Προς το περιεχόμενο

Προκλητική αμοιβή δικηγορων στις εκλογές

steveee

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τους τελευταίους μήνες ζούμε σε μια κατάσταση λιτότητας και περικοπών. Ο εύκολος στόχος πάντα ήταν ο ιδιωτικός τομέας , τα καταστήματα, οι συνταξιούχοι, ο μικρομεσαίος πολίτης…!

Κάθε χρόνο σχεδόν έχει εκλογές, (πρόωρες…, δημοτικές…) για τις οποίες ξοδεύονται απίστευτα χρηματικά ποσά. Οι δικηγόροι οι όποιοι ορίζονται ως δικαστικοί αντιπρόσωποι (έχει 1 η κάθε εκλογική αίθουσα) πληρώνονται για 9 ημέρες με το ποσο των 108 ευρώ περίπου (παλιά έπαιρναν 120 περίπου, αλλά λόγο περικοπών τους έκοψαν 12 ευρώ τη μέρα). Άσχετα που δουλεύουν μόνο μια ημέρα, πληρώνονται για 9. Και αν υπάρξουν και επαναληπτικές εκλογές θα πληρωθούν για 4 ημέρες ακόμη. Δηλαδή δουλεύοντας μια Κυριακή παίρνουν 972 ευρώ και αν δουλέψουν και δεύτερη περνούν αλλα 432 ευρώ. Το βρίσκω εντελώς προκλητικό στις μέρες μας, να κόβει από παντού το κράτος και να βάζει συνεχεία φόρους επικαλούμενο πως το ταμείων είναι μείων και από την άλλη να δίνει πλουσιοπάροχα τέτοια ποσα για εργασία μιας ημέρας.

Μην μου πει κανεις πως αυτοι σπούδασαν…, διότι και άλλοι έχουν σπουδάσει και όταν τους καλουν στη εφορευτική επιτροπή δεν τους ρωτανε αν έχουν σπουδάσει και τους αναγκάζουν να παρευρίσκονται εκεί αφιλοκερδώς. Για πιο λογο να παίρνουν τόσα πολλά οι δικηγόροι ? Δηλαδή δεν θα μπορούσαν να έπαιρναν ένα ποσο τις τάξεως των 300- 400 ευρώ ? τι δεν θα πήγαιναν ? επιστράτευση, όπως έγινε με τους φορτηγατζήδες.

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Έχεις αντίληψη του τι δουλειά καλούνται να διεκπεραιώσουν οι δικηγόροι ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, ιδίως στις συγκεκριμένες εκλογές;

Γράφεις ότι δουλεύουν μία ημέρα. Ξέρεις τι γράψιμο έχουν να κάνουν πριν αλλά και μετά τις εκλογές, όταν εσύ και οι υπόλοιποι πολίτες θα χαίρεστε ή θα λυπάστε για το όποιο αποτέλεσμα; Γνωρίζεις ότι θα πρέπει να τρέχουν στις 4 τα ξημερώματα στο οικείο Πρωτοδικείο και στη Νομαρχία για να παραδίδουν σάκους και αποτελέσματα; Ξέρεις πόσους χιλιάδες σταυρούς θα πρέπει να καταμετρήσουν επακριβώς;

Γνωρίζεις ότι φέτος η αποζημίωση είναι μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές, ακριβώς λόγω της κρίσης;

• Moderators
Δημοσ.
Έχεις αντίληψη του τι δουλειά καλούνται να διεκπεραιώσουν οι δικηγόροι ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, ιδίως στις συγκεκριμένες εκλογές;

Γράφεις ότι δουλεύουν μία ημέρα. Ξέρεις τι γράψιμο έχουν να κάνουν πριν αλλά και μετά τις εκλογές, όταν εσύ και οι υπόλοιποι πολίτες θα χαίρεστε ή θα λυπάστε για το όποιο αποτέλεσμα; Γνωρίζεις ότι θα πρέπει να τρέχουν στις 4 τα ξημερώματα στο οικείο Πρωτοδικείο και στη Νομαρχία για να παραδίδουν σάκους και αποτελέσματα; Ξέρεις πόσους χιλιάδες σταυρούς θα πρέπει να καταμετρήσουν επακριβώς;

Γνωρίζεις ότι φέτος η αποζημίωση είναι μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές, ακριβώς λόγω της κρίσης;

Προφανως, εχει τρομερη ευθυνη ο δικαστικος αντιπροσωπος και δεν ειναι χαλαρη κατασταση οπως στην περιπτωση της εφορευτικης επιτροπης (αν και ο γραμματεας βοηθαει επισης).

Και αυτος ειναι βασικα ο λογος που αρκετοι δικηγοροι δηλωνουν μη συμμετοχη ασχετως υψος ποσου της αμοιβης.

