Προς το περιεχόμενο

Προκλητική αμοιβή δικηγορων στις εκλογές

steveee

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από ότι κατάλαβα τα λεφτά είναι επιπλέον του μισθού , έτσι? Δηλαδή πληρώνοντε και τον μισθό για αυτές τις μέρες + το επίδομα. Εγώ πιστέυω ίσως σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει ο ΔΥ να πληρώνεται υπερωρίες με ότι ισχύει με βάση τον νόμο για κάθε ώρα εκτός ωραρίου που θα δουλέψει + φυσικά ότι άλλο προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις υπερ του εργαζομένου.

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που το κράτος τους χρησιμοποιεί επί πληρωμή για τις εκλογές.

Δημοσ.

Mea culpa! Οπότε αφού είναι έτσι, καλώς ή κακώς (μάλλον καλώς) εφόσον είναι ελευθεροι επαγγελματίες, έχουν το δικαίωμα να διαραγματευτούν τις αποδοχές τους όπως θέλουν! Το μόνο κακό είναι πως είναι μονοπώλειο.

Δημοσ.
Mea culpa! Οπότε αφού είναι έτσι, καλώς ή κακώς (μάλλον καλώς) εφόσον είναι ελευθεροι επαγγελματίες, έχουν το δικαίωμα να διαραγματευτούν τις αποδοχές τους όπως θέλουν! Το μόνο κακό είναι πως είναι μονοπώλειο.

Μονοπώλειο γιατί; Δικαστικό αντιπρόσωπο ζητάνε, άρα πρέπει να είναι δικηγόρος.

Σαν να λες οι γιατροί είναι μονοπώλειο γιατί μόνο αυτοί κάνουν εγχειρήσεις. :-)

Δημοσ.

Πολλά είναι τα χρήματα παίδες. Για μια ημέρα ( που αντιστοιχεί σε 3 ας πούμε ) δουλειά. Οι γιατροί στο ΙΚΑ σε εφημερία πόσα παιρνουν εκείνη την ημέρα ? Αλλά πάλι πόσα παίρνει και ο θυρωρός στην βουλή. Παράνοια γενικά η κατάσταση.

Δημοσ.
Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που το κράτος τους χρησιμοποιεί επί πληρωμή για τις εκλογές.

Μερικοί δε μπορούν να το χωνέψουν αυτό. Πρέπει να είναι η τρίτη φορά μέσα σε αυτό το νήμα που αναφέρεται. Πάντως ακόμα και λιγότερα να έπαιρναν, δεν υπήρχε περίπτωση να τα παίρναμε οι υπόλοιποι.Οπότε τι 'χες Γιάννη τ'είχα πάντα...

Δημοσ.
Μονοπώλειο γιατί; Δικαστικό αντιπρόσωπο ζητάνε, άρα πρέπει να είναι δικηγόρος.

Σαν να λες οι γιατροί είναι μονοπώλειο γιατί μόνο αυτοί κάνουν εγχειρήσεις. :-)

Δεν θεωρώ ότι μόνο οι δικηγόροι πληρούν προυποθέσεις για να κάνουν αυτήν την δουλειά , άσχετα πως ονομάζουν την ειδικότητα. Τέσπα άποψη μου.

Δημοσ.
Δεν θεωρώ ότι μόνο οι δικηγόροι πληρούν προυποθέσεις για να κάνουν αυτήν την δουλειά , άσχετα πως ονομάζουν την ειδικότητα. Τέσπα άποψη μου.

Μα δεν την κάνουν μόνο δικηγόροι... την κάνουν και κάποιοι υπάλληλοι του υπουργείου δικαιοσύνης που δεν έχουν τελειώσει αναγκαστικά νομική.

Δημοσ.

Όπως και οι εξωτερικοί σύμβουλοι-συνεργάτες του κράτους ας πούμε.

