Crizzt Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 20 δισκοι θα πανε 1.5 χιλιαρικο στρογγυλα, αυτο αφηνει 1.5 χιλιαρικο για τα υπολοιπα, υπαρχει περιθωριο για Xeon αν βρεθει κατι σε καλη τιμη, κοιταζοντας τα link που εβαλες η μητρικη μου φενεται λιγο στεναχωρη, ειδικα αν στο μελλον θελω να προσθεσω και αλλο χωρο, και ενοω αρκετα παραπανω χωρο. Ο φτηνοτερος ειναι καπου στα 900 euro στη καλυτερη. Με 600 παιρνεις ολα τα αλλα;
cavafy Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Ρίξε μια ματιά και στο BtrFs. Ενω φαινεται καλο, ειναι αδοκιμαστο, ισως μελλοντικα να αξιζει πολυ αλλα στο εδω και στο τωρα προτιμω για να ειμαι ειλικρινης κατι δοκιμασμενο Νομίζω πως από άποψη κατανάλωσης είναι το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί. Σχετικα με την καταναλωση εχω φαγωθει τοσο πολυ κυριως γιατι το 90% του χρονου θα καθεται, απο την αλλη ομως θα πρεπει να ειναι διαθεσιμο 24/7 οπως ειπα με ενδιαφερει οχι τοσο η under load καταναλωση αλλα idle τι τρωει το συστημα με τους σκληρους spin down.
firewalker Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Σχετικα με την καταναλωση εχω φαγωθει τοσο πολυ κυριως γιατι το 90% του χρονου θα καθεται, απο την αλλη ομως θα πρεπει να ειναι διαθεσιμο 24/7 οπως ειπα με ενδιαφερει οχι τοσο η under load καταναλωση αλλα idle τι τρωει το συστημα με τους σκληρους spin down. Εννοούσα μόνο για την μητρική. Αν τα υπόλοιπα που θα βάλεις δεν είναι ενεργοβόρα... Ε, μητρική δεν θα σε βγάλει εκτός προδιαγραφών.
cavafy Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Ο φτηνοτερος ειναι καπου στα 900 euro στη καλυτερη. Με 600 παιρνεις ολα τα αλλα; Τι ενοεις ο φτυνοτερος 900? ο X3440 ας πουμε που κουμπωνει πανω στην X8SIL-F εχει το πολυ 300 ευρω, εχεις καποιον συγκεκριμενο στο μυαλο σου? ---------- Προσθήκη στις 21:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:55 ---------- Εννοούσα μόνο για την μητρική. Αν τα υπόλοιπα που θα βάλεις δεν είναι ενεργοβόρα... Ε, μητρική δεν θα σε βγάλει εκτός προδιαγραφών. Σε αυτο εχεις δικιο παλι θα ηθελα ομως να ειναι οσο το δυνατον green
tmjuju Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Ενω φαινεται καλο, ειναι αδοκιμαστο, ισως μελλοντικα να αξιζει πολυ αλλα στο εδω και στο τωρα προτιμω για να ειμαι ειλικρινης κατι δοκιμασμενο Σχετικα με την καταναλωση εχω φαγωθει τοσο πολυ κυριως γιατι το 90% του χρονου θα καθεται, απο την αλλη ομως θα πρεπει να ειναι διαθεσιμο 24/7 οπως ειπα με ενδιαφερει οχι τοσο η under load καταναλωση αλλα idle τι τρωει το συστημα με τους σκληρους spin down. χμμμμμμ spindown....