Δημοσ.

Γράφεις ότι δουλεύουν μία ημέρα. Ξέρεις τι γράψιμο έχουν να κάνουν πριν αλλά και μετά τις εκλογές

Την γνωρίζω πολύ καλα την εργασία που κάνουν. Και αν θες μπορώ να σου την πω και αναλυτικά. Έχω πάει τα τελευταία χρόνια μαζί με τον ξάδελφο μου που οριζοταν δικαστικός αντιπρόσωπος για παρέα . Ιδικά μια φορα οριστικέ αναπληρωτής και κάναμε τουρισμό στη πόλη.

Αλλά φιλε όση δουλεία και να υποθέσουμε πως έχει, δεν δικαιολογεί τα 980 ευρώ. Και όπως σου είπα και η εφορευτική επιτροπή έχει δουλεία, αλλά δεν πληρώνεται.

Ναι σου είπα πως αντί για 1080 περίπου θα πάρουν 980. Μιλάμε για χαράτσι…!

Διάβασε καλυτερα το ποστ μου και θα καλυφτούν οι απορίες σου.

Δημοσ.

Το γράψιμο το κάνει ο Γραμματέας. Το διάβασμα ο δικηγόρος.

Τα λεφτά είναι πάρα πολλά, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για ποσό πάνω από το μέσο μηνιαίο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Έχει διαμορφωθεί δε τόσο ψηλά, γιατί πρόκειται για οργάνωση της μεγαλύτερης στιγμής της δημοκρατίας, της εκλογικής διαδικασίας και όχι γιατί είναι καμμιά δουλειά ποιος ξέρει τι.

Από κει και πέρα γνώμη μου είναι ότι και με 300 ευρώ πολλοί νέοι δικηγόροι θα λάμβαναν μέρος, ενώ οι παλαιότεροι θα σνόμπαραν το ποσό -> good thing.

• Super Moderators
Δημοσ.
Την γνωρίζω πολύ καλα την εργασία που κάνουν. Και αν θες μπορώ να σου την πω και αναλυτικά. Έχω πάει τα τελευταία χρόνια μαζί με τον ξάδελφο μου που οριζοταν δικαστικός αντιπρόσωπος για παρέα . Ιδικά μια φορα οριστικέ αναπληρωτής και κάναμε τουρισμό στη πόλη.

Αλλά φιλε όση δουλεία και να υποθέσουμε πως έχει, δεν δικαιολογεί τα 980 ευρώ. Και όπως σου είπα και η εφορευτική επιτροπή έχει δουλεία, αλλά δεν πληρώνεται.

Ναι σου είπα πως αντί για 1080 περίπου θα πάρουν 980. Μιλάμε για χαράτσι…!

Διάβασε καλυτερα το ποστ μου και θα καλυφτούν οι απορίες σου.

Δεν έχω καμία απορία, μην ανησυχείς, γνωρίζω πολύ καλά τι παίζεται. Τόσα χρόνια είμαι δικαστικός αντιπρόσωπος και φέτος έκανα αίτηση εξαίρεσης. Και σε διαβεβαιώ, όπως έγραψε κι ο stormrain παραπάνω, ότι πολλοί δικηγόροι έχουν κάνει αιτήσεις εξαίρεσης γιατί οι φετινές (διπλές, μην το ξεχνάμε!) εκλογές είναι τρελλό μανίκι.

Αν λες ότι η εφορευτική επιτροπή έχει δουλειά και τη συγκρίνεις με τον δικαστικό αντιπρόσωπο, λυπάμαι αλλά δεν έχεις αντίληψη της εργασίας που καλείται να διεκπεραιώσει ο δικαστικός αντιπρόσωπος. Το γράψιμο στα βιβλία κρατάει τουλάχιστον δύο ημέρες πριν και όλο το βράδυ μετά την εξαγωγή αποτελεσμάτων. Έχεις κάτσει λοιπόν όλη τη μέρα, έχεις δει τα μύρια όσα, έχεις την ευθύνη να βγάλεις σωστά αποτελέσματα (είναι και τοπικές οι εκλογές και τα μέλη της εφορευτικής αλλά και οι αντιπρόσωποι των συνδυασμών έχουν αυξημένο ενδιαφέρον) και στο τέλος γράφεις αναλυτικά το κάθε όνομα, τους σταυρούς του ΑΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ και τα συνολικά αποτελέσματα.

Κάτσε να μετρήσεις

α) Δημοτικούς Συμβούλους του κύριου Δήμου

β) Δημοτικούς Συμβούλους των απορροφόμενων Δήμων (ξεχωριστή λίστα για κάθε απορροφόμενο Δήμο)

γ) Τοπικούς Συμβούλους για κάθε Δήμο ξεχωριστά.

