Προς το περιεχόμενο

Εμπλοκή σε τροχαίο που ...δεν ήμουν!

barbamar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μού τηλεφώνησε κάποια κυρία απ' την τροχαία Αθηνών και με ρώτησε αν είμαι κάτοχος της υπ' αριθμ τάδε μηχανής και αν την οδηγώ μόνο εγώ,γιατί ενεπλάκη σε τροχαίο πριν ενάμισυ μήνα.

Φυσικά δεν ενεπλάκην σε κανένα τροχαίο -κάτι δεκαετίες τώρα- πόσο μάλλον πριν ενάμισυ μήνα.

Πήγα,κοίταξα τα προανακριτικά στοιχεία,ότι κάποιος με μοτο με το δικό μου νούμερο,με άσχετη μάρκα απ' τη δικιά μου,χτύπησε ένα γεράκο και έφυγε.Το νούμερο τους το έδωσε παριστάμενος αυτόπτης μάρτυς.

Έδωσα στοιχεία μηχανής,δίπλωμα,ασφάλεια,δ/ση κατοικίας (όχι δεν με ρώτησαν πολιτικά φρονήματα,τελιώσαν αυτά...),υπέγραψα την κατάθεσή μου (δεν ήμουν εγώ,ούτε το μηχανάκι μου) και περιμένω την εξέλιξη της διαδικασίας.

Εννοείται ότι είναι αδύνατον να θυμάμαι πού ακριβώς ήμουν τη μέρα και την ώρα που έγινε το συμβάν (ρώτησα από περιέργεια και την κοπέλα που έπαιρνε την κατάθεσή μου αν θυμόταν αυτή {που μπορεί να ήταν και κόρη μου,στο άνετο} πού ήταν τη συγκεκριμμένη ημερομηνία+ώρα -δεν θυμόταν) και βεβαίως δεν το προκάλεσα εγώ.

Τί γίνεται;Ο κάθε μαλακοπίτουρας μπορεί να σε τρέχει;Πιάνουμε ένα νούμερο και άϊντες;

Είμαι περίεργος να δω πως θα καταλήξει...

Έχει κάποιος παραπλήσια εμπειρία;

Δημοσ.

Το να μην ειδε καλα ο αυτοπτης την πινακιδα που μπορει να εμοιαζε με την δικη σου μου φαινεται πολυ πιθανο.

Μαλλον η περιγραφη της μηχανης και της πινακιδας δεν ταιριαζουν, και ψαχνουν τις παραπλησιες περιπτωσεις.

Γι'αυτο και σε ενοχλησαν 1,5 μηνα μετα το ατυχημα. Ακομα ψαχνουν να συνδεσουν τον πιθανο αριθμο πινακιδας με την περιγραφη της μηχανης.

Εντυπωση μου κανει που ασχολουνται τοσο με μια υποθεση, αν τα παραπανω ισχυουν.

Δημοσ.

Τους επεσήμανα το γεγονός της κατάθεσης του πεζού όταν το διάβασα,έλεγε ότι τον χτύπησε ένα κουτί και μετά είδε πέφτοντας κάτω ένα μηχανάκι να απομακρύνεται.

Έχω ένα street 500,δεν λέει πάνω ντιλιβεράς.

Τους είπα να κοιτάξουν και παραπλήσια νούμερα στη βάση δεδομένων του υπουργείου συγκοινωνιών,σε σχέση πάντα με τη μάρκα που είπε ο αυτόπτης μάρτυς ότι είδε.

Ο φόβος μου είναι μπας και πάνε να προωθήσουν την υπόθεση,εφ' οσον έχουν στοιχεία (όνομα,ασφάλεια,φωτοτυπίες διπλώματος/άδειας κυκλοφορίας,δ/ση κατοικίας κλπ),γιατί αρνήθηκε να μου δώσει αντίγραφο της προανάκρισης αμέσως,παρά έκανα αίτηση και θα μου το δώσουν μετά.Γιατί ποιός με εξασφαλίζει ότι δεν θα διορθώσει τη μάρκα (π.χ.) της μηχανής για να κλείσει το φάκελο;

Έχω φαντασία,το ξέρω...Επίσης δεν γίνονται αυτά.Κι αυτό το ξέρω.

Δημοσ.
Τους επεσήμανα το γεγονός της κατάθεσης του πεζού όταν το διάβασα,έλεγε ότι τον χτύπησε ένα κουτί και μετά είδε πέφτοντας κάτω ένα μηχανάκι να απομακρύνεται.

Έχω ένα street 500,δεν λέει πάνω ντιλιβεράς.

Τους είπα να κοιτάξουν και παραπλήσια νούμερα στη βάση δεδομένων του υπουργείου συγκοινωνιών,σε σχέση πάντα με τη μάρκα που είπε ο αυτόπτης μάρτυς ότι είδε.

Θελώ να ελπιζω οτι μετα απο εναμιση μηνα το εχουν ηδη κανει, γιατι αν επιασαν τωρα την υποθεση ειναι λιγο απιθανο να βρουνε τον οδηγο.

Τοσο καιρο μετα, ακομα και αν ειχε εστω καποια ζημια το μηχανακι, θα εχει φτιαχτει προ πολλου και τρεχα γυρευε.

