Προς το περιεχόμενο

Dell U2311H εγγυηση-DOA-ερωτηση

MiDi_MiLiZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα. Απο χθες ειμαι ενας ευτυχης κατοχος της Dell u2311H. Αψογο monitor, πραγματικα οσα εχω διαβασει κατα καιρους ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα.

Ομως, φιλοι, εχω ενα θεματακι. Σε μαυρη οθονη (καταμαυρη) πλην των κλασσικων ανισοροπιων στον φωτισμο που αλλου ειναι εντονοτερος και αλλου υπαρχει μαυρο (οχι κατι σπουδαιο ομως, οτι βλεπει κανεις σε ολα τα tft), στην πανω αριστερα γωνια υπαρχει καπως εντονος ο φωτισμος, σαν να εχει ενα λαμπακι εκει ακριβως που φωτιζει. Kαι εκτεινεται για ενα πλατος περιπου 3-4 εκατοστων αυτο το εντονο "φως".

Διακρινεται μονο σε καταμαυρη οθονη, ειναι εντονο, αλλα δεν ενοχλει σε οποιαδηποτε χρηση. Απλα πχ φαινεται στην εκκινηση των win7, η σε μια ταινια που θα σκοτεινιασει για λιγα δευτερολεπτα.

Να το τρεξω με εγγυηση ή ειναι κατι που συνηθιζεται στις εν λογω οθονες και δεν αποτελει ελατωμα? Δεδομενου οτι δεν με ενοχλει προσωπικα, μηπως δεν αξιζει να μπλεξω με την πιθανοτητα να παρω μια ανακατασκευασμενη οθονη ως αντικατασταση? Θελω να πω, κρινετε σημαντικο αυτο το ελατωμα οπως το περιγραφω?

• Απαντ. 142
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Προφανώς αναφέρεσαι σε backlight bleeding το οποίο είναι εμφανές σε μαύρο φόντο και είναι κάτι το οποίο εμφανίζεται σε αρκετούς κατόχους του e-ips panel της u2311. Εγώ είμαι τυχερός και δεν μου έτυχε τέτοιο θέμα αλλά είναι καθαρά θέμα τύχης όπως είπα.

Αν δεν είναι σε μεγάλη έκταση και δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό δεν νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσεις σε αλλαγή καθώς κανείς δεν σου εξασφαλίζει ότι δεν θα έχει και η άλλη οθόνη που θα σου στείλουν. Βέβαια μπορείς να αλλάζεις οθόνες όσο θέλεις αν έχεις κουράγιο και όρεξη.

(Αν μπείς στην διαδικασία αντικατάστασης να προσέξεις το αυτοκόλλητο στη συσκευασία να έχει ελληνικό work order 47ΧΧΧΧΧΧΧ και καλώδιο τροφοδοσίας).

Όπως και να χεί όμως η οθόνη είναι best vfm. Καλορίζικη. :-)

Δημοσ.

Οκ αρα χαλαρωνω αφου ειναι συνηθισμενο issue και οχι προβληματικο κομματι που μου ετυχε. Δεν με ενοχλει εξαλλου. Κατα τ'αλλα αστερακι η οθονη. Ευχαριστω για την απαντηση :)

Δημοσ.

Δες και κάποιες ρυθμίσεις που μου είχε στείλει ένας φίλος απο εδώ και οι οποίες με βοήθησαν ιδιαίτερα για σωστό calibration. Εμένα με κάλυψε η πρώτη. :-)

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1275291737

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2311h.htm

Δημοσ.
Δες και κάποιες ρυθμίσεις που μου είχε στείλει ένας φίλος απο εδώ και οι οποίες με βοήθησαν ιδιαίτερα για σωστό calibration. Εμένα με κάλυψε η πρώτη. :-)

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1275291737

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2311h.htm

Aρχιζω ψαξιμο, thanks για τα links :)

Δημοσ.

Νίκο τη setαρες στα 75Hz; \m/

Πάντως κι η δική μου έχει backlight bleeding πάνω αριστερά, πριν απ' τη γωνία. Δεν είναι τίποτα μπροστά στο tinting κάτω αριστερά πάντως..

Δημοσ.

Πάντως κι η δική μου έχει backlight bleeding πάνω αριστερά, πριν απ' τη γωνία. Δεν είναι τίποτα μπροστά στο tinting κάτω αριστερά πάντως..

