nitrah Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα , έχω το Acer Aspire 5920 με windows 7. Χθες ενώ δούλευε κανονικά το laptop , ακούμπησα το κινητό τηλέφωνο ενώ μιλούσα πάνω στο laptop και έσβησε η οθόνη. Στην ουσία απ'οτι κατάλαβα δεν λειτουργεί ο φωτισμός της οθόνης. Το laptop λειτουργεί κανονικά. Αν ρίξω πάνω φως με την λάμπα στην οθόνη μπορώ να δω αμυδρά . Μπορείτε να μου βρείτε τι φταίει ??? Υπάρχει λογική και περίπτωση να μου δημιούργησε κάποια βλάβη η ακτινοβολία του κινητού ?
akismei Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα , έχω το Acer Aspire 5920 με windows 7. Το laptop λειτουργεί κανονικά. Αν ρίξω πάνω φως με την λάμπα στην οθόνη μπορώ να δω αμυδρά . Μπορείτε να μου βρείτε τι φταίει ??? για δοκιμασε να πατησεις πρωτα το κουμπι fn και μετα αφου συνεχιζεις να πατας το προηγουμενο κουμπι πατα το f6.
barbamar Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Αν ρίξω πάνω φως με την λάμπα στην οθόνη μπορώ να δω αμυδρά . Inverter.Tο κύκλωμα που τροφοδοτεί με υψηλή τάση την οθόνη σου για να διεγείρει το "φθορισμό",νάχεις φως τελοσπάντων.Φτηνά τη γλυτώνεις. Μπορείτε να μου βρείτε τι φταίει ???Μέχρι εκεί δεν φτάνουν οι ψευτογνώσεις μου,μπορεί να ξέφυγε κάποιο καλωδιάκι (έως απίθανο και εφ΄όσον δεν έχει γίνει κάποια επέμβαση πάνω του,ούτως ώστε να μην έχουν τοποθετηθεί σωστά πάλι,ίσως κάποιο λάθος στο τροφοδοτικό (ιδίως αν δεν είναι το μαμίσιο),ίσως το κύκλωμα που φιλτράρει και διανέμει την εισερχόμενη τάση (εκεί που ακουμπάει το βύσμα στη μητρική και πιό μέσα,κανα smd,κανα πυκνωτάκι...).Υπάρχει λογική και περίπτωση να μου δημιούργησε κάποια βλάβη η ακτινοβολία του κινητού ?Μπα.Αν και υπάρχει περίπτωση να δημιουργήθηκε επαγωγική τάση (υπάρχει πηνίο υπερυψηλής στο inverter αλλά είναι θωρακισμένο με αλουμινόχαρτο-συνήθως),αλλά και τότε θάθελες κάμποσες δεκάδες rf_watt να βαράνε σαν ματσακόνι,απίθανο,το gsm δίνει μέχρι 5w τσίτα γκάζια κι αυτό peak.. Ψάξε στις Αγγελίες (και εδώ και σε άλλα ομοειδή fora),πολλοί πουλάνε κομματιαστά τα χρέπια τους,μπορεί να ταιριάζει από κάποιο άλλο,αλλά μόνο το πείραμα θα μας το πει. Κάμποσες βίδες γύρω απ' την οθόνη,βγάζεις το πλαστικό κάλυμα (είναι κουμπωτό,τράβα με ρέγουλα μην το σπάσεις...) και από κάτω θα δεις το inverter.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.