Koeman Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 GTS250 + Phenom 550 = 14800 3dmark06HD5850 + Phenom 550 = 16980 3dmark06 Στο MW2 με την gts250 τα είχα ολα στο full (extra,x4,vsync) 1680χ1050 Με την 5850 δεν μπορούσα να τα εχω ολα full μου λαγκάριζε ! Να υποθέσω οτι ο amd 550 ηταν μικρός για την 5850 ? μήπως δεν απεγκατάστησες σωστά τους drivers της 250 και έβαλες μετά την 5850 και μπλέχτηκαν όλα; Δεν είναι νορμάλ αυτό που περιγράφεις.
p_under Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Βασικά το bottleneck μεταξύ επεξεργαστή-κάρτας γραφικών μας ενδιαφέρει λόγω gaming, έτσι; Δηλαδή μια αργή κάρτα γραφικών δε θα καθυστερήσει έναν γρήγορο επεξεργαστή σε εφαρμογές που απαιτούν απλά επεξεργαστική ισχύ. Από 'κει και πέρα, μπορεί να μιλάμε για bottleneck λόγω αργού δίσκου π.χ.. γτ το λες αυτο ? δεδομενου οτι μια 8600gt ειναι πολυ λιγη για εναν i7 or hexacore , αν δεν χρειαζεται το gpu power τι να την κανει την καρταρα? παραδειγματα? server pc 2d benchmarks simioulation programms virtual mashines κ πολλα αλλα που δεν μου ερχονται.
phanispal Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Μα αυτό ακριβώς λέω κι εγώ, αν δε μας ενδιαφέρει το gaming, δε μπορείς να πεις ότι έχεις bottleneck με έναν i7 και μια onboard vga..
p_under Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 my apologies mrs αλλα διαβασα ολο το θεμα καπως γρηγορα κ νομιζα οτι λες το αντιθετο . edit πηρα ολη την απαντηση σου σαν ερωτηση .
venumis Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 μήπως δεν απεγκατάστησες σωστά τους drivers της 250 και έβαλες μετά την 5850 και μπλέχτηκαν όλα; Δεν είναι νορμάλ αυτό που περιγράφεις. Οι drivers μπήκανε σωστά, το ξέρω οτι δεν είναι νορμαλ αυτο που μου είχε συμβεί και γι αυτο το περιμένω να πάρω μια απάντηση απο κάποιον που ξέρει 2-3 πραγματάκια παραπάνω απο εμένα. Μήπως ήταν το λεγόμενο bottleneck ? μήπως εχει να κάνει και το τροφοδοτικό απο ενα σημείο και μετά ? το chipset ?
insomnian Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 λογικα ναι αν βαλεις πχ εναν καλο cpu με μια παλια καρτα γραφικων πχ i7 930 με 6600gt Δηλαδη ενας καλος επεξστης μπορει να μπλοκαριστει απο μια μετρια/κακη καρτα?... Κουφο μου φαινεται, εισαι σιγουρος οτι ισχυει αυτο? Από 'κει και πέρα, μπορεί να μιλάμε για bottleneck λόγω αργού δίσκου π.χ.. Aν εχεις εναν ταχυτατο ssd, μπορει αυτος να μπλοκαριστει σπο εναν αργο επεξστη?...
Heatspreader Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δηλαδη ενας καλος επεξστης μπορει να μπλοκαριστει απο μια μετρια/κακη καρτα?...Κουφο μου φαινεται, εισαι σιγουρος οτι ισχυει αυτο? Όταν παίζεις κάποιο παιχνίδι φυσικά. Έχεις GPU Bottleneck.
sozz Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δηλαδη ενας καλος επεξστης μπορει να μπλοκαριστει απο μια μετρια/κακη καρτα?...Κουφο μου φαινεται, εισαι σιγουρος οτι ισχυει αυτο? δεν ξερω εγω απο αυτα αλλα με την λογικη παω βαλε πχ το crysis που ειναι παιχνιδι καθαρα για gpu δεν πα να εχεις τον καλυτερο cpu αν ειναι πανω μια 6600 gt τοτε δεν θα μπορεις να παιξεις
insomnian Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Aλλο αυτο, εμεις λεμε κατα ποσον μια μετρια καρτα μπλοκαρει εναν καλο επεξεργαστη, ή κατα ποσον εναν αδυναμος επεξεργαστης μπλοκαρει μια καλή καρτα
LouCi4er Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δηλαδη αμα εγω παω να κανω compress ενα αρχειο θα με καθυστερησει μια αργη καρτα?Δεν νομιζω.Απλα στα παιχνιδια επειδη συμμετεχουν και οι δυο,καρτα γραφικων και επεξεργαστης,πρεπει να ειναι και τα δυο εξισου γρηγορα.
phanispal Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Τα είπαμε αυτά, εξαρτάται από τη χρήση για την οποία γίνεται λόγος. Στις εφαρμογές που παίζει ρόλο αποκλειστικά ο επεξεργαστής, και onboard vga να έχεις (και καθόλου που λέει ο λόγος αν είσαι σε δίκτυο), δε σε κόβει η αργή κάρτα γραφικών (ή η απουσία αυτής).
