Προς το περιεχόμενο

Προσοχη στους πεζους !!!!

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ολα τα χρονια που οδηγω ενα παρακαλουσα.Να μην χτυπησω πεζο.Οι λαμαρινες φτιαχνοντε.Χθες στο παρα ενα παρα λιγο να μου συμβει.

Μολις ειχα φυγει απο το σπιτι μου βγηκα στην Λ.Ειρηνης και στα 100 μετρα μια κοπελλα απο το πεζοδρομιο πεταχτηκε στον δρομο να περασει απεναντι .Ενστικτωδης αντιδραση , τιμονι αριστερα και καταφερα να την αποφυγω την τελευταια στιγμη.Ευτυχως δεν ετρεχα, παντα δεν τρεχω σε κατοικημενη περιοχη ειδικα, και προλαβα.

Μεγαλη προσοχη φιλοι μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Με μηχανακι ειχα χτυπησει καπου το 1990 καθως ανεβαινα την Λ.Δεκελειας και ερχοταν απο απεναντι και επεσε πανω μου σε ενα Sunny 1.3 που ειχα , ενας γερος με μηχανακι.Ειχα φωναξει το ΤΟΤΑ και ασθενοφορο τον ειχαν παει στο νοσοκομειο με εκδορες και χρειαστηκαν κποια ραμματα , οταν βγηκε μου πληρωσε την ζημια απο την τσεπη του και.....μετα απο 2-3 χρονια ειχε ερθει σπιτι υπαλληλος του ΙΚΑ να μου επιδωσει εγγραφο να παρουσιαστω στο ΙΚΑ Ν.Φιλαδελφειας. Εκει μου ζηταγαν λεφτα για τα νοσηλεια του αλλου !!!!! Τους εριξα ενα χεσιμο και σηκωθηκα και εφυγα.Δεν με ξαναενοχλησαν.

μια φορα μια ηλιθια στη παραλιακη πηγε να περασει με κοκκινο στη διαβαση ενω ερχονταν πολλα αυτοκινητα,ημουνα δεξια λωριδα και της την βαραει να περασει οταν ημουνα στα 3 μετρα.

ηταν διπλα ηλιθια γιατι ειχε και καροτσακι με μωρο και το κατεβασε στο δρομο!

ευτυχως ειχα αλλαξει λαστιχα τη προηγουμενη βδομαδα...

μια φορα μια ηλιθια στη παραλιακη πηγε να περασει με κοκκινο στη διαβαση ενω ερχονταν πολλα αυτοκινητα,ημουνα δεξια λωριδα και της την βαραει να περασει οταν ημουνα στα 3 μετρα.

ηταν διπλα ηλιθια γιατι ειχε και καροτσακι με μωρο και το κατεβασε στο δρομο!

ευτυχως ειχα αλλαξει λαστιχα τη προηγουμενη βδομαδα...

αυτη είναι η λογικη ελληνα οδηγου...

νομιζει οτι ο δρομος ειναι δικος του.... αν ειχε πεσει η κοπελια .. και αναβε πρασινο παλι ηλιθια θα ήταν;

ο πεζος παντα προηγειται!

νομιζει οτι ο δρομος ειναι δικος του.... αν ειχε πεσει η κοπελια .. και αναβε πρασινο παλι ηλιθια θα ήταν;

ελπιζω να μην οδηγεις και να μη πολυκυκλοφορεις στους δρομους

δεν εχεις ιδεα απο κοκ

Θα ίσχυε αν οι διαβάσεις και τα φανάρια υπήρχαν για διακόσμηση,ο πεζός δεν έχει πάντα προτεραιότητα

Πόσες φορές θεέ μου, θα ακούσουμε/διαβάσουμε αυτή την επικίνδυνη μαλακία <<ο πεζός έχει πάντα προτεραιότητα>>;

Μάλιστα, αρκετές φορές, συνδυάζεται με τη φράση <<οι άνθρωποι έχουν προτεραιότητα>> FFS!!

