Προς το περιεχόμενο

Προκλητική αμοιβή δικηγορων στις εκλογές

steveee

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Xμμ εξηγησε μου πως το εννοεις αυτο κ διαχωρισε μου τους δυο τυπους επαγγελματων ,ο μεν δικηγορος μπορει να αθωωσει εναν δολοφονο κ ο μεν αστυνομικος μπορει να σου σωσει τη ζωη η να συλληψει το δολοφονο η κ να τον σκοτωσει .

Επειδή δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θες να πεις, ποια ακριβώς είναι η ένστασή σου? Αν αθωωθεί ένας "δολοφόνος" ενδεχομένως να μην ήταν δολοφόνος τελικά, σωστά? Γιατί αν αποδεικνύεται πέραν πάσας αμφιβολίας οτι έχει δολοφονήσει, δεν νομίζω να αθωωθεί τελικά.

Απο την άλλη ένας αστυνομικός εκτός απο το να συλλήψει (ή συλλάβει αν θες) έναν δολοφόνο, μπορεί και να γίνει και ο ίδιος δολοφόνος τελικά (βλέπε πρόσφατο παράδειγμα). Ούτως ή άλλως η παραπάνω πρότασή σου δεν έχει κανεναν απολύτως σκοπό κατ'εμέ.

Παμε παρακατω αστο αυτο στους αστυνομικους το εκλογικο επιδομα κοπηκε φιλε μου ειναι παρα πολυ χαμηλο εως ανυπαρκτο κ με τα λεφτα που τους δινουν ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ απορω ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ τους κ τρεχουν στους δρομους τα παιδακια οπως αυτοι με τις μηχανες κ μπραβο τους που ειναι πορωμενα ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΩΣ ΜΙΣΘΟ.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=363759&dt=29/10/2010

Αν θεωρείς οτι με τα 700 ευρώ που θα πάρουν θεωρείται οτι τους "έκοψαν" το επίδομα, οκ.

Τώρα γιατί διακινδυνεύουν την ζωή τους (μόνοι τους πολλές φορές κάνοντας σούζες και κόντρες μεταξύ τους - και μετά τα ανεβάζουν και στο fb τα ρεζίλια) πέρνοντας απλά τίποτα ως μισθό, μπορούν να επιλέξουν μια άλλη δουλειά (στον ιδιωτικό τομέα φυσικά - έχουμε γεμίσει κρατικοδίαιτους ανίκανους ποια...) φαντάζομαι, για να μην το κάνουν, μάλλον προτιμούν τις σούζες ή/και την κατάχρηση εξουσίας.

Λοιπον ΕΛΠΙΖΩ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ καλους ... ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ που το μονο που κανουν οι πιο πολλοι ειναι να τρεχουν κοσμο για να βγαζουν λεφτακια εις ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΘΩΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ διοτι εκει συνηθως ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

Εκεί τελικά που πρέπει να καταλήξουμε είναι οτι δεν υπάρχουν μόνο κακοί δικηγόροι και καλοί μπάτσοι, υπάρχουν κακοί και καλοί επαγγελματίες σε όλα τα επαγγέλματα.

Αν κάποιος δεν γουστάρει το τρέξιμο ενός δικηγόρου μπορεί να τον παρακάμψει και να υπερασπιστεί μόνος του τον εαυτό του (αν και δεν το προτείνω - όπως δεν θα πρότεινα να αυτοχειρουργηθεί κάποιος...).

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πιστευω οτι αυτη ειναι και η ουσια της ολης υποθεσης. Διοτι καλη η εφορευτικη επιτροπη, καλοι οι αντιπροσωποι, αλλα αμα γινει μια στραβη (πχ μια καταγγελια για νοθεια σε ενα τμημα), μην τον ειδατε μην τον απαντησατε τον Κιτσο το λεβεντη τον αρχιληστη. Την ευθυνη θα την παρει αυτος που υπεγραψε, και στη συγκεκριμενη περιπτωση ο δικαστικος αντιπροσωπος.

Λογικο , οπως λογικος και ο περιορισμος δαπανων, κοινως ψαλιδισμα στις δυσκολες ωρες (στις επομενες μεγαλυτερο ακομα ελπιζω)

Δημοσ.

Kαταρχην αλλη η βουρτσα κ αλλη η που.α ,σαν αντρες τα ξεχωριζουμε οπως ξεχωριζουμε κ το επαγγελμα του καθενος τι παιζει πανω κατω ...

