pano Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δυστηχως δεν γνωριζω πολλα πραγματα περι οθονων.Την Dell U2311H την ειχα δει πριν μερικους μηνες αλλα ολοι ειχαν καποιο πιξελ καμμενο η διαφορα προβλημα με τον φωτισμο. Υστερα ειδα την HP ZR24W και ειπα να η οθονη για σενα αλλα μετα από καποια reviews ειδα ότι δεν είναι και η καλυτερη οσο αφορα τα χρωματα και ειδικα το μαυρο. Η HP LP2475W παλι είναι αρκετα ακριβη για οθονη του 98 μαλιστα. Καλα δεν πεφτουν οι τιμες καθολου? Για την Benq BL2400PT LCD-Display (VA-LED) 24 ίν τωρα δεν ξερω. Λογω δουλειας περνω πολλες ωρες μπροστα στην οθονη. Ειμαι εδώ και χρονια ( 10 ισως ) με μια παλιας τεχνολογιας οθονη 17’’. Θα επρεπε να εχω αλλαξει εδώ και καιρο οθονη αλλα ολο το ματαιωνα αλλα τωρα πρεπει οπωσδηποτε να καταληξω καπου. Το ένα χαρακτηριστικο παντως που πιστευω ότι θα μου είναι απαραιτητο είναι η IPS οθονη. Το χαρακτηριστικό που σου είναι απαραίτητο είναι να μην είναι TN panel.
phanispal Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Για τη χρήση που τη θες, πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, όλα μαζί δε γίνονται.
pavlos88 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δυστυχώς αν δεν έχεις δει και χρησιμοποιήσει από πρώτο χέρι τις συγκεκριμένες οθόνες δεν μπορείς να έχεις υπεύθυνη γνώμη. Στηρίζεσαι σε διάφορα reviews με το ρίσκο είτε να αγοράσεις κάτι που δεν θα είσαι ικανοποιημένος ( γιατί άλλες οι ανάγκες σου και τα γούστα σου) είτε να αγοράσεις κάτι ακριβό για λειτουργείς και χαρακτηριστικά που ίσως να μην καταλάβεις η χριστείς ποτέ σου. Δεν θέλω να πέσω σε καμία από τις δυο περιπτώσεις γιατί δεν μου περισσεύουν να αγοράζω κάθε χρόνο άλλη οθόνη και για τον ίδιο οικονομικό λόγο δεν θέλω να αγοράσω την πιο ακριβή οθόνη μόνο και μόνο για να είμαι σίγουρος ( στο μυαλό μου) ότι δεν μπορούσα να αγοράσω κάτι καλύτερο, ενώ τα επιπλέον χαρακτηριστικά που θα έχει αυτή η οθόνη να μην τα πολυκαταλάβω στην χρήση η να μην τα εκμεταλλευτώ ποτέ στην πράξη. Για την Benq BL2400PT LCD-Display (VA-LED) 24 ίν δεν έχω δει ακόμα reviews εξωτερικό ενώ στο skroutz μόνο ένα κατάστημα την πουλά προς το παρών. Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό η αν είναι ακόμη νωρίς.
ColdFusion Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δες και κάποιες ρυθμίσεις που μου είχε στείλει ένας φίλος απο εδώ και οι οποίες με βοήθησαν ιδιαίτερα για σωστό calibration. Εμένα με κάλυψε η πρώτη. http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1275291737 http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2311h.htm εχει κανεις αλλες ρυθμισεις για την οθονη ή ολοι αυτες βαλατε?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 εχει κανεις αλλες ρυθμισεις για την οθονη ή ολοι αυτες βαλατε? Eγω εχω βαλει τις ρυθμισεις απτο 1ο site που αποτι φαινεται ειναι και ιδανικες με βαση τα delta values σε ολα τα χρωματα απο τις μετρησεις. Και να σου πω την αληθεια παρατηρω οτι τα χρωματα ειναι ενταξει παντου (με αντικειμενικα κριτηρια), πχ οταν την δουλευω ως tv, οταν βλεπω photos, οταν οταν οταν... Μονο στον alpha εχω υπερκορεσμενα κοκκινα/ροζ/ερυθρου τυπου χρωματα γενικοτερα, σε σχεση με μια crt.
phanispal Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Καλά, σίγουρα δε μπορείς να κρίνεις από τα άθλια τηλεοπτικά σήματα. Κι εγώ με τις ρυθμίσεις του flatpanels την έχω setάρει.
