Προς το περιεχόμενο

Συνθήκες εργασίας στο ΙΚΕΑ

Orgasmic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε όλους,

έχω την δυνατότητα να δουλέψω σε καταστημα ΙΚΕΑ στην Β. Ελλάδα ως πωλητής. Υπάρχει κάποιος εδω που να έχει παρόμοια θέση ή να εργάζεται στο ΙΚΕΑ και να θέλει να μου πει την άποψη του?

Ειναι ευχαριστημένος?

Ξέρω οτι τα λεφτά δεν είναι πολλα...με κάπως περισσότερα θα αξιζε?

Γενικότερα επειδη δεν γνωριζω καθολου την εταιρεία και ακομα και σαν πελάτης δεν εχω αντιληφθει τι γινεται πισω απο την "βιτρίνα", θα ήθελα πληροφορίες...

Ευχαριστω εκ των προτέρων

Δημοσ.

Πωλητής σε μεγάλη εταιρεία και ιδιαίτερα πολυεθνική...άστα να πάνε. Άλλά σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχουν εναλλακτικές.

Δημοσ.

Όντας εργαζόμενος στην ΙΚΕΑ τα τελευταία 3 σχεδόν χρόνια, θα σου αναφέρω περιληπτικά τα + και τα - της εν λόγω εργασίας/θέσης.

Στα + είναι ότι, η εταιρία πληρώνει χωρίς να καθυστερεί ποτέ και για κανέναν λόγο, φροντίζει να σε ενημερώνει αρκετά συχνά με 2ώρα+ σεμινάρια (εννοείται εντός εταιρίας σε ειδικά οργανωμένες αίθουσες και φυσικά εν ώρα εργασίας) τόσο για τις εργασίες και τα προγράμματα που έχεις να χρησιμοποιήσεις σε καθημερινή βάση, όσο και για το πώς θα εξυπηρετήσεις σωστά τους πελάτες, Να αναφέρω ότι φυσικά δεν λείπουν και τα σεμινάρια ασφαλειας (πυρασφάλειας, κλοπής εντός καταστήματος κτλ.).

Στα + επίσης το πολύ φιλικό περιβάλλον και η οικειότητα μεταξύ των υπαλλήλων (κανένας δεν αποκαλεί για παράδειγμα τον διευθυντή του καταστήματος με το επίθετό του, παρά μόνο με το μικρό του όνομα και εννοείται στον ενικό , ειδάλλως σε παίρνει στο ψιλό ^^).

Στα - τώρα, παρόλο που πληρώνει γρήγορα/έγκαιρα η εταιρία , πληρώνει και χάλια (οκ , δίνει απλά το βασικό μισθμό που αντιστοιχεί για κάποιον χωρίς επιδόματα και προυπηρεσία ~360 ευρώ, σαν 4ωρη απασχόληση). Το ότι επίσης απασχολείται τόσο μεγάλο πλήθος ανθρώπων στην εταιρία θέτει και το θέμα της "ανωνυμίας", πράγμα δύσκολο εάν θέλεις κάποια στιγμή στην πορεία να ανέβεις για κάτι πιο καλό.

Η εργασία γενικά , για κάποιον που δεν καίγεται άμεσα για χρήματα , ή για κάποιον που δεν θέλει να το ψάξει και πολύ (όπως ο γράφων , όντας φοιτητής που ευτυχώς ή δυστυχώς μένει με τους δικούς του και χρειάζεται απλά ένα χαρτζιλίκι για να συντηρήσει τον ίδιο), είναι αρκετά καλή και σχετικά χαλαρή [ειδικά αν καταφέρεις να αποφύγεις κάποια θέση στο markethall, αλλά να ανέβεις στο showroom (είναι απλά ο πάνω όροφος που περιλαμβάνει την επίδειξη επίπλων..απλά οι υπάλληλοι του πάνω ορόφου έχουνε πιο πολύ την βαβούρα του κόσμου παρά τη χειρωνακτική εργασία).

Ελπίζω να σε βοήθησα στο να αποφύγεις ή μη την εν λόγω θέση εργασίας (γούστα είναι αυτά :-D :-D )

Υ.Γ.: Αλήθεια , είσαι ο κύριος που με έπιασε στο κατάστημα πριν λίγες μέρες? Γιατί μία ίδια ερώτηση μου τέθηκε από έναν πελάτη. Ότι και να κάνεις πάντως, σου εύχομαι καλή τύχη και φυσικά επιτυχία! :)

Δημοσ.

Υ.Γ.: Αλήθεια , είσαι ο κύριος που με έπιασε στο κατάστημα πριν λίγες μέρες? Γιατί μία ίδια ερώτηση μου τέθηκε από έναν πελάτη. Ότι και να κάνεις πάντως, σου εύχομαι καλή τύχη και φυσικά επιτυχία! :)

Οχι, αλλα αν μου πεις ποιος εισαι θα ερθω...Ευχαριστω παρα πολυ!!!