κ εδω την μπερδευεις εσυ

""" Λεω πως το ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ πρεπει να κοπει απο την αστυνομια , Η πιο σωστα να το παιρνουν αυτοι που ΟΝΤΩΣ εχουν βαρδια εκεινη την μερα στα εκλογικα κεντρα και ΟΧΙ αυτοι που καθονται στο τμημα. """" το quote δε το βρισκω τεσπα

γιατι ρε συ kanesaxo απο τα πολλα που περνουν αντε βρες τα νεα παιδακια που μπαινουν μεσα να δεις τι τους δινουν ,αλλα φυσικα οι δικηγοροι ειναι ριγμενοι εε... τι να πω...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Φιλε Timour21 εννοω για υποθεσεις που την πληρωνουν αθωοι επειδη εμπλεξαν με μεγαλους... κ μαφιες δικηγορους .απλο,δικηγορους που αθωωσαν ιατρους που προκαλεσαν υγιεις να παθουν προβλημα υγειας η να τους δημιουργησουν προβλημα κ να μας αφησουν...Εχω περιστατικα θελετε να τα αναφερω ? Θα βαρεθω να γραφω απο αδικιες .

Οσο για τα λεφτα

Φιλαρακι που ειναι μεσα εδω κ 1 χρονο μου ειπε οτι ειναι πολυ πιο λιγο το ποσο το 1/3 απο οσο ανεφερες .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

paredwse δικηγορο σοβαρο που να μην τον βλεπει τον αλλον σαν χρηματα οκ θα τον σεβαστο κ θα τον χαρω ειναι πολοι λιγοι ομως εχουν καταντησει οπως οι γιατροι ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΧΤΥΠΑΜΕ ΞΥΛΟ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΥΝ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ...

αυτα κ εγω ευχομαι ποτε κανα πραγματικο λαμογιο απο αυτα ,να ειναι ομως λαμογιο μην κανει μαμακια σε καναν αθωο που ειναι τρελος κ τους στειλει απο εκει που ηρθαν διοτι μερικοι εχουν υποστει απο καποιους να χασουν δικους τους κ πολυ δικους τους κ εψαξαν αλλα ακροι δεν βρηκαν... αλλοι ομως βρισκουν αλλιως .

Δημοσ.

Λάδωσε 50 ανθρώπους με 2 ευρώ τον καθένα μέσα σε 5 χρόνια και δε θα σου καεί καρφί.

Λάδωσε έναν με 500 σε 10 χρόνια και είναι όλος ο κλάδος "κατάντια". Έτσι δεν πάει;

Εκτός αν το πρόβλημα στο "δε θα μας δούνε ως ανθρώπους" είναι διαφορετικής φύσης, του στυλ "δε μου χάιδεψε το χέρι, περίμενα μια ώρα πίσω από μετανάστες, δεν είχε λέει εφημερία" οπότε το θέμα περνάει στη δικαιοδοσία των Ψ.

Δημοσ.

Φιλε Timour21 εννοω για υποθεσεις που την πληρωνουν αθωοι επειδη εμπλεξαν με μεγαλους... κ μαφιες δικηγορους .απλο,δικηγορους που αθωωσαν ιατρους που προκαλεσαν υγιεις να παθουν προβλημα υγειας η να τους δημιουργησουν προβλημα κ να μας αφησουν...Εχω περιστατικα θελετε να τα αναφερω ? Θα βαρεθω να γραφω απο αδικιες .

Οσο για τα λεφτα

Φιλαρακι που ειναι μεσα εδω κ 1 χρονο μου ειπε οτι ειναι πολυ πιο λιγο το ποσο το 1/3 απο οσο ανεφερες .

Και οι αδικίες μέσα στην ζωή είναι. Δεν νομίζω να ευθύνονται μόνο οι δικηγόροι (ή και οι γιατροί) γι'αυτό.

Τα λεφτά που ανέφερα φυσικά δεν τα ξέρω απο πρώτο χέρι, το άρθρο που παράθεσα διάβασα και γω.

Αλλά γιατί να πάρουν επίδομα, για να κάνουν την δουλειά τους? ΟΚ θα δουλέψουν κυριακή (κάτι που τα σώματα ασφαλείας κάνουν ούτως ή άλλως), οπότε λογικό για μένα θα ήταν να πληρωθούν με την λογική της ημερήσιας αποζημίωσης που πέρνει κάποιος όταν δουλεύει κυριακές, (κανονικό ημερομίσθιο δηλαδή προσαυξημένο με κάποιον συντελεστή που αφορά εργασία τα ΣΚ και τις αργείες). Τα 700 είναι υπερβολικά πολλά, και τα πληρώνουμε εγώ και εσύ.