john2gr Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Όταν μιλάμε για GPU bottleneck, εννοείται ότι μιλάμε για γραφικές εφαρμογές (και συνήθως για παιχνίδια). Μια μάπα κάρτα γραφικών όμως θα σε κόβει στα 1080p videos που θα τα παίζει κοφτά (ένα παράδειγμα) ή σε 3D movies (δεύτερο παράδειγμα) . Όποιος δεν παίζει παιχνίδια δεν έχει και λόγο να πάρει μια γ@μάουα κάρτα γραφικών, αυτονόητο είναι αυτό. Στα παιχνίδια τώρα, σαφώς ισχύει ότι είπαν όλοι. Έχουμε τα CPU bound και τα GPU bound παιχνίδια. Αν έχουμε όμως έναν Core2Duo, εννοείται ότι μπορούμε να αγοράσουμε μια high-end κάρτα γραφικών. Κι αυτό γιατί ενώ είμαστε CPU limited από τον επεξεργαστή, μπορούμε να φορτώσουμε την κάρτα με υψηλή ανάλυση, Anisotropic Filtering, HD textures και ειδικού τύπους FSAA (όπως το SSAA που είναι πιο απαιτητικό από το MSAA). Όλα αυτά δεν επηρεάζουν την CPU και όπως τρέχει το παιχνίδι στα 800χ600, θα τρέχει και στα 2048χ1536. Σαφώς και θα κόβεται η κάρτα αλλά εξαιτίας του επιπλέον φόρτου, το IQ μπορεί να αυξηθεί όπως και η αξιοποίηση της κάρτας χωρίς επιπτώσεις στο framerate με τις παραπάνω επιλογές. Ως παράδειγμα, ας βάλουμε το Red Faction: Guerrilla (δεν έβαλα το GTA4 επειδή δεν υποστηρίζει FSAA, αλλά μπορείς να κάνεις πατέντες με downsampling) που είναι CPU bound εξαιτίας των physics και των υπολογισμών που γίνονται από την CPU και δεν έχουν σχέση με τις γραφικές επιλογές. Με έναν Core2Duo το framerate τον πίνει και με το ζόρι διατηρείς 30fps. Αν έχεις μέτρια κάρτα γραφικών, άντε να πας στα 1600x1200 με medium settings μέχρι να δεις να τον πίνει και η κάρτα. Αν από την άλλη έχεις μια GTX480 (ως παράδειγμα), ακόμα και σε DX10 με max details και 16xFSAA θα έχεις τα ίδια 30fps. Η οπτική διαφορά είναι τεράστια αλλά το framerate παραμένει ίδιο. Σε αυτό ακριβώς βοηθάει μια high-end GPU στα CPU limited games. Τα "ομορφαίνει" κατά πολύ χωρίς επιπτώσεις . Αν όμως θέλεις καλύτερο framerate τότε τον έχεις πιει και δεν πρόκειται να βοηθήσει το κατέβασμα των details (πέρα από Physics details ή κάτι άλλες παρόμοιες επιλογές που έχουν ορισμένα μόνο παιχνίδια). Όταν τώρα είμαστε GPU limited, το μόνο που μας σώζει είναι το να χαμηλώσουμε ανάλυση ή να μειώσουμε τις γραφικές ρυθμίσεις. Εκτός κι αν θέλουμε choppy gameplay για καλύτερο IQ. Όταν είμαστε GPU limited, πολύ απλά καταφεύγουμε σε αγορά νέας, καλύτερης κάρτας. Δεν υπάρχει σωτηρία με λίγα λόγια
venumis Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Εχω μπερδευτεί λίγο και συγχωρέστε με.. Αν δηλ. δεν εχεις πολύ καλό επεξεργαστή (και πως καθορίζεται αυτό ?) και εχεις μια καλή κάρτα είναι καλύτερο να τα πας ολα στο max για να αναλάβει ολο το φορτίο η κάρτα ? Αν εχεις εναν καλό επεξεργαστή τότε τι γίνεται ? Βρε παιδιά αλήθεια εχω μπερδευτεί
sozz Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Εχω μπερδευτεί λίγο και συγχωρέστε με.. Αν δηλ. δεν εχεις πολύ καλό επεξεργαστή (και πως καθορίζεται αυτό ?) και εχεις μια καλή κάρτα είναι καλύτερο να τα πας ολα στο max για να αναλάβει ολο το φορτίο η κάρτα ? Αν εχεις εναν καλό επεξεργαστή τότε τι γίνεται ? Βρε παιδιά αλήθεια εχω μπερδευτεί ενας εχει εναν καλο επεξεργαστη ενω η καρτα ειναι μαπα τοτε ριχνεις φιλτρα μετα αν κολαι παλι ριχνεις αναλυση και εαν κολαι και παλι τοτε αγοραζεις μια καλη καρτα γραφικων
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.