Προς το περιεχόμενο

Εξωτερικός hard disk

panosno1com

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συγνωμη για τον τιτλο του θεματος :o

Λοιπον ψαχνω για εξωτερικο σκληρο δισκο. Στο δισκο θα περναω απλα τις ταινιουλες που μου φερνουν οι θειοι ,και καποια iso παιχνιδια που εχω. Δεν εχω σκοπο να τον εχω μονιμα στον ρευμα. Μου προτεινε γνωστος μου,δισκο που απλα συνδεεται usb*.Δεν απαιτει δλδ καλωδιο τροφοδοσιας ρευματος. Σκεφτομαι ομως οτι θα ναι αργός στη μεταφορα δεδομένων...Δε θα περναω και απειρα GB, 2-3 τη φορα. ( ο μονος κοπος θα ναι οταν περασω τα ηδη 100 GB που εχω απο ταινιες :P]. Τι πιστευει η υπολοιπη διαδικτυακη κοινοτητα; Θα χαρω να δω γνωμες και απόψεις ,σκεφτομαι γυρω στα 500 GB :rolleyes: ίσως και λιγο παραπανω αλλα με 500 πιστευω θα μαι κομπλε.

* http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.330907

ΥΓ: μηπως καποιος "εσωτερικος" με καποιο case ωστε να ειναι σαν..εξωτερικος μου ρχοτανε πιο φτηνα:rolleyes: ή καλυτερο value for money :o;;;

Δημοσ.
Συγνωμη για τον τιτλο του θεματος :o

Λοιπον ψαχνω για εξωτερικο σκληρο δισκο. Στο δισκο θα περναω απλα τις ταινιουλες που μου φερνουν οι θειοι ,και καποια iso παιχνιδια που εχω. Δεν εχω σκοπο να τον εχω μονιμα στον ρευμα. Μου προτεινε γνωστος μου,δισκο που απλα συνδεεται usb*.Δεν απαιτει δλδ καλωδιο τροφοδοσιας ρευματος. Σκεφτομαι ομως οτι θα ναι αργός στη μεταφορα δεδομένων...Δε θα περναω και απειρα GB, 2-3 τη φορα. ( ο μονος κοπος θα ναι οταν περασω τα ηδη 100 GB που εχω απο ταινιες :P]. Τι πιστευει η υπολοιπη διαδικτυακη κοινοτητα; Θα χαρω να δω γνωμες και απόψεις ,σκεφτομαι γυρω στα 500 GB :rolleyes: ίσως και λιγο παραπανω αλλα με 500 πιστευω θα μαι κομπλε.

* http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.330907

ΥΓ: μηπως καποιος "εσωτερικος" με καποιο case ωστε να ειναι σαν..εξωτερικος μου ρχοτανε πιο φτηνα:rolleyes: ή καλυτερο value for money :o;;;

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303560

αύριο θα τον τσιμπίσω :)

Όσο για τον σκληρό που έχεις σταμπάρει δεν τον πολυεμπιστεύομαι :)

Δημοσ.

ειδα σε αλλο τοπικ:

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/External-HDD-DVD-USB/HDD-Optical-Frames/Raidsonic-Icy-Box-HDD-Case-2-5-Sata-to-USB-2-0-Black-Polycarbonate-IB-250STU3-B.htm

οποτε αν παρω τη θηκη συν ενα 2,5" ; Αλλα απαιτει τη χρηση καλωδιου ρευματος ή δουλευει και χωρις την υπαρξη τού; [καλωδιου ρευματος]:o

Δημοσ.
ειδα σε αλλο τοπικ:

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/External-HDD-DVD-USB/HDD-Optical-Frames/Raidsonic-Icy-Box-HDD-Case-2-5-Sata-to-USB-2-0-Black-Polycarbonate-IB-250STU3-B.htm

οποτε αν παρω τη θηκη συν ενα 2,5" ; Αλλα απαιτει τη χρηση καλωδιου ρευματος ή δουλευει και χωρις την υπαρξη τού; [καλωδιου ρευματος]:o

Δεν συμφέρει εσωτερικό με θήκη :) κοίτα τις τιμές και θα καταλάβεις

Δημοσ.
Παντως με τη θηκη προαπαιτειται λογικα και καλωδιο ρευματος ε;;;:rolleyes::-(

Λογικό μου ακούγεται :P θες έναν σκληρό που θα μπορείς να τον μεταφέρεις εύκολα μαζι σου η έναν "σταθερο".

Δημοσ.

