aelmon Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 εχω την παραπανω καρτα γραφικων το υπολοιπο συστημα μου αποτελειτε απο motherboard asus rampage 2 extreme cpu i7 930 ram corsair dominator gt 3X2giga 2000 MHz λειτουργικο windows 7 64bit και οπως καταλαβατε θελω να κανω overclock την καρτα γραφικων βρηκα στο φορουμ αυτον τον πολυ καλο οδηγο http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=286572 να ακολουθισω οτι λεει εκει; κατι τοσο απλο ειναι και καλο; εχω ασχολιθει με overclock επεξεργαστη και μνημων μεσω του bios για την καρτα γραφικων απλα να ακολουθησω τον οδηγο ή υπαρχει και πιο δυσκολο αλλα και πιο αποτελεσμετικος τροπος μεσω bios;
phanispal Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Ναι, αλλά τσέκαρε όλα τα μυνήματα (ή και άλλα σχετικά threads) καθώς έχουν εξελιχθεί κάποια πράγματα από τότε, π.χ. τα stress utilities.
Luciddream Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 το πιο σημαντικό δεν γράφεις τι έχεις.. το τροφοδοτικό..
aelmon Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 πότε τα κανες τα υπόλοιπα oc ρε τσακάλι; το mobo δεν υποστιριζει τις συγκεκριμενες μνημες στα 2000 MHz οποτε καθισα και καηκα για να βρω τι καλυτερο μπορω να κανω και καταφερα να τις φτασω στα 1800MHz με timings 7-8-7-20(αρχικα 8-9-8-24) μετα ψαχτικα και με τον επεγεργαστη αρκετα αλλα πιο πολυ θεωριτικα καθως εχω ακομη την μαμα ψυκτρα οποτε δεν ειναι για πολλα μεχρι να αλλαξει η ψυξη ---------- Προσθήκη στις 13:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:53 ---------- το πιο σημαντικό δεν γράφεις τι έχεις.. το τροφοδοτικό.. σωστος 1000w
fastmanakos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 εταιρίας;όχι ότι δεν θα φτάσει άνετα φτάνει μ αυτή την κάρτα γραφικών απλά έτσι. ---------- Προσθήκη στις 19:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:36 ---------- καθως εχω ακομη την μαμα ψυκτρα οποτε δεν ειναι για πολλα μεχρι να αλλαξει η ψυξη φάκ την υδρόψυξη.πάρε megahalems.
aelmon Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 προσπαθησα να τις κανω overclock...την διαδικασια την καταλαβα ειναι πολυ απλη και η χρηση των προγραματων ειναι πολυ απλη...διαβασα και αυτο το guide http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-275-overclock-guide/ αλλα δυστιχως σε θεμα overclock καταφερα πολυ λιγα πραγματα ως το ποσο ανεβασα τις τιμες... το θεμα ειναι οτι δεν μου εβγαζε ουτε artifacts ουτε μπλε οθονη κατα την διαρκεια του stability test και η θερμοκρασια ηταν σταθερα κατω απο τους 90 βαθμους αυτο που εκανε συνεχεια ηταν οτι εκανα το stability test για 1-2 λεπτα και μετα κολουσε το furmark(η εικονα που δειχνει χανοταν και το παραθυρο γινοταν ασπρο) και μου εγραφε οτι το προγραμμα οδηγησης οθονης σταματησε να ανταποκρινετε...μετα αν εκλεινα το furmark ολα καλα παλι ολα δουλευαν σωστα... γιατι το κανει αυτο; οταν κανεις overclock την καρτα γραφικων και τρεξεις stability test η καρτα τραβαει το μεγιστο ρευμα που μπορει να τραβιξει...χρησιμοποιω τροφοδοτικο 1000w της silverstone υπαρχει περιπτωση να μην καλυπτει τις αναγκες του σηστηματος οταν ζοριζεται;μηπως για να κανω overclock πρεπει να αλλαξω τροφοδοτικο και να παω σε κατι πιο δυνατο;
phanispal Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Το τροφοδοτικό (αν δεν είναι ελαττωματικό) σε καλύπτει άνετα, μην τρελαθούμε.
aelmon Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 τοτε γιατι αντιδρα ετσι η καρτα μετα το overclock?
stm00192 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 τοτε γιατι αντιδρα ετσι η καρτα μετα το overclock? γτ προφανώς δεν αντεχει η κάρτα παραπάνω oc ... δοκίμασε πρώτα να ανεβασεις τον πυρηνα όσο πάει αφήνοντας τις μνήμες στοκ και μετα βλέπεις τι μπορεις να κανεις με τις μνήμες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.