Προς το περιεχόμενο

Προκλητική αμοιβή δικηγορων στις εκλογές

steveee

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γιατί νομίζεις ότι διαφοροποιείται η απάντησή μου επειδή μπαίνει το θέμα του Δημοσίου;

Το Δημόσιο δίνει την ίδια αμοιβή στον θυρωρό στην είσοδο του υπουργείου και την ίδια αμοιβή στον Προϊστάμενο Διεύθυνσης;

Όχι δε δίνει τα ίδια, ο Θυρωρός παίρνει 1050 ευρώ και ο Προϊστάμενος διεύθυνσης παίρνει 1750.

Εδώ όμως μιλάμε για 980 ευρώ, δηλαδή ένα μηνιαίο μισθό.

Άρα: Τα λεφτά των εκλογών είναι πάρα πολλά, ή ο μηνιαίος μισθός είναι πολύ λίγος. Υπάρχει όμως δυσαναλογία.

Δημοσ.

Τόσα χρόνια είμαι δικαστικός αντιπρόσωπος και φέτος έκανα αίτηση εξαίρεσης. Και σε διαβεβαιώνω, όπως έγραψε κι ο stormrain παραπάνω, ότι πολλοί δικηγόροι έχουν κάνει αιτήσεις εξαίρεσης γιατί οι φετινές (διπλές, μην το ξεχνάμε!) εκλογές είναι τρελλό μανίκι.

Εγώ ξέρω πως οι αιτήσεις για δικαστικούς αντιπροσώπους ήταν πολλές και φέτος. Γι’ αυτό άλλωστε γίνεται και η κλήρωση…! ;)

Μάλλον λοιπόν δεν έχεις ιδέα, όταν γράφεις ότι πρόκειται για μια ημέρα δουλειά...

Άντε είναι μιάμιση ημέρα δουλεία. το Σάββατο σε βοηθαει στο γράψιμο και ο γραμματέας που είναι δικό σου άτομο. Την Κυριακή στην καταμέτρηση είναι και η εφορευτική επιτροπή και άτομα κόμματων που τα βάζετε να βοηθούν. Αφού σου λέω πως ξέρω πολύ καλά τι γίνεται…

Εσύ όμως δεν έχεις καταλάβει πως γι αυτά τα χρήματα δουλεύει κάποιος ένα ολόκληρο μήνα και ίσως και παραπάνω.

Το ποσό που παίρνετε είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ.

Δημοσ.

10e και ενα σαντουιτς ειναι καλα.σιγα τη δουλεια δηλαδη.Τους καλυτερους μισθους πρέπει να τα παιρνουν οι ειδικοί φρουροί και άλλα τόσο μορφωμένα άτομα,αστυνομικοί με ποδήλατα-πατίνια κτλ.Αυτοί τα αξίζουν.Ελεος

Δημοσ.

Sony και καλά οι δικηγόροι κρατικοδίαιτοι; Αν τα λεφτά φαίνονται λίγα απέχουμε. Στον υπόλοιπο κοσμάκη φαίνονται πολλά, τι να κάνουμε τώρα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Όχι δε δίνει τα ίδια, ο Θυρωρός παίρνει 1050 ευρώ και ο Προϊστάμενος διεύθυνσης παίρνει 1750.

Εδώ όμως μιλάμε για 980 ευρώ, δηλαδή ένα μηνιαίο μισθό.

Άρα: Τα λεφτά των εκλογών είναι πάρα πολλά, ή ο μηνιαίος μισθός είναι πολύ λίγος. Υπάρχει όμως δυσαναλογία.

Προσωπικά, θεωρώ ότι ο μηνιαίος μισθός (εάν πρόκειται για πραγματικά μεγέθη αυτά που αναφέρεις) είναι μικρός. Οπότε τι πρέπει να γίνει, να αυξηθεί ο χαμηλός μισθός ή να μη δοθεί η αποζημίωση; Με άλλα λόγια, εξίσωση προς τα κάτω ή προς τα πάνω; :-)

Και επανέρχομαι, κρίνουμε ποσότητα ή ποιότητα εργασίας;

Εγώ ξέρω πως οι αιτήσεις για δικαστικούς αντιπροσώπους ήταν πολλές και φέτος. Γι’ αυτό άλλωστε γίνεται και η κλήρωση…! ;)

Α, γι'αυτό γίνεται η κλήρωση ε; Όχι για τη διασφάλιση του αμερόληπτου και του ανεξάρτητου του διορισμού των δικαστικών αντιπροσώπων ε;

Μάλιστα, γηράσκω αεί διδασκόμενος.

Άντε είναι μιάμιση ημέρα δουλεία. το Σάββατο σε βοηθαει στο γράψιμο και ο γραμματέας που είναι δικό σου άτομο. Την Κυριακή στην καταμέτρηση είναι και η εφορευτική επιτροπή και άτομα κόμματων που τα βάζετε να βοηθούν. Αφού σου λέω πως ξέρω πολύ καλά τι γίνεται…

Κι όμως φαίνεται ότι δεν ξέρεις. Σπανίως ο γραμματέας βοηθάει, από προσωπική εμπειρία ουδέποτα έκατσε γραμματέας μου να γράψει το παραμικρό.

