Προς το περιεχόμενο

Οδηγός bottleneck

venumis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
To link εχει ως καρτα γραφικων την 8800 ultra , αρα ειναι τουλαχιστον ατυχης η επιλογη του. Υπαρχει καποιο αντιστοιχο με συγχρονες (αρα και πολυ πιο δυνατες) καρτες γραφικων?

Πολυ θα ηθελα να δω τι κανει ενας dual core με μια 5870 ή μια 470GTX...

Η 8800Ultra για τους τότε CPU ήταν όπως και σήμερα μία GTX480/5870. Δεν αλλάζει κάτι σε κανόνες.

Έχω παραθέσει και δεύτερο Link το οποίο είναι με i7 και Tri SLI.

παραθέτω κάποια προσωπικά τεστ για να βγάλετε συμπέρασμα

9800GTX+ & Pentium Dual Core E5200 ~ 11500 3DMark 06

9800GTX+ & Intel [email protected] ~ 15200 3DMark 06

HD 4870X2 & Pentium Dual Core E5200 ~ 12000 3DMark 06

HD 4870X2 & Intel Q9550 ~ 17000 3DMark 06

GTX260 SP216 & E5200 ~ 12000 3DMark 06

GTX260 SP216 & E5200@4GHz ~ 17000 3DMark 06 :lol: 40%+ απόδοση

GTX275 & Core i7 920 ~ 17000 3DMark 06

GTX275 & Core i7 960 ~ 19300 3DMark 06

GTX275 & PhenomII 965 ~ 17500 3DMark 06

GTX275 & Intel Q8300 ~ 13500 3DMark 06

GTX275 & Intel Q8300@3GHz ~ 15000 3DMark 06

ΥΓ. Έχω στα χέρια μου και μια 6870 την οποία το Σ/Κ θα την δοκιμάσω με διαφορετικές CPU να δω τι κάνει...

Αν υπάρχει ένα πρόγραμμα που δεν μπορείς να μετρήσεις Bottleneck, αυτό είναι το 3dMark.

1) Τρέχει σε χαμηλή ανάλυση (εκτός από το τελευταίο).

2) Έχει CPU Test Performance, στο οποίο ρίχνει επίτηδες ανάλυση για να γίνει CPU εξαρτώμενο, κάτι που επηρεάζει την μέτρηση του CPU Bottleneck.

Με μία αναζήτηση στο Ιnternet μπορεί να τρελαθεί κάποιος από τις διαφορετικές απόψεις.

Για παράδειγμα εδώ, βλέπουμε ότι υπάρχει ως έναν βαθμό ακόμα και με νέας γενιάς CPU. Ο τύπος βγάζει Bottleneck ακόμα και σε 2560x1600 με σχεδόν τα φίλτρα στο τέρμα.

Γενικότερα πάντως υπάρχει μία φυσική πορεία όσον αφορά τις αναβαθμίσεις του Hardware.

Κάποιος που έχει έναν Core2Duo, πόσο καιρό θα τον κρατήσει? Θα αγοράσει GTX580 και δεν θα έχει αλλάξει πλατφόρμα? Δύσκολο.

Από εκεί και πέρα μπορεί κάποιος να λέει υπάρχει Bottleneck και αντί να βγάζεις 100FPS, βγάζεις 65FPS.

Από τη στιγμή που το παιχνίδι παίζει το ίδιο, κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει λόγος να σκοτίζουμε το κεφάλι μας.

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Η 8800Ultra για τους τότε CPU ήταν όπως και σήμερα μία GTX480/5870. Δεν αλλάζει κάτι σε κανόνες.

Έχω παραθέσει και δεύτερο Link το οποίο είναι με i7 και Tri SLI.

Σωστα...

Για παράδειγμα εδώ, βλέπουμε ότι υπάρχει ως έναν βαθμό ακόμα και με νέας γενιάς CPU. Ο τύπος βγάζει Bottleneck ακόμα και σε 2560x1600 με σχεδόν τα φίλτρα στο τέρμα.

Αρα βλεπουμε οτι αν καποιος παει σε enthusiast λυση τυπου 480/5970 , τοτε πρεπει να παει αντιστοιχα και σε ακριβη cpu , ενω με μια 5870/470 , ενας i5-750 ειναι αρκετος.

Τελικα η δηλωση

Ένα σύστημα Core2Duo/Quad ή αντίστοιχο AMD, μπορεί να παίξει μία χαρά και με τις σημερινές Single GPU κάρτες γραφικών.