Ο αυτοπτης μαρτυρας δεν βοηθαει και πολυ στο συγκεκριμενο ατυχημα αφου δεν ειδε καλα.

Το οτι εγινε πριν τοσο καιρο δεν βοηθαει επισης. Ακομα και καποιος αθωος δεν θυμαται που ηταν και τι εκανε, οπως εσυ για παραδειγμα.

Στην ουσια δηλαδη ακομα και αν πεσουν καποια στιγμη πανω στον υπαιτιο, βασιζονται στην ειλικρινεια του και στο να παραδεχτει οτι αυτος το εκανε?

Seriously? Ο τυπος που χτυπησε καποιον και εφυγε?

Αδιεξοδο ειναι η υποθεση λογικα. Δεν θα ανυσηχουσα στην θεση σου. Ποσο μαλλον αν δεν εχεις δουλεψει ντελιβερας.

Δημοσ.

Μπα,απ' ότι μου είπαν δεν έγινε άμεση επαφή,απλώς το μηχανάκι τον σκούντηξε κι ο γέρος έπεσε χάμω και χτύπησε.

Να δω την κατάληξη πάντως,είμαι περίεργος.Μου είπαν αν θέλω παράσταση δικηγόρου στην προανακριτική κατάθεση,αλλά εφ' όσον δεν είχα καμία σχέση με το συμβάν,το θεώρησα περιττό.

Θα δείξει...

Πότε πανω-κάτω εκδικάζονται αυτά;Θα ξέρω από πριν αν συνεχίζω να είμαι "εμπλεκόμενος" ή θα μούρθει σουρπρίζ καλώντας με στη δίκη;

Κανας περαδώθε στη γύρα;Έστω και τζάμπα;

Δημοσ.

Τί γίνεται;Ο κάθε μαλακοπίτουρας μπορεί να σε τρέχει;Πιάνουμε ένα νούμερο και άϊντες;

Είμαι περίεργος να δω πως θα καταλήξει...

Ακριβώς... Και εγώ μπορώ να πάω αύριο και να κάνω μύνηση ότι π.χ. ο Φουφούτιος Φούφουτος (ο οποίος μου σπάει τα νεύρα) μπήκε σπίτι μου χτές και με απείλησε προφορικά, θα τρέξουμε στα δικαστήρια και μετά είναι απλά θέμα απόδειξης της αλήθειας και της κρίσης του δικαστη το αποτέλεσμα...

Μόλις δικαιωθείς (φαντάζομαι πως έτσι θα γίνει) ξεκίνα να τρέχεις στα αστικά δικαστήρια τον μαλακοπίτουρα...

Δημοσ.
Ακριβώς... Και εγώ μπορώ να πάω αύριο και να κάνω μύνηση ότι π.χ. ο Φουφούτιος Φούφουτος (ο οποίος μου σπάει τα νεύρα) μπήκε σπίτι μου χτές και με απείλησε προφορικά, θα τρέξουμε στα δικαστήρια και μετά είναι απλά θέμα απόδειξης της αλήθειας και της κρίσης του δικαστη το αποτέλεσμα...
Η φάση είναι (πέρα απ' τη συναισθηματική φόρτιση που σου δίνει αυτό το γεγονός),ότι θα πρέπει να είμαι στη τσίλια,μη και μου "θυροκολήσουν" ειδοποίηση (=την πετάνε στον υπόνομο απ' το γραφείο τους και μετά λένε ότι θυροκόλησαν και καλά) και με τρέχουν σαν φυγόδικο...Αλλά θα βάλω κολλητό στην εισαγγελία να ψάχνει για τη δίκη,όπως και (θέλω να πιστεύω) ότι θα μου κοινοποιήσουν το φάκελλο της δικογραφίας,γιατί το έχω ζητήσει έγγράφως.
Μόλις δικαιωθείς (φαντάζομαι πως έτσι θα γίνει) ξεκίνα να τρέχεις στα αστικά δικαστήρια τον μαλακοπίτουρα...
Το πρώτο πράγμα που φαντάστηκα μόλις άκουσα την προφορική κλήση προς προανάκριση,ποιός μπαγλαμάς ήταν αυτός που κράτησε το νούμερό μου χωρίς να είμαι καν εκεί και τί έχει εναντίον μου για την πράξη του αυτή,όπως και τί θα του κάνω μετά (μυνήσεις επί ψευδορκία και ό,τι μου θυμηθεί...),αλλά ήταν παντελώς μου άσχετος (κάποιος Αλβανός,μεσήλιξ...).

Δεν υπάρχει περίπτωση να τον τρέξω,είναι σαν να κλωτσάω τοίχο,φάκεν σύστημα δηλαδή,ο λόγος του εναντίον του δικού μου...

...ευελπιστώντας ότι δεν θα προσαχθώ από εύχαρι νεανία για να κλείσει ο φάκελλος...:P

Δημοσ.

Ποτέ μη θεωρείς περιττό ένα δικηγόρο, δε σε ενοχοποιεί για κανένα λόγο. Μη πας ξυπόλητος πουθενά, κάνε τον κόπο να πάρεις μια συμβουλή έστω πριν γίνει οτιδήποτε άλλο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...