Pantelwolf Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου, ο πεζός ο οποίος διασχίσει κάθετα οδικό άξονα εκτός διαβάσεως, είναι συνυπαίτιος σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanesaxo Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 και λιγο ηταν το 30% εναντιον του πεζου. Ηθελα να ξερα τι τις εχουμε τις διαβασεις,μετα φταινε οι οδηγοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_BASSstarlet_ Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 ..και ο δικυκλιστής δεν είχε άδεια οδήγησης. Πάντως η συνυπευθυνότητα πεζού, υπάρχει πιο παλιά από την εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Είχα διαβάσει πως υπάρχει ποσοστό συνυπευθυνότητας πεζού ακόμα και αν τον χτυπήσει όχημα πάνω στο πεζοδρόμιο, και υπολογίζεται ανάλογα με το πόσο <<μέσα>> στο πεζοδρόμιο βρισκόταν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanesaxo Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Είχα διαβάσει πως υπάρχει ποσοστό συνυπευθυνότητας πεζού ακόμα και αν τον χτυπήσει όχημα πάνω στο πεζοδρόμιο, και υπολογίζεται ανάλογα με το πόσο <<μέσα>> στο πεζοδρόμιο βρισκόταν Χμμ,αυτο μου ακουγεται 2 ματς...Μιας και τα πεζοδρομια υπαρχουν γιαυτο το σκοπο, δρομος των πεζων. Εχουν αναλογως το ρυμοτομικό συγκεκριμμένο πλατος οπου εχεις δικαιωμα να περπατας εκει μεσα. Μου φαινεται παραλογο παντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_BASSstarlet_ Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Το είχα διαβάσει στους 4τροχούς σε νομική στήλη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Απλά να σημειώσω ότι όταν σταματάμε σε διαβαση (κυρίως) ή φαναρι, λαμβάνουμε υπόψη και τους απο πίσω γιατι συχνα πυκνα ειναι λαλακες και παντοτε, ακομα και σε ευθεία παταμε το φρένο... Για την ιστορία: Το '99 μολις ειχε παρει καινουργιο αυτοκίνητο η μητέρα μου (τελη του '98) σταματησε σε διαβαση έξω απο σχολείο την ώρα που σχολανε (δεν υπηρχε ακομα ο θεσμος του σχολικου τροχονομου στην επαρχία) και ενας παπαρας που ηταν σκαστός απο υπηρεσία σε στρατόπεδο την χτυπησε με το πολιτικο του αυτοκίνητο παρέα με την γκομενα, απο πίσω με 120-130 (κολλημένο το κοντέρ). Απο το Saxo του δεν εμεινε τίποτα που να μη στράβωσε... Το ευτυχές ειναι ότι ειχαν προλάβει και πέρασαν τα παιδάκια γιατι λόγω του ότι ο δρόμος ήταν απολυτα ισιος και το αμάξι δεν τσουλουσε η μητέρα μου πατούσε πολυ ελαφρά φρένο και την έστειλε με το χτύπημα περίπου 250-300 μέτρα μακρια... Η μούρη του σταμάτησε στα πισω καθισματα (σε σενταν παρακαλώ) και αυτό λόγω της ρεζέρβας που εκοψε την προσκρουση. Η ασφαλιστική αρνηθηκε να μας πάρει καινουργιο αυτοκίνητο 9δινοντας της το τρακαρισμένο φυσικα) παρόλο που ήταν 3-4 μηνών με αρχική αξια 7000000 δρχ και η ζημιά κοστισε 3500000 δρχ... Εκτοτε το αυτοκίνητο παρόλο που εγινε η καλυτερη δυνατή επισκευή ποτε δεν πήγαινε ίσια ακομα και στον πιο ισιο δρομο της χωρας (αν υπάρχει). Πουλήθηκε για