scullyist Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Αν απευθύνεσαι σε μένα, θα πρότεινα να λείπει το κύρηγμα ειδικά όταν δεν αφορά σε καμία περίπτωση την ουσία αυτού που έγραψα παραπάνω. Του οποίου η αλήθεια δεν αλλάζει ακόμη κι αν είμαι εγώ ή κάποιος δικός μου αύριο που θα χρειαστεί μεταμόσχευση, βρεθεί δεν βρεθεί μόσχευμα, υποφέρω δεν υποφέρω, πεθάνω δεν πεθάνω. Η μέγιστη αξία της δωρεάς δεν αναιρεί ούτε στο ελάχιστο των ελαχίστων το αναυθαίρετο δικαίωμα του δότη να έχει γίνει δότης με απόλυτα δική του απόφαση και ελευθερία και όχι με έμμεσες 'δημοκρατικότατες' τακτικές επιβολής.
V for Vagelis Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Με το στανιό εξουσία και στο σώμα μας και σ'ενα τόσο προσωπικό θέμα δηλαδή. Να 'ναι καλά που η δημοκρατία τους θα επιτρέπει τουλάχιστον να σε βάζουν στη διαδικασία όσοι δεν θέλουν/δεν έχουν αποφασίσει ακόμη να τρέχουν να το ακυρώσουν. Επόμενο στάδιο, λοβοτομή μυαλού και πνεύματος με εικάζουσα συναίνεση. Oh wait.. Απ την άλλη όμως απαλλάσσονται από την αντίστοιχη διαδικασία όσοι θέλουν να γίνουν δωρητές, που παίζει και να είναι η πλειοψηφία.
scullyist Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Και 'γω λέω για να γλυτώσουμε την ταλαιπωρία και τα έξοδα των δικαστηρίων, να κρίνονται όλοι ένοχοι εξ αρχής κι όποιος θέλει ας κάνει έφεση κατόπιν εορτής για ν'αποδείξει την αθωωότητα του. Αυτά περί σοβαρών επιχειρημάτων που απαιτούν πολύ φαιά ουσία για να τα συλλάβει ο ανθρώπινος νους και να τα παραθέσει. Δωρητές οργάνων με το ζόρι [...]Το άλλοθι της "δήλωσης αντίθεσης" είναι, ως συνήθως, υποκριτικό. Λίγοι θα επιλέξουν να εμπλακούν, ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι θα είναι όλοι ενημερωμένοι, σε μια τέτοια γραφειοκρατική διαδικασία, και μάλιστα σε συνθήκες αγωνιώδους μάχης για βιοπορισμό. Οι πολλοί θα αφήσουν τα πράγματα ως έχουν, ακόμα κι αν δεν επιθυμούν να γίνουν δότες. Εξ άλλου, πιστεύετε ότι τα νοσοκομεία κι οι μεγαλογιατροί θα εξετάσουν αν το θύμα που τους ήρθε από δυστύχημα είχε κάνει εν ζωή δήλωση αντίθεσης; Με τέτοια "ζουμερά" όργανα στη διάθεσή τους, και τον λήπτη να περιμένει στην εντατική;[...]