Κανας αλλος ρε παιδια?Κι εγω υποσχομαι να μην ξαναγορασω τιποτα απο το ΙΚΕΑ (και αρα να μην σας πρηξω ως πελατης)

Δημοσ.
Οχι, αλλα αν μου πεις ποιος εισαι θα ερθω...Ευχαριστω παρα εγω υποσχομαι να μην ξαναγορασω τιποτα απο το ΙΚΕΑ

αααααχ...είσαι μέσα στο μυαλό μου!! :D

Δημοσ.
Με μία λέξη "φρίκη!" αλλά τι να κάνεις άμα πείνας θα πας...

Εχεις δουλεψει στην συγκεκριμενη εταιρεια; Μπορεις να μου αναλυσεις λιγο το «φρικη»;

• Super Moderators
Δημοσ.
Εχεις δουλεψει στην συγκεκριμενη εταιρεια; Μπορεις να μου αναλυσεις λιγο το «φρικη»;

ΠΟΤΕ μη ζητάς γνώμες από άλλους για αυτά τα θέματα! Πας, βλέπεις και αποφασίζεις αν σου κάνει ή όχι. Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν θα ταυτιστούν μεταξύ τους!

Εκτός και αν είσαι απο αυτούς που νομίζουν πως κάποιος θα σε πληρώνει για να ...κάθεσαι ξεκούραστος και άνετος! :devil:B)

Δημοσ.
ΠΟΤΕ μη ζητάς γνώμες από άλλους για αυτά τα θέματα! Πας, βλέπεις και αποφασίζεις αν σου κάνει ή όχι. Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν θα ταυτιστούν μεταξύ τους!

Εκτός και αν είσαι απο αυτούς που νομίζουν πως κάποιος θα σε πληρώνει για να ...κάθεσαι ξεκούραστος και άνετος! :devil:B)

Δεν νομιζω οτι ειναι κακο να συλλεξω γνωμες για ενα εργασιακο περιβαλλον, και ουτε αυτα τα θεματα προσφερονται για «πας και βλεπεις»...και φυσικα ουτε αναμενω να πληρωνομαι για να καθομαι ,δεν ξερω απο που μπορει να προκυπτει αυτο
  • Super Moderators
Δημοσ.
Δεν νομιζω οτι ειναι κακο να συλλεξω γνωμες για ενα εργασιακο περιβαλλον, και ουτε αυτα τα θεματα προσφερονται για «πας και βλεπεις»...και φυσικα ουτε αναμενω να πληρωνομαι για να καθομαι ,δεν ξερω απο που μπορει να προκυπτει αυτο

Δεν προκύπτει τίποτα από πουθενά! Τη δική μου γνώμη σου είπα! Να ρωτάς μεν αλλά να μην το δένεις κόμπο ότι και αν ακούσεις!

Σε μια δουλειά έχεις δική σου άποψη αν σου κάνει ή όχι και σε συνδυασμό με την αμοιβή δέχεσαι ή όχι. Εσ'υ μπορεί να λετρεύεις αυτό που θα κάνεις αλλά ταυτόχρονα κάποιος άλλος να ...σιχτιρίζει (για διάφορους λόγους)!

B)

Δημοσ.
Με μία λέξη "φρίκη!" αλλά τι να κάνεις άμα πείνας θα πας...

Αν θες εξήγησές μας τι εννοείς. :rolleyes:

Από όσα είπε ο Kapws δεν φαίνεται και τόσο κακή περίπτωση. Έχω δει και ακούσει για πολύ χειρότερες περιπτώσεις...

Δημοσ.
Αν θες εξήγησές μας τι εννοείς. :rolleyes:

Από όσα είπε ο Kapws δεν φαίνεται και τόσο κακή περίπτωση. Έχω δει και ακούσει για πολύ χειρότερες περιπτώσεις...

Κι εγω παραξενευτηκα με το «φρικη» εκτος και αν προερχεται απο προσωπικη εμπειρια...

Δημοσ.

για φαντάσου να ήσουν σε χαλυβουργείο και να ζούσες από κοντά το ατύχημα που κάηκαν 2 .ο ένας νεκρός ο άλλος σακάτης και όλα αυτά με το πόσο τον 800 ευρό το μήνα

καλήμερα ελλαδα

Δημοσ.

Ξεφεύγετε επικύνδυνα νομίζω :rolleyes::rolleyes:

Γενικά πάντως, τα μείον της υπόθεσης που βλέπω εγώ εκεί μέσα, είναι φυσικά ο μισθός και οι θείτσες που έρχονται κλασσικά καθημερινά και επειδή έχουν 50 ευρώ στην τσέπη για να ψωνίσουν, σου κάνουν τα τέτοια τούμπανο νομίζοντας ότι θα κάτσεις και σούζα + ότι κουλαμάρα τους έρθει να πουν/κάνουν..ΕΚΕΙ θα βρουν!

Γενικά, σε αυτά τα καταστήματα η περίοδος που δουλεύεις είναι Σεπτέμβριος-Μάρτιος, εκεί σε πάνε "λίγο" γ@μιόντ@ς από θέμα δουλειάς και κούρασης. Τον υπολοιπο χρόνο , χαλαρουϊτα και φυσικά καλοκαιρινή περίοδο Ιούνιο-(μέσα)Αυγούστου πέφτει ξύσιμο αβέρτα κουβέρτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...