Προς το περιεχόμενο

Παραγοντοποίηση μεγάλου αριθμού στο Octave

bnvdarklord

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να παραγοντοποιήσω εναν αριθμό στο Octave με την factor αλλα μου βγάζει error memory exhausted or requested size too large.

Υπάρχει καποιος τρόπος να το κανω αυτο;

Ενας φιλος μου που εχει το MATLAB ειπε οτι εκανε το εξής

x = sym(['αριθμός']);

f = factor(x);

αλλα στο Octave δεν δουλευει.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

To Mathematica 7 με FactorInteger[99705113240618480703774263071]

έδωσε

{143857982284739, 1}, {693080159036789, 1}

σε λιγότερο από ένα sec (οι μονάδες είναι οι εκθέτες του κάθε παράγοντα).

Γενικώς το Μathematica έχει μόνους περιορισμούς την διαθέσιμη μνήμη και τον χρόνο.

State of the Art...

-

Δημοσ.

Φίλε αν θέλεις free και καλό χρησιμοποίησε το sagemath.

Αν δουλεύεις σε linux θα έχεις λογικα στο repository κάποιο package .Εγώ σε arch linux είχα

Δίνωντας λοιπόν το

factor(99705113240618480703774263071)

στο SAGE μου έβγαλε

143857982284739 * 693080159036789

Τα ίδια με τον V.I Smirnov δηλαδή.

Α ξέχασα το sage είναι πιο γρήγορο στο factorization ακεραίων απο το mathematica

Δημοσ.

Σε γενικό επίπεδο δυνατοτήτων το Mathematica είναι ασυναγώνιστο για πολλούς λόγους (και από το Matlab)

Π.χ. για την ταχύτητα, μπορεί να τρέξει σε cluster με ότι σημαίνει αυτό..

Φυσικά αν δεν μπορεί να βρεθεί δωρεάν θα πας σε open source....

-

Δημοσ.

Ευχαριστώ Aztec, το κατεβάζω τώρα.

Δυστυχώς δουλευω σε Windows7 ευτυχώς εχει εκδοση και για Windows.

Ερώτηση: γιατι το πακέτο λεγεται sage-vmware-4.5.3.zip ; Το vmware μου κανει κατι σε virtual machine?

Δημοσ.
Ευχαριστώ Aztec, το κατεβάζω τώρα.

Δυστυχώς δουλευω σε Windows7 ευτυχώς εχει εκδοση και για Windows.

Ερώτηση: γιατι το πακέτο λεγεται sage-vmware-4.5.3.zip ; Το vmware μου κανει κατι σε virtual machine?

Γενικότερα δεν μπορείς να το τρέξεις σε windows όπως τις εφαρμογές που ξέρεις . Θέλει linux. Απο ότι βλέπω λέει να έχεις virtual box ή vmware ώστε να μπορέσεις να σηκώσεις κάποιο linux image με το sage. Εναλλακτικά λέει να βάλεις το wubi απο το οποίο εγκαθιστάς linux μέσα απο τα windows σαν μια απλή εφαρμογή. Το virtual box είναι free και μπορείς να το βρεις απο εδώ

To octave πάντως λίγο που έψαξα το error πρέπει να ενεργοποιήσεις τα large arrays. Τώρα στα windows λογικά θα είναι μπέρδεμα γιατί ενέχει να κάνεις build και κάτι τέτοια.

Δημοσ.

Μμ σε virtual box εχω Arch και Ubuntu. Οποτε θα το περάσω εκει αν χρειαστεί. Ευχαριστώ.

To octave πάντως λίγο που έψαξα το error πρέπει να ενεργοποιήσεις τα large arrays.

Εχεις ιδέα πώς;

Δημοσ.
Μμ σε virtual box εχω Arch και Ubuntu. Οποτε θα το περάσω εκει αν χρειαστεί. Ευχαριστώ.

Α γειά σου. Και δεν το λες τόση ώρα. Παίξε μπάλα ubuntu καλύτερα γιατί το arch μου έκανε κάτι νερά.

Όσο για το build θέλει ψάξιμο και δεν είμαι τώρα για τέτοια.Πρέπει να το κάνεις build from source και να ενεργοποιήσεις το 64-bit indexing

Δημοσ.

Κάτι κόλλημα είχε φάει το sage με τον application launcher απο το menu και δεν άνοιγε. Τίποτα το τρομερό. Είναι απο τα μικρά σπαστικά που συμβαίνουν ώρες ώρες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...