kantaras Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δεν βρήκαν οδηγούς τα 7; στο device manager >monitors>generic pnp monitor εχει driver της microsoft
ghostdog Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Λοιπόν παίδες είμαι και εγώ ένας νέος κάτοχος της dell u2311h. Δεν είμαι δυσαρεστημένος αλλά ούτε και υπερ-ευχαριστημένος. Όλα αυτά περί απίστευτης οθόνης είναι υπερβολές. Είναι μιά καλή οθόνη για τα λεφτά της (208ευρώ) αλλά δεν είναι και τρομερά καλύτερη από ένα καλό TN panel και σίγουρα δεν είναι από τα καλύτερα IPS panel. Τo color gamut/accuracy είναι ικανοποιητικό, το ίδιο και τα response time/input lag για παιχνίδια. Το μαυρο δεν είναι έτσι κι έτσι και γενικά τα χρώματα δεν είναι ιδιαίτερα "ζωντανα". Όμως το βασικό πρόβλημα είναι το πολύ έντονο tinting (που στην ουσία ακυρώνει τις υποτιθέμενες μεγάλες γωνίες θέασης) και το Backlight bleed, που τουλάχιστον έχει η δικιά μου οθόνη. Ορίστε και 2 φωτογραφίες που πήρα με τη κάμερα : Tinting : Backlight bleed : Το tinting και το bleeding είναι ιδιαίτερα φανερά όταν βλέπεις ταινίες σε δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό. Αν κάποιος ψάχνει για μόνιτορ που θα του προσφέρει πολύ καλή αναπαραγωγή ταινιών το συγκεκριμένο μόνιτορ δεν ενδείκνυται. Έχω και ένα ΤΝ μόνιτορ LG M2294D και το Dell δεν είναι και πολύ καλύτερο όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας. Το dell έχει απλά λίγο καλύτερο εύρος χρωμάτων, ελάχιστα καλύτερο μαύρο και λίγο καλύτερες γωνίες θέασης, ενώ το LG μπορώ να πω πως έχει λίγο πιο ζωντανά χρώματα και κάπως καλύτερο contrast. Από features δε το συζητάω το LG είναι ανώτερο. Τέλος πάντων η οθόνη είναι καλή για τα λεφτά της, αλλά μη τρελαίνεστε. Υπάρχουν πολύ καλύτερα IPS panel (που είναι και αρκετά ακριβότερα βέβαια) και υπάρχουν και καλές ΤΝ που δεν είναι και πολύ χειρότερες. Αν βεβαία πάω να τη συγκρίνω με την 32άρα Samsung LCDTV που έχω (MVA ή PVA νομίζω πως φοράνε αυτές) σε θέμα μαύρου, χρωμάτων και γωνίες θέασης, δεν υπάρχει καμία σύγκριση, είναι η μέρα με τη νύχτα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 γενικά τα χρώματα δεν είναι ιδιαίτερα "ζωντανα". τα ζωντανά χρώματα δεν σημαίνει ότι είναι σωστά... επίσης το να κρίνουμε/συγκρίνουμε monitors ή tvs με out of the box ρυθμίσεις είναι λάθος imho...
phanispal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Δεν είπε κανείς ότι η συγκεκριμένη είναι απίστευτη οθόνη. Είπαμε απλά ότι σε αυτή την τιμή (220-240€) είναι σαφώς καλύτερη από ένα ΤΝ στα 170€. Γι' αυτό εξάλλου κάποιες φορές θα μ' έχεις δει να προτείνω όσο φθηνότερα ΤΝ γίνεται, γιατί αν είναι να δώσει κάποιος ~200€, ειλικρινά το θεωρώ βλακεία να μη δώσει άλλα 20-50€ για τη Dell. Κι η δική μου παρουσιάζει τα συγκεκριμένα issues, με λιγότερο backlight bleeding βέβαια, αλλά μην ξεχνάς ότι κάποιοι (υποστηρίζουν έστω πως) είναι πιο τυχεροί και η δική τους είναι κομπλέ. Επίσης μην ξεχνάμε τον παράγοντα after sales support όπου η Dell είναι πολύ μπροστά από τις άλλες, την ποιότητα του hardware και των υλικών (κάτι LG, Samsung κ.λπ. είναι σαν ψεύτικες μπροστά στη Dell) και άλλους παράγοντες. Η απουσία HDMI με αφήνει παγερά αδιάφορο να σου πω την αλήθεια. Έτσι κι αλλιώς με τον καιρό θα μπει στο προσκήνιο το displayport και κάποτε όλοι θα ψάχνουν για monitors με τέτοιο πρότυπο σύνδεσης.