με πρόλαβε ο από πάνω.

Ναι ειναι πολυ επικινδυνη αντιληψη αυτη. Πολλες γιαγιαδες περνανε δρομους, συχνα ταχειας κυκλοφοριας, χωρις να ελεγξουν ιδιαιτερα απλα βαζοντας το χερι μπροστα σαν να σου λενε, ΣΤΑΜΑΤΑ, ΠΕΡΝΑΩ. Τωρα εαν προλαβεις να σταματησεις ειναι δικο σου θεμα.

Οχι ο πεζος δεν προηγειται παντα, υπαρχουν σηματα, διαβασεις και η κοινη λογικη, πως περνας την παραλιακη ενω βλεπεις οτι ερχονται αυτοκινητα, εαν θες να αυτοκτονησεις καντο καπου αλλου να μην βαλεις φυλακη αθωους οδηγους.

Ενα tip που για μερικους ειναι αυτονοητο και φαινεται χαζο, καποιους αλλους μπορει να τους βοηθησει.

Αν πεταχτει ανθρωπος/ζωο οτιδηποτε ζωντανo τελος παντων για το οποιο εχετε χρονο να αντιδρασετε, απλα προσπαθηστε να στριψετε στην πλευρα της πλατης του και να περασετε απο πισω του. Σε τετοιες περιπτωσεις ειχα διαβασει οτι ειναι μηδαμινες οι πιθανοτητες να κανει προς τα πισω ο αλλος οταν τρομαξει. Ειτε θα σταματησει αποτομα μολις τρομαξει, ειτε θα αντιδρασει τρεχοντας προς τα μπροστα. Πισω δεν θα κανει, και λογικο μου φαινεται, εκτος αν εχει "πολυ" χρονο να σκεφτει και να επεξεργαστει οτι τον συμφερει να επιστρεψει στο πεζοδρομιο. Προσωπικα κρινοντας και απο τον εαυτο μου ως πεζος, αλλα και ως οδηγος κανα 2 περιπτωσεις -οχι σοβαρες- που μου εχουν τυχει, συνηθως κοκαλωνει ο πεζος στη μεση του δρομου.

Kανόνας :-)

Not?

4. Oι πεζoί πρoκειμένoυ να διασχίσoυν τo oδόστρωμα, υπoχρεoύνται:

α) Aν υπάρχoυν στo oδόστρωμα διαβάσεις πεζών, να τις χρησιμoπoιoύν.

β) Aν στη διάβαση πεζών την oπoία πρόκειται να χρησιμoπoιήσoυν, υπάρ-

χoυν φωτεινoί σηματoδότες πεζών, να συμμoρφώνoνται στα σήματά τoυς.

γ) Aν στη διάβαση δεν υπάρχoυν φωτεινoί σηματoδότες πεζών, αλλά η

κυκλoφoρία ρυθμίζεται με φωτεινoύς σηματoδότες oχημάτων ή από τρoχo-

νόμoυς και δίνεται σήμα για να πρoχωρήσoυν τα oχήματα, να μην κατέρχoνται

στo oδόστρωμα.

δ) Σε διαβάσεις πoυ η κυκλoφoρία τόσo των πεζών όσo και των oχημάτων

δεν ρυθμίζεται με φωτεινoύς σηματoδότες, να μην κατεβαίνoυν στo oδόστρω-

μα πριν λάβoυν υπόψη τoυς την απόσταση και την ταχύτητα των oχημάτων

τα oπoία πλησιάζoυν.

ε) Aν δεν υπάρχoυν στo oδόστρωμα διαβάσεις πεζών, να μην κατεβαίνoυν

σ’ αυτό, αν δεν βεβαιωθoύν ότι δεν θα παρεμπoδίσoυν την κυκλoφoρία των

oχημάτων, στη συνέχεια δε να διασχίζoυν τo oδόστρωμα κάθετα πρoς τoν

άξoνά τoυ.

