kals29 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα.θέλω να σας ρωτήσω για κάτι σκληρούς δίσκους που έχω.Έχω αρκετά HDD που δεν λειτουργούν.Δεν "χτυπάνε".Απλά η δεν τα βλέπει το PC η δεν μπορεί να τα διαμόρφωση.Η ερώτηση μου είναι η εξής: υπάρχει τρόπος να τα επαναφέρω σε λειτουργική κατάσταση Ευχάριστο!
vasi Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Βάζεις ένα ubuntu cd και έχει πολλές επιλογές να κάνεις !! όχι σε εγκατάσταση...
phanispal Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Το τέμα είναι για τι δίσκους μιλάμε. Είναι εσωτερικοί ή εξωτερικοί με σύνδεση sata;
phanispal Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Πόσοι είναι αυτοί και δε λειτουργεί κανείς; Από πού προήλθαν; :Ρ Στο BIOS δε φαίνεται κανείς;
kals29 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Από υπολογιστές είναι.απλά έχουν προβλήματα
DonFustikis Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Ώπα ώπα, είναι σίγουρο ότι είναι από υπολογιστές?
liopyr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 kals29, αν δε δώσεις περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για κάθε δίσκο αντιλαμβάνεσαι πως και να θέλει κάποιος δε μπορεί να σε βοηθήσει έτσι; Εκτός και αν η απάντηση που ψάχνεις είναι το "ναι μπορεί να φτιάχνονται". In that case, ναι μπορεί να φτιάχνονται.
kals29 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Ωραία.Έχω έναν WD Caviar Black 1.0TB που όταν τον σύνδεσης το PC αργή να ξεκινήσει.μετά όταν ξεκινάει δεν μπορεί να το κάνω format.exo κι έναν Seagate Barracuda 7200.12 1.0TB που έχει το ido πρόβλημα.
phanispal Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Όταν ξεκινάει ποιος ακριβώς δε μπορείς να κάνεις format. Έχεις δοκιμάσει με άλλον (ή άλλους) και μπορείς; Στο BIOS τους βλέπεις;
kals29 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Ναι.Άμα βάλω κάποιον άλλον δουλεύει κανονικά .mono με τους προβληματικούς τα κάνει.
The_Judas Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 1) Εκτελείς έναν έλεγχο στους δίσκους. Εναρξη -> εκτέλεση -> γράφεις cmd και πατάς enter. Γράφεις chkdsk /R. Μετά από επανεκκίνηση θα τρέξουν τα windows το checkdisk. 2) Κατεβάζεις τα διαγνωστικά της κάθε εταιρίας. seatools, wd diagnostics ή ότι άλλο χρειάζεσαι. Τα γράφεις σε cd και boot-άρεις από αυτά. Εκτελείς τα διαγνωστικά (όχι με quick scan). Αν σου βγάλει πρόβλημα πετάς τους δίσκους ή βλέπεις εδώ -> http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=380561
washcloud Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 ...σωστό το αποπάνω - αλλά σωστότερο το εξής (αν δλδ είναι οι δίσκοι που θες, κι όχι τ' αρχεία τους) : Φτιάχνεις είτε δισκέτες είτε CD με τα ανάλογα εργαλεία που παρέχουν είτε η WD, είτε η Seagate στα site των, εκκινείς το μηχάνημα από την συγκεκριμένη συσκευή (floppy ή CD/DVD drive), και μέσω της επιλογής φουλ write zeros (ή wipe) , δοκιμάζεις να διαγράψεις παντός είδους δεδομένο (συμπεριλαμβανομένου του file system) στον κάθε δίσκο (προσοχή μην το κάνεις σε λάθος δίσκο). Αν ολοκληρωθεί, μπαίνεις Windows και κοιτάς να δεις τί γίνεται με τον κάθε δίσκο από αυτούς - τους ενεργοποιείς/φορμάρεις από την Διαχείριση Δίσκων των Win. Αν δεν ολοκληρωθεί, ποστάρεις άμα θες στο θρεντ που υπέδειξε ο The_Judas. Η άλλη επιλογή είναι αντικατάσταση (μέσω εγγύησης), διότι δίσκοι του ενός Τέρα οπωσδήποτε εμπίπτουν χρονικά σε τέτοια. Αν όχι απ' το κατάστημα αγοράς (πλέον), από τις μαμάδες εταιρίες απ' ευθείας (στέλενεις mail, τους λες, και καταληκτικά, με δικά σου έξοδα, τους στέλνεις τον δίσκο να στον αντικαταστήσουν). (...έμεινα με την απορία όμως, έλεγες για "αρκετα HDD", και τελικά ανέφερες...ΔΥΟ.....; )
TheELF Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 ...σωστό το αποπάνω - αλλά σωστότερο το εξής (αν δλδ είναι οι δίσκοι που θες, κι όχι τ' αρχεία τους) :Φτιάχνεις είτε δισκέτες είτε CD με τα ανάλογα εργαλεία που παρέχουν είτε η WD, είτε η Seagate στα site των, εκκινείς το μηχάνημα από την συγκεκριμένη συσκευή (floppy ή CD/DVD drive), και μέσω της επιλογής φουλ write zeros (ή wipe) , δοκιμάζεις να διαγράψεις παντός είδους δεδομένο (συμπεριλαμβανομένου του file system) στον κάθε δίσκο (προσοχή μην το κάνεις σε λάθος δίσκο). Αν ολοκληρωθεί, μπαίνεις Windows και κοιτάς να δεις τί γίνεται με τον κάθε δίσκο από αυτούς - τους ενεργοποιείς/φορμάρεις από την Διαχείριση Δίσκων των Win. Αν δεν ολοκληρωθεί, ποστάρεις άμα θες στο θρεντ που υπέδειξε ο The_Judas. Η άλλη επιλογή είναι αντικατάσταση (μέσω εγγύησης), διότι δίσκοι του ενός Τέρα οπωσδήποτε εμπίπτουν χρονικά σε τέτοια. Αν όχι απ' το κατάστημα αγοράς (πλέον), από τις μαμάδες εταιρίες απ' ευθείας (στέλενεις mail, τους λες, και καταληκτικά, με δικά σου έξοδα, τους στέλνεις τον δίσκο να στον αντικαταστήσουν). (...έμεινα με την απορία όμως, έλεγες για "αρκετα HDD", και τελικά ανέφερες...ΔΥΟ.....; ) Εμένα αυτή οι δύο δίσκοι όχι αρκετά αλλά υπεραρκετά θα μου καθόταν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.