ghostdog Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 τα ζωντανά χρώματα δεν σημαίνει ότι είναι σωστά... επίσης το να κρίνουμε/συγκρίνουμε monitors ή tvs με out of the box ρυθμίσεις είναι λάθος imho... Φίλε μου και τα δύο μόνιτορ είναι καλιμπραρισμένα (όσο καλύτερα γίνεται χωρίς επαγγελματικό υλικό) με τα χρώματα να είναι στο σωστό gamma (~2,2) . Η dell είναι με τις γνωστές ρυθμίσεις ( brightness=30 , contrast=75 ). Δε το συζητάω ότι με το out of the box brightness το backlight bleed ήταν πολύ εντονότερο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 χωρίς calibrator όπως είπες και εσύ...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Ίσως έπρεπε να δω πρώτα και την νεα 24άρα BL2400PT PVA LED Backlight της BenQ (η οποία παρεπιπτώντος εχει τρελό μαύρο και καθόλου bleeding λόγω LED) πριν αγοράσω. το Led Backlight πάντως δεν εγγυάται ότι δεν θα υπάρχει bleeding... για παράδειγμα http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1291718728 My BenQ XL2410T sample has some bleeding along the bottom edge of the panel and some very minor bleeding in the two top corners. Unfortunately this is visible in movies and games.
Sebastienomnia Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα και από μένα και Χρόνια Πολλά σε όλους. Την αγόρασα κι εγώ από msystems με δώρο stickάκι. Στην αρχή εντυπωσιάστηκα από την φωτεινότητα αλλά μάλλον αρχισε να με κουράζει σύντομα και την έριξα στο 35. Ερώτηση: Στις συσκευές, τα windows την αναγνωρίζουν σαν οθόνη γενικής χρήσης pnp. Γιατί αυτό? Δεν έπρεπε να λέει πχ Dell U2311H? Και κάτι ακόμα, δεν έχω περάσει drivers, απλά έκανα την σύνδεση στον υπολογιστή και πείραξα λίγο τις ρυθμίσεις από τα κουμπάκια δεξιά. Χρειάζεται να εγκαταστήσω κάποιους drivers?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 μόνο αν θες να γράφει το μοντέλο αντί για γενικής χρήσης pnp
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 εννοώ ότι το μόνο κέρδος θα είναι ότι τα windows θα γράφουν το όνομα του μοντέλου της, τπτ παραπάνω...
skywritergr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα και από εμένα, είμαι ένας ευτυχισμένος κάτοχος της εν λόγο οθόνης. Από Calibration έκανα και εγώ αυτό από το flatpanels (contrast=75, brightness=30) και έως τώρα είμαι ικανοποιημένος.Ειδικά τα χρώματα μου έχουν κάνει τρελή εντύπωση. Μια ερώτηση θέλω να κάνω μόνο. Την έχω συνδέσει με το macbook pro που έχω, στις ρυθμίσεις της οθόνης στο gamma option έχω επιλέξει PC και όχι MAC γιατί τα χρώματα μου άρεσαν περισσότερο. Χάνω κάτι σε απόδοση? Κατά τα άλλα εξαιρετικό monitor!!
pavlos88 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Παραξενο φιλε,πρεπει να σου εκατσε πολυ φολα κομματι.Εγω δεν εχω προσεξει τπτ κανα 2μηνο που την εχω.Bleeding σχεδον καθολου,tnting δεν ξερω τι ειναι και γενικα τπτ το ασυνηθιστο.Το μονο,που το εχω ξαναπει,ειναι οτι εχω ενα κολλημενο pixel στο μαυρο αλλα εκει που το εχει και να στο δειξω δυσκολα θα το καταλαβεις.Αυτο το μπανανοβερυκοκι που λες,πολυ παραξενο μου κανει.Η αληθεια ειναι οτι και εγω απο μια Samsung 22" ΤΝ δεν ενθουσιαστηκα αλλα δεν μπορω να πω οτι με κοροιδεψαν κιολας.Αρκετα καλη για τα λεφτα της. Να ζήσεις Ελλαδισταν με τους Ταλιμπαν σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.