slygeo87 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Για να καταλάβω, αν τα τινάξω, θα έχουν το δικαίωμα να μου πάρουν ας πούμε το νεφρό; Αν είναι έτσι, ποιο είναι το πρόβλημα;
kage Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 δεν νομιζω να ειναι πολλα αυτα που μπορουν να παρουν απο νεκρους. στην ουσια ενα τετοιο νομοσχεδιο προσπαθει να καταπολεμησει την παρανομη εμπορια οργανων εφοσον θα υπαρχει αποθεμα απο νομιμα μοσχευματα. οτι η ιατρικη ειναι σαπια ειναι δεδομενο αλλα οταν φτασεις νεκρος(στο κλινικα νεκρος υπαρχει θεμα μεχρι να δουμε το νομοσχεδιο..)"«Ο θεράπων ιατρός δε δίνει τη συγκατάθεσή του για την αφαίρεση των οργάνων –όπως προβλέπεται από τον κανονισμό του Οργανισμού- αν και ο αναισθησιολόγος και ο νευροχειρουργός έχουν ήδη συντάξει το πιστοποιητικό θανάτου», μας λέει ο καρδιοχειρουργός και Πρόεδρος του Ωνασείου Νοσοκομείου κ. Πέτρος Αλιβιζάτος.Κι ενώ οι καταγεγραμμένοι δωρητές οργάνων είναι πολλοί, τα μοσχεύματα πάνε χαμένα. Θέμα... δόξας! Η κόντρα μεταξύ των χειρουργών των δοτών οργάνων με τους χειρουργούς ληπτών έγκειται επίσης στο ότι οι πρώτοι δεν «αναγνωρίζονται», δεν γράφονται καν τα ονόματά τους οι εφημερίδες -όταν πρόκειται για δημοσιευμένη είδηση- σε αντίθεση με εκείνους που δίνουν ζωή στους λήπτες και παίρνουν όλη τη «δόξα»! «Συνήθως ακούμε για την ομάδα που πραγματοποίησε μια μεταμόσχευση και σχεδόν ποτέ για την ομάδα που φρόντισε να φτάσουν τα όργανα στον λήπτη», μας λένε άνθρωποι του ΕΟΜ." τι διαφορα εχει να σε κοψουν στην νεκροτομη με Υ τομη και βγαλουν οργανα για να τα εξετασουν απο το να τα δωσουν σε αλλον?ειναι προτιμοτερο να καταληξουν στα σκουληκια? Μην ξεχνατε οτι δεν παει να πει οτι αν κανεις μεταμοσχευση ελυσες το θεμα που ειχες,αρκετες αποτυγχανουν αργα ή γρηγορα...("Μέχρι σήμερα, λιγότερα από τα μισά μοσχεύματα συνεχίζουν να λειτουργούν για περισσότερα από δέκα χρόνια μετά την μεταμόσχευση.") Αραγε αυτος που παει να υπογραψει για να να μην δωσει οργανα,ταυτοχρονα θα αποκλειετε απο ληψη μοσχευματος? ΤΟ μεγαλυτερο κακο ειναι η αγνοια,απωλεια ενημερωσης σε αυτα τα θεματα...εκει επρεπε να στοχευσουν και οχι στην "απειλη" οπως παρουσιασαν το νομοσχεδιο
slygeo87 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Ακριβώς και από τη στιγμή που υπάρχει και η εξαίρεση που είπαν στη προηγούμενη σελίδα...
YiN Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Εντάξει σεβαστό το επιχείρημα "δικό μου σώμα ό,τι θέλω το κάνω, από πού κι ως πού νομοσχέδιο" ΑΛΛΑ εγώ σκέφτομαι το εξής, πόσοι που είναι ιδεολογικά υπέρ προνοούν να δηλώσουν ότι θέλουν να γίνουν δωρητές οργάνων; (Δεν ξέρω ποια είναι η διαδικασία) Πιο εύκολα θα το ξεκαθαρίσει κάποιος αν δεν θέλει, έχω την αίσθηση, παρά αν θέλει - στην δεύτερη περίπτωση λες κι ένα "δε βαριέσαι", πολλοί το θεωρούν μακάβριο κτλ. Πέραν αυτού kage όχι μόνο η μεταμόσχευση μπορεί να αποτύχει, τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε τέτοια διαδικασία είναι εφ'όρου ζωής σε ανοσοκαταστολή για να μην απορίψουν το μόσχευμα (Φίλιππε, αν κάνω λάθος διόρθωσέ με). Κοντινό μου πρόσωπο έχει υποβληθεί σε τέτοια διαδικασία, ήταν τυχερός (λέμε τώρα) γιατί πήρε μόσχευμα από τον πατέρα του. Ξέροντας από κοντά τη διαδικασία και γνωρίζοντας τις εναλλακτικές που είχε το παιδί αυτό, ωστόσο, τάσσομαι υπέρ ενός τέτοιου νομοσχεδίου. Scullyist, Με τέτοια "ζουμερά" όργανα στη διάθεσή τους, και τον λήπτη να περιμένει στην εντατική; εαν αντιλαμβάνεται κάποιος τον εαυτό του ως χοιρομέρι, δεν του φταίνε οι γιατροί.