ψίχουλα. Δεν ειδοποιήθηκε αστυνομία επειδη τον λυπηθηκε (θα περνουσε στρατοδικείο και εκλαιγε παρακαλώντας την). Ερώτημα: αν υπήρχαν παιδάκια μπροστα εκεινη την ώρα τι θα γινόταν...; Πολυ προσοχή στους πεζους παιδιά και κατα τη γνώμη μου καλυτερα να μη σταματησετε σε μια διαβαση αν δεν ειστε σιγουροι για τις διαθέσεις του πίσω... Θα ειναι πολυ χειρότερα αν τους χτυπήσετε χωρίς να φταίτε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Πολύ κακώς τον λυπήθηκε. Εκείνος τη λυπήθηκε όταν τη χτύπησε; Τα λεφτά για την επισκευή, της τα πλήρωσε; Την τελική ζημιά που το έδωσε για ψίχουλα, αυτός την κάλυψε; Σε τέτοιους μα***ες ούτε χάρες τους κάνουμε ούτε τους λυπόμαστε, πρέπει να τους κυνηγάμε μέχρι όσο δε πάει μπας και βάλουν μυαλό. Διότι αύριο αντί για λαμαρίνες θα πέσουν πάνω σε κάναν άνθρωπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Πολύ κακώς τον λυπήθηκε. Εκείνος τη λυπήθηκε όταν τη χτύπησε; Τα λεφτά για την επισκευή, της τα πλήρωσε; Την τελική ζημιά που το έδωσε για ψίχουλα, αυτός την κάλυψε; Σε τέτοιους μα***ες ούτε χάρες τους κάνουμε ούτε τους λυπόμαστε, πρέπει να τους κυνηγάμε μέχρι όσο δε πάει μπας και βάλουν μυαλό. Διότι αύριο αντί για λαμαρίνες θα πέσουν πάνω σε κάναν άνθρωπο. καλα τα λες και εγω της τα ειχα πει γιατι ειχαμε παει εκει μολις εγινε το ατύχημα (υπηρχαν και πολλοι αυτόπτες μάρτυρες μάλιστα) αλλα ξέρεις εμεις πανω (μακεδονια) ειμαστε λιγο βλαμμένοι σε αυτα, δε θελουμε να χαλασουμε τις καρδιές μας... Την επισκευη την πληρωσε μεχρι τελευταίας δραχμής η ασφάλεια αλλα το αυτοκίνητο ειχε ηδη ρημάξει και χάσει την μεταπωλητική του αξία... Αν πέσει κανένας τετοιος σε μένα ομως θα φροντίσω οχι να μου το κάνει καινούργιο, αλλα να μου πάρει καινούργιο... Ακομα στρατό θα πήγαινε αν φωναζαμε αστυνομία... κάτι τετοιοι θεωρω οτι δεν θα πρέπει να οδηγάνε. θα μπορούσε καλλιστα να ειναι ενα παιδάκι απο μπροστα... Η συμβουλη μου μπορει να σας φανει χαζή αλλα ειναι χρησιμη. ΠΑΝΤΑ ΦΡΕΝΟ και ας αλλαξεις τακακια μια ωρα αρχίτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Και κάτι σχετικό: Συνυπαίτιος στο ατύχημα ο πεζός που διασχίζει το δρόμο εκτός διαβάσεως Ο πεζός ο οποίος διασχίσει κάθετα οδικό άξονα εκτός διαβάσεως είναι συνυπαίτιος σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου. Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου ελήφθη με αφορμή τροχαίο που έγινε σε κεντρικό δρόμο της Αλεξανδρούπολης το Μάιο του 2003. Στην προκειμένη περίπτωση, οδηγός μοτοποδηλάτου, που οδηγούσε χωρίς άδεια, τραυμάτισε 83χρονη πεζή, η οποία επιχείρησε να διασχίσει εκτός διάβασης το δρόμο. Η πεζή τραυματίστηκε και απεβίωσε περίπου δύο μήνες αργότερα. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η ευθύνη του οδηγού ανέρχεται στο 70% και η ευθύνη της πεζής ανέρχεται στο 30%. http://www.tovima.gr/default.asp?artId=376295&ct=1&pid=2&dt=04/01/2011 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.