Προς το περιεχόμενο

Οδηγός bottleneck

venumis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και για να μην τα ρίχνουμε ολα στο cpu + gpu εδω να πω βάση προσωπικής εμπειρίας οτι με τον ιδιο επεξεργαστή αλλά και κάρτα γραφικών είδα τρομερή διαφορά με αλλάγή σε chipset (αλλαγή μητρικής και νεότερο chipset)

Δεν ηξερα οτι η μητρικη μπορει να γρηγορεψει το συστημα, μπορεις να μας πεις απο ποια σε ποια μητρικη πηγες και τι διαφορες ειχες?

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μικροδιαφορές ενδέχεται να παίζουν, αλλά η οποιαδήποτε σημαντική/εμφανέστατη διαφορά, κάπου αλλού θα οφείλεται, δεν είναι λογικό..

Δημοσ.
Δεν ηξερα οτι η μητρικη μπορει να γρηγορεψει το συστημα, μπορεις να μας πεις απο ποια σε ποια μητρικη πηγες και τι διαφορες ειχες?

Είχα την μητρική της Gigabyte GA-M61P-S3 και αγόρασα τον phenom 550 μαζί με την ati 5850 , ο λόγος που πήρα τον παρακάτω επεξεργαστή είναι οτι τον υποστήριζε η μητρική μου με update bios και απο διπύρηνος θα ξεκλείδωνα αλλους 2 πυρήνες και θα ειχα 4πύρηνω ! Πράγματι κ ετσι έγινε.

*Επίσης θεώρησα οτι με την 5850 θα έπρεπε να πάρω και νεο επεξεργαστή για να μην εχω το επίμαχο bottleneck !! (Τωρα αν είναι οκ! ο 550 με την 5850 ας μας το πει κάποιος ειδήμων !!)

Μετά απο κανα 6μηνo με επιασε αγοραστική μανία και είπα να πάρω και νεα μητρική,

Gigabyte GA-MA785G-UD3H

Αυτο που θυμάμαι σίγουρα με αριθμούς είναι οτι με την παλιά μητρική εβγαζα σκορ στο 3dMark 03 περίπου 38000 με την GA-MA785G-UD3H εβγαλα περίπου 57000 !! αρκετα μεγάλη διαφορα θα έλεγα !

Την παλιά μητρική την εχω ακόμα και οποιος δεν πιστεύει ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα !

Gigabyte GA-M61P-S3 http://www.giga-byte.gr/products/mb/specs/ga-m61p-s3_10.html

Gigabyte GA-MA785G-UD3H http://www.giga-byte.gr/products/mb/specs/ga-ma785g-ud3h_10.html

Δημοσ.

Είτε κάτι έπαιξε με τους οδηγούς της μητρικής ή την εγκατάσταση των παραθύρων, είτε κάποια διαφορά στις ρυθμίσεις, δεν εξηγείται αλλιώς νομίζω.

Δημοσ.
Είτε κάτι έπαιξε με τους οδηγούς της μητρικής ή την εγκατάσταση των παραθύρων, είτε κάποια διαφορά στις ρυθμίσεις, δεν εξηγείται αλλιώς νομίζω.

Με λίγα λόγια τσάμπα την πήρα την νεα μητρική ?

*Ξεφεύγω λίγο απο το θέμα αλλά μια που εχω το λινκ με την νεα μητρική αν κάνω CrossFire και οι 2 κάρτες θα τρέχουν χ16 ?

Δημοσ.

και εγώ πιστεύω ότι κάτι με drivers πρέπει να έπαιξε. δεν μπορεί να έχουν οι 2 μητρικές τόσο μεγάλη διαφορά

έστω και αν η μια φαίνεται να έχει pci express x16 1.0 και η άλλη 2.0

@venumis αυτά τα screenshots είναι από το manual της μητρικής σου (έχει μονο μια θήρα x16)

mb.jpg

manual.jpg

Δημοσ.

Εντάξει βρε παιδιά, σίγουρα βοηθάει το καλό Hardware στο PC, όπως η μητρική, αλλά δεν νομίζω κανείς να λέει "θέλω μία μητρική για παιχνίδια" και όταν τελικά τη σετάρει να πει "η μητρική αποδίδει 30+FPS στο παιχνίδι".

Υπάρχει και το Marketing με τις μητρικές ROG, που δεν συμφωνώ. Αν πάρω δηλαδή Μία μητρική και βάλω Xeon και δεν είναι ROG θα παίζει καλύτερα κάποιος με ROG? Ε, δεν νομίζω.

Δημοσ.

Χάνει, χάνει ;) (παρατήρησε το single κι όχι το crossfire μιας και εκεί μπαίνουν τα προβλήματα αξιοποίησης του ίδιου του crossfire και η χαοτική του συμπεριφορά). Είτε το πιάσεις από GTA4, είτε από Resident Evil 5, είτε από Dawn Of War 2, είτε γενικώς από την συμπεριφορά της Unreal3 engine. Επίσης σε μερικά έχει κάνει πατάτα, ενώ σε άλλα έχει ξεχάσει να βάλει αριθμούς :P

Δημοσ.

Δεν ειχε ασεμνο περιεχομενο....σοβαρα...:lol::lol::lol:.

Νομιζω οτι ειναι απλο.........

Δεν θελω να πω οτι ο Q9550 ειναι καλυτερος......θελω να δειξω απλα οτι την παλευει

ακομα αξιοπρεπως...;)

Δημοσ.
Δεν ειχε ασεμνο περιεχομενο....σοβαρα...:lol::lol::lol:.

Νομιζω οτι ειναι απλο.........

Δεν θελω να πω οτι ο Q9550 ειναι καλυτερος......θελω να δειξω απλα οτι την παλευει

ακομα αξιοπρεπως...;)

Φυσικα και την παλευει και θα συνεχισει να την παλευει. Μια χαρα επεξεργαστης ειναι, δεν του λειπει κατι τρομερο για να θεωρειται ξεπερασμενος μπροστα στα σημερινα cpu. Με την ελευση των sandy bridge το ξανασυζηταμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...