_chris_ Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 γράφω αυτό το θέμα με αφορμή μια συζήτηση με την αδελφή μου η οποία ψάχνει για δουλειά γραφείου - γραμματέας. κοιτώντας σε αγγελίες, τα προσόντα που ζητάνε σχεδόν όλοι είναι: γνώσεις πληροφορικής, αγγλικά, προυπηρεσία καμιά φορά και ίσως κάτι επιπλέον. το ίδιο κείμενο σχεδόν σε όλες. σε μια αγγελία λοιπόν για θέση γραμματέα το κείμενο ήταν : .... ζητείται γραματέας εμφανίσιμη εως 25 ετών..... και κάπου εδώ ξεκίνησε μια διαμάχη μεταξύ μας (εννοείται οτι δε θα πας... και τέτοια) συγνώμη ρε παιδιά αλλά μόνο σε μένα μου φαίνεται κάπως αυτού του είδους η αγγελία. δηλαδή το μόνο που τους νοιάζει είναι η εμφάνιση και η μικρή ηλικία; να πιστέψω ότι αυτοί ζητάνε γραμματέα; ποιά η γνώμη σας; θα σας παρακαλούσα αν γίνεται να αποφύγουμε τα ανούσια σχόλια (που σίγουρα θα γίνουν)
arxaggelos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Μπορεί εύκολα να έχεις δίκιο και να είναι και μούφα αγγελία, αλλά μπορεί πράγματο να ψάχνουν καμιά εμφανίσιμη κοπέλα για front office και εννοείται ότι δεν γίνεται η πρώτη επαφή με μια εταιρία να είναι με μια απεριποίητη μεσήλικη πατσαβούρα. Σε κάθε περίπτωση, μια βόλτα από εκεί θα της λύσει κάθε απορία, ίσως απλα κι ένα τηλέφωνο για πληροφορίες σχετικά με τη δουλειά. Αν πχ απαντήσουν "έλα από δω κοπελιά και θα τα βρούμε" νομίζω ότι η κουβέντα λήγει εδώ Επίσης μια αναζήτηση της εταιρίας στο ιντερνετ μπορεί να πει πολλά για το προφίλ και τη γενικότερη φάση της,
random Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Το πράγμα ειναι πολύ απλό: Απο τη μία..... αυτη τη στιγμή υπάρχουν 100άδες χιλιάδες άνεργες γυναίκες, πτυχιούχες και μή, νέες και ώριμες, άπειρες και έμπειρες, που αναζητούν τέτοιου είδους εργασία (γραφείου - γραμματέως). γιατι όμως, τόσες πολλες ζητάνε μια τέτοια, παρότι δεν φημηζεται για υψηλά αμοιβόμενη θέση; α. επειδη θεωρείται, (μεταξύ των υπολοίπων χαμηλά αμοιβόμενων επαγγελμάτων) σχετικά εύκολη δουλειά: δεν σκάβεις, δεν πολυ-περπατάς, δεν απαιτείται συνεχης ορθοστασία, ουτε μετακινήσεις, οδήγηση, παραμονη σε εξωτερικους χώρους, (συνηθως) δεν εχεις αμεση και συνεχη επαφη με πελάτες (οπως πχ. ταμιας, σερβιτόρος, εμπορουπάλληλος), και ... (αναλογα με το που θα πέσεις βεβαια) αρκετες ευκαιρίες για... ξυσιμο, χρωματισμό ονύχων, FBουκι, πλέξιμο, τρίλιζα, γκρινιάρι, φιδάκι.. και γνωριμίες ικανας να οδηγήσουν ακόμη και εις την πολυπόθητον αποκατάστασιν β. ή και, επειδή απλά δεν έχουν τα προσόντα για να κυνηγήσουν κατι πιό καλά αμοιβόμενο; Απο την άλλη, οι εργοδότες που ζητάνε (δημοσίως, δηλ. σε αγγελία) άτομα για τέτοιες θέσεις ειναι πάρα πολύ λίγοι. Αν απο αυτούς αφαιρέσεις όσους: δεν βαζουν ενσημα, δεν πληρώνουν στην ώρα τους, πιστευουν στο "ή μου κάθεσαι, ή