paramedic Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Είμαι σε μια φάση όπου φτιάχνω ένα HTPC για το σαλόνι μου και θα ήθελα την γνώμη σας σε ένα θέμα που με ταλανίζει όσον αφορά τον ήχο. Απο την μία έχουμε την εύκολη και δοκιμασμένη λύση που έχει αποδείξει την αξία της(όπως λένε οι κάτοχοι του) και δεν είναι άλλη απο τα Logitech Ζ-5500. Απο την άλλη πέρυσι αγόρασα τα κάτωθι ηχεία,τα DALI CONCEPT 2 για ένα παλιό ενισχυτή που έχω για να ακούω μουσική στο γραφείο μου και κάθονται. http://www.audioreview.com/cat/speakers/bookshelf-speakers/dali/concept-2/PRD_326791_4290crx.aspx Επίσης απο ένα link εδω μέσα είδα 2 ενισχυτές σε καλή τιμή. Εϊναι ο Yamaha RX-V365 και ο PIONEER VSX 420. Και οι δύο είναι στο Bugdet που με βολεύει και σε καλά χαρακτηριστικά. Και εδώ έρχεται το ερώτημα: Παίρνω τα Logitech Ζ-5500 και ξενιάζω αλλά κανω κάποιες υποχωρήσεις ή παίρνω τον ενισχυτη(αν ξέρετε μου προτείνετε και ποιον απο τους 2 ή κάποιον άλλο) και βάζω τα ηχεία με την προοπτική να πάρω κάποια στιγμή και ένα κεντρικό και 2 κολώνες?? Και οι δύο λύσεις θα συνδεθούν σε μια X-FI platinum με οπτική ίνα. Budget όσο τα Logitech καινούργια δηλάδη στα 320€.
Ntinaras Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 μη σε νοιαζει η ισχυς,στις ταινιες το πιο σημαντικο ειναι η υποστηριξη των προτυπων και η ποιοτητα αρα προτεινω τον yamaha εχει dolby true HD! αν τα θες μονο για ταινιες θα μπορουσες να παρεις δορυφορους αντι για κολωνες... εσυ αποφασιζεις τα ηχεια ποσο εχουν περιπου?
paramedic Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 μη σε νοιαζει η ισχυς,στις ταινιες το πιο σημαντικο ειναι η υποστηριξη των προτυπων και η ποιοτητααρα προτεινω τον yamaha εχει dolby true HD! αν τα θες μονο για ταινιες θα μπορουσες να παρεις δορυφορους αντι για κολωνες... εσυ αποφασιζεις τα ηχεια ποσο εχουν περιπου? Η ισχύς είναι ίδια περίπου και στους 2 ενισχυτές οπότε δεν με απασχολεί αυτό. Και εγώ προς τον Yamaha κλίνω λόγω καλύτερων χαρακτηριστικών. Θα δούμε. Ηχεία δεν έχω κάποια στο νου μου μιας και δεν θα τα πάρω τώρα αλλα καμμιά 300άρα πιστεύω για τα πίσω και καμμιά 150άρα για το μπροστά θα με καλύψει. Sub κάτι θα πάιξει απο φίλο μάλλον. Θέλω και να ακούω την μουσική μου οπότε μάλλον για κολώνες θα πάω και μιας και ακούω Metal θέλω ξυλινη καμπίνα.
paramedic Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 απο το htpc απο ποια εξοδο ηχου θα παρεις? Σκέφτομαι απο οπτική απο μια X-fi Titanium ή Platinum(αναλόγως τι θα βρώ).
Ntinaras Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 μεχρι dts πας εκει αν θυμαμαι καλα για dolby true HD θες απο εξοδο hdmi radeon σειρας 5 και πανω
nemesiskp Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 μεχρι dts πας εκει αν θυμαμαι καλαγια dolby true HD θες απο εξοδο hdmi radeon σειρας 5 και πανω....... .......ή απο καμια asus xonar.
paramedic Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 μεχρι dts πας εκει αν θυμαμαι καλαγια dolby true HD θες απο εξοδο hdmi radeon σειρας 5 και πανω Ναι αλλα ο ενισχυτής δεν δέχεται ήχο απο HDMI οπότε τζάμπα θα πάει η κάρτα έτσι δεν είναι? Εκτός αν πάω σε κάτι άλλο. Μέχρι 320€ διαθέτω αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι.
vagpap Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 αφου γραφει HDMI (In/Out) Ο Yamaha δε δέχεται ήχο από το HDMI in του (πηγή). Στο budget σου περίπου, ρίξε μια ματιά στον Pioneer VSX-820. (αν δε σε ενοχλεί ότι έχει 2 γρατζουνίες το συγκεκριμένο κομμάτι, δες εδώ)
Ntinaras Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 τραγικος ενισχυτης τοτε... βρες οπωσδηποτε καποιον με hdmi audio in
paramedic Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Αν δεν κάνω λάθος και ο Yamaha Rx-v465 κάνει δουλεια στο θέμα Audio transfer via HDMI και ο Pionner vsx520(εδώ έχω μια μικρή επιφύλαξη μιας και ίσως χρειάζεται HDMI repeater. Αλλιώς παω στον Yamaha rx-v565 ή rx-v467 ή στον pioneer vsx820 που σίσουρα κάνουν δουλειά. Αυριο θα πάω να τους δώ απο κοντά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.