tsifotis Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Πιο εύκολα θα το ξεκαθαρίσει κάποιος αν δεν θέλει, έχω την αίσθηση, παρά αν θέλει - στην δεύτερη περίπτωση λες κι ένα "δε βαριέσαι", πολλοί το θεωρούν μακάβριο κτλ. εδω ειναι ολη η ουσια! Βεβαια, φανταζομαι η χρυση τομη θα ητανε πχ με το που φτασεις 18 ξερω γω, να πας να φτιαξεις χαρτι που πρεπει ειτε να δηλωσεις δωρητης ή μη. Αλλα να εχεις υπογραψει αναγκαστικα, σαν ταυτοτηα ή ΑΦΜ ξερω γω. Το κακο μ αυτην την περιπτωση ειναι οτι στα 18 θα ακουγα "βρε εισαι καλα, να σ εχουνε στο χερι οσοι εχουνε προσβαση στις λιστες και να σε καθαρισουνε; αλλοι σκοτωνουνε για 50 ευρω" και να ψαρωνα. Σιγουρα ομως μια δυο γενιες μετα θα ειναι ισως νορμαλ. Σαν την ανακυκλωση που στα 80'ς επεφτε καζουρα στον φλωροοικολογο ενω τωρα πια ειναι οκ.
kage Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 επειδη δεν ξερω τι ισχυει στις αλλες χωρες απ οτι διαβασα λιγο ισχυει ισπανια,αυστρια http://www.doritis.info/?p=14 http://www.iatrikionline.gr/IB_81/eidiko_exo.htm ------------ μεχρι τωρα για να γινεις δωρητης πρεπει να στειλεις γραμμα στα γραφεια τους ή μεσω κεπ.
scullyist Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Scullyist, εαν αντιλαμβάνεται κάποιος τον εαυτό του ως χοιρομέρι, δεν του φταίνε οι γιατροί. Λάθος μετάφραση, ακριβώς το αντίθετο. Η έκφραση δηλώνει το πως βλέπει ότι τον αντιλαμβάνονται και τον αντιμετωπίζουν αυτοί που τον βάζουν by default στη θέση του ζουμερού ανταλλακτικού με την καρα-αυθαίρετη εικαζόμενη συναίνεση.
YiN Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Μα εφ'όσον έχει τη δυνατότητα να δηλώσει ότι δεν θέλει; Κατάλαβα πολύ καλά τι εννοούσε, αλλά ξες μιλάμε για δωρεά οργάνων ξέρω 'γω. Ανθρωπιά. Φάση.
pournaras Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Πιστευω οτι ολη η φοβια της scullyist προερχεται απο την τυχον δημιουργια κυκλωματων, που "θα τραβανε την πριζα" πριν της ωρας σου, ωστε να πουλησουν τα οργανα σου. Νομιζω οτι ο νομος θα φερει τα αντιθετα αποτελεσματα, μιας και ο οποιοσδηποτε θανατος θα καταγραφεται στον ΕΟΜ, οποτε δε θα μπορει ο οποιοσδηποτε γιατρος ετσι απλα κι αυθαιρετα να αφαιρεσει καποιο οργανο με νομιμο τροπο. Στο παρανομο το κανει και τωρα, δε θελει τη συγκαταθεση σου.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Αυτό το επιχείρημα-έκρηξη αυτοδιάθεσης, <<δικά μου είναι και τα κάνω ότι θέλω>> θυμίζει το πείσμα που είχαμε μικρά παιδιά όταν δεν μας κάνανε τα χατήρια. Είμαι σίγουρος, πως αυτοί που σχεδίασαν το νόμο, πολύ θα ήθελαν να κάνουν υποχρεωτική τη δωρεά, αλλά με δεδομένο πως θα γινόταν της πουτάνας στα κανάλια με τους προβλέψιμους λαϊκισμούς <<μας κόψανε τους μισθούς, μας πήρανε τις δουλειές, τώρα και τα όργανα..>> και θα δημιουργείτο πολύ κακή ψυχολογία, έτσι δώσαν τη μεσοβέζικη λύση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.