φεύγεις", εμφανιζονται στο γραφειο στις 11+ ,φευγουν στις 7+ και φυσικά "χρειάζονται" μεχρι εκεινη την ωρα τη γραμματέα (παροτι εκεινη προσερχεται 8-9 ) εχουν γεμισει την εταιρεία με το συγγενολόϊ τους, ατομα που εξορισμού εχουν πασα δικάιωμα στο ξύσιμο και απεριόριστη ασυλία (οποιος συγκρουστει με τέτοιους, ειναι χαμένος απο χέρι). .. ε, τότε σου μένουν απελπιστικά λίγοι. Προσφορά, και ζήτηση: Ο "πελάτης" έχει απεριόριστες επιλογές, οπότε εχει και τη δυνατότητα να απαιτέι ότι θέλει, χωρις να ανησυχει μηπως βρεθει χωρις υποψηφίους: και ομορφη, και νέα, και φτηνή, και να κανει καλό φραππέ, και το Σουαχίλι να το κατέχει αμα λάχει... ================================================== Ελπίζω η κοπέλα να εχει ακόμα το χρόνο, και την όρεξη, να αποκτήσει κάποια προσόντα με ζήτηση, ωστε κάποτε να μην ψάχνει πιά εκεινη για θεσεις γραφείου, αλλα να την ψάχνουν άλλοι για να της δώσουν ότι ζητήσει. αλλιώς μια ζωη σκλαβάκι θα'ναι. ειτε σε "αφεντικό", ειτε σε "συζυγο".
kage Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 υπαρχουν αρκετες γραμματεις που και αρκετα χρηματα παιρνουν αλλα και πολυ κουραση υπαρχει...το θεμα ειναι η επιχειρηση κτλ. http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=88490
black_widow Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Το " μέχρι τα 25 " συναντάται πολλές φορές πλέον σε τέτοιες θέσεις αφού αποφάσισαν να δίνουν χαμηλότερες αμοιβές στους νέους κάτω των 25 και νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και επιδοτούνται και οι εισφορές εάν θυμάμαι καλά. Επίσης τα άτομα αυτής της ηλικίας έχουν και χαμηλότερες μισθολογικές απαιτήσεις . Όντως σε όσες συνεντεύξεις έχω πάει για γραμματειακή υποστήριξη δε ζητάγανε κάτι παραπάνω από βασική γνώση MS OFFICE και Lower. Απλά έπρεπε να συμβιβαστείς με τα 500 - 600 ευρώ ( αφού είχες κάτσει και αμισθί πρώτα ), τις υπερωρίες , τις εξωτερικές δουλειές , να φτιάχνεις καφέ , να είσαι δηλαδή τηλεφωνήτρια - δακτυλογράφος - ρεσεψιονίστ - καφετζού - πωλήτρια - project manager και κατά προτίμηση αλλοδαπή. Από εμένα περιμέναν να τους φτιάξω και blog αλλά τους χάλαγε που δε ξέρω από web design. Κάποιες δουλειές τις απέρριψα εγώ , στις πιο πολλές με απορρίψανε εκείνοι. Μίνιμουμ ζητάω 750 - 800 ευρώ , τα έχω κλείσει και τα 25 οπότε είμαι πιο ακριβή σε σχέση με άτομα κάτω των 25. random , τα πιο πολλά βιογραφικά που έχω στείλει είναι για θέσεις γραμματείας όχι ότι μου αρέσει να ξύνομαι ούτε ότι ψάχνω για αποκατάσταση αλλά γιατί δεν υπάρχουν δουλειές . Το να ξαναγυρίσω σε θέση ταμία σε κατάστημα ή πωλήτριας το θεωρώ πισωγύρισμα , εάν χρειαστεί θα το κάνω αλλά δε θα είμαι και ακριβώς περήφανη για τον εαυτό μου γιατί δεν έχω πια την ίδια υπομονή που είχα τότε και βαριέμαι να κάνω τα ίδια πράγματα για καιρό. Το ιδανικό είναι να ξεκινήσω μία δική μου επιχείρηση ( ξέρω και τι είδους επιχείρηση ) αλλά χρειάζεται χρόνος και προπάντων χρήμα , δε θέλω μία ζωή να είμαι μισθωτή και να κάνω κάτι που δε μου αρέσει. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και πολλές σαν και εμένα που ούτε αμόρφωτες είναι ούτε τεμπέλες , αναγκαστικά στέλνουμε βιογραφικά σε αυτές τις θέσεις. Κατά τα άλλα συμφωνώ πρέπει να προσπαθούμε συνέχεια , να εξειδικευτούμε γιατί οι γνώσεις του " λίγο απ΄όλα " λεφτά δε θα φέρουν ούτε και τίποτα αλλο εκτός από περιστασιακές δουλειές του ποδαριού.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Οποιαδήποτε αγγελία προσδιορίζει φύλο, ηλικία, εμφάνιση ή οτιδήποτε άλλο είναι πέρα για πέρα παράνομη και ανήθικη. Απο κεί και πέρα το <25 αφορά στις αποδοχές αλλά και στο ότι οι μικρότεροι είναι συνήθως πιό "ψαρωμένοι". Το εμφανίσιμη είναι ο.κ. αν εννοεί "περιποιημένη". Αν εννοεί διαστάσεις για μοντέλα είναι πέρα για πέρα παράνομο.
_chris_ Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Το " μέχρι τα 25 " συναντάται πολλές φορές πλέον σε τέτοιες θέσεις αφού αποφάσισαν να δίνουν χαμηλότερες αμοιβές στους νέους κάτω των 25 και νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και επιδοτούνται και οι εισφορές εάν θυμάμαι καλά. Ομολογώ αυτό δεν το ήξερα. τέσπα θα δείξει... για όποια περίεργη εξέλιξη θα ενημερώσω...
gbras Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 και τι επιχειρηση σκεφτεσαι να ανοιξεις. Στειλε και πμ αν θελεις.
slvsnt Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 να πω κάτι ολίγον άσχετο με το συγκεκριμένο θέμα, πάλι με αγγελία εργασίας έχει να κάνει. μην ανοίγουμε κι άλλο θέμα. επειδή ψάχνω κι εγώ για δουλειά και κοιτάω συχνά αγγελίες, έχω παρατηρήσει τον τελευταίο χρόνο περίπου, ένα κατάστημα έχει βάλει αγγελία για πωλητές. το θέμα είναι ότι η αγγελία (η ίδια ακριβώς) μπαίνει ανά 3-4 μήνες. αυτό με κάνει πολύ καχύποπτο. τι διάολο γίνεται και ζητάνε συνέχεια πωλητές. μήπως δεν τους πληρώνουν και φεύγουν μόνοι τους; μήπως οι συνθήκες είνια χάλια; να το ρισκάρω να πάω. η γνώμη σας;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Πολύ πιθανό να ανακυκλώνουν κόσμο. Παίρνουν "δοκιμαστικά" 1-2 μήνες χωρίς ασφάλεια και χωρίς σύμβαση αλλά έχουν υποσχεθεί μισθό. Περνάει ο μήνας...ο μισθός έρχεται με το ζόρι ή και καθόλου. Η λογική στον Ιδιωτικό τομέα είναι ότι εσύ πρέπει να είσαι 150% (υπερωρίες κτλ) εντάξει με τις υποχρεώσεις σου αλλά αυτοί δεν χρειάζεται
thanocaster Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Μερικές εταιρίες βάζουν συνεχώς αγγελίες για εργασία μόνο και μόνο για να φαίνεται κίνηση. Είναι ένας τρόμος έμμεσης δωρεάν διαφήμισης... :-(:-(
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.