ANHLIKOS Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Να ρωτήσω και γω κάτι? Το θέμα ειναι, γιατί παίρνει τοσα ο δικηγόρος? Ή γιατί δεν τα παίρνετε και σεις αυτα τα χρήματα? (η απάντηση ειναι απο τα sos που είχαμε δώσει τον Ιούνιο, με μια καθωσπρέπει μελέτη μπορείτε να απαντήσετε. Καλη επιτυχία έχετε 3 ώρες, απαγορεύεται το κάπνισμα και τα σκονάκια...)
DeathGuard Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δεν θα προλάβουμε να χρεωκοπήσουμε μην ανησυχείτε.Θα έχουμε σφαχτεί μεταξύ μας πριν να γίνει αυτό.Αφού πλέον σε αυτή την χώρα έχουν ισοπεδωθεί ΟΛΕΣ οι αξιές και ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του χωρίς να σκεφτεί δευτερόλεπτο. Ελπίζω κάποια στιγμή να κατάλαβουν ορισμένοι ότι η αξία της εργασίας δεν μετριέται με βάση την ποσότητα της αλλά με βάση την ποιότητα της.Ε τι να κάνουμε ο γιατρός μπόρει να πάει να δουλέψει για μεροκάματο στην οικοδομή, ο οικοδόμος όμως δεν μπορεί να πάει να κάνει εγχείρηση.Ποιος θα πάρει λοιπόν ποιο πολλά λεφτά? Edit:Σωστός ο Ανήλικος...
steveee Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Ε τι να κάνουμε ο γιατρός μπόρει να πάει να δουλέψει για μεροκάματο στην οικοδομή, ο οικοδόμος όμως δεν μπορεί να πάει να κάνει εγχείρηση.Ποιος θα πάρει λοιπόν ποιο πολλά λεφτά? Να μετρήσει ψήφους είπαμε, όχι να κάνει ανοιχτή καρδίας... Σαν να λέμε… και ο δικηγόρος δεν μπορεί να φτιάξει ιστοσελίδες…, όποτε δεν μπορεί να διαμαρτύρεται που χρέωσαν την ιστοσελίδα της βουλής με 1 εκ. ευρώ... (Άστοχος ο παραλληλισμος σου.) Μιλάμε για δημόσιο χρήμα. Μας αφορά όλους. Ο καθένας μπορεί να κοστολογει όσο θέλει τις υπηρεσίες του. Δεν μπορεί όμως το κράτος να δίνει παχυλούς μισθούς μονόπλευρα σε κάποιους. Ειδικά στις μέρες μας…!
cyber_katsarida Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Να ρωτήσω και γω κάτι?Το θέμα ειναι, γιατί παίρνει τοσα ο δικηγόρος? Ή γιατί δεν τα παίρνετε και σεις αυτα τα χρήματα? (η απάντηση ειναι απο τα sos που είχαμε δώσει τον Ιούνιο, με μια καθωσπρέπει μελέτη μπορείτε να απαντήσετε. Καλη επιτυχία έχετε 3 ώρες, απαγορεύεται το κάπνισμα και τα σκονάκια...) να σου απαντήσω εγώ. είμαι και μέσα στην προθεσμία των 3 ωρών. το θέμα είναι γιατί δεν τα παίρνουμε εμείς. όχι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα. αλλά σε όλα τα παρόμοια. γκρινιάζουμε για θέματα που και καλά είναι κάτι παράνομο, ανήθικο η δεν ξέρω εγώ τι και το παίζουμε σωστοί αλλά στην ουσία μας καίει που δεν "τρώμε" κι εμείς. γκρινιάζουν όλοι για τους δημοσίους υπαλλήλους ότι και καλά κάθονται και τσάμπα πληρώνονται όλοι όμως θα