Προς το περιεχόμενο

Προκλητική αμοιβή δικηγορων στις εκλογές

steveee

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
χμ, η δουλειά είναι ένα 24ωρο γεμάτο και άλλες 2 μέρες πες τρεξιμο κτλ.

5 δηλαδή σύνολο

οπότε 980 * (30/5) = 5 880

α;

........

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το καλυτερο , σε αλλες χωρες εφαρμοζεται.Ουτε επιδοματα ουτε αγχος απο τους δικαιουχους αυτων.

δεν νομίζω να είναι εφικτό, θα τεθούν θέματα ασφάλειας και αξιοπιστίας.

Φαντάσου να χακέψουν το σύστημα, χαμός θα γίνει.

Δημοσ.
δεν νομίζω να είναι εφικτό, θα τεθούν θέματα ασφάλειας και αξιοπιστίας.

Φαντάσου να χακέψουν το σύστημα, χαμός θα γίνει.

Βεβαιως πρεπει να υπαρχει το απαραιτητο νομοθετικο πλαισιο και δικλειδες ασφαλειες.Τα παντα ειναι εφικτα ομως.

http://www.instore.gr/evote/evote_end/htm/3public/NPevote/newspaper_evote.htm

Δημοσ.
α;

........

αυτό σημαίνει πως υπολόγισα κατι λάθος?

ναι όντως 980*20/5=3920

Βεβαιως πρεπει να υπαρχει το απαραιτητο νομοθετικο πλαισιο και δικλειδες ασφαλειες.Τα παντα ειναι εφικτα ομως.

http://www.instore.gr/evote/evote_end/htm/3public/NPevote/newspaper_evote.htm

επίσης πως θα ψήφιζε η γιαγιά μου?

Δημοσ.

Aς το αφησουμε για το μελλον τοτε , οταν θα εχουν εξοικοιωθει ολοι σχεδον με την τεχνολογια :-)

Η γιαγια χρησιμοποιει τουλαχιστον κινητο ? :-D

http://www.newsfilter.gr/2008/12/14/ekloges-meso-kinitou-stin-esthonia/

Δημοσ.

Ασχετο-σχετικο μιας και μιλαμε για εκλογες/λεφτα...

Εχω εναν καλο φιλο,τυπογραφο, ο οποιος προτιμάει να εχει εκλογές καθε χρονο ή και καθε εξαμηνο οπως εχει πει.

Πολυ κομμενο δεντρο περναει απο καταστημα του,χαχαχα

Για να χαλαρωσει λιγο το κλιμα.

Παντως σε τετοιες καταστάσεις φαινεται η μηδαμινη συνεκτικοτητα της κοινωνιας μας.

Οταν το ψωμι λιγοστευει,οταν η ευμαρεια εξαλειφεται, τοτε ολοι αρχιζουν να ψαχνουν γιατι πηρε ο ενας τοσα,γιατι δινουν στον αλλον γιατι γιατι γιατι...

Απο την μια δεν ειναι καλο γιατι οι προστριβες δεν σταματουν ποτε, αλλα απο την αλλη, καποτε επρεπε να ξεκινησει κι αυτο, να διορθωθουν καποια κακως κειμενα.

Δυστυχώς θα γινει με κακο τροπο,αλλα θα γινει.

Δημοσ.

@Κατερινα

Σημαινει οτι υπολογισες σαν να ηταν δημοσιοι υπαλληλοι.

Ειναι ελευθεροι επαγγελματιες (και δεκαδες απο αυτους ισως δε δουν αλλα για αυτο το μηνα, αλλα δεν εχει σημασια). Σημασια εχει οτι σαν ελευθεροι επαγγελματιες πουλανε την υπογραφη τους μια συγκεκριμενη τιμη, αυτη την υπογραφη αυτες τις 5-10 μερες την αγοραζει το κρατος, οπως καποια αλλη χρονικη στιγμη μπορει να την αγορασω εγω η εσυ (μακρυα απο μας βεβαια ο κλαδος, εκτος κι αν ειναι για κανενα καφε).

Μην κανουμε σαν το Βεγγο ...

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=FtP1ZfmRJF0[/ame]

Δημοσ.
@Κατερινα

Σημαινει οτι υπολογισες σαν να ηταν δημοσιοι υπαλληλοι.

Ειναι ελευθεροι επαγγελματιες (και δεκαδες απο αυτους ισως δε δουν αλλα για αυτο το μηνα, αλλα δεν εχει σημασια). Σημασια εχει οτι σαν ελευθεροι επαγγελματιες πουλανε την υπογραφη τους μια συγκεκριμενη τιμη, αυτη την υπογραφη αυτες τις 5-10 μερες την αγοραζει το κρατος, οπως καποια αλλη χρονικη στιγμη μπορει να την αγορασω εγω η εσυ (μακρυα απο μας βεβαια ο κλαδος, εκτος κι αν ειναι για κανενα καφε).

Μην κανουμε σαν το Βεγγο ...

http://www.youtube.com/watch?v=FtP1ZfmRJF0

Ναι ρε οκ, απλά έκανα τον υπολογισμό για να δω πόσο θα έπαιρναν αν το κράτος νοίκιαζε την υπογραφή τους για έναν μήνα.