StavrosD Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Τα 3000 δεν φτάνουν ούτε για καλημέρα. Για να πας στα 50ΤΒ θέλεις τουλάχιστον 25 δίσκους των 2ΤΒ Πες ότι η μητρική έχει 10 sata, θέλεις επιπλέον 2 controllers με 8 sata έκαστος. O κάθε τέτοιος raid controller κάνει πολλά. Ενδεικτικά ο perc που έχω έχει λιανική γύρω στα 700€, εσύ που θα θες 2 θέλεις 1400 μόνο για τους controllers, συν 1800€ για 18χ2TB (36ΤΒ σύνολο) πέρασες τα 1000€. Στα παραπάνω δεν υπολόγισα RAID 5. Αν θέλεις να έχεις εξασφαλίσει τα δεδομένα σου υπολόγισε σε κάθε controller 1 από τους 8 δίσκους θα είναι για Parity, άρα θα χρειαστείς αργότερα 3 controllers. Φρόντισε η μητρική που θα πάρεις να έχει τουλάχιστον 3 ελεύθερες PCI-express θύρες. Δεν σου έβαλα θήκες, rack, τροφοδοτικό, κτλ. Το rack που αναφέρεις έχει θέσεις για 20 δίσκους αλλά όχι και controller. Πας για 10Κ+ αν θες σωστή δουλειά. Δεν μας είπες τι διαθεσιμότητα θες. Άλλο κόστος θα έχεις για διαθεσιμότητα 90% και άλλο για 99.9999% τον χρόνο. Αν θες τυπική διαθεσιμότητα, που αν χαλάσει κάτι βγαίνει εκτός το σύστημα σε καλύπτει ένα απλό σύστημα. Αν θες να αποθηκεύεις τραπεζικές συναλλαγές ή κάτι κρίσιμο τότε πας σε άλλες λύσεις που ανεβάζουν κατακόρυφα το κόστος. Υπάρχουν συστήματα με πολλούς επεξεργαστές ανά μητρική που μπορείς να αλλάξεις ακόμα και επεξεργαστή ή μνήμη ενώ λειτουργεί ο υπολογιστής. Προφανώς οι τιμές τους είναι απλησίαστες. Το θέμα της ψύξης είναι κρίσιμο. Αν δεν αερίζεται ο χώρος ή αν δεν έχει ένα ικανό κλιματιστικό είναι θέμα χρόνου να γίνει ζημιά.
tmjuju Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Ακόμα, για εξοικονόμηση ενέργειας πάς σε 3ΤΒ δίσκους αντί για 2ΤΒ λ.χ.
Crizzt Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Τι ενοεις ο φτυνοτερος 900? ο X3440 ας πουμε που κουμπωνει πανω στην X8SIL-F εχει το πολυ 300 ευρω, εχεις καποιον συγκεκριμενο στο μυαλο σου? Ναι εχεις δικιο. Νομιζα οτι ηθελες μονο σειρα Χ5000.
cavafy Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Τα 3000 δεν φτάνουν ούτε για καλημέρα.Για να πας στα 50ΤΒ θέλεις τουλάχιστον 25 δίσκους των 2ΤΒ Πες ότι η μητρική έχει 10 sata, θέλεις επιπλέον 2 controllers με 8 sata έκαστος. O κάθε τέτοιος raid controller κάνει πολλά. Ενδεικτικά ο perc που έχω έχει λιανική γύρω στα 700€, εσύ που θα θες 2 θέλεις 1400 μόνο για τους controllers, συν 1800€ για 18χ2TB (36ΤΒ σύνολο) πέρασες τα 1000€. Στα παραπάνω δεν υπολόγισα RAID 5. Αν θέλεις να έχεις εξασφαλίσει τα δεδομένα σου υπολόγισε σε κάθε controller 1 από τους 8 δίσκους θα είναι για Parity, άρα θα χρειαστείς αργότερα 3 controllers. Φρόντισε η μητρική που θα πάρεις να έχει τουλάχιστον 3 ελεύθερες PCI-express θύρες. Δεν σου έβαλα θήκες, rack, τροφοδοτικό, κτλ. Το rack που αναφέρεις έχει θέσεις για 20 δίσκους αλλά όχι και controller. Πας για 10Κ+ αν θες σωστή δουλειά. Δεν μας είπες τι διαθεσιμότητα θες. Άλλο κόστος θα έχεις για διαθεσιμότητα 90% και άλλο για 99.9999% τον χρόνο. Αν θες τυπική διαθεσιμότητα, που αν χαλάσει κάτι βγαίνει εκτός το σύστημα σε καλύπτει ένα απλό σύστημα. Αν θες να αποθηκεύεις τραπεζικές συναλλαγές ή κάτι κρίσιμο τότε πας σε άλλες λύσεις που ανεβάζουν κατακόρυφα το κόστος. Υπάρχουν συστήματα με πολλούς επεξεργαστές ανά μητρική που μπορείς να αλλάξεις ακόμα και επεξεργαστή ή μνήμη ενώ λειτουργεί ο υπολογιστής. Προφανώς οι τιμές τους είναι απλησίαστες. Το θέμα της ψύξης είναι κρίσιμο. Αν δεν αερίζεται ο χώρος ή αν δεν έχει ένα ικανό κλιματιστικό είναι θέμα χρόνου να γίνει ζημιά. Στο θεμα της διαθεσημοτητας δεν εχω τρομερο προβλημα, home media server θα ειναι ως επι το πλειστον οποτε εξωτικες λυσεις δεν ειναι απαραιτητες, ουτε φυσικα και πολαπλοι επεξεργαστες (εδω κοιταμε να κατεβασουμε καταναλωση οχι να ανεβασουμε ) Οσο αφορα τους controllers ενας 8port HP ας πουμε μπορει να κανει και 100 ευρω, παραδειγμα φερνω, και ενας sas expander alla 250 πες, το θεμα ειναι να εχεις τις προοπτικες να τα βαλεις καθως αυξανεις τον χωρο κατα προτιμηση τραβωντας τα και σε αλλο case στο rack. για τον perc παντως για γραψε το μοντελο απο περιεργεια παρεπιπτοντως για τους δισκους οπως ανεφερα την τιμη την ξερω ηδη, 1500 για 20 caviar green. οποτε οτι μενει, τα αλλα 1500 πρεπει καπως να βγει το hardware
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 να φανταστώ ότι θα τους πάρεις σε καλύτερη τιμή?