ήθελαν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ. υποκρισία στο μέγιστο. το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η τσέπη μας απλά επειδή πολλές φορές δεν μπορούμε να το πούμε στα ίσα χρησιμοποιούμε διάφορες ηλίθιες δικαιολογίες. είτε συμφωνείτε ή όχι με αυτά που γράφω, αυτή είναι η αλήθεια. αυτά προς απάντηση στον φίλο. για το θέμα με τους δικαστικούς δεν ξέρω τι παίζει οπότε δεν εκφέρω γνώμη Υ.Γ η ώρα στα ποστ δεν έχει αλλάξει ακόμα ε;
bluesattack Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Να ρωτήσω και γω κάτι?Το θέμα ειναι, γιατί παίρνει τοσα ο δικηγόρος? Ή γιατί δεν τα παίρνετε και σεις αυτα τα χρήματα? (η απάντηση ειναι απο τα sos που είχαμε δώσει τον Ιούνιο, με μια καθωσπρέπει μελέτη μπορείτε να απαντήσετε. Καλη επιτυχία έχετε 3 ώρες, απαγορεύεται το κάπνισμα και τα σκονάκια...) Καπου στην μεση.Δεν ειναι ομως μια κανουλα (αποδειχθηκε πια ) απ'οπου τρεχουν τα λεφτα ασταματητα.Αν μια κοινωνικη /οποιαδηποτε / ομαδα-επαγγελματικη ευνοειται , ποσο μαλλον οταν προκειται για λεφτα του Δημοσιου , καποια αλλη πιθανοτατα αδικειται,καποια ισως φτωχοτερη.Με την λογικη αυτη (της κατσικας του γειτονα) , αν οι βουλευτες θα επαιρναν πχ 100 Κ το μηνα δεν θα επρεπε να μας ενοχλει ...
thes1os Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Οι δουλειά πληρώνεται (θα έπρεπε να) με βάση την ευθύνη που αναλαμβάνει αυτός που την κάνει, την εξειδίκευση που απαιτεί και τα ανάλογα χρόνια σπουδών - ειδίκευσης που έχει στην πλάτη του. Δεν είναι δυνατόν να ταυτίζουμε την χειρωνακτική εργασία με την εξειδικευμένη! Αυτές οι δουλείες είναι δύσκολο να τις εκτιμήσεις, αλλά όλα στο τέλος έχουν μια αξία. Πόσο κοστολογείται η δουλειά του γιατρού που σου έσωσε τη ζωή με ένα χειρουργείο; 50€; 100€; Πόσα δίνεις; Έχει όμως ένα ποσό (νόμιμα μιλάμε). Για τόσο υπεύθυνη δουλειά που καλείται να κάνει ο δικηγόρος, μη σου πώ και λίγα είναι.
fearwhatnow Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 paredwse Ξέχασα να σε ρωτήσω. Οι αναπληρωτές αντιπρόσωποι τι κάνουν ? Να σου απαντήσω. Τίποτα ! Περιμένουν μην τυχον και δεν πάει κάποιος συνάδελφος τους. Πίνουν ένα καφεδάκι, κάνουν καμία βολτουλα στη περιοχή και κατα το μεσημέρι την κάνουν για το σπίτι τους. Και μετα από ένα τόσο εξαντλητικό σαβ/κο παίρνουν το πενιχρό ποσό των 900 ευρώ Δηλαδη εσυ προτιμας να τα φανε και αυτα οι beep με τους συγγενεις τους και οχι να διοχετευτουν με καποιον εμμεσο ή αμεσο τροπο στην "αγορα"?Καλη ιδεα.Ισα που προλαβαινεις να στειλεις μια επιστολη στον αρμοδιο υπουργο.Ειμαι σιγουρος οτι θα δει με καλο ματι την προταση σου.