Μερικοί δε μπορούν να το χωνέψουν αυτό. Πρέπει να είναι η τρίτη φορά μέσα σε αυτό το νήμα που αναφέρεται. Πάντως ακόμα και λιγότερα να έπαιρναν, δεν υπήρχε περίπτωση να τα παίρναμε οι υπόλοιποι.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν τα παίρνουμε εμείς -και να καεί το pc του άρχοντα που ανακάλυψε την φράση πασπαρτού με την κατσίκα-, το πρόβλημα είναι ότι είναι αρκετά υψηλή.

Η σύγκριση δε με τον καρδιοχειρούργο είναι τραγική. Ούτε επιεικώς, ούτε ολίγον, τραγική σκέτο.

Η αντίστοιχη σύγκριση θα ήταν ένας καρδιοχειρούργος να πληρώνεται 1.000€ για να πηγαινοφέρνει φάρμακα στο νοσοκομείο. Ίδια ευθύνη/κούραση/αγγαρεία, αλλά χρησιμοποιεί ούτε το 1 χιλιοστό της εξειδικευμένης/επιστημονικής του κατάρτισης που θα δικαιολογούσε ίσως αυτή την αυξημένη αμοιβή.

Δημοσ.

σε όλες τις χώρες η καταμέτρηση των ψήφων γίνεται μηχανογραφημένα, μονο στην ελλάδα πληρώνουμε δικηγόρους για να τις μετρήσουν...

Δημοσ.

Η σύγκριση με τους γιατρούς και ειδικά τους καρδιοχειρουργούς είναι όντως ατυχής, για πολλούς λόγους.

1. Ο χειρουργός που παίρνει χιλιάδες ευρώ είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Εδώ μιλάμε για αμοιβές από το δημόσιο. Για να καταλάβετε τα μεγέθη, ο ειδικευόμενος που εφημερεύει στον Ευαγγελισμό πχ μια Κυριακή, επί 24 ώρες στα επείγοντα, παίρνει περίπου 120 ευρώ για τη δουλειά του. Διάλεξα τον ειδικευόμενο, γιατί έχει 7-11 χρόνια εκπαίδευσης, συγκρίσιμα πιστεύω με του δικηγόρου. Νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε ότι το να κάνεις χειρουργεία ή να βλέπεις δεκάδες ασθενείς είναι τουλάχιστον εξίσου κουραστικό με τη δουλειά του δικαστικού αντιπροσώπου.

2. Η γνώση και η εξειδίκευση που απαιτείται από τον δικηγόρο στις εκλογές είναι νομίζω μικρή. Σε αντιστοιχία, μου φαίνεται κάτι σε στυλ "γράφω μια αντιβίωση". Δεν μιλάμε δηλαδή για τόοοοσο εξειδικευμένη δουλειά, που θα χρυσοπλήρωνες έναν δικηγόρο να την κάνει.

Επομένως, η ποιότητα και η ποσότητα της εργασίας του δικαστικού αντιπροσώπου, με δεδομένα τα λεφτά που δίνει το δημόσιο σε αντίστοιχους επιστήμονες, δεν είναι τέτοιες που να δικαιολογούν αυτή την αμοιβή, κατά την άποψή μου πάντα.

Ωστόσο, δε νομίζω ότι το κράτος τα δίνει λόγω της δουλειάς που πατάνε. Τους καλοπληρώνει, για να μην είναι εύκολο να πάει ένας δημοτικός σύμβουλος και να τους δώσει ένα 500άρι για να τους περάσουν επιπλέον σταυρούς. Είναι η ίδια λογική, που επιβάλλει υψηλούς μισθούς σε βουλευτές και δικαστικούς. Καλοί είναι οι λαϊκισμοί, όταν ζητάμε μειώσεις στις αμοιβές των βουλευτών, αλλά ξεχνάμε ότι έτσι διευκολύνουμε τις δωροδοκίες και το μαύρο χρήμα. Οπότε, ο καθένας μπορεί να κρίνει τις αμοιβές όπως νομίζει, αλλά καλό είναι να λαμβάνει κι αυτή την παράμετρο υπόψη.

Δημοσ.

Εντάξει η νοθεία δεν είναι τόσο εύκολη, υπάρχει ο δικαστικός, ο γραμματέας, η εφορευτική επιτροπή και οι κομματικοί αντιπρόσωποι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...