στ) Σε ισόπεδoυς oδικoύς κόμβoυς, στoυς oπoίoυς η κυκλoφoρία ρυθμί-

ζεται με φωτεινoύς σηματoδότες oχημάτων ή τρoχoνόμoυς, να διασχίζoυν τo

oδόστρωμα βαδίζoντας παράλληλα με τα κινoύμενα oχήματα.

ζ) Nα διασχίζoυν τo oδόστρωμα κάθετα χωρίς να βραδυπoρoύν ή να

σταματoύν σε αυτό αδικαιoλόγητα.

5. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με

διοικητικό πρόστιμο σαράντα (40,00) ευρώ.

http://blogs.sch.gr/x11k10/files/2009/12/kok2009.pdf

Επειδη πρωτα μαθαινουμε να περπαταμε και μετα να οδηγουμε, καλο θα ηταν να γνωριζουμε τους νομους, γιατι απο ορισμενες απαντησεις βλεπω οτι η λογικη εχει παει περιπατο.

Ειδικα για τα δ,ε,ζ υπαρχει πολυ λανθασμενη αντιληψη.

Λυπάμαι που στο λέω λοιπόν, αλλά ο δρόμος και ιδίως η παραλιακή είναι για τα αυτοκίνητα. Η καλή μας η πολιτεία έχει προβλέψει για τους πεζούς πεζοδρόμια, διαβάσεις, φανάρια (όπου υπάρχουν αυτά). Αν στην πλειοψηφία τους οι πεζοί τα γράφουν, δεν σου φταίει ο οδηγός. Όταν περνάς τρέχοντας τον οποιοδήποτε δρόμο ή λεωφόρο επειδή βαριέσαι να σύρεις τον κώλο σου 70 μέτρα να περάσεις το φανάρι/διάβαση, δεν σου φταίει ο οδηγός. Όταν κάνεις το ίδιο και αναγκαστικά στέκεσαι στην διαχωριστική λωρίδα μέσα στη μέση του δρόμου μέχρι να σε αφήσουν να περάσεις δεν σου φταίει ο οδηγός. Όταν περπατάς στη μέση του στενού ενώ έχεις πεζοδρόμιο "να" σε κάθε πλευρά, δεν σου φταίει ο οδηγός. Όταν παραβιάζεις σηματοδότη πεζών με την λογική "είναι ήδη σταματημένοι/δεν έρχεται κανείς/θα προσέξω/με προσέξουν" δεν σου φταίει ο οδηγός.

Οχι ο πεζος δεν προηγειται παντα, υπαρχουν σηματα, διαβασεις και η κοινη λογικη, πως περνας την παραλιακη ενω βλεπεις οτι ερχονται αυτοκινητα, εαν θες να αυτοκτονησεις καντο καπου αλλου να μην βαλεις φυλακη αθωους οδηγους.

Τα οποία α,β) γράφουμε στ'αρχίδια μας και γ) δεν διαθέτουμε :P

Δεν αναφέρομαι βέβαια σε τυχόν άτομα που μπορεί να έχουν το οποιοδήποτε πρόβλημα (αν και εκεί, έχουν ευθύνη οι γονείς/κηδεμόνες/παιδιά κ.λπ. να τους προσέχουν), αλλά όσο προσέχει ο οδηγός άλλο τόσο πρέπει να προσέχει και ο πεζός. Στο κάτω κάτω το δικό του τομάρι παίζει κορώνα γράμματα. Βέβαια όσο η μπασταρδεμένη μας λογική μας κάνει να βλέπουμε τα υποτιθέμενα δικαιώματά μας πάνω από τις υποχρεώσεις μας τα ίδια θα γίνονται.

Βρήκα και το παρακάτω επιτέλους, το οποίο εχω αναφέρει πολλάκις εδώ αλλά μέχρι τώρα δεν είχα πηγή:

Καταδίκη πεζού για Θανατηφόρο!!!

Καταδίκη πεζού για Θανατηφόρο!!!

