Προς το περιεχόμενο

μεγαλα αρχεια στο matlab!!

euler

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια χαρα..

θελω να ρωτησω κατι σχετικα με το matlab

λοιπον εχω κατι αρχεια με σηματα σεισμων (σε txt,kai excel) τα οποια ειναι πολλοι αριθμοι δεκαδικοι (πχ 137000 αριθμοι)ο ενας κατω απο τον αλλο(σαν πινακας) της μορφης πχ:

>
0
1,55
0
0
3,216667
9,233333
15,233333
21,583333
13,633333
4,833333
0
0
0

κανω import file απο το matlab κανονικα και βαζω αυτες τις τιμες σε ενανα πινακα

και μετα στο command window παταω το ονομα του πινακα να δω τις τιμες μου και μου τις βγαζει διαιρεμενες με το 1000..!!!!

μετα πολλαπλασιαζω με 1000 αλλα δεν επανερχεται με τπτ στα πραγματικα του νουμερα ..

αν ξερει καποιος τι συμβαινει θα με σωσει...

Δημοσ.
Προφανώς! Το δεκαδικό μέρος πρέπει να δηλώνεται με τελεία και όχι με κόμμα! :-)

Yes...!!!

Και για να το λύσεις γρήγορα αυτό, βάλε τις τιμές στο excel και κάνε find and replace το κόμμα με την τελεία και μετά στο MATLAB.

Δημοσ.

thx για τις απαντησεις αλλα το χω κανει και αυτο..

αλλα τπτ χειροτερα το κανει γιατι το excel θελει κομμα για να αναγνωρισει κανονικα τους δεκαδικους αριθμους..

εβαλα τα σηματα και απο το notepad με τελεια.αλλα κανει παλι το ιδιο..

δεν ξερω τι αλλο να κανω

//επισης στο variable editor εχει τις σωστες τιμες του σηματος.μονο αν πατησω στο command window μου τα βγαζει λαθος...

Δημοσ.
thx για τις απαντησεις αλλα το χω κανει και αυτο..

αλλα τπτ χειροτερα το κανει γιατι το excel θελει κομμα για να αναγνωρισει κανονικα τους δεκαδικους αριθμους..

εβαλα τα σηματα και απο το notepad με τελεια.αλλα κανει παλι το ιδιο..

δεν ξερω τι αλλο να κανω

//επισης στο variable editor εχει τις σωστες τιμες του σηματος.μονο αν πατησω στο command window μου τα βγαζει λαθος...

Όταν λες ότι στους βγάζει σαν δυνάμεις του 10, δεν φαντάζομαι να εννοείς ότι σου βγάζει τον αριθμό και από δίπλα το e+005 ή e-004 ή ό,τι άλλο... Είσαι familiar με αυτή την "μορφοποίηση" των αριθμών στο MATLAB φαντάζομαι.....

Π.χ. εάν έχεις τους αριθμούς 1000, 2000, 4000, 8000, 16000, 20000 40000

Δεν φαντάζομαι να εννοείς ότι στους βγάζει σαν:

0.1 0.2 0.4 0.8 1.6 2 4

e+004

Δημοσ.

μμμμμ....μάλλον αυτό εννοεί, αν κρίνω από το κόμμα. Anyway, αν στα βγάζει έτσι είναι μια χαρά, φυσικά αν δεν σου αρέσει μπορείς να αλλάξεις το representation στα settings.

Δημοσ.

πχ περναω αυτες τις τιμες

>
1,55000000000000
0
0
3,21666700000000
9,23333300000000
15,2333330000000
21,5833330000000
13,6333330000000
4,83333300000000
0
0
0

και μου εμφανιζει

>
0.0015
        0
        0
   0.0032
   0.0092
   0.0152
   0.0216
   0.0136
   0.0048
        0
        0
        0

---------- Προσθήκη στις 22:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:34 ----------

πως μπορω να αλλαξω το representation?

εψαξα στα preferences αλλα δεν βρηκα κατι ..

//επισης εχω το matlab 7.9.0(R2009b)

Δημοσ.

Πρώτα από όλα είπαμε ότι το δεκαδικό μέρος θέλει . και όχι , :shifty:

Η τιμές που βάζεις αποθηκεύονται ΟΚ, το ότι σου στρογγυλοποιεί τα δεκαδικά είναι μόνο στην εμφάνιση. Αν θες να το αλλάξεις αυτό (αν και δεν βλέπω τον λόγο) πήγαινε File->Preferences->Text display και διάλεξε τον τρόπο που προτιμάς.

Δημοσ.

οκ διορθωθηκε το προβλημα,αλλαξα το format και ολα καλα..

να ρωτησω και κατι αλλο ....

ξερει καποιος να δουλευει καλα

το curve fitting toolbox που εχει το matlab??

Δημοσ.
οκ διορθωθηκε το προβλημα,αλλαξα το format και ολα καλα..

να ρωτησω και κατι αλλο ....

ξερει καποιος να δουλευει καλα

το curve fitting toolbox που εχει το matlab??

για μπες στο θέμα

Δημοσ.

ωραια.λοιπον..

εχω 3 πινακες με δεδομενα που εχω εισαγει απο αρχειο.

πινακας Α ,πινακας Τ και ο πινακας Χ,ο καθε ενας εχει περιπου 700000 τιμες.

εχω κανει τη γραφικη παραταση Α(Τ) και θελω να δω εαν ακουλουθει εναν τυπο συγκεκριμενο,δλδ να κανω fitting στα πραγματικα δεδομενα(αυτα που εχω εισαγει) και δω εαν αυτα περιγραφονται απο αυτων τον τυπο..

ειδα οτι εχει καποιους τυπους για fitting το matlab,

το θεμα μου ειναι εαν μπορω να γραψω τον δικο μου τυπο,ο οποιος τυ πος θα χρησιμοποιει τους παραπανω πινακες.

Δημοσ.
ωραια.λοιπον..

εχω 3 πινακες με δεδομενα που εχω εισαγει απο αρχειο.

πινακας Α ,πινακας Τ και ο πινακας Χ,ο καθε ενας εχει περιπου 700000 τιμες.

εχω κανει τη γραφικη παραταση Α(Τ) και θελω να δω εαν ακουλουθει εναν τυπο συγκεκριμενο,δλδ να κανω fitting στα πραγματικα δεδομενα(αυτα που εχω εισαγει) και δω εαν αυτα περιγραφονται απο αυτων τον τυπο..

ειδα οτι εχει καποιους τυπους για fitting το matlab,

το θεμα μου ειναι εαν μπορω να γραψω τον δικο μου τυπο,ο οποιος τυ πος θα χρησιμοποιει τους παραπανω πινακες.

Επίσης, μπορώ να σου προτείνω την εντολή lookfor. Εάν δεν την ξέρεις είναι αρκετά χρήσιμη...

Βέβαια... όχι τόσο χρήσιμη όσο είναι η ΜΙΑ και ΚΑΛΥΤΕΡΗ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ και ΣΟΥΠΕΡ και ΤΡΟΜΕΡΗ εντολή του MATLAB

που μπορεί να σε βοηθήσει σε οποιαδήποτε κρίσιμη στιγμή στην ζωή σου με ό,τι θέμα και εάν απασχολείσαι, ακόμα και με προσωπικά ζητήματα..

Η εντολή αυτή, απλά απαντάει σε ό,τι ερωτήματα μπορεί να βασανίζουν έναν άνθρωπο ή, ακόμα, και ολόκληρη την ανθρωπότητα..

Ποια είναι;

Η why

Γράψε why στο MATLAB και πάτα return/Enter

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...