_BASSstarlet_ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Γιατί δεν λες το αντίστροφο; <<τότε ποιό το νόημα των φαναριών για πεζούς;>>
Sorath Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Τότε ποιο το νόημα να υπάρχουν και τα δύο στο ίδιο σημείο από τη στιγμή που το ένα πάντα υπερισχύει;
Mika Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 ο ιδιος λογος που υπαρχουν στοπ μαζι με φαναρια.
Ntinaras Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Τότε ποιο το νόημα να υπάρχουν και τα δύο στο ίδιο σημείο από τη στιγμή που το ένα πάντα υπερισχύει; εσυ υποτιθεται οδηγας και ξερεις το κοκ.και τωρα ψαχνεις απαντησεις στα αυτονοητα?
_BASSstarlet_ Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 ο ιδιος λογος που υπαρχουν στοπ μαζι με φαναρια. 'Οχι ακριβώς. Ο πεζός πρέπει να διασχίζει από συγκεκριμένα σημεία το δρόμο, ώστε και οι οδηγοί να μην βρίσκονται προ εκπλήξεως.
Sorath Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Ntinaras σου είπα και πριν, βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Επίσης παντού απαντάς με ειρωνία, υππονοώντας ότι μόνο εσύ γνωρίζεις τον ΚΟΚ, αλλά πουθενά δεν δίνεις ξεκάθαρη απάντηση, όπως έκανε απο πάνω ο _BASSstarlet_. Αλήθεια, αν σου τεθεί μια τυχαία ερώτηση σχετικά με τον ΚΟΚ, είσαι σίγουρος οτι θα απαντήσεις 100% σωστά χωρίς να ανατρέξεις σε βοήθεια; (δεν χρειάζεται να απαντήσεις, ερώτηση προς σκέψη είναι)
akpe Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 'Οχι ακριβώς.Ο πεζός πρέπει να διασχίζει από συγκεκριμένα σημεία το δρόμο, ώστε και οι οδηγοί να μην βρίσκονται προ εκπλήξεως. Ναι, αλλά το φανάρι δεν έχει καμία σχέση με τις διαβάσεις, πάντα ιπερισχύει αυτών (όπως και το φανάρι ιπερισχύει του στοπ το οποίο ιπερισχύει της προτεραιότητας κ.λπ.)
Ntinaras Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Ntinaras σου είπα και πριν, βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Επίσης παντού απαντάς με ειρωνία, υππονοώντας ότι μόνο εσύ γνωρίζεις τον ΚΟΚ, αλλά πουθενά δεν δίνεις ξεκάθαρη απάντηση, όπως έκανε απο πάνω ο _BASSstarlet_. Αλήθεια, αν σου τεθεί μια τυχαία ερώτηση σχετικά με τον ΚΟΚ, είσαι σίγουρος οτι θα απαντήσεις 100% σωστά χωρίς να ανατρέξεις σε βοήθεια; (δεν χρειάζεται να απαντήσεις, ερώτηση προς σκέψη είναι) θελω να μου απαντησεις γιατι στα φαναρια υπαρχουν πρασινα και κοκκινα ανθρωπακια.για ντεκορ? προτεραιοτητα τροχονομος>φαναρο>στοπ>απο δεξια αντιστοιχα ισχυει και για τους πεζους φαναρι>διαβαση
_BASSstarlet_ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Ναι, αλλά το φανάρι δεν έχει καμία σχέση με τις διαβάσεις, πάντα ιπερισχύει αυτών (όπως και το φανάρι ιπερισχύει του στοπ το οποίο ιπερισχύει της προτεραιότητας κ.λπ.) Όταν υπάρχει φανάρι για πεζούς, υπάρχει και διάβαση, εκτός αν στρώσαν άσφαλτο και δεν τη <<ζωγράφισαν>>. Διάβαση χωρίς φανάρι όμως, υπάρχει.
slygeo87 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δε νομίζω να υπερισχύει αυτό που λες από τη στιγμή που υπάρχει φανάρι για τους πεζούς. Το μόνο που κατακρίνω στην όλη υπόθεση είναι ότι μπορεί να ανάψει κόκκινο (ΤΟΥ ΠΕΖΟΥ) την ώρα που είσαι στα μισά της διάβασης και να πρέπει να τρέξεις λίγο πιο γρήγορα γιατί τα κωλόζωα θα σε πατήσουν μόλις δουν το πράσινο τους.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Αν ανάψει στα μισά, ακόμα και με πατερίτσες προλαβαίνεις να φτάσεις στο πεζοδρόμιο.