steveee Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 να σου απαντήσω εγώ. είμαι και μέσα στην προθεσμία των 3 ωρών. το θέμα είναι γιατί δεν τα παίρνουμε εμείς. όχι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα. αλλά σε όλα τα παρόμοια. γκρινιάζουμε για θέματα που και καλά είναι κάτι παράνομο, ανήθικο η δεν ξέρω εγώ τι και το παίζουμε σωστοί αλλά στην ουσία μας καίει που δεν "τρώμε" κι εμείς. γκρινιάζουν όλοι για τους δημοσίους υπαλλήλους ότι και καλά κάθονται και τσάμπα πληρώνονται όλοι όμως θα ήθελαν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ. υποκρισία στο μέγιστο. το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η τσέπη μας απλά επειδή πολλές φορές δεν μπορούμε να το πούμε στα ίσα χρησιμοποιούμε διάφορες ηλίθιες δικαιολογίες. είτε συμφωνείτε ή όχι με αυτά που γράφω, αυτή είναι η αλήθεια. αυτά προς απάντηση στον φίλο. για το θέμα με τους δικαστικούς δεν ξέρω τι παίζει οπότε δεν εκφέρω γνώμη Υ.Γ η ώρα στα ποστ δεν έχει αλλάξει ακόμα ε; Νοοτροπία Έλληνα. Αν μπορείς άρπαξε και συ ! Καλά κάνουν και οι βουλευτές και τρώνε. Εσύ γιατί φωνάζεις επειδή σε κλέβουν ή επειδή δεν είσαι και εσύ βουλευτής ? Ετσι φτάσαμε σε αυτή την κατάντια. Αν μιλήσει κάποιος για σπατάλη δημοσίου χρήματος, να του απαντανε "άρπαξε και εσύ αν μπορείς, αλλά επειδή δεν μπορείς γι’αυτό φωνάζεις" Δεν μπορεί το κράτος να κάνει διαφημίσεις για φορολογική συνείδηση και να μου περναει τη φιλοσοφία πως πρέπει όλοι να κάνουμε οικονομικές θυσίες για να ορθοποδήσει . Και από την άλλη να είναι γενναιόδωρο με κάποιους. Είναι αντιφατικό.
traganeus Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 paredwse Ξέχασα να σε ρωτήσω. Οι αναπληρωτές αντιπρόσωποι τι κάνουν ? Να σου απαντήσω. Τίποτα ! Περιμένουν μην τυχον και δεν πάει κάποιος συνάδελφος τους. Πίνουν ένα καφεδάκι, κάνουν καμία βολτουλα στη περιοχή και κατα το μεσημέρι την κάνουν για το σπίτι τους. Και μετα από ένα τόσο εξαντλητικό σαβ/κο παίρνουν το πενιχρό ποσό των 900 ευρώ Ναι αλλα ξέρεις τί άγχος τραβάνε????? ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣΕ
thes1os Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Και από την άλλη να είναι γενναιόδωρο με κάποιους. Είναι αντιφατικό. Δεν θεωρούμε όλοι ότι είναι γενναιόδωρο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Γιατί επιμένεις να γενικεύεις την άποψή σου. Ποιά είναι τα κριτήρια σου για να κρίνεις το πολλά και τα λίγα; Αντικειμενικά όμως.
cyber_katsarida Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Νοοτροπία Έλληνα. Αν μπορείς άρπαξε και συ ! Καλά κάνουν και οι βουλευτές και τρώνε. Εσύ γιατί φωνάζεις επειδή σε κλέβουν ή επειδή δεν είσαι και εσύ βουλευτής ? Ετσι φτάσαμε σε αυτή την κατάντια. Αν μιλήσει κάποιος για σπατάλη δημοσίου χρήματος, να του απαντανε "άρπαξε και εσύ αν μπορείς, αλλά επειδή δεν μπορείς γι’αυτό φωνάζεις" Δεν μπορεί το κράτος να κάνει διαφημίσεις για φορολογική συνείδηση και να μου περναει τη φιλοσοφία πως πρέπει όλοι να κάνουμε οικονομικές θυσίες για να ορθοποδήσει . Και από την άλλη να είναι γενναιόδωρο με κάποιους. Είναι αντιφατικό. δυστυχώς αυτοί είμαστε. και πάντα φταίνε οι άλλοι...