cavafy Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 να φανταστώ ότι θα τους πάρεις σε καλύτερη τιμή? Ναι η τιμη που μου δωσανε ειναι εξαιρετικη και σε αλλη μαρκα θα μπορουσε να κατεβει και αλλο, αλλα εχω μια προτιμηση στους WD.
StavrosD Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Perc 5/i. Στο ebay μεταχειρισμένος με 512MB cache και BBU (απαιτείται το BBU για να έχεις βέλτιστες επιδόσεις) κάνει γύρω στα 150€. Αν ενδιαφέρεσαι πουλάω τον δικό μου για να πάω σε πιο καινούργιο μοντέλο. Ο συγκεκριμένος controller θέλει καλή ροή αέρα η οποία με rack server case είναι εξασφαλισμένη. Δέχεται 8 SAS/SATA δίσκους.
firewalker Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Χρειάζεσαι hardware R.A.I.D.; Θεωρώ πως το software R.A.I.D. (Mdadm) είναι υπέρ αρκετό αν όχι καλύτερο.
Pokemon640 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Για τόσο μεγάλο NAS η ASUS έχει βγάλει ένα πολύ καλό motherboard http://shopping.yahoo.com/787774629-kgpe-d16-server-motherboard-amd-chipset-ssi-eeb-361-socket-g34-lga-1944-256-gb-ddr3-sdram-serial-ata300 αν του βάλεις και το mobule για SAS 2.0/Sata-III πάει σφαίρα και οι επεξεργαστές που κυκλοφορούν δεν είναι και πολύ ακριβοί : http://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes.html?keyphrase=G34 συν (το σημαντικότερο) η κατανάλωση του CPU είναι σε πολύ καλά επίπεδα για 12πύρηνο : http://products.amd.com/en-gb/OpteronCPUResult.aspx?f1=AMD+Opteron%E2%84%A2+6100+Series+Processor BTW καλώς σας βρήκα
cavafy Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Perc 5/i.Στο ebay μεταχειρισμένος με 512MB cache και BBU (απαιτείται το BBU για να έχεις βέλτιστες επιδόσεις) κάνει γύρω στα 150€. Αν ενδιαφέρεσαι πουλάω τον δικό μου για να πάω σε πιο καινούργιο μοντέλο. Ο συγκεκριμένος controller θέλει καλή ροή αέρα η οποία με rack server case είναι εξασφαλισμένη. Δέχεται 8 SAS/SATA δίσκους. Αν κινηθω προς hardware raid σιγουρα με ενδιαφερει η προταση σου, τον τσεκαρα φενεται καλος Χρειάζεσαι hardware R.A.I.D.; Θεωρώ πως το software R.A.I.D. (Mdadm) είναι υπέρ αρκετό αν όχι καλύτερο. Το σκεφτομαι αρκετα αυτο που λες και προσπαθω να το ζυγησω Για τόσο μεγάλο NAS η ASUS έχει βγάλει ένα πολύ καλό motherboardhttp://shopping.yahoo.com/787774629-kgpe-d16-server-motherboard-amd-chipset-ssi-eeb-361-socket-g34-lga-1944-256-gb-ddr3-sdram-serial-ata300 αν του βάλεις και το mobule για SAS 2.0/Sata-III πάει σφαίρα και οι επεξεργαστές που κυκλοφορούν δεν είναι και πολύ ακριβοί : http://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes.html?keyphrase=G34 συν (το σημαντικότερο) η κατανάλωση του CPU είναι σε πολύ καλά επίπεδα για 12πύρηνο : http://products.amd.com/en-gb/OpteronCPUResult.aspx?f1=AMD+Opteron%E2%84%A2+6100+Series+Processor BTW καλώς σας βρήκα Σε ευχαριστω για τα link το board πολυ ωραιο αλλα δεν ξερω για opteron ενα απο τα μεγαλα προβληματα τους εξ οσων ξερω ειναι οτι ειναι απιστευτα ενεργοβοροι, εχεις εμπειρια απο οpteron?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.