γαμάτη ταινία.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν είναι επιχείρημα αυτό όμως.

Και στις άλλες χώρες υπάρχουν γιαγιάδες.

Δημοσ.

εγω πολυ απλα θα πω, ποιο ειναι ακριβως το προβλημα της αμοιβης που διαβασα στα πρωτα ποστ; το οτι ο αλλος παιρνει 1000 ευρω; τι προβλημα εχει ο καθενας γαμωτο, δεν κοιταει ο καθενας τη δουλεια του... λεω γω.

there is something terribly wrong with this country quote απο το ν.

Δημοσ.
εγω πολυ απλα θα πω, ποιο ειναι ακριβως το προβλημα της αμοιβης που διαβασα στα πρωτα ποστ; το οτι ο αλλος παιρνει 1000 ευρω; τι προβλημα εχει ο καθενας γαμωτο, δεν κοιταει ο καθενας τη δουλεια του... λεω γω.

there is something terribly wrong with this country quote απο το ν.

Νομίζω θα έπρεπε να είναι πρωταρχική δουλειά του καθενός να έχει "πρόβλημα" με αυτές τις αμοιβές.

Το κράτος δεν γεννάει χρήματα. Τα παίρνει άμεσα/έμμεσα απο εμάς. Οπότε ναι, το πώς και που θα ξοδευτούν είναι ΑΜΕΣΟ προβλημα μας. Αλλα πλέον θεωρούμε την (λογική) αντίδραση, φθόνο, ζήλεια, και όχι μέσο βελτίωσης.

Ο φανταστικός κόσμος των αυξήσεων σε όλους, που δημιουργεί ο critter, σίγουρα είναι ιδανικός(και είμαι μαζί του) αλλα ΔΕΝ είναι ρεαλιστικός. Οπότε για να μην παίζουμε την κολοκυθιά, κρίνουμε με τις υπάρχουσες κοινωνικές/οικονομικές συνθήκες και σύμφωνα με αυτές, τα χρήματα αυτά είναι ΠΟΛΛΑ και ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι λιγότερα.

Η συντεχνιακή υποστήριξη πάντως είναι όντως πρωτοφανής και είναι κρίμα γιατί ήθελα να πιστεύω οτι το ίντερνετ δεν είχε μπεί ακόμα στο συμφεροντολογικό τριπάκι..

Έκανα λάθος.

Δημοσ.

Νομίζω ότι όλες αυτές οι συζητήσεις και οι διαμαρτυρίες προκύπτουν από το γεγονός ότι σ' αυτή τη χώρα υπάρχει παντελής έλλειψη αξιοκρατίας. Προφανώς αξιοκρατία δεν είναι μόνο τα λεφτά, αλλά μια που η κουβέντα γίνεται γι' αυτά, να το περιορίσουμε εκεί.

Οι μισθοί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχουν διαμορφωθεί ως αποτέλεσμα δεκαετιών συντεχνιακών διεκδικήσεων και χαριστικών επιδομάτων. Έτσι, η καθαρίστρια του Υπ.Οικονομικών παίρνει πιο πολλά λεφτά από τον χειρουργό του Ιπποκρατείου, ο μηχανοδηγός του ΟΣΕ πιο πολλά από τον οικονομολόγο διευθυντή της εφορίας και ο κλητήρας που βγάζει φωτοτυπίες στο δημαρχείο πιο πολλά από τον νομικό σύμβουλο μιας δημόσιας υπηρεσίας. Η αμοιβή των δικηγόρων δεν υπολογίστηκε με κάποια αντικειμενικά κριτήρια. Τα διεκδίκησαν και τα πήραν κάποια στιγμή. Σε σύγκριση με κάποιες αμοιβές, είναι λίγα, σε σύγκριση με άλλες, πάρα πολλά. Άκρη δεν βγάζουμε.

Όταν κρίνει κανείς τις αποδοχές του, τείνει να συγκρίνεται με αυτούς που παίρνουν πολλά, δεν έχουν προσόντα και δουλεύουν λίγο, γιατί αυτό τον βολεύει. Κι εγώ όταν λέω ότι ο ειδικευόμενος γιατρός είναι δούλος, γιατί παίρνει κάτω από 5 ευρώ την ώρα όταν εφημερεύει, συγκρίνομαι με τους καλά αμοιβόμενους. Ξέρω και παιδιά με πτυχία και μάστερ που παίρνουν <700 τον μήνα, αλλά εγώ την καθαρίστρια που παίρνει 2000 τον μήνα θα φέρω ως παράδειγμα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Διατυπώστε τις απόψεις σας χωρίς χαρακτηρισμούς για τους συνομιλητές σας και χωρίς σχόλια για τη σύσταση του Ελληνικού κοινοβουλίου, παρακαλώ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Όλα όσα ήθελα να απαντήσω, τα συμπύκνωσε ο tsifotis σε ένα μήνυμά του.

Τον ευχαριστώ θερμά, ό,τι παραπάνω γράψω θα είναι περιττό. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...