Προς το περιεχόμενο

γραμματοσειρα στο notepad

maria8cr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τη γραμματοσειρα στο notepad και δεν ειδα να υπαρχει καποιο σχετικο θεμα στο διαδικτυο.

Ανοιξα ενα αρχειο .srt που ειχα αποθηκευμενο στον υπολογιστη μου με ελληνικη γραμματοσειρα (σε ANSI) και το οποιο εβλεπα μια χαρα πριν, ενω τωρα δεν την αναγνωριζει καθολου και βγαινουν τα γνωστα "αλαμπουρνεζικα". Μηπως ξερει καποιος να μου πει τι μπορει να εχει συμβει? Εχω πολλα τετοια αρχεια (που χρειαζονται επεξεργασια) και θα ειναι προβλημα αν δε μπορω να δω κανενα απο αυτα.

Ευχαριστω

Δημοσ.

άλλαξε γραμματοσειρά στο notepad.

ή δες αν έχεις επιλέξει στο font το script να είναι greek και όχι western ή κάτι άλλο.

επίσης υπάρχουν γραμματοσειρές με dos encoding και άλλες με windows. Αν έχεις επιλέξει κάποια τέτοια στο notepad , τότε τα αρχεία που δεν έχουν dos /oem encodings θα εμφανίζονται κινέζικα (ή το ανάποδο).

επισης μπορεί να έχεις βάλει κάποια γραμματοσειρά που δεν υποστηρίζει ελληνικά (αν και σε αυτή την περίπτωση τα windows μάλλον θα εμφάνιζαν το κείμενο με ένα substitute font που υποστηρίζει ελληνικά).

Το notepad δεν υποστηρίζει μορφοποίηση κειμένου, και επιλέγεις γραμματοσειρά την οποία θα χρησιμοποιεί η εφαρμογή για την εμφάνιση όλων των αρχείων που ανοίγεις με αυτήν.

Δημοσ.

Μενού Μορφή->Γραμματοσειρά.

Βάλε Μια κλασσική Lucida Console και βάλε Γραφή Ελληνικά.

Όπως είπε και ο kfyros ότι γραμματοσειρά και να επιλέξεις δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την γραμματοσειρά που θα εμφανίζονται οι υπότιτλοι στα προγράμματα αναπαραγωγής.

Το μόνο που μπορείς να αλλάξεις είναι να πας Αποθήκευση ως και να επιλέξεις Κωδικοποίηση->UTF8 αντί για ANSI.

Δημοσ.

XP

στο control panel στο regional settings στο τρίτο tab που λέει για non-Unicode εκεί διάλεξε greek

VISTA / 7

control panel->Region and Language->Administrative-> Change System Locale...

και κανε το Greek

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...