QUANTAS Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Οι δικηγόροι θεωρούνται άμισθοι δημοσιοι υπάλληλοι και όπως καλουνται αμισθή τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής,έτσι θα μπορούσαν να είναι και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 [...]Δεν μπορεί το κράτος να κάνει διαφημίσεις για φορολογική συνείδηση και να μου περναει τη φιλοσοφία πως πρέπει όλοι να κάνουμε οικονομικές θυσίες για να ορθοποδήσει . Και από την άλλη να είναι γενναιόδωρο με κάποιους. Είναι αντιφατικό. Ακόμη να καταλάβεις ότι δεν είναι θέμα γενναιοδωρίας; Το Δημόσιο πληρώνει κάποιους ανθρώπους για να φέρουν εις πέρας μία συγκεκριμένη και αρκετά εξειδικευμένη εργασία. Για δύο μέρες; Για τρεις μέρες; Για όσες μέρες τέλος πάντων. Το ότι δεν τα παίρνεις εσύ δεν σημαίνει ότι τα δικαιούσαι. Το ότι τα παίρνουν κάποιοι άλλοι κι όχι εσύ δεν σημαίνει ότι δεν τα δικαιούνται. Οι δικηγόροι θεωρούνται άμισθοι δημοσιοι υπάλληλοι και όπως καλουνται αμισθή τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής,έτσι θα μπορούσαν να είναι και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι...Άμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι ως προς τη μισθοδοσία τους από το Δημόσιο ως συλλειτουργοί της δικαιοσύνης. Όχι άμισθοι γενικώς. Ούτε άμισθοι όταν καλούνται να εκτελέσουν διοικητικά καθήκοντα όπως αυτά του δικαστικού αντιπροσώπου. Αφού τα γράφεις, τουλάχιστον γράψτα σωστά. Ως προς την εξομοίωση της δουλειάς που ρίχνει ο δικαστικός αντιπρόσωπος με τη δουλειά του μέλους της εφορευτικής επιτροπής (που, επιμένω, θα έπρεπε επίσης να αμοίβεται, έστω και με ένα συμβολικότερο ποσό), ουδέν σχόλιο, προφανώς δεν γνωρίζεις τι κάνει ο δικαστικός αντιπρόσωπος και ακόμα προφανέστερα δεν διάβασες κανένα από τα μηνύματα παραπάνω. Δεν πειράζει, είπαμε, "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα".
firewalker Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δεν πειράζει, είπαμε, "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα". Έχεις κάτι με τις κατσίκες; Αν μου πάθουν τίποτε θα σου κάνω αγωγή!!!
klainmaingr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Είναι τουλάχιστον προκλητικό σε μια χώρα που υποτίθεται οτί είναι στα όρια της πτώχευσης και που υποτίθεται προσπαθεί να σώσει τα άσωστα, να πληρώνει χιλιάδες ανθρώπους χ 1000 ευρώ έστω και για εργασία 9 ημερών (που αν δε θέλουμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, ρεαλιστικά δεν υπερβαίνει τις 2 ημέρες και το 9 δεν ξέρω πως προέκυψε). Δουλειά ρουτίνας/γραφείου είναι, αλλα φυσικά αν θελήσει κάποιος να μεγαλοποιήσει την σημασία της, μπορεί ευφραδώς να το κάνει. Το θέμα είναι οτι ουσιαστικά αλληλοκαλυπτόμαστε και διαιωνίζουμε άρρωστες συνήθειες με το μότο "ε τόσα άλλα γίνονται, αυτό σε έφταιξε;" και με την συμπάθεια προς γνωστούς κι φίλους που ευκαιριακά επωφελούνται. Επι σειρά ετών που έκανα exit polls έχω πιεί αρκετούς καφέδες με αντιπροσώπους πάντως, και αν μη τι άλλο την ημέρα των εκλογών πετάνε αετό.. Πρίν την ανατολή και μετά τη δύση δεν ξέρω. Και είμαι ο μόνος που δεν μπορεί να χωνέψει (έστω και) την σύγκριση δικηγόρου και καρδιοχειρουργού;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.