vickiek Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Μηπως ξερει καποιος να μου πει με πιο απο τα δυο αυτα πτυχια(toefel or proficiency) αγγλικων μπορεις να διδαξεις σε φροντιστηριο?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Πρακτικα με κανενα. Στο λεω γιατι γνωριζω την περιπτωση απο φιλη η οποια επιλεγει βιογραφικα για καθηγητες Αγγλικων σε φροντιστηριο. Οπου βλεπει proficiency το πεταει, εκτος αν εντοπισει κατι ξεχωριστο πχ καμια ενδιαφερουσα προυπηρεσια σε φροντιστηριο κλπ. Παρεπιπτοντως μου ελεγε οτι εχουν μεγαλη ελλειψη σε καθηγητες Αγγλικων (οχι κατοχους proficiency, τετοιοι υπαρχουν απειροι). Το toefel αποτι ξερω ολοι μπορουν να το αποκτησουν, το θεμα ειναι ο βαθμος του και οχι το χαρτι ως πτυχιο. Παρολα αυτα θεωρω οτι το proficiency ειναι αρκετα ισχυροτερο χαρτι, αρα απτη στιγμη που αποριπτεται το proficiency για διδασκαλια, δε νομιζω το toefel να εχει καμια ελπιδα
vickiek Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Η μονη προυπηρεσια που εχω ειναι οτι τα τελευταια 10χρονια μενω ΗΠΑ.
ApSiMan Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Όπως είπε κ ο MiDi_MiLiZ τα διπλώματα ίσως να μην είναι το πιο βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχεις... 10 χρόνια ΗΠΑ είχες καθόλου διδακτική εμπειρία στην αγγλική γλώσσα? Αν ναι τότε είσαι σε πολυυυυ καλό δρόμο. Αν όχι και πάλι έχεις ένα advantage από όλους τους άλλους λόγω καλύτερης (?!) χρήσης της γλώσσας λόγω της ζωής σου στις ΗΠΑ. Btw δεν είναι TOEFEL αλλά TOEFL. Για τι επίπεδο ψάχνεις να διδάξεις?
vickiek Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Ναι δικιο εχεις TOEFL ειναι Διδακτικη εμπειρια δεν εχω και κοιταζω για μικρα παιδακια. Επισης εχω παει πανεπιστημιο στις ΗΠΑ. Δεν ξερω, απλος το βλεπω σαν μια λυση για δουλεια τωρα που θα γυρισω Ελλαδα τουλαχιστον για τον πρωτο καιρο.
DrLo Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Ναι δικιο εχεις TOEFL ειναι Διδακτικη εμπειρια δεν εχω και κοιταζω για μικρα παιδακια. Επισης εχω παει πανεπιστημιο στις ΗΠΑ. Δεν ξερω, απλος το βλεπω σαν μια λυση για δουλεια τωρα που θα γυρισω Ελλαδα τουλαχιστον για τον πρωτο καιρο. "Επισης εχω παει πανεπιστημιο στις ΗΠΑ" 1. Τι σχολή τελείωσες "τωρα που θα γυρισω Ελλαδα " 2. Γιατί?
arxaggelos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Η μονη προυπηρεσια που εχω ειναι οτι τα τελευταια 10χρονια μενω ΗΠΑ. Πες μου ότι είσαι εδώ και 10 χρόνια ΗΠΑ και σκέφτεσαι να γυρίσεις...και θα πηδηχτώ από το παράθυρο...Ειδικά τώρα που η κρίση στις ΗΠΑ ψιλοπέρασε και ξαναπαίρνουν τα πάνω τους, ενώ εδώ πάμε κατλα διαόλου, μην κουνιέσαι καθόλου. Τεσπα, πάνω σε αυτό που ρωτησες, από πιστοποιητικά επιπέδου C2, μόνο το Cambridge CPE και το Michigan ECPE δίνουν διδακτική επάρκεια, την οποία αιτείσαι από κάποια Διεύθυνση Β/βάθμιας. (Όλα τα άλλα (συμπεριλαμβανόμενου και του TOEFL, αν πιάσεις σκορ επιπέδου C2) απλά σε μοριοδοτούν αναλόγως για διαγωνισμούς δημοσίου.) Τώρα, αν κάποιο φροντιστήριο δεχτεί αυτήν την επάρκεια ή προτιμήσει κάποιον από ΑΕΙ, είναι δικό τους θέμα.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Τεσπα, πάνω σε αυτό που ρωτησες, από πιστοποιητικά επιπέδου C2, μόνο το Cambridge CPE και το Michigan ECPE δίνουν διδακτική επάρκεια, . Δλδ τι σημαινει διδακτικη επαρκεια?Κ καλα οτι μπορεις να διδαξεις Αγγλικα σε σχολειο στην Ελλαδα?Εχω κ εγω καταχωνιασμενο καπου ενα CPE απο την εποχη του Νοε,ουτε 15 ημουν.