και τα 2 :P επειδη θα χω τις ταινιες μου μεσα... Αλλα λεω και τα 2 επειδη δε θα πηγαινω καθε μερα να βλεπω ταινιες :P απλα αν χρειαστει να παω σε αλλο pc να μπορω να το κανω

Δημοσ.
και τα 2 :P επειδη θα χω τις ταινιες μου μεσα... Αλλα λεω και τα 2 επειδη δε θα πηγαινω καθε μερα να βλεπω ταινιες :P απλα αν χρειαστει να παω σε αλλο pc να μπορω να το κανω

με αυτόν που σου πρότεινα λίγο δύσκολα :P είναι λιγάκι μεγάλος :-D άρα πάμε σε portable

Δημοσ.
Δεν συμφέρει εσωτερικό με θήκη :) κοίτα τις τιμές και θα καταλάβεις

...αν συμφέρει λέει; Περίμενε όταν χαλάσει ή το κουτί ή ο σκληρός (οι πιθανότητες αμέσως-αμέσως διπλασιάζονται) και θα καταλάβεις...

Δημοσ.

για γραψε βρε πλυστικοσυννεφο ,τη γνωμη σου...να παω για θηκουλα και εναν δισκο,που απ οτι καταλαβα προτεινεις ή κατι άλλο;

Δημοσ.

Οι σκληροί δίσκοι είναι από μόνοι τους γουρούνι στο σακκί.

Το να πάρεις "fix" εξωτερικό, είναι ακόμα σακκογουρουνότερο.

Επίσης, χωρίς να έχω στοιχεία, είμαι της αίσθησης ότι τα ηλεκτρονικά των fix εξωτερικών, χαλάνε ακόμα ευκολότερα, απ' ό,τι οι "σκέτες θήκες". Συν το ότι διαβάζοντας κατά καιρούς, αποκόμισα την αίσθηση ότι (γενικότητα είναι βέβαια αυτό), στους fix είναι πιο εύκολο να πετύχεις νιανιά σκληρό δίσκο (νιανιά σειρά ή "επισκευασμένο" ή γενικώς όχι και τον καλύτερο, από άποψη επιδόσεων πχ) εντός τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι fix συνήθως είναι έως..."ερμητικά κλειστοί", πράμμα που σημαίνει πως ΑΝ τυχόν χρειαστεί να τον ανοίξεις (να μην αναφέρω περιπτώσεις που αυτό είναι από επιλογή μέχρι "ανάγκη"-έχω βαρεθεί να γράφω τα ίδια κάθε τρεις και λίγο), και είναι εντός εγγυήσεως, την απαφτώνεις.

Συν το ότι αν η θήκη είναι "άνοιξε-κλείσε", μπορείς σαν άνθρωπας να βαζοβγάζεις Ο,ΤΙ δίσκο παίρνει και τραβά η ψυχούλα σου. Πολύ πρακτικό αυτό-not ;

A κι αν πρόΣΕΞες, η καταστηματάρα που τον διαθέτει, "μιλά" για 2 χρόνους εγγύηση. Τί λέτε ρα. 2 χρόνια να είναι οι ώρες σας.

...Για ολ' αυτά και ίσως για κάποια ψιλά ακόμα, ΜΑΚΡΥΑ (λέω 'γω) από fix εξωτερικούς. Εκτός κι αν σας τον χαρίζουν ή τον βρίσκετε στον δρόμο.

...Και γενικά η έννοια του εξωτερικού σκληρού, είναι ψιλοπατάτα. Διότι, πάει ο άλλος και παίρνει έναν, μου τον ρίχνει στη ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΑ της μηχανής (ναι παίζει κανονικά αυτό), ανεβοκατεβαίνει την Πίνδο, τα Ιμαλάια και τον Λυκαβηττό - και μετά έρχεται και κλαίγεται στο "Μονάδες Αποθήκευσης" πως "ο δίσκος δεν ανοίγει καν, κάνει κάτι περίεργους θορύβους όπως *ΜΠΟΥΡΠ* κι εν τω μεταξύ έχω μέσα σημαντικότατα αρχεία της δουλειάς μου τα οποία αν χαθούν θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο του 15ου όπου είναι η δουλειά μου, ένα βίντεο που αποδεικνύει πως δεν την σκότωσα εγώ, και φωτογραφίες του σκύλου μου του Περικλή να καβαλάει τα καλά μου σκαρπίνια - μέχρι που τον πήγα για ζευγάρωμα".

