι θα κάνεις και καλό στην τσέπη σου με κάτι ενδιάμεσο και θα σταματήσουν οι αψιμαχίες εδώ. Ή θα τα βάλετε με μένα!!! Στο θέμα μας τώρα από τους 2 που πρότεινες έχω πάρει πρόσφατα τον Seagate Momentus 7200.4 Ήσυχος και αθόρυβος δίσκος.Μικρές μεν διαφορές με τον 5400 που είχα αλλά καλυτερα και από ένα πολύ αργό δίσκο. Ο wd Scorpio Blue κάνει ένα θόρυβο κλακ-κλακ με έσπαζε τα νεύρα εντελώς
beez Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 συμφωνω με τον μιντι παντος. και εγω αυτο σκεφτομε για το λαπτοπ. εναν ssd γιατι η αποδοση του μηχανικου δισκου εχει πεσει κατακορυφα και να βγαλω αυτον το δισκο εξω να τον περνω σε εξωτερικη θηκη.
myst77 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 γεια και πάλι τώρα είδα τις απαντήσεις και ευχαριστώ βασικά ρωτάω μόνο για κάτι από τους 2 παραπάνω. η λύση για SSS στο laptop δεν είναι εφικτή τώρα. ευχαριστω, περιμένω γνώμες
Dragonheart Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Απο τι στιγμη που δεν ειναι εφικτο να παρεις τωρα ssd δες ολα τα δεδομενα που σου ειπαν τα παιδια πιο πανω γιατι ολα μετρανε. (παραπανω θορυβος, μεγαλυτερες θερμοκρασιες και μικροτερη διαρκεια ζωης μπαταριας) Και αν εχει καποιος ενα συγκρητικο να δουμε επι της ουσιας τι διαφορα υπαρχει στις επιδοσεις σε ΛΑΠΤΟΠ ενας 5400 με ενα 7200 για λειτουργικο, θα ηταν αρκετα ενδιαφερον. Παντως για μενα δεν τιθεται θεμα καλυτερα καποιος να μαζεψει λιγα χρηματα παραπανω και να παει σε ssd και να εχει ενα δευτερο σκληρο για data, δεν ξερω ποσοι εχουν βαλει ssd σε λαπτοπ αλλα σας λεω οτι η διαφορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Αν ακολουθησεις αυτο το μονοπατι δεν υπαρχει γυρισμος!
myst77 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 ρε παιδιά... ο hybrid SSD της Seagate τι λέει; http://www.seagate.com/www/en-us/products/laptops/laptop-hdd μεχρι αυτόν μπορώ να φτάσω σε λεφτα. αξίζει σε αποδοση σε σχεση με τους απλους 7200rpm ; ειπαμε τον θελω για το λαπτοπ, και θελω τοσο χώρο
palawiaris Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δες και για άλλα βιντεάκια στο youtube. Από ότι λένε ο δίσκος αποθηκεύει τις συχνότερες ενέργειές σου και έτσι πάει πιο γρήγορα.Μερικοί παραπονιούνται ότι κάνει και θόρυβο.Όπως και για τον δικό μου Momentus-7200,αλλά τελικά μου βγήκε πολύ ήσυχος.
Ntinaras Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 αυτον παρε http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Hardware/Laptop-Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Scorpio-Black-WD5000BEKT-500GB-HDD-2-5-16MB-7200rpm-SATA-3-Gb-s.htm
stefoss Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Ψηφίζω Seagate. Εντελώς αθόρυβος. Έχω τον 250αρη.
beez Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 ρε παιδιά...ο hybrid SSD της Seagate τι λέει; http://www.seagate.com/www/en-us/products/laptops/laptop-hdd μεχρι αυτόν μπορώ να φτάσω σε λεφτα. αξίζει σε αποδοση σε σχεση με τους απλους 7200rpm ; ειπαμε τον θελω για το λαπτοπ, και θελω τοσο χώρο τι δισκο εχεις αυτη τη στιγμη και τι χωρο κοιτας? για τον μομεντους εχει εκτενης παρουσιαση ο τομ. μην περιμενεις θαυματα ομως.
myst77 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 το λαπτοπ έχει 500gb στις 5400rpm κοιτάω 500, αντε το πολυ μεχρι 320 για τους 2 δίσκους που ρωτάω τον πρώτο μπορώ να τον πάρω με ενα πιστωτικο που έχω χωρίς να δώσω λεφτά και τον δεύτερο με επιπλέον 65 ευρώ περίπου θα μπει σε λαπτοπ οταν λες για παρουσιαση στον τομ εννοεις στο tomshardware ;
Ntinaras Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Ψηφίζω Seagate. Εντελώς αθόρυβος. Έχω τον 250αρη. segate=σεκαιει. μετα τα τοσα προβληματα που βγαλανε γιατι να παρει την μουφα? απο ποτε ειναι το πρωτο κριτηριο αν θα ειναι εντελως αθορυβος?
Xristaras12 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 τη δευτερα πηρα τον WD Scorpio Blue 500GB στις 5400.(5000ΒΕVT) Για μενα,κανει αρκετη φασαρια και προσωπικα με ενοχλει σε ενα βαθμο(θες να δεις μια ταινια το βραδυ πχ και ακους που στροφαρει!)
rafail1994 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 segate=σεκαιει.μετα τα τοσα προβληματα που βγαλανε γιατι να παρει την μουφα? απο ποτε ειναι το πρωτο κριτηριο αν θα ειναι εντελως αθορυβος? Μάλλον τον συγκρίνει με το Western Digital που έβαλες ποιο πάνω. Εγώ είμαι κάτοχος και Western Digital και seagate.Η Western Digital είναι αρκετά γρηγορότερη αλλά κάνουν παραπάνω θόρυβο .Ενώ αντίθετα η seagate είναι πολύ ποιο αργή αλλά είναι και πολύ ποιο ήσυχη
Ntinaras Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 ναι αλλα απο τη στιγμη που ψαχνει δισκο με 7200 τοτε το τελευταιο που τον νοιαζει θα ειναι ο θορυβος αν δειτε review οι WD σε αυτη τη κατηγορια πατανε κατω του seagay σε θεμα ταχυτητας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.