, δεν ισχυει, γιατι εξαρταται τη καρτα εχεις (μενει βεβαια να δουμε τι γινεται και με μια ποιο αδυναμη cpu απο τον i5).

Μαλλον ο φιλος KostasR1 , μπορει τελικα να δωσει απαντηση.

edit: ειδα παντως στο πινακακι στο τελος , οτι το Μinimum framerate δεν επηρεαζεται καθολου,που αυτο μας ενδιαφερει τελικα ,αρα με εναν μεσης αποδοσης cpu , λογικα ειμαστε οκ.

Δημοσ.

GTS250 + Phenom 550 = 14800 3dmark06

HD5850 + Phenom 550 = 16980 3dmark06

Στο MW2 με την gts250 τα είχα ολα στο full (extra,x4,vsync) 1680χ1050

Με την 5850 δεν μπορούσα να τα εχω ολα full μου λαγκάριζε !

Να υποθέσω οτι ο amd 550 ηταν μικρός για την 5850 ?

Δημοσ.

Αρα βλεπουμε οτι αν καποιος παει σε enthusiast λυση τυπου 480/5970 , τοτε πρεπει να παει αντιστοιχα και σε ακριβη cpu , ενω με μια 5870/470 , ενας i5-750 ειναι αρκετος.

Εγώ βλέπω ότι και ένας Q6600 είναι αρκετός τελικά ακόμα και με 5870.

Να πιστέψω λοιπόν τον φίλο στο xbit ή τα μάτια μου?

Ερώτηση:

Πως ξέρουμε ότι έχει πιάσει ταβάνι η εκάστοτε GPU? Αν δηλαδή στο μέλλον μετρήσουμε με i8, δεν θα έχουμε παραπάνω FPS με μία 5970?

Παρόλα αυτά για τα νούμερα και μόνο θα μετρήσω μερικά παιχνίδια ξεκινώντας με τον Q6600 σε Stock, μέχρι τα 3.6Ghz.

GTS250 + Phenom 550 = 14800 3dmark06

HD5850 + Phenom 550 = 16980 3dmark06

Στο MW2 με την gts250 τα είχα ολα στο full (extra,x4,vsync) 1680χ1050

Με την 5850 δεν μπορούσα να τα εχω ολα full μου λαγκάριζε !

Να υποθέσω οτι ο amd 550 ηταν μικρός για την 5850 ?

Αυτό δεν γίνεται, τουλάχιστον δεν είναι θέμα Bottleneck.

amd 550 + gts250: Αν αυτό το ζευγάρι έβγαζε χ Frames, τότε...

amd 550 + 5850: Τότε αυτό το ζευγάρι θα βγάζει τουλάχιστον τα ίδια αν υπάρχει Bottleneck.

Για χειρότερα αποκλείεται.

Δημοσ.

Παρόλα αυτά για τα νούμερα και μόνο θα μετρήσω μερικά παιχνίδια ξεκινώντας με τον Q6600 σε Stock, μέχρι τα 3.6Ghz.

Προσωπικα , επειδη ειμαι για αγορα εντος των ημερων , αναμενω τα αποτελεσματα!!!

Δημοσ.

αν μπορεις βαλε και 3 ghz για να δω ποση διαφορα εχει απο τα 3,6(δεν παει παραπανω :-( )

Δημοσ.

Σημερα με High-End καρτα θες i5/i7 oc'ed για να παρεις τα μεγιστα,αλλιως και ενας Q9x50 oc'ed ειναι ενταξει.Σε καμια περιπτωση παντως δεν βαζεις High-End καρτα με Dual-Core.

Δημοσ.

δεν θα ξεχάσω όταν πρώτο-έπαιξα το demo του crysis πριν από μερικά χρονια

τότε είχα έναν pentium 4 overclocked στα 4.4ghz και μια 6600gt

θυμάμαι ο υπολογιστής είχε πάθη κοκομπλόκο! και δεν κινιότανε σχεδόν τίποτα στην οθόνη

όταν άλλαξα cpu και πήρα τον e8600 αλλά με την ίδια κάρτα (6600gt)

ξανά δοκίμασα να παίξω το demo του crysis από περιέργεια. πραγματικά η διαφορα στην απόδοση ήτανε χαοτική!