Τί βάζεις δηλαδή μέσα στον δίσκο ρε Καραμήτρο-και που τον ΠΑΣ. Οι εξωτερικοί είναι για να ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ, ΜΕΓΑΛΟ όγκο αρχείων, και όχι για να κάνεις άχτι-μούχτι αποθήκες - χωρίς μάλιστα να έχεις κάνει αντίγραφα.

Τεσπα το χάπι των fix χρυσώνεται κατεβάζοντας "αισθητά" τις τιμές τους, κι έτσι τσιμπάνε διάφοροι.

Προσωπικά πάντως προτιμώ να δώσω τα λίγα παραπάνω, για να έχω, με συνδυασμό ξεχωριστής θήκης και σκληρού :

1) Πιο εκτενή εγγύηση ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (του σκληρού, έστω). Αυτό μεταφράζεται δυνητικά σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ, έτσι και πάθει ζημιά. Δεν είναι καθόλου λίγο, και ισοδυναμεί με το να πληρώνεις μερικά κατοστάρικα ασφάλιστρα το χρόνο, για να σου αντικατασταθεί ζημιά χιλιάδων σε περίπτωση που την πάθεις.

2) Αν χρειαστεί ν' ανοίξω το κουτί όσο θα είναι εντός εγγύησης, δεν έρχομαι στο δίλημμα "τα αρχεία-ή την κουρτίνα 3".

3) Σκληρό της επιλογής ΜΟΥ (...καλά, όχι ότι είναι πανάκεια αυτό, διότι είπαμε πως δυνητικά, ο κάθε δίσκος μπορεί να στη φέρει - όποτε γουστάρει...Αλλά τουλάχιστον λες έκανες καλύτερη επιλογή, μειώνοντας ίσως τις πιθανότητες να στην κάνει αλεμάο σύντομα). Και μάλιστα με την καλύτερη δυνατή αναλογία €/GB, για να ρίξω όσο πάει έτσι το κόστος - και να 'χω και πολύ χώρο.

4) ...κτλ...

Δημοσ.
Οι σκληροί δίσκοι είναι από μόνοι τους γουρούνι στο σακκί.

Το να πάρεις "fix" εξωτερικό, είναι ακόμα σακκογουρουνότερο.

Επίσης, χωρίς να έχω στοιχεία, είμαι της αίσθησης ότι τα ηλεκτρονικά των fix εξωτερικών, χαλάνε ακόμα ευκολότερα, απ' ό,τι οι "σκέτες θήκες". Συν το ότι διαβάζοντας κατά καιρούς, αποκόμισα την αίσθηση ότι (γενικότητα είναι βέβαια αυτό), στους fix είναι πιο εύκολο να πετύχεις νιανιά σκληρό δίσκο (νιανιά σειρά ή "επισκευασμένο" ή γενικώς όχι και τον καλύτερο, από άποψη επιδόσεων πχ) εντός τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι fix συνήθως είναι έως..."ερμητικά κλειστοί", πράμμα που σημαίνει πως ΑΝ τυχόν χρειαστεί να τον ανοίξεις (να μην αναφέρω περιπτώσεις που αυτό είναι από επιλογή μέχρι "ανάγκη"-έχω βαραθεί να γράφω τα ίδια κάθε τρεις και λίγο), και είναι εντός εγγυήσεως, την απαφτώνεις.

Συν το ότι αν η θήκη είναι "άνοιξε-κλείσε", μπορείς σαν άνθρωπας να βαζοβγάζεις Ο,ΤΙ δίσκο παίρνει και τραβά η ψυχούλα σου. Πολύ πρακτικό αυτό-not ;

A κι αν πρόΣΕΞες, η καταστηματάρα που τον διαθέτει, "μιλά" για 2 χρόνους εγγύηση. Τί λέτε ρα. 2 χρόνια να είναι οι ώρες σας.

...Για ολ' αυτά και ίσως για κάποια ψιλά ακόμα, ΜΑΚΡΥΑ (λέω 'γω) από fix εξωτερικούς. Εκτός κι αν σας τον χαρίζουν ή τον βρίσκετε στον δρόμο.

...Και γενικά η έννοια του εξωτερικού σκληρού, είναι ψιλοπατάτα. Διότι, πάει ο άλλος και παίρνει έναν, μου τον ρίχνει στη ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΑ της μηχανής (ναι παίζει κανονικά αυτό), ανεβοκαβαίνει την Πίνδο, τα Ιμαλάια και τον Λυκαββητό - και μετά έρχεται και κλαίγεται στο "Μονάδες Αποθήκευσης" πως "ο δίσκος δεν ανοίγει καν, κάνει κάτι περίεργους θορύβους όπως *ΜΠΟΥΡΠ* κι εν τω μεταξύ έχω μέσα σημαντικότατα αρχεία της δουλειάς μου τα οποία αν χαθούν θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο του 15ου όπου είναι η δουλειά μου, ένα βίντεο που αποδεικνύει πως δεν την σκότωσα εγώ, και φωτογραφίες του σκύλου μου του Περικλή να καβαλάει τα καλά μου σκαρπίνια - μέχρι που τον πήγα για ζευγάρωμα".