Όχι ακόμα Φάνη. :-)

Στα παιχνίδια συγκεκριμένα, διέκρινες κάποια διαφορά με πρίν?

Δημοσ.

Σημερα που την ξανανοιξα (btw ξαναλεω, ειναι top οθοναρα) το backlight bleeding απο τερμα αριστερα γωνια, μεταφερθηκε πριν απο τη γωνια και ειναι αρκετα πιο ελαφρυ αποτι ηταν χθες. Μαλλον περναει "στρωσιμο" ακομα :lol: Το tinting τι ειναι? Περα απο το ελαφρυ και αδιαφορο bleeding δεν εχω εντοπισει καποιο αλλο ψεγαδι μεχρι στιγμης.

Περασα και τις ρυθμισεις απτο 1ο link του lionheart και νομιζω οτι ειναι κομπλε, μονο λιγακι θολη μοιαζει σε "ψιλοdark" περιβαλλον, με τις αποχρωσεις του γκρι, αλλα ειναι αναξιο αναφορας καθως δεν με ενοχλει μπροστα σε ολα τα πλεονεκτηματα της. Φανταζομαι οτι για να παρει κανεις μια οθονη που να εχει τα πλεονεκτηματα της u2311 και να μην εχει αυτα τα πολυ μικρα μειονεκτηματα θα πρεπει να βαλει πολυ βαθια το χερι στην τσεπη.

Παρεπιπτοντως εκτος απο το icc profile του tftcentral υπαρχει καποιο αλλο πιο "καλο"? Με αυτο ειμαι για την ωρα.

Δημοσ.
Στα παιχνίδια συγκεκριμένα, διέκρινες κάποια διαφορά με πρίν?

Δεν έχω κάποιο εγκατεστημένο προς το παρόν :Ρ

Άμα τσιμπήσω καμια 68*0, όλο και κάτι θα δοκιμάσω ;)

Το tinting τι ειναι?

Tinting είναι αυτό:

dellu2311h_large2.JPG

Τσέκαρέ το σε μαύρο φόντο και από διάφορες γωνίες.

Δημοσ.

A ναι εχω αρκετο κι απο αυτο αλλα οκ δεν με ενοχλει απο τις γωνιες θεασης που εχω.

Αυτο που παρατηρω ειναι οτι πχ οταν παω να κατσω στο pc αν αυτο παιζει μια ταινια η καποια γραφικα, τα χρωματα -οσο ειμαι ορθιος, δηλαδη εχω μεγαλη γωνια με την οθονη- ειναι αρκετα πιο σκουρα και θολα. Τεσπα ολα αυτα ειλικρινα με απασχολουν ελαχιστα. Μπροστα σε αυτα που τραβηξα με την οθονη που ειχα μεχρι προχθες (LG w2486L), μιλαμε για πταισματακια.

Δημοσ.

Ναι, εντάξει, το panel που φοράει είναι e-IPS, όχι IPS, οπότε έχει κάποια flaws. Βασικά απ' ό,τι διαβάζω, όλα τα IPS έχουν.

Παραμένει όμως πολύ καλύτερη επιλογή σε αυτά τα χρήματα από οποιοδήποτε ΤΝ, εκτός κι αν έχεις βιονική όραση :Ρ

Δημοσ.
Ναι, εντάξει, το panel που φοράει είναι e-IPS, όχι IPS, οπότε έχει κάποια flaws. Βασικά απ' ό,τι διαβάζω, όλα τα IPS έχουν.

Παραμένει όμως πολύ καλύτερη επιλογή σε αυτά τα χρήματα από οποιοδήποτε ΤΝ, εκτός κι αν έχεις βιονική όραση :Ρ

Μακραν καλυτερη επιλογη βασικα, οχι αναμεσα στα TN panels αλλα και στα χρηματα του :-)

Δημοσ.

Την εχω και εγω καμια εβδομαδα παιδια.Πραγματικα ειναι απιστευτη.Απο ενα 22αρι ΤN που ειχα ειναι συγκλονιστικη διαφορα.Παντως η δικια μου δεν εχει τιποτα απο ολα αυτα που λετε.Το Tinting δεν εχω δωσει και σημασια για να δω αν το εχει αλλα backlight bleeding,γιουπι,δεν εχει.Εκτος και αν βγαλει τπτ στην συνεχεια που δεν νομιζω αλλα λεμε.Παντως παιδια πραγματικα πρωτη φορα νοιωθω οτι αγορασα κατι που αξιζει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...