kSiS Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Καλησπερα εχω pc κατεβαστηρι με μητρικη Asrock Κ7S41GX cpu athlon 2000 ide wd 40gb windows xp pro sp3 gr δουλευε κανονικα για αρκετο καιρο ωσπου καποιες μερες δεν ξεκινουσε τα windows εμενε στην μαυρη οθονη με την ασπρη κατω γραμμη (__) να αναβοσβηνει. μετα απο επαναλελημενα reset φορτωνε το λειτουργικο. σημερα δεν ξεκιναει το λειτουργικο με τιποτα.μενει στην μαυρη οθονη με την κατω παυλα να αναβοσβηνει.το δοκιμασα και σε ασφαλης λειτουργια και αφου φορτωσει μερικα αρχεια εκκινησης ξαναπαιρνω την ιδια οθονη. στο Bios βλεπει τον σκληρο σαν Μαστερ κανονικα. δοκιμασα να κανω repair απο την εγκατασταση των windows αλλα αφου φορτωσει το δισκακι ξαναμπαινει σε μαυρη οθονη. συνδεσα αλλον σκληρο(μηπως φταιει ο σκληρος) αλλα τα ιδια συμπτωματα ακριβως. επισης εχω κανει bios update. εχω δοκιμασει να αλλαξω τον δισκο απο την ide στην 2η ide. να φανταστω o ide controller μου τα εφτυσε??
Chrisad Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 ο σκληρός παρέδοσε πνέυμα κατα πάσα πιθανότητα...
kfyros Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 ο σκληρός παρέδοσε πνέυμα κατα πάσα πιθανότητα... αφού γράφει ότι δοκίμασε με άλλο δίσκο!
rafail1994 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 ο σκληρός παρέδοσε πνέυμα κατα πάσα πιθανότητα... Αφού δοκίμασε και άλλον δίσκο και έκανε τα ιδία από όσο λέει. Κανε ενα test στον δίσκο και δες αν βγάζει error αν βγάζει δοκίμασε τον και σε αλλο pc πάλλει με test και πες μας (ακόμη και αν δεν βγάζει δοκίμασε τον για καλό και για κακο)
kSiS Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 φιλε Chrisad κανεις λαθος, εχω συνδεσει τον σκληρο σε εξωτερικη θηκη στον κυριο υπολογιστη μου και δουλευει κανονικα αφου μπορω τον βλεπω και εξερευνω τα αρχεια.
kfyros Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 αν δεν βλέπει δίσκο δεν σημαίνει ότι δεν μπουτάρει έστω από το cd. λύσε τα όλα και ξαναδέσε τα (εκτός από επεξεργαστή ξεβράκωσε το mobo από τα πάντα). βγάλε και το Psu από το ρεύμα. άστα εκτός για λίγες ώρες και ξαναδέσε τα. μπας και ξεκολλήσει (μπας και έχει φύγει τίποτα από τη θέση του ή έχει στατικό).
Chrisad Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 sorry παιδιά αλλά δεν διάβασα καλλά.. είμαι και μεγάλος άνθρωπος. @kSiS στο δευτερο δίσκο που έβαλες έκανες format και νέα εγκατάσταση ; και πάνω σε ποια φάση σου έβγαλε πάλι το ίδιο πράγμα (μάυρη οθόνη) στο φορμάτ ή στο setup?
kSiS Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 στον δευτερο δισκο παλι τα ιδια μου εκανε, εμπαινα στην εγκατασταση των windows και πριν μου βγαλει την οθονη με τις επιλογες (ENTER εγκατασταση, R επισκευη,F3 εξοδος) παιρνω παλι μαυρη οθονη με την κατω γραμμη να αναβοσβηνει.
TheELF Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Αφού περνάει το POST και σταματάει στην μαύρη οθόνη με την άσπρη κάτω γραμμή _ να αναβοσβήνει σημαίνει ότι 1.Μπήκαν ρυθμίσεις στο bios που δεν το σηκώνει το υλικό σου(μην πεις δεν άλλαξε τίποτα,μπορεί να αλλάξουν από μόνες τους,λόγου προβλήματος). Γυρνάς της ρυθμίσεις στα default,καλλίτερα θα ήταν αν ξέρεις της σωστές και της έβαζες με το χέρι 2.Τα έχει παίξει κάποιο υλικό σου και δεν αντέχει ακόμα και της κανονικές ρυθμίσεις,κατά κανόνα η μνήμη (δοκιμάζεις με αλλαγές μνημών αλλά και θέσεων αυτής).
washcloud Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 να φανταστω o ide controller μου τα εφτυσε?? Ποτέ δεν έχω πετύχει ή διαβάσει για φτυσμένον controller. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι η αναφορά στην πιθανότητα κάτι τέτοιου αγγίζει τα όρια urban legend. Κατά τ' άλλα - κι άσχετα με την συμπεριφορά των Win (=μη φόρτωμα/φόρτωμα μετά από περιπέτειες παλιότερα), δε δοκιμάζεις κατ' αρχάς ένα άλλο δισκάκι Win; Θα σου κοστίσει ελάχιστα (ΚΑΙ χρονικά). ...Αν δεν έχει χαΐρι : Άλλαξε τις καλωδιοταινίες (πάρε καινούριες, μη βάζεις χρησιμοποιημένες, 2 Ευρώ σύνολο θα είναι περίπου). Τσέκαρε οπτικά τα βύσματα του τροφοδοτικού (ελάχιστα παίζει, αλλά καν' το με την ευκαιρία...). Ει δυνατόν, χρησιμοποίησε άλλο CD/DVD drive. Aν συνεχίζουν τα κόλπα, ξήλωσε τα πάντα (κάρτες-μάρτες) από τη μητρική. Κάπου ενδιάμεσα, σιγουρέψου για το πως είναι οι σωστές ρυθμίσεις του BIOS, για να μπορέσεις να τις ξαναορίσεις σωστά, και κάνε ένα reset του. Αν πάλι no go, ίδωμεν.
kSiS Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 ευχαριστω για την βοηθεια σας. στην τελικη δουλεψε το συστημα αφου το αφησα στην ακρη για καμια ωρα σε κομματα χωρις ρευμα και αφου αλλαξα καλωδιο ide !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.