Τί βάζεις δηλαδή μέσα στον δίσκο ρε Καραμήτρο-και που τον ΠΑΣ. Οι εξωτερικοί είναι για να ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ, ΜΕΓΑΛΟ όγκο αρχείων, και όχι για να κάνεις άχτι-μούχτι αποθήκες - χωρίς μάλιστα να έχεις κάνει αντίγραφα.

Τεσπα το χάπι των fix χρυσώνεται κατεβάζοντας "αισθητά" τις τιμές τους, κι έτσι τσιμπάνε διάφοροι.

Προσωπικά πάντως προτιμώ να δώσω τα λίγα παραπάνω, για να έχω, με συνδυασμό ξεχωριστής θήκης και σκληρού :

1) Πιο εκτενή εγγύηση ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (του σκληρού, έστω). Αυτό μεταφράζεται δυνητικά σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ, έτσι και πάθει ζημιά. Δεν είναι καθόλου λίγο, και ισοδυναμεί με το να πληρώνεις μερικά κατοστάρικα ασφάλιστρα το χρόνο, για να σου αντικατασταθεί ζημιά χιλιάδων σε περίπτωση που την πάθεις.

2) Αν χρειαστεί ν' ανοίξω το κουτί όσο θα είναι εντός εγγύησης, δεν έρχομαι στο δίλλημα "τα αρχεία-ή την κουρτίνα 3".

3) Σκληρό της επιλογής ΜΟΥ (...καλά, όχι ότι είναι πανάκεια αυτό, διότι είπαμε πως δυνητικά, ο κάθε δίσκος μπορεί να στη φέρει - όποτε γουστάρει...Αλλά τουλάχιστον λες έκανες καλύτερη επιλογή, μειώνοντας ίσως τις πιθανότητες να στην κάνει αλεμάο σύντομα). Και μάλιστα με την καλύτερη δυνατή αναλογία €/GB, για να ρίξω όσο πάει έτσι το κόστος - και να 'χω και πολύ χώρο.

4) ...κτλ...

Με ταρακούνησες με αυτά που έιπες.. Σκέφτομαι να κανω κατι τέτοιο..

+

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303003

τι λές ?

Δημοσ.

μολις πριν λιγο παρελαβα αυτον ειχα και θηκη ac ryan με e-sata και μεταφερω αρχεια(μεγαλα)με μεχρι και 60ΜΒ/s

Αν τον θελει για μεταφορες κλπ ειναι προτειμωτερος ενας 2,5αρης στις 7200 ουτε ρευματα ουτε τιποτα!!!

Κ εγω αυτο εχω κανει.

Δημοσ.

Για συγκερκιμένα προϊόντα δεν έχω ιδέα εγώ, παίδες.

Market-freaks είναι κάτι ThReSh-κάτι grimpr-κάτι caution-κάτι phanispal κλπ. Ρωτήστε στο Αναβαθμίσεις ή το Hardware Γενικά.

Από 'μένα απλά κρατήστε πως το σωφρονέστερον -εφ' όσον τα ευρώ σας δεν είναι μετρημένα μέχρι σέντσι- είναι ο συνδυασμός σκληρού & εξωτερικής θήκης (και για την ακρίβεια, θήκη για 3.5''άρη σκληρός, με μετασχηματιιστή, κι όχι 2.5''άρη για να τροφοδοτείται από USB).

...αν και, και μετρημένα να είναι, καλύτερα μην πάρετε καν -πάρτε DVDάκια- αν είναι να πάρετε fix εξωτερικό "με εγγύηση αντικατάστασης 2 χρόνων" = μου ακούγεται σα ρώσικη ρουλέτα με 5 σφαίρες στον μύλο αυτό.

Δημοσ.

aiwaa καλυτερα παρε ενα τηλ το πλαισιο να δεις αν το εχουν,εδω και κατι μηνες δεν εχουν τιποτα..

Αν μπορεις να διαθεσεις χρηματα για θηκη που εχει και e-sata πραγματικα θα το χαρεις!

Ευτυχως η WD δινει 3 χρονια εγγυηση...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...