Ένας πεζός καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή ως υπαίτιος για τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Πάτρα. Ο 35χρονος διέσχισε πεζός την Ηρώων Πολυτεχνείου την ίδια ώρα περνούσε ένας 19χρονος ο οποίος έχασε τον έλεγχο του δικύκλου του και έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Η συγκεκριμένη απόφαση μάλιστα έχει προκαλέσει και Πανελλήνιο ενδιαφέρον μιας και είναι η πρώτη φορά στα Ελληνικά δεδομένα που πεζός καταδικάζεται σε φυλάκιση ως υπαίτιος για πρόκληση τροχαίου δυστυχήματος. Μάλιστα πολύτιμα στοιχεία στις αρχές έδωσε αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε ότι ο πεζός προκάλεσε το τροχαίο καθώς πέρασε με κόκκινο το δρόμο.

Λετε να αλλαξουμε νοοτροπια καποια στιγμη rolleyes.gif

Ρεπορτάζ: Χ. Αθανασάτος

Μία από τις σπάνιες περιπτώσεις στα δικαστικά χρονικά καταδίκης πεζού για πρόκληση τροχαίου, καταγράφηκε στην Πάτρα. Ο Γιώργος Κυργιακόπουλος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών, καθώς το δικαστήριο έκρινε, ότι το 2004 παραβίασε ερυθρό σηματοδότη για να περάσει απέναντι σε φανάρι της παραλιακής οδού στην Πάτρα, αιφνιδιάζοντας μοτοσικλετιστή που έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και σκοτώθηκε.

Ο 39χρονος πεζός υποστηρίζει, ότι πέρασε με πράσινο από την διάβαση πεζών και ότι ο μοτοσικλετιστής είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα. Μάλιστα, αυτό υποστηρίζει ότι αναφέρεται και στην έκθεση αυτοψίας της Τροχαίας. H πλευρα της οικογένειας του άτυχου μοτοσικλετιστή υποστηρίζει, ότι ο πεζός πετάχτηκε ξαφνικά στον δρόμο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του παιδιού τους. Σύμφωνα μάλιστα με τον συνήγορο της οικογένειας Φάνη Κατσίνα, ο πεζός παραβίασε τον ΚΟΚ, ενώ τόσο από την δικογραφία όσο και από τις καταθέσεις μαρτύρων, δεν προκύπτει ότι ο μοτοσικλετιστής είχε αναπτύξει ταχύτητα. Η υπόθεση αναμένεται να επανεξεταστεί στο Εφετείο.

Πηγή: ALPHA

edit:

Το απίστευτο σήμερα, έξω από το σπίτι μου.

Ενώ ήμουν παρκαρισμένος στο επόμενο στενό και ετοιμαζόμουν να ξεκινήσω, άκουσα κόρνες και καντίλια από πίσω. Γυρνάω να δω, και τι συνέβη;

Μια γιαγιά πέρναγε τον δρόμο (στενό, bare in mind) και ένα αμάξι σταμάτησε για να την αφήσει.

Από πίσω "γκόμενα" με smart (ακόμα δεν ξέρω αν είναι πιο επικίνδυνος συνδυασμός από "γκόμενα" με τζιπ) να κορνάρει και να ουρλιάζει σαν ζέβρα σε περίοδο αναπαραγωγής, ενώ μάλιστα σταμάτησε να καντηλιάσει την γιαγιά επειδή πέρασε τον δρόμο(!) και μετά πήρε τον οδηγό του πρώτου στο κυνήγι... κρίμα που δεν είχα χρόνο να τους ακολουθήσω γαμώτο.

Τελικά όσο μαλάκες είμαστε στην καθημερινότητά μας άλλο τόσο μαλάκες είμαστε στον δρόμο, είτε ως οδηγοί είτε ως πεζοί.