ColdFusion Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 οκ και εγω τα βλεπω καλα τα χρωματα (καμια σχεση με την οθονη που ειχα) απλα αναρωτιέμαι αν υπαρχει καλύτερη ρύθμιση ........ αυτά αλλάξατε μόνο έτσι? After calibration Brightness: 30 Contrast: 75 Input Color Format: RGB Mode Selection: Graphics Sharpness: 50 Dynamic Contrast: Off Response time: Overdrive RGB: Custom • R: 99 • G: 95 • B: 98
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Καλά, σίγουρα δε μπορείς να κρίνεις από τα άθλια τηλεοπτικά σήματα. Κι εγώ με τις ρυθμίσεις του flatpanels την έχω setάρει. Οχι οχι οταν λεω αντικειμενικα καλα χρωματα, δεν εννοω το μπλε του ουρανου που δειχνει ο alpha αν ειναι ιδιο με το πραγματικο μπλε του ουρανου. Εννοω την εικονα και το χρωμα που εχω στην crt μου, σε συγκριση με την dell αν τις βαλω διπλα διπλα (δηλαδη ιδιο σημα). Ε με τις πρωτες ρυθμισεις ειναι πολυ κοντα (σε αντιθεση με τα 2 tn-panels που εχω και δειχνουν αλλα για αλλα χρωματα σε σχεση με την crt).
phanispal Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 ColdFusion, ναι, απλά εγώ έχω τη φωτεινότητα στο 35 αντί για 30. Παραπάνω θεωρώ ότι δε χρειάζεται, εκτός κι αν το δωμάτιο είναι τραγικά φωτεινό. MiDi_MiLiZ, βασικά αναφερόμουν σε αυτό που είπες για τον Α.
ColdFusion Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 ColdFusion, ναι, απλά εγώ έχω τη φωτεινότητα στο 35 αντί για 30.Παραπάνω θεωρώ ότι δε χρειάζεται, εκτός κι αν το δωμάτιο είναι τραγικά φωτεινό. MiDi_MiLiZ, βασικά αναφερόμουν σε αυτό που είπες για τον Α. στο πρωτο site εχει την φωτεινοτητα στο 30 και μου φάνηκε λιγο αλλά νταξει γούστα ειναι αυτα!
Michaels_V2 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 εγω δν αντιμετωπιζω κανα προβλημα με την οθονη μαλλον θα μαι τυχερος...αλλα να βαλω τις ρυθμισεις που ειπατε με 30-35 φωτεινοτητα σκοτεινιαζει πολυ και το G 95 χαλανε τα χρωματ!
phanispal Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Πόσο την έχεις ορίσει εσύ; αλλα να βαλω τις ρυθμισεις που ειπατε με 30-35 φωτεινοτητα σκοτεινιαζει πολυ και το G 95 χαλανε τα χρωματ! Αν την είχες πιο ψηλά για καιρό, σου φαίνεται σκοτεινή επειδή την έχεις συνηθίσει (κατά πάσα πιθανότητα). Λογικά μετά από μερικές ώρες θα έχεις συνηθίσει στην πιο χαμηλή φωτεινότητα.
Michaels_V2 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 δν αλλαξα κατι....75 φωτεινοτητα και κοντραστ και μου φενονται αρκετα καλα...αλλαξα μονο απο ccc τον Κορεσμο για να δειχνουν πιο ζωντανα τα χρωματα!
phanispal Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Ωχ, έχεις τη φωτεινότητα όπως ήταν από default; Και την παλεύεις; Λογικό είναι τότε να σου φαίνεται σκοτεινή στο 30/35. Όπως είπα, μετά από λίγη ώρα θα έχεις συνηθίσει σε χαμηλότερη φωτεινότητα. Το 75% είναι υπερβολικά μεγάλο ποσοστό.
Michaels_V2 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 ναι τοσους μηνες ετσι ειμαι...θα δοκιμασω αλλα στα παιχνιδια μετα δν θα τα δειχνει πιο σκοτεινα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.