malakiasmenos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Να ρωτήσω κάτι.. Το ΤΟΕΦΛ είναι για να μπείς σε αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών και είναι κάπου σάν το Λόουερ σε δυσκολία.. Διαρκεί μόνο 2 χρόνια.. Αμα έχεις το Λόουερ πρέπει να βγάλεις και το ΤΟΕΦΛ μετά για να σε δεχτούν ή αρκεί το Λοόυερ που ισχύει για πάντα? Αμα θέλουν και ΤΟΕΦΛ είναι τραγική απάτη για να βγαζουν λεφτά..
arxaggelos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δλδ τι σημαινει διδακτικη επαρκεια?Κ καλα οτι μπορεις να διδαξεις Αγγλικα σε σχολειο στην Ελλαδα?Εχω κ εγω καταχωνιασμενο καπου ενα CPE απο την εποχη του Νοε,ουτε 15 ημουν. όχι σε σχολείο, μόνο σε φροντιστήριο ή "οικοδιδασκαλείο" ( = η νομιμη οδός για ιδιαίτερα, ουσιαστικά δηλώνεις το σπίτι σου ώς χώρο εργασίας και κόβεις αποδείξεις - δεν ξέρω ΚΑΝΕΝΑΝ που να το έχει κάνει αυτό). Για δημόσιο σχολείο (μόνιμος, αναπληρωτής, ΑΜΩ, ωρομίσθιος) χρειάζεσαι απαραίτητα πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας από ΑΕΙ (εσωτερικού μόνο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, εξωτερικού ανάλογα τί ακριβώς σπούδασες και με χαρτί εξομοίωσης από ΔΟΑΤΑΠ), και για τα πρώτα δύο να έχεις δώσει και ΑΣΕΠ. Να ρωτήσω κάτι.. Το ΤΟΕΦΛ είναι για να μπείς σε αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών και είναι κάπου σάν το Λόουερ σε δυσκολία.. Διαρκεί μόνο 2 χρόνια.. Αμα έχεις το Λόουερ πρέπει να βγάλεις και το ΤΟΕΦΛ μετά για να σε δεχτούν ή αρκεί το Λοόυερ που ισχύει για πάντα? Αμα θέλουν και ΤΟΕΦΛ είναι τραγική απάτη για να βγαζουν λεφτά.. Το TOEFL δεν έχει συγκεκριμένη δυσκολία, γιατί ειναι η ίδια εξέταση για όλους, απλά ανάλογα με το πόσο θα πιάσεις, παίρνεις και το ανάλογο επίπεδο. Δηλαδή δίνουμε το ίδιο τεστ δίπλα δίπλα, εγώ είμαι αστέρι και παίρνω C2 κι εσύ είσαι ντουγάνι και παίρνεις με το ζόρι Β2. Σε σχέση με το FCE Cambridge, δεν είναι ευκολότερο σαν γλώσσα, απλά αυτή η δομή που μόλις ανέφερα το καθιστά πιό ευέλικτο, και έτσι κι αλλιώς σαν τεστ επιτρέπει περισσότερο να παίξεο ρόλο η τύχη. Όσο για το τί κατέχεις και αν θα σε δεχτούν, το κάθε τμήμα είναι (καλώς ή κακώς) ουσιαστικά ελεύθευρο να ζητάει ό,τι θέλει. Είναι κι ένα κίνητρο για να ασχοληθείς λίγο. Δηλαδή, σε ένα μεταπτυχιακό με αρκετή επιστημονική βιβλιογραφία στα αγγλικά (παλούκι), εγώ δεν θα δεχόμουν υποψήφιο με FCE 10ετίας από το σχολείο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.