Προς το περιεχόμενο

more o/c in e7400 3.8 ghz se 4.2 ghz

error77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

για τον επεξεργαστη λεσ???αν ναι σ ιπα 3.8ghz me vcore 1.38v////εκανα disable sto c1e (ci2 καπος ετσι δεν θυμαμαι) ciest....ayta..mporei να ειναι και ενα ακομη δεν θυμαμαι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Δεν είναι κακή, εγώ προσωπικά θα προτιμούσα μία από τις προαναφερθείσες δύο.

Τη μία (Megahalems) την έχω, η άλλη είναι δοκιμασμένη από άλλους.

To VID μπορείς να το δεις τρέχοντας το Core Temp.

Είναι η ελάχιστη θεωρητικά απαιτούμενη τάση για τη λειτουργία του συγκεκριμένου επεξεργαστή σου σε stock clocks.

να ρωτησω μια διευκρινιστικη ερωτηση?

το vid δεν το βλεπουμε απο τη σελιδα του κατασκευαστη?

πχ για τη συγκεκριμενη cpu λεει

VID Voltage Range: 0.8500V-1.3625V

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=36500

ναι σιγουρα το καθενα θα εχει το δικο του, αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι τι παραπανω απο αλλες εφαρμογες βλεπει το coretemp?

τα ιδια με το cpuz (για παραδειγμα) δειχνει και max vid τα ιδια με την intel

θελω να πω οτι το coretemp δειχνει το vid που ειναι το vcore απο οτι καταλαβαινω (γιατι στο λαπτοπ μου ανεβοκατεβαινει οπως και η συχνοτητα) και αναφερει και το maximum vid που ειναι η μεγιστη ταση, η οποια ειναι ιδια μe αυτο που λεει η intel

βεβαια να πω οτι στο λαπτοπ μου η ταση πεφτει πιο κατω απο το ελαχιστο vid που λεει η intel στο site της (στοκ ειναι δεν εχω πειραξει τιποτα)

αυτο που με προβληματιζει ειναι τι παραπανω θα δεις στο coretemp σε σχεση με αλλα προγραμματα

ρωταω γιατι το βλεπω συνεχως που το λετε, αλλα δεν εχω καταλαβει το λογο

επισης εχει τυχει στο max vid να λεει κατι διαφορετικο απο την intel?

Όχι, το VID δεν είναι το Vcore.

To Vcore εξαρτάται από ένα σωρό παραγόντων.

Το VID μας δίνει απλά μια εικόνα του πόσο καλό κομμάτι έχουμε, σχετικά με το overclockability του, σε γενικές γραμμές πάντα.

Κάποιες φορές έχει δύο τιμές, μία όταν είσαι σε κατάσταση ηρεμίας και μία υπό φόρτο, όπου αυτή μας ενδιαφέρει.

Π.χ. ο Ε8400 μου με VID 1.1750V, μπορεί να παίξει σε stock clocks με πολύ λιγότερο Vcore, ενδέχεται και με <1V.

To Core Temp το προτείνουμε για να δει ο χρήστης μέσω software το VID του επεξεργαστή του, καθώς δεν εμφανίζεται σε όλα τα BIOS ως Normal Vcore (π.χ. στην P35-DS4 μου με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, το Normal Vcore είναι ίσο με 1.1750V).

Αλλιώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος, απ' όσο ξέρω.

οκ ευχαριστω καταλαβα νομιζω τι λες

απλα στο λαπτοπ μου δειχνει οτι και το vcore στο cpuz και σε κατασταση ηρεμιας πεφτει κατω απο 1V σε αντιθεση με το τι λεει στη σελιδα της η intel http://ark.intel.com/Product.aspx?id=36750

maximum φτανει στο 1.15

δυστυχως δε μπορω να δω τι γινεται με τον i5 γιατι στο vid μου βγαζει N/A η συγκεκριμενη εφαρμογη:-( ( θερμοκρασιες δειχνει οκ και συμφωνει με τις υπολοιπες εφαρμογες)

Μα ναι, αυτό λέμε. Αφενός ότι δεν είναι όλα τα κομμάτια ίδια, αφετέρου ότι μπορείς να ορίσεις χειροκίνητα το Vcore, όπου θες (αρκεί να είναι σταθερός).

Εξάλλου σε κατάσταση ηρεμίας, ο επεξεργαστής (ή το λειτουργικό σε συνδυασμό με τη μητρική αν θες καλύτερα) ρίχνει πολλαπλασιαστή/συχνότητα για εξοικονόμηση ενέργειας.

Οπότε, απ' τη στιγμή που το VID είναι η ελάχιστη θεωρητικά απαιτούμενη τάση λειτουργίας του επεξεργαστή σε stock συχνότητα, σε χαμηλότερη συχνότητα είναι λογικό να απαιτεί ακόμα χαμηλότερο Vcore.

δεν καταλαβα οτι το ελαχιστο vid αναφερεται στην ονομαστικη συχνοτητα λειτουργιας, νομιζα οτι αφορουσε γενικα το ελαχιστο που θελει να δουλεψει η cpu, αλλα οπως το λες ειναι λογικο

Απ' όσο ξέρω, αυτό είναι, στη θεωρία τουλάχιστον, γιατί στην πράξη δε φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο.

Βέβαια στην πράξη ισχύει ό,τι να 'ναι, οπότε δε βγάζεις άκρη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...