De@th L0rd Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Κατά τον ΚΟΚ ακόμα κι αν ανάψει το πράσινο, οφείλουν να περιμένουν να αδειάσει η διάβαση προτού ξεκινήσουν. Λέμε τώρα...
akpe Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Εφόσον όμως την διασχίζουν όταν ανάψει, έτσι; Όχι είμαστε 10 μέτρα από το φανάρι, ανάβει κόκκινο και ρίχνουμε sprint για να περάσουμε την ίδια ώρα που ανάβει πράσινο για τα αυτοκίνητα
giannisv6 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Εγώ πάντως δύο πράγματα έχω να πω λόγο εμπειρίας πάντα... Προσοχή ! 1.Στους καμικάζι αυτοκτονίας ηλικιωμένους που οδηγούν και τα STOP τα περνάνε για διαφημιστικά ! 2.Και στις γιαγιάδες που πετάγονται από την λαϊκή σέρνοντας το καροτσάκι έχοντας την απαίτηση να σταματήσει ο οδηγός σονι κ'καλά ! ! !
angmar Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Ρίξαμε μια ματιά στις υποχρεώσεις των πεζών σύμφωνα με τον KOK άρθρο 38 παρ. 4 (στη 2η σελίδα του νήματος) Κανείς όμως δε φρόντισε ν' αναφέρει το άρθρο 39 παρ. 2 2. Aν σε σημασμένη διάβαση πεζών η κυκλoφoρία των oχημάτων δεν ρυθ- μίζεται με φωτεινή σηματoδότηση ή με τρoχoνόμo, oι oδηγoί υπoχρεoύνται να πλησιάζoυν στη διάβαση με ταχύτητα τόσo μικρή ώστε να μην εκθέτoυν σε κίνδυνo τoυς πεζoύς πoυ τη χρησιμoπoιoύν ή εισέρχoνται σε αυτήν και, σε περίπτωση ανάγκης, να διακόπτoυν την πoρεία τoυ oχήματός τoυς για να επιτρέπoυν την διέλευση των πεζών. Έναν πούστη βρείτε μου που το κάνει αυτό να του σφίξω το χέρι, για να περάσω ένα δρόμο έξω απ το σπίτι μου η πρέπει να περιμένω 45 λεπτά να περάσουν όλα τα αμάξια της Θεσσαλονίκης η να γίνω νίντζα. Στην τελική έχω μια υπομονή, βγήκα απ το σπίτι όχι για να περιμένω στο πεζοδρόμιο, αλλά για να πάω κάπου και αν ΕΝΑΣ πόστης πλησίαζε με αυτή τη γ@μημένη τη μικρή ταχύτητα θα μπορούσα να περάσω. ΟΧΙ όμως ούτε μικρή ταχύτητα, ούτε η διάθεση να σταματήσουν το όχημά τους, γιατί είναι όλοι οι βασιλιάδες των δρόμων. Εγώ δηλαδή ΜΑΛΑΚΑΣ είμαι που σταματάω και αφήνω, γυναικόπαιδα και λοιπούς να περάσουν; Όλα τα υπόλοιπα τα γίδια ΔΕΝ έχουν περπατήσει στη ζωή τους; Θυμόμαστε τους νόμους όποτε μας βολεύουν, όχι ρε μάγκα ο πεζός δεν έχει προτεραιότητα, ο ΚΟΚ λέει το τάδε. Χέσε μας ρε (insert τραγουδιστή φίλο του Πανούση) τώρα τον θυμήθηκες τον ΚΟΚ επειδή σε βολεύει. Πριν με φάνε μερικοί, να πω ότι δεν υποστηρίζω τον πεζό ο οποίος πετάγεται απ όπου του καβλώσει και περνάει επειδή από εκεί τον βόλευε να περάσει και θα του έπεφτε ο κώλος αν πήγαινε 30 ή 40 μέτρα παρακάτω σε μια διάβαση, αλλά μη το χέσουμε τελείως, να κοιτάμε τα χάλια μας σαν οδηγοί που οι περισσότεροι δε πέφτουν χιλιόμετρο κάτω απ το μέγιστο επιτρεπτό σε κατοικημένη περιοχή και πάμε τώρα να βγούμε από πάνω και καλά επειδή η διάβαση δεν έχει φανάρι, λίγη σοβαρότητα πλήζ να ουμ. ΥΓ Οι Βεροιώτες γαμούν και δέρνουν, πλησιάζει πεζός στην άκρη του πεζοδρομίου και σταματάνε τα τζιμάνια, άσχετα αν υπάρχει διάβαση ή όχι, να πάτε να τους πείτε τους αλήτες ότι σας χαλάνε την πιάτσα, δε λέει τίποτα τέτοιο ο ΚΟΚ, να τους πείτε και μ@λ@κες αν θέλετε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.