ομοίως μεγάλη διαφορα στην απόδοση είχα δει και στο παιγνίδι gta iv

όταν πήγα από τον e8600 @4.2ghz στον i7 860 @stock και με την ίδια κάρτα (4870)

@Heatspreader αναμένουμε αποτελέσματα από τις μετρήσεις :-)

Δημοσ.
bottleneck μπορει να συμβει και στον επεξστη και στη καρτα?

σε αλλο μηπως υποσυστημα?

λογικα ναι αν βαλεις πχ εναν καλο cpu με μια παλια καρτα γραφικων

πχ i7 930 με 6600gt

Δημοσ.

Βασικά το bottleneck μεταξύ επεξεργαστή-κάρτας γραφικών μας ενδιαφέρει λόγω gaming, έτσι;

Δηλαδή μια αργή κάρτα γραφικών δε θα καθυστερήσει έναν γρήγορο επεξεργαστή σε εφαρμογές που απαιτούν απλά επεξεργαστική ισχύ.

Από 'κει και πέρα, μπορεί να μιλάμε για bottleneck λόγω αργού δίσκου π.χ..

Δημοσ.

Γενικα ενα συστημα για να το πεις καλο, θα πρεπει να εχει υποσυστηματα που να μην εχουν αποκλισεις μεταξυ τους. Δηλαδη δεν θα δεχτω ποτε ως "σωστο συστημα" εναν 6πυρηνο με 1gb ram. Οπως δε θα δεχτω να δω 6πυρηνο με onboard vga, αν και αυτο δεν ειναι ιδιαιτερα σημαντικο αν η χρηση δεν απαιτει extra vga. Απλα θα το ελεγα μη ισοροπημενο συστημα.

Συμφωνω οτι το μεγαλυτερο bottleneck ΟΛΩΝ των σημερινων Η/Υ ειναι ο σκληρος δισκος, κατι που καθυστερει τις επιδοσεις ολοκληρου του υπολογιστη (ας ειναι και της NASA ο υπολοιπος υπολογιστης, παλι ο σκληρος θα τον κανει να πηγαινει οπως ο pentium166 mmx σε μερικες εργασιες, κυριως reading μικρων αρχειων). Και δεν μπορω να κατανοησω πως πολυς κοσμος ριχνει 300 ευρω σε cpu, αλλα τοσα σε gpu, αλλα 100 σε κουτι, χωρις να τον ενδιαφερει ενας ssd και χωρις να μπορει να κατανοησει ποσο λαθος ειναι η κατανομη του budget. Κανουν υπεργρηγορο pc το οποιο τελικα ειναι υπεραργο γιατι θεωρησαν οτι τους ειναι αχρειαστος ενας ssd.

Δημοσ.

Αχρείαστο δε νομίζω να το θεωρεί ο κόσμος τον SSD, ακριβό, ναι.

Και αν αναλογιστείς το κόστος/χωρητικότητα, σίγουρα είναι σε σχέση με τους μαγνητικούς.

Απλά είναι και παράλογο να περιμένουμε να πέσουν τόσο οι τιμές, ή ν' ανέβουν στα 2 και 3ΤΒ οι χωρητικότητες των SSD εν μια νυκτί.

Δημοσ.

Toν θεωρουν ακριβο γιατι δεν γνωριζουν την χρηση για την οποια προοριζεται και αρεσκονται να συγκρινουν πατατες με ντοματες. Δηλαδη συγκρινουν το κοστος/gb μεταξυ hdd και ssd, το οποιο ειναι παντελως λαθος κριτηριο μιας και οι ssd δεν εχουν ως στοχο την αποθηκευση δεδομενων.

Για μενα, αυτη τη στιγμη, ακριβοι ειναι οι hdd που προοριζονται για OS οταν βρισκεις sandforce στα 120ευρω. Δε θα μπορουσα να αποδεχτω ολο αυτο το bottleneck, για να βαλω πχ ενα 234532πυρηνο αντι για εναν 4πυρηνο επεξεργαστη, εκτος αν το προσταζαν επαγγελματικες αναγκες.

Τεσπα οπως και να χει οι hdd ειναι το μεγαλυτερο bottleneck. Ειναι ακριβως το ιδιο με το να βαζω crt στο pc και να αρνουμαι να βαλω tft λογω κοστους. Αν οχι τωρα (μιας και εχουν πεσει οι τιμες των tft) πριν 3-4 χρονια. Και να θεωρουσα οτι με την crt εκανα συμφερουσα αγορα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...