Προς το περιεχόμενο

Υπολογιστής low budget για αρχάριο

nikos66

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, άλλη μια βοήθεια σας παρακαλώ... Μου ζήτησε ένας οικογενειακός φίλος κάποιας ηλικίας να του φτιάξω έναν υπολογιστή. Εχει επαφή με υπολογιστές αλλά ελάχιστη. Η μόνη του χρήση θα είναι επεξεργασία κειμένου και λίγο ιντερνετ, στοπ.

Το μπάτζετ είναι γενικώς απροσδιόριστο, αλλά δεν θέλω να ξεφύγει, δεν υπάρχει και κανένας λόγος φαντάζομαι.

Εκανα μια πρώτη σύνθεση από το Πλαίσιο - στα 500 ευρώ χωρίς λειτουργικό. Εβαλα Πλαίσιο γιατί το αισθάνεται ασφαλές - το ξέρει, έχει κοντά στο σπίτι του, μπορεί να το πάρει αγκαλιά και να τους το πάει αν τυχόν προκύψει οτιδήποτε. Ολα τα εξαρτήματα είναι άμεσα παραδοτέα, το πρόσεξα αυτό.

Πώς σας φαίνεται; Εχω υπερβάλει σε κάτι; Καμιά άλλη ιδέα;

Edit: Στο crop της εικόνας έφαγα το άθροισμα. Είναι ακριβώς 500 ευρώ.

Edit2: Εννοείται, αλλά το προσθέτω: δεν ενδιαφέρει καθόλου αναβαθμισιμότητα κτλ. Απλά να δουλέψει απροβλημάτιστα και όσο πάει.

post-19250-129063134811_thumb.jpg

Δημοσ.

Και ένα netbook που λέει ο λόγος κάνει γι' αυτά που το χρειάζεται.

Πολλά μου φαίνονται τα 500€ για επεξεργασία κειμένου και λίγο internet, μην ξεχνάμε και την τιμή του λειτουργικού.

Δημοσ.
Και ένα netbook που λέει ο λόγος κάνει γι' αυτά που το χρειάζεται.

Πολλά μου φαίνονται τα 500€ για επεξεργασία κειμένου και λίγο internet, μην ξεχνάμε και την τιμή του λειτουργικού.

Και μένα πολλά μου φαίνονται, για αυτό σε τελικά ανάλυση άνοιξα το θέμα... Αλλά από πού να κόψω... Προσπάθησα όσο μπορούσα.

Σκέφτομαι ότι θα μπορούσα 2GB μνήμης, αλλά πάλι δεν θα ζορίζονται τα 7; Ή αντί για black σκληρό να βάλω κάναν blue ή green.

Netbook γενικά δεν κάνει, μιλάμε για άνθρωπο προχωρημένης ηλικίας που θέλει άνεση πληκτρολογίου και οθόνης.

Δημοσ.

όντως κόψε απί τις μνήμες δεν χρειάσεζαι 4g.....και αν θες κόψε και λίγο από τον σκληρό 640g?πολλά μου φαίνονται για ιντερνετ κια επεξεργασίθα κειμένου.....για το τροφοδοτικό δεν ξέρω....δεν είναι πολλή φτηνό?...να μν έχει προβλήματα για μετά φοβάμαι....

Δημοσ.

Άμα τα 500 δεν τον συγκινούν καθόλου μα καθόλου, ασ' το όπως είναι το πλαισιοπακέτο.

Αν δεν κάνεις την εξυπηρέτηση φιλικά, αλλά θα τσιμπήσεις...μίζα, κάνε ό,τι καταλαβαίνεις.

...Αν όμως τον ενδιαφέρει τον άνθρωπο ακόμα κι ένα 50ευρο, τότε "η εν λόγω σύνθεση", για τη χρήση που είπες πως τον θέλει, είναι σα να αγοράζεις οδοστρωτήρα για να σπάσεις καρύδα...

...Μέχρι και τζάμπα θα μπορούσε, μ' έναν P3 να κάνει τη...δουλειά που είπες. Και συχνά-πυκνά, χαρίζονται, ή και...πωλούνται ακόμα, συστήματα P3 Ή ΚΑΙ 4, μ' ένα 50άρι, άντε κατοστάρι κι εκατονπενηντάρι, κι άμα δεν γουστάρει ΤΖΑΜΠΑ CRT οθόνη (όλη την ώρα χαρίζονται, και εδώ, και σ' άλλα φόρουμ, και στην Χρυσή Ευκαιρία κτλ) - ε ας πληρώσει τουλάχιστον για μια TFT, που ΕΙΝΑΙ κάτι που όσο να πεις, αξίζει τα λεφτά της...

Τεσπα, για 'μένα, P4&CRT οθόνη, με Win XP (...μα τί δουλειά έχει μεγάλος άνθρωπος με τα Εφτάρια....; ) το ΠΟΛΥ, και τέλος...

[...άκου "4GB RAM", "Win7", "640GB HDD" (για...να σώζει .doc files :P) κι ιστορίες.....]

Αnyway, ως "λογική", η λύση ενός νετμπουκακίου (...τώρα που τα 'χει με 200 μάλιστα το Καρφούρ), δεν είναι επίσης καααααααθόλου άσχημη....(...αν δεν χαλάει ΕΣΕΝΑ που λέγαμε...)

Δημοσ.

Μωρέ, "για μεγάλο άνθρωπο" (...+.doc & web), και 300 να δώσει - καλύτερα ένα νέτιμπούκι να πάρει......(αν δεν πει να τη βγάλει από τζαμπαντάν έως 1-2 κατοστάρικα για "βίντατζ" Π4...)

...σκέφτομαι 600GB αχρησιμοποίητα, και με στρίβει η βίδα

Δημοσ.

Απ' την άλλη θα ζοριστεί αρκετά σε 10άρα οθόνη.

Απ' την παράλλη, μπορεί πάντα να συνδέσει πάνω του μια μεγαλύτερη οθόνη και να κάνει τη δουλειά του σαν άνθρωπος.

Και πληκτρολόγιο στην τελική.

Και να έχει πολύ μικρότερη κατανάλωση.

Τέλος πάντων, επιλογές έχει, αυτός και ο φίλος του ξέρουν καλύτερα.

Δημοσ.

[ντέβιλς άντβοκετ μόουντ]

...απ' την ματαπαράλλη, το "τέρας" θα του πιάνει χώρο. (...θα θέλει να το μετακινήσει, και θα χάνει σπονδύλους σαν ήρωας κόμικ που χάνει δόντια σε φάιτ).

Κι απ' την περαματαπαράλλη, ως μεγάλος άνθρωπος, όπου και να μετακινείται (από Σκλαβενίτη μέχρι Καμμένα Βούρλα για λουτρά ή κρεββάτι για νανάκια), η "νέα του συντροφιά", θα ζυγίζει λιγότερο κι από νεογέννητο εγγόνι. (...άσε που άμα τζαζέψει -το πισί, όχι ο χρήστης- μαζί με τα Bολταρέν που θα πετάγεται να πάρει απ' το φαρμακείο και το σικάλεως απ' το φούρνο, θα αφήνει και το μπούκι μια στιγμή στο Πλαίσιο).

[/ντέβιλς άντβοκετ μόουντ]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...