• Moderators
Δημοσ.

Εχω μια απλή ερώτηση προς τον παρεδωσε πάντως...

2 υποθέσεις εργατικού δικαίου πανομοιοτυπες.

Στην 1η, εχει λαμβάνειν ο πελατης απο τον εργοδοτη του ας πουμε αποζημιωση 20.000

Συνεπως ο Χ δικηγορος θα παρει ενα 20% ήτοι 4000ε

Στην 2η, εχει λαμβάνειν ο πελατης απο τον εργοδότη του 50.000ε

Ο ιδιος Χ δικηγόρος θα παρει παλι το 20% ήτοι 10.000.

Η ερωτηση λοιπον.ΓΙΑΤΙ,εφοσον ειναι η ιδια περιπτωση να πληρωθει για την 1η περιπτωση 4000 και για την 2η 10000?

Το θεωρεις δικαιο?

Υ.Γ. δεν γνωριζω να τα παρουσιασω δικηγοριστικα,ελπιζω να κατάλανεις τι ερωτω.

Και αν σε μία τρίτη περίπτωση δικαιωθεί ο εργοδότης και πάλι δικαιούται το 20% ο δικηγόρος από τα λεφτά της αποζημίωσης, η οποία στην περιπτωσή μας θα είναι 0 ευρώ;

Καταλαβαίνεις που το πάω. :P

Δημοσ.

χμ, η δουλειά είναι ένα 24ωρο γεμάτο και άλλες 2 μέρες πες τρεξιμο κτλ.

5 δηλαδή σύνολο

οπότε 980 * (30/5) = 5 880

τόσα βγάζουν οι δικηγόροι τον μήνα?

οκ ξέχασα να προσθέσω υπερωρίες για το 24ωρο αλλά και 7-8 μέρες να βάλω πάλι πολύ νομίζω πως βγαίνει. Εντάξει δεν λέμε πως η ποιότητα δεν πρέπει να πληρώνετε αλλά στην φάση που είμαστε θα μπορούσε να ήταν λιγότερο προκλητικό το ποσό.

Εγώ πάντως αν ήμουν δικηγόρος θα το έβλεπα ως τρομερή ευκαιρία για λεφτά και δεν θα παραπονιόμουν κιόλας, θα ευχόμουν να έχει κάθε βδομάδα εκλογές.

Εκτός βέβαια αν ήμουν η Λυκουρέζα και έβγαζα 50 000 τον μήνα.

Αλλά δεν νομίζω όλοι οι δικηγόροι να βγάζουν τέτοια ποσά και να είναι γι αυτούς χάσιμο χρόνου.

Δημοσ.

Αν με ειδατε επιθετικο σορρυ αλλα ειναι καποιες καταστασεις που δεν γινεται να μην τις θυμασαι ειδικα για ανθρωοπους που εχουν δωσει ορκους η ως σκοπο την τηρηση των δικαιωματων του καθε ανθρωπου κτλ

Αυτα δεν ειναι ολοι ιδιοι το ξερω απλα εχει χαλασει ο κοσμος ...

Δημοσ.

Το εκλογικό επίδομα των 700ευρώ θα το πάρουν όλοι όσοι εργάζονται στα σώματα ασφαλείας,όπως η Αστυνομία,Πυροσβεστική και Λιμενικό...Και ο λόγος ότι και καλά βρίσκονται σε επιφυλακή εκείνες τις μέρες...

Δημοσ.
Το εκλογικό επίδομα των 700ευρώ θα το πάρουν όλοι όσοι εργάζονται στα σώματα ασφαλείας,όπως η Αστυνομία,Πυροσβεστική και Λιμενικό...Και ο λόγος ότι και καλά βρίσκονται σε επιφυλακή εκείνες τις μέρες...

ω ρε πεταμένα λεφτά, μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να ψηφίζουμε από το internet.

Δημοσ.

Και πάλι, θα τα πέρνουν αυτοί της ηλεκτρονικής δίωξης..... :-)

Δημοσ.

εκλογικο επιδομα παιρνουν και οι υπαλληλοι πχ στα δημαρχεια που μετρανε και καταχωρουν τις ψηφους, οι δικαστικοι επιμελητες στα εκλογικα κεντρα, οι γραμματεις που παιρνουν κανα 200αρι και παει λεγωντας. λεφτα εχουμε μην ανησυχειτε

Δημοσ.

Το καλυτερο , σε αλλες χωρες εφαρμοζεται.Ουτε επιδοματα ουτε αγχος απο τους δικαιουχους αυτων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...