Προς το περιεχόμενο

Λυση για set-up ηχου (ενισχυτης)

ikaruga24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω μπερδευτηκα λιγο.

1) Αναφερεις 55 τ.μ. αυτος ο χωρος δεν ειναι μικρος. μιλαμε για το χωρο οπου θα παιζει το συστημα (π.χ. σαλονι) και οχι για ολο τον χωρο του σπιτιου. εισαι σιγουρος οτι το δωματιο οπου θα παιζει το συστημα ειναι 55 τ.μ. ; Αν ναι παμε για ηχεια δαπεδου.

2) Αναφερεις οτι θα παιζεις ταινιες απο ps3 και pc, αλλα θες αυστηρα 2.1 ηχο.

ο ηχος των ταινιων ομως ειναι πολυκαναλος.

Θα κανεις downmix σε stereo, ή θες πολυκαναλη αναπαραγωγη ηχου για τις ταινιες. ;

Αν μπερδευεσαι, να σου πω οτι μπορεις με ενα συστημα ηχειων 5.1, να ακους τη μουσικη σου μονο απο τα δυο ηχεια οταν εσυ θες. (το κεντρικο διαλογων και τα περιφερειακα δεν θα λειτουργουν σε κατασταση stereo).

3)Μην σε μπερδευει επισης οταν μιλαμε για 5.1 ηχεια.

Απο τη στιγμη που μιλαμε για ενισχυτη, ολα τα ηχεια θα ειναι παθητικα (εκτος του subwoofer οπου εχει δικο του ενισχυτη)

Πρεπει να ξεκαθαρισεις αν θες δικαναλο ηχο ή πολυκαναλο.

Επισης, να γνωριζεις οτι ποιοτητα (δεν γνωριζω πως υποκειμενικα εσυ την οριζεις) δεν ειναι ευκολο να παρουμε με λιγα χρηματα.

Επειδη εκανες αναφορα για ακουστικα, μου εδωσες την εντυπωση οτι θες να ακους μουσικη και δεν σε ενδιαφερει ο 5.1 ηχος των ταινιων.

Αλλη επιλογη ο δικαναλος ενισχυτης, αλλη ο πολυκαναλος, αλλη ενας ενισχυτης για ακουστικα και μονο.

Σε παρακαλω ξεκαθαρισε τα ολα αυτα για να ξερουμε τι να αρχισουμε να προτεινουμε.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εγω μπερδευτηκα λιγο.

1) Αναφερεις 55 τ.μ. αυτος ο χωρος δεν ειναι μικρος. μιλαμε για το χωρο οπου θα παιζει το συστημα (π.χ. σαλονι) και οχι για ολο τον χωρο του σπιτιου. εισαι σιγουρος οτι το δωματιο οπου θα παιζει το συστημα ειναι 55 τ.μ. ; Αν ναι παμε για ηχεια δαπεδου.

Ολο το σπιτι ειναι 55τμ. Συγνωμη που δεν το ξεκαθαρισα. Το στησιμο θα ειναι προφανως σε περιπου 10-15 τετραγωνικα.

2) Αναφερεις οτι θα παιζεις ταινιες απο ps3 και pc, αλλα θες αυστηρα 2.1 ηχο.

ο ηχος των ταινιων ομως ειναι πολυκαναλος.

Θα κανεις downmix σε stereo, ή θες πολυκαναλη αναπαραγωγη ηχου για τις ταινιες. ;

Αν μπερδευεσαι, να σου πω οτι μπορεις με ενα συστημα ηχειων 5.1, να ακους τη μουσικη σου μονο απο τα δυο ηχεια οταν εσυ θες. (το κεντρικο διαλογων και τα περιφερειακα δεν θα λειτουργουν σε κατασταση stereo).

Το προβλημα μου με τα ηχεια 5.1 ειναι καθαρα και μονο λογο χωρου. Ειναι ετσι διαμορφωμενος ο χωρος που δεν μπορω να εχω τοποθετημενα ηχεια πισω μου και θα τα εχω απο μπροστα μου. Με τον παραπανω γνωμονα ειναι που θελω στερεοφωνικο ή 2.1 ηχο. Γνωριζω οτι υπαρχουν τρομερες επιλογες για στερεο ηχο που παραγουν εκπληκτικη ποιοτητα και διαυγεια ηχου (για τα λεφτα παντα).