ελπιζω να μην οδηγεις και να μη πολυκυκλοφορεις στους δρομους

δεν εχεις ιδεα απο κοκ

Θα ίσχυε αν οι διαβάσεις και τα φανάρια υπήρχαν για διακόσμηση,ο πεζός δεν έχει πάντα προτεραιότητα

Πόσες φορές θεέ μου, θα ακούσουμε/διαβάσουμε αυτή την επικίνδυνη μαλακία <<ο πεζός έχει πάντα προτεραιότητα>>;

Μάλιστα, αρκετές φορές, συνδυάζεται με τη φράση <<οι άνθρωποι έχουν προτεραιότητα>> FFS!!

με πρόλαβε ο από πάνω.

Ναι, έχετε δίκιο σύμφωνα με τον νόμο......ΑΛΛΑ στην χώρα που ζείτε ο πεζός δεν βρίσκει διαβάσεις ή βρίσκει κάθε 200 μέτρα ή τις ανακαλύπτει πίσω από παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα , δεν βρίσκει πεζόδρομια (έχετε τα τζιπάκια σας επάνω παρκαρισμένα) ή δεν υπάρχουν καν πεζοδρόμια. Άρα ο πεζός στις περισσότερες των περιπτώσεων θα παρανομήσει (για εσάς).

Με αυτά τα ελληνικά δεδομένα ο ΚΟΚ και ο εγωισμός σας δεν αποτελούν επιχειρήματα.

''Επικίνδυνη μαλακία'' είναι το να οδηγείς το κάρο σου και να αντιμετωπίζεις την ελληνική ζούγκλα σαν να είσαι στην Γερμανία...και να κάνεις ότι δεν βλέπεις και δεν καταλαβαίνεις....:P

Αν υοθετήσουμε όλοι την παραπάνω τακτική ...καήκαμε.

Ναι, έχετε δίκιο σύμφωνα με τον νόμο......ΑΛΛΑ στην χώρα που ζείτε ο πεζός δεν βρίσκει διαβάσεις ή βρίσκει κάθε 200 μέτρα ή τις ανακαλύπτει πίσω από παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα , δεν βρίσκει πεζόδρομια (έχετε τα τζιπάκια σας επάνω παρκαρισμένα) ή δεν υπάρχουν καν πεζοδρόμια. Άρα ο πεζός στις περισσότερες των περιπτώσεων θα παρανομήσει (για εσάς).

Με αυτά τα ελληνικά δεδομένα ο ΚΟΚ και ο εγωισμός σας δεν αποτελούν επιχειρήματα.

''Επικίνδυνη μαλακία'' είναι το να οδηγείς το κάρο σου και να αντιμετωπίζεις την ελληνική ζούγκλα σαν να είσαι στην Γερμανία...και να κάνεις ότι δεν βλέπεις και δεν καταλαβαίνεις....:P

Αν υοθετήσουμε όλοι την παραπάνω τακτική ...καήκαμε.

ε) Aν δεν υπάρχoυν στo oδόστρωμα διαβάσεις πεζών, να μην κατεβαίνoυν

σ’ αυτό, αν δεν βεβαιωθoύν ότι δεν θα παρεμπoδίσoυν την κυκλoφoρία των

oχημάτων, στη συνέχεια δε να διασχίζoυν τo oδόστρωμα κάθετα πρoς τoν

άξoνά τoυ.

Εγω που δεν παρκαρω παρανομα μπορω να οδηγω σαν ανθρωπος χωρις να ανησυχω μην πεταχτει καποιος παραπληροφορημενος και εχω τυψεις μια ζωη?

Ρε καντε ο,τι θελετε, βρειτε οσες δικαιολογιες θελετε, αλλα να ξερετε το εξης.

Ο νομος ειναι σαφης και στο 99% των περιπτωσεων ο πεζος θα σκοτωθει, οχι ο οδηγος.

Οποτε και παρανομοι ειστε και κινδυνευει η ζωη σας.

Το φρενο θα το πατησει ο οδηγος, αλλα κανεις δεν μπορει να εγγυηθει οτι θα προλαβει να σταματησει.

Παιχτε την ζωη σας κορωνα γραμματα επειδη στην Ελλαδα παρκαρει ο καθενας οπου θελει. Ειναι πολυ λογικο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...