Το πρόβλημα δηλαδή για σένα είναι η καταμέτρηση ή το γράψιμο και η σύνταξη των βιβλίων; Πραγματικά διάβασες τίποτε απ' όσα έγραψα προηγουμένως; Μέτρησες πόσους σταυρούς και πόσα ονόματα καταγράφονται; Διάβασες τι τρέξιμο έχει το όλο 'πακέτο';

Αν εσύ κάνεις αυτά που έγραψα σε 1 ημέρα, όπως γράφεις συνεχώς, μαγκιά σου. Οι υπόλοιποι πάντως ΔΕΝ τα καταφέρνουν.

Εσύ όμως δεν έχεις καταλάβει πως γι αυτά τα χρήματα δουλεύει κάποιος ένα ολόκληρο μήνα και ίσως και παραπάνω.

Το ποσό που παίρνετε είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ.

Πάλι τα ίδια. Μιλάμε για ποσότητα ή για ποιότητα;

Αν ο καρδιοχειρούργος κάνει μία επέμβαση by-pass θα πάρει 5.000 ευρώ για δουλειά 4 ωρών.

Αν πάω στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για πάρτη σου, δεν θα πάρω λιγότερα από 1.500-2.000 ευρώ.

Τι συγκρίνεις;

Δημοσ.

Λοιπόν, μπορεί ο paredwse να κρατά την ίδια γραμμή με μένα και να μη μοιράζει ποινές εκεί που πρέπει επειδή το spamάρισμα έχει στόχο τον ίδιο, αλλά τσιτάτες flamestarting ατάκες του στυλ "πόσα θες" δε θα ξαναδώ. ΕΙΔΙΚΑ από τη στιγμή που ο άνθρωπ... δικηγόρος έχει ξεκαθαρίσει πως έχει κάνει αίτηση εξαίρεσης και δεν τον ψήνουν τα λεφτάκια, ναι;

Δημοσ.

paredwse Ξέχασα να σε ρωτήσω.

Οι αναπληρωτές αντιπρόσωποι τι κάνουν ?

Να σου απαντήσω. Τίποτα !

Περιμένουν μην τυχον και δεν πάει κάποιος συνάδελφος τους. Πίνουν ένα καφεδάκι, κάνουν καμία βολτουλα στη περιοχή και κατα το μεσημέρι την κάνουν για το σπίτι τους. Και μετα από ένα τόσο εξαντλητικό σαβ/κο παίρνουν το πενιχρό ποσό των 900 ευρώ

Δημοσ.
Προσωπικά, θεωρώ ότι ο μηνιαίος μισθός (εάν πρόκειται για πραγματικά μεγέθη αυτά που αναφέρεις) είναι μικρός. Οπότε τι πρέπει να γίνει, να αυξηθεί ο χαμηλός μισθός ή να μη δοθεί η αποζημίωση; Με άλλα λόγια, εξίσωση προς τα κάτω ή προς τα πάνω; :-)

Θα είμαι ο πρώτος που θα σου πω για εξίσωση προς τα πάνω. Επειδή όμως δεν τίθεται τέτοιο θέμα εξίσωσης (η αμοιβή αυτή θεωρείται έκτακτη και όχι τακτική όπως ο μισθός), υπάρχει ένα θεματάκι δυσαναλογίας στην παρούσα φάση.

Ο υπάλληλος στο Ελεγκτικό Συνέδριο πχ που θεωρείται ρετιρέ και συναφές επάγγελμα (της συνωμοταξίας αυτής :P), έχει αποδοχές από 2200 έως 3000 το μήνα. Άρα οι 9 ημέρες δουλειάς αντιστοιχούν πράγματι σε αυτό το ποσό. Το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται για 9 ημερών δουλειά. Anyway καλό σας μεσημέρι και σε καλή μεριά όσοι πάτε.

Να σας δώ να διαμαρτύρεστε λοιπόν και να παλεύετε για αύξηση μισθών στους λοιπούς υπαλλήλους των 1000 ευρώ, αφού θεωρείτε ότι δεν αμοίβονται καλά. Να δώ έναν δικηγόρο να το κάνει.

Δημοσ.

Τελικα σε μια χωρα που σε λιγες εβδομαδες χρεωκοπει και επισημα το μονο που ενδιαφερει καποιους ειναι να ψοφησει και ο γαιδαρος του γειτονα.Σκεφτομουν χτες πως και δεν ανοιξε κανα τζιμανι τετοιο θεμα.Τσουπ!Να το θεμα!Χωρις να γνωριζει καποιος ακριβως την δουλεια που διεκπεραιωνει εκεινες τις ημερες ο δικηγορος λεει οτι του κατεβει στο κεφαλι.Εγω δεν εκανα αιτηση εξαιρεσης.Εκανα προτιμησης.Ορμηξτε.

Δημοσ.

πηγαιντε τσαμπα εφορευτικη και μην παραπονιέστε για τους δικηγορους

που πανε η δεν πανε .

section μπλα μπλα ειναι στην τελικη .....δεν θα αλλαξει τιποτα στον κοσμο απλα λεμε τα χαλια μας.

Ισως ειναι και πολιτικο θεμα οποτε πρεπει και να διαγραφει.

Ισως flaming ειναι το θεμα .Ισως flaming ειναι η δικαιολογια....(ανχος πολυ δουλεια ευθυνη)

Ισως flaming ειναι η ειλικρινεία <Εκανα προτιμησης.Ορμηξτε>

Παντως νανε καλα οι κατσικες μας και αμα σας ψοφιση καμια θα σας δωσω γαλα!!!!!!!!!!!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...