Προς το περιεχόμενο

Spds.exe

Αλέκος_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Έχω το notebook ενός φίλου και του έκανα ένα σκανάρισμα με το AVG 2011. Βρήκε έναν ιό trojan backdoor horse στο path: C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\SPDS.EXE τον οποίο και σύμφωνα με το scan result μεταφέρθηκε στην καραντίνα. Κάθε φορά όμως που ανοίγω το notebook μου βγαίνει ένα αφάλμα κατά το οποίο γράφει ότι ο υπολογιστής δεν μπόρεσε να βρει το συγκεκριμένο αρχείο... Βέβαια ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά, αλλά το μήνυμα εμφανίζεται σε κάθε άνοιγμα. Επίσης το απενεργοποίησα και από την Εκκίνηση του run > msconfig, αλλά τα ίδια. Τι μπορεί να φταίει; Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Εναρξη > εκτελεση > msconfig > τελευταια καρτελα ("Εκκινηση" νομιζω λεει) και αποεπιλεγεις τη γραμμη για το spds.exe.

Δημοσ.
Εναρξη > εκτελεση > msconfig > τελευταια καρτελα ("Εκκινηση" νομιζω λεει) και αποεπιλεγεις τη γραμμη για το spds.exe.

Αγαπητέ Jim ευχαριστώ για την απάντηση σου,αλλά έγραψα ότι το εχω κάνει ήδη...

Δημοσ.

Πιθανότατα το malware έχει αφήσει κάποιες entries στην registry προκειμένου να "αναγκάζει" τον υπολογιστή να τρέχει το συγκεκριμένο αρχείο κατά την εκίνηση του λειτουργικού...

Θα μπορούσες να κάνεις ένα ψαξιματάκι μέσω regedit και να διαγράψεις χειροκίνητα οποιαδήποτε αναφορά του εν λόγω αρχείου από την registry...Βέβαια το πείραγμα της registry εμπεριέχει και σημαντικό ρίσκο...

Γιατί δεν δοκιμάζεις κάποιο antispyware πρόγραμμα; Πολλές φορές τέτοιες εφαρμογές αντιμετωπίζουν πληρέστερα προβλήματα με malware. Δοκίμασε το Malwarebyte's AntiMalware και το SuperAntispyware...και τα δυο διατίθενται δωρεάν και είναι αποτελεσματικά:

http://www.superantispyware.com/index.html

http://www.malwarebytes.org/

ΥΓ:

alepous σωστός, post-αρες όσο έγραφα, σόρυ!

Δημοσ.

Κάνε πρώτα αυτό που λέει Ν3k21, το Superantispyware υποτίθεται ότι το καθαρίζει αυτό το spds.exe αν και δε βρήκα περισσότερες πληροφορίες στο Google. Έκανα ένα πρόχειρο ψάξιμο και στο forum του AVG και δε βρήκα τίποτα:shock:

Πάντως αν είναι να καθαρίσεις τη registry με πρόγραμμα κάντο με το Auslogics ή με το Wise Registry Cleaner ή τέλος πάντων με κάποιο αξιόπιστο που κρατάει και backup πριν καθαρίσει. Το Auslogics το κάνει σίγουρα και μπορείς να κάνεις restore το backup κατευθείαν απ' το user interface.

Στο άρθρο απ' το πρώτο link που σου δωσε ο alepous έχει μέσα άλλο link που οδηγεί σε σελίδα με registry cleaners, μην κατεβάσεις τίποτα από κει, σε βλέπω να' χεις κι άλλα προβλήματα

Δημοσ.

Παιδιά δοκίμασα τα πάντα,αλλά τίποτα.το μήνυμα εξακολουθεί να βγαίνει.βέβαια δεν μπήκα στη registry να διαγραψω ο,τι βρω σχετικό,γιατί φοβάμαι μην κάνω καμία βλακεία.αξίζει να κάνω format;

---------- Προσθήκη στις 09:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:33 ----------

Λοιπόν, έκανα Αναζήτηση στη Registry για κλειδιά με το όνομα spds και διέγραψα όσα βρήκε. Το πρόβλημα φαίνεται να λύθηκε. Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Ήμουν έτοιμος να σου πω πως αφού σκέφτεσαι την ύστατη λύση του format τότε δεν θα έβλαπτε το πείραγμα της registry έστω δοκιμαστικά...Αλλά μετά παρατήρησα την προσθήκη στο μήνυμά σου...:-)

Θεωρώ πως 99% δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Είχα αντιμετωπίσει και εγώ παρόμοιο πρόβλημα στο παρελθόν και μετά από την διαγραφή "ύποπτων" registry keys ξεμπέρδεψα! Μια χαρά λοιπόν! Ε, και αν προκύψει κάτι στο φινάλε εδώ είμαστε! :-D

Δημοσ.
Ήμουν έτοιμος να σου πω πως αφού σκέφτεσαι την ύστατη λύση του format τότε δεν θα έβλαπτε το πείραγμα της registry έστω δοκιμαστικά...Αλλά μετά παρατήρησα την προσθήκη στο μήνυμά σου...:-)

Θεωρώ πως 99% δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Είχα αντιμετωπίσει και εγώ παρόμοιο πρόβλημα στο παρελθόν και μετά από την διαγραφή "ύποπτων" registry keys ξεμπέρδεψα! Μια χαρά λοιπόν! Ε, και αν προκύψει κάτι στο φινάλε εδώ είμαστε! :-D

N3k21 σ' ευχαριστώ πολύ! Και όλους σας φυσικά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...