Κι όλα αυτά πολλαπλασίασέ τα επί τον αριθμό των συνδυασμών που μετέχουν στο συγκεκριμένο Δήμο.

Τάξη μεγέθους: στη Ραφήνα, που είναι και σχετικά μικρός Δήμος και απορροφά μόνο το Πικέρμι, το κάθε ψηφοδέλτιο έχει 60 ονόματα. Και κατεβαίνουν μόλις (!) τέσσερεις συνδυασμοί.

Μάλλον λοιπόν δεν έχεις ιδέα, όταν γράφεις ότι πρόκειται για μια ημέρα δουλειά...

Δημοσ.

Paredwse καταλαβαίνω ότι θίγονται τα συμφέροντά σου, αλλά πρέπει να παραδεχθείς ότι 9 ημερών δουλειά δεν είναι με τίποτα. Τριών ημερών MAX ίσως .

• Super Moderators
Δημοσ.
Paredwse καταλαβαίνω ότι θίγονται τα συμφέροντά σου, αλλά πρέπει να παραδεχθείς ότι 9 ημερών δουλειά δεν είναι με τίποτα. Τριών ημερών ίσως.

Προφανώς δεν είναι εννέα ημερών δουλειά, δεν έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο.

Είναι 3-4 ημερών δουλειά, με μία ημέρα όμως να είναι φουλ 24ώρο. Και εννοώ κυριολεκτικά 24 ώρες τρέξιμο, ένταση και ευθύνη, 7 το πρωί με 7 το άλλο πρωί. Τρελό άγχος, τρελό τρέξιμο (είπαμε, αποτελέσματα - δήμος - νομαρχία - πρωτοδικείο, τα οποία δεν είναι πάντα δίπλα μας!). Και να έχεις το κάθε κόμμα και τον κάθε υποψήφιο να σου λέει ότι δεν κάνεις καλά τη δουλειά σου ή ευνοείς τον αντίπαλό του.

Εκτός αυτών, από πότε πληρώνεται η ποσότητα και όχι η ποιότητα της εργασίας; Δηλαδή, θες να μου πεις ότι το 8ωρο ενός βιομηχανικού εργάτη (no offence) είναι το ίδιο με το 8ωρο του καρδιοχειρούργου; Ή του πολιτικού μηχανικού; Ή του δικηγόρου;

Δεν είναι θέμα συμφερόντων μου και προάσπισής τους, είναι το κλασσικό ελληνικό "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα". Επειδή ο topic starter δεν παίρνει τα λεφτά αυτά, καλώς ή κακώς, σου λέει ότι είναι προκλητικό να τα παίρνει κάποιος άλλος.

Και ας μην συγκρίνουμε την εφορευτική επιτροπή με τον δικαστικό αντιπρόσωπο. Δεν λέω ότι δεν είναι άδικο να μην αμοίβονται και οι πολίτες που απασχολούνται ως μέλη εφορευτικής επιτροπής. Άδικο είναι.

Αλλά μην συγκρίνουμε ανόμοιες καταστάσεις και μεγέθη...

Δημοσ.

Εκτός αυτών, από πότε πληρώνεται η ποσότητα και όχι η ποιότητα της εργασίας; Δηλαδή, θες να μου πεις ότι το 8ωρο ενός βιομηχανικού εργάτη (no offence) είναι το ίδιο με το 8ωρο του καρδιοχειρούργου; Ή του πολιτικού μηχανικού; Ή του δικηγόρου;

Πρόκειται για αμοιβή που δίνει το δημόσιο. Γι' αυτό γίνεται θέμα.

• Super Moderators
Δημοσ.
ΤΕΛΙΚΑ ποσα θες?

Αυτό κατάλαβες; Ότι παραπονιέμαι για το ύψος της αποζημίωσης;

Μάλλον θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις το thread. :-)

Πρόκειται για αμοιβή που δίνει το δημόσιο. Γι' αυτό γίνεται θέμα.

Γιατί νομίζεις ότι διαφοροποιείται η απάντησή μου επειδή μπαίνει το θέμα του Δημοσίου;

Το Δημόσιο δίνει την ίδια αμοιβή στον θυρωρό στην είσοδο του υπουργείου και την ίδια αμοιβή στον Προϊστάμενο Διεύθυνσης;

Δημοσ.

Το Δημόσιο δίνει την ίδια αμοιβή στον θυρωρό στην είσοδο του υπουργείου και την ίδια αμοιβή στον Προϊστάμενο Διεύθυνσης;

Στα σχολεία πάντως η καθαρίστρια παίρνει περισσότερα από τον εκπαιδευτικό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...