Τωρα για πολυκαναλο ηχο κτλ δεν γνωριζω αν υπαρχουν στερεο ηχεια που να μπορουν να αποδοσουν (και ποσο κοστιζουν αν υπαρχουν) πολυκαναλο ηχο.

3)Μην σε μπερδευει επισης οταν μιλαμε για 5.1 ηχεια.

Απο τη στιγμη που μιλαμε για ενισχυτη, ολα τα ηχεια θα ειναι παθητικα (εκτος του subwoofer οπου εχει δικο του ενισχυτη)

Ενταξει το καταλαβαινω αυτο. Απλα τα 5.1 δεν ειναι πραγματικα δυνατο να στηθουν στον χωρο γι αυτο και την εχω αποκλεισει σαν λυση.

Πρεπει να ξεκαθαρισεις αν θες δικαναλο ηχο ή πολυκαναλο.

Αυτο παιζει αμεσα ρολο στο ποσα ηχεια χρειαζομαι για να το πετυχω ή ειναι κατι που γινεται και με 2 ηχεια?

Επισης, να γνωριζεις οτι ποιοτητα (δεν γνωριζω πως υποκειμενικα εσυ την οριζεις) δεν ειναι ευκολο να παρουμε με λιγα χρηματα.

Για να εχεις μια ιδεα. Τα logitech Z-2300 και M-audio studiovile AV40 θεωρω σαν τελειες λυσεις απο αποψη ποιοτητας. Φανταζομαι οτι για τετοια ποιοτητα μπορω ανετα να βρω με το προαναφερθεν ποσο των 150-180 ευρω.

Επειδη εκανες αναφορα για ακουστικα, μου εδωσες την εντυπωση οτι θες να ακους μουσικη και δεν σε ενδιαφερει ο 5.1 ηχος των ταινιων.

Αλλη επιλογη ο δικαναλος ενισχυτης, αλλη ο πολυκαναλος, αλλη ενας ενισχυτης για ακουστικα και μονο.

Δεν ειπα τιποτε για ακουστικα. Δεν ειναι κατι που με ενδιαφερει καν. Τα ηχεια θα ειναι η μοναδικη πηγη αναπαραγωγης ηχου για τα παιχνιδια, ταινιες, μουσικη. Για να εχεις μια ιδεα τι θα γινετε με τα ηχεια:

Μουσικη: 50%

Παιχνιδια: 30%

Ταινιες: 20%

Σε παρακαλω ξεκαθαρισε τα ολα αυτα για να ξερουμε τι να αρχισουμε να προτεινουμε.

Ελπιζω να καταφερα.

Δημοσ.

Λοιπον παμε:

1) υπαρχουν λυσεις με μια κεντρικη soundbar οπου στην ουσια κανει ψηφιακη επεξεργασια του ηχου, βοηθουμενη απο τις αντανακλασεις των τοιχων ωστε να σου δινει την αισθηση οτι ο ηχος σε περιβαλλει.

http://techblog.gr/gadgets/ps3-soundbar-4687/

http://www.technosound.gr/product_info.php?products_id=187

Λογω της αυξημενης τιμης αλλα και το οτι χρειαζεται οι τοιχοι να εχουν συγκεκριμενη διαταξη ωστε να επιτυχεις τα επιθυμητα αποτελεσματα και με την εμπειρια οτι ο ηχος θα ειναι λιγο καλυτερος απο αυτον της tv δεν θα στα προτεινα.

2) ο χωρος σου (15 τ.μ.) μπορει να καλυφθει και με ηχεια βασης (υποβοηθουμενα απο subwoofer αν το επιθυμεις) αλλα με ηχεια δαπεδου θα πρεπει να προσεξεις γιατι αν επιλεγουν ηχεια με οπισθιο bass reflex υπαρχει περιπτωση να μπουμαρουν αν ειναι κοντα στον τοιχο, ή αν ο χωρος ειναι αρκετα μικρος και αυτα παραγουν αρκετες χαμηλες.

Αν σε ενοχλουν τα υπερβολικα μπασα (μπουμαρισμα) θα πρεπει να σκεφτεις ηχεια δαπεδου ή βασης χωρις το subwoofer ( ή το sub να ειναι μικρο σχετικα σε watt και διαμετρο για να μην φορτιζει ο χωρος απο χαμηλες υπερβολικα. δεν χρειαζεται μεγαλο sub, αφου θα χρειαστει να χαμηλωσεις τις σταθμες του, αν καταλαβες τι εννοω)

Αυτα, περι subwoofer, αν συνεκτιμησεις οτι θα το χρειαστεις για αναπαραγωγη του καναλιου LFE στις ταινιες (αλλα και για το γεμισμα των περιφερειακων, αν μπουν τελικα).

Το οτι επιλεγεις δικαναλη αναπαραγωγη, αλλαζει τα παντα σε σχεση με τον ενισχυτη, οσον αφορα το κοστος. Δεν εννοω οτι θα σου ερθει πιο φτηνα μαλλον (ολα εχουν μια minimum τιμη) αλλα το οτι με τα ιδια χρηματα σε εναν δικαναλο, θα παρεις καλυτερο ηχο στα ιδια χρηματα (αφου τα πιο πολλα λεφτα για τους av πανε για εισοδους /εξοδους κλπ)

Ομως αν καταληξεις σε δικαναλο, θα πρεπει να δουμε το θεμα των εισοδων του.

Το να αγορασεις ομως AV ενισχυτη μονο για διαχειριση εικονας το βλεπω λιγο ακυρο.

Μπορεις την εικονα να την στειλεις κατευθειαν στις hdmi της tv, και μονο οι ηχοι να πηγαινουν στον ενισχυτη. (θα δουμε πως).

3) Αναφερεις οτι λογω χωρου, δεν μπορεις να εχεις surround ηχεια (οχι οτι δεν τα θες).

Ισως θα πρεπει να μας πεις που ακριβως ειναι το προβλημα, μηπως περιφερειακα ηχεια μπορουν τελικα να τοποθετηθουν στον τοιχο. (και για τα καλωδια υπαρχει λυση αν πιανουν λιγο τα χερια σου).

παντως αν καταλαβα καλα, θα ειναι δυσκολο να παμε σε εναν σχετικα καλο ενισχυτη με ενα ζευγαρι ηχεια δαπεδου με λιγα χρηματα, εκτος κι αν καταφυγουμε σε λυσεις koda κλπ.

Ξεχασα να ρωτησω εαν θα ησουν προθυμος για αγορα απο εξωτερικο σε περιπτωση χαμηλοτερων τιμων.

Δημοσ.
Λοιπον παμε:

1) υπαρχουν λυσεις με μια κεντρικη soundbar οπου στην ουσια κανει ψηφιακη επεξεργασια του ηχου, βοηθουμενη απο τις αντανακλασεις των τοιχων ωστε να σου δινει την αισθηση οτι ο ηχος σε περιβαλλει.

http://techblog.gr/gadgets/ps3-soundbar-4687/

http://www.technosound.gr/product_info.php?products_id=187

Λογω της αυξημενης τιμης αλλα και το οτι χρειαζεται οι τοιχοι να εχουν συγκεκριμενη διαταξη ωστε να επιτυχεις τα επιθυμητα αποτελεσματα και με την εμπειρια οτι ο ηχος θα ειναι λιγο καλυτερος απο αυτον της tv δεν θα στα προτεινα.

Μακρια αυτες. Εχω ακουσει τετοιες και δεν ειναι σιγουρα αυτο που ψαχνω.

2) ο χωρος σου (15 τ.μ.) μπορει να καλυφθει και με ηχεια βασης (υποβοηθουμενα απο subwoofer αν το επιθυμεις) αλλα με ηχεια δαπεδου θα πρεπει να προσεξεις γιατι αν επιλεγουν ηχεια με οπισθιο bass reflex υπαρχει περιπτωση να μπουμαρουν αν ειναι κοντα στον τοιχο, ή αν ο χωρος ειναι αρκετα μικρος και αυτα παραγουν αρκετες χαμηλες.

Ακριβως γι αυτο δεν εχω προβλημα τα ηχεια να διαθετουν μινι-woofer αντι για κεντρικο subwoofer. Τo subwoofer καλο-χρυσο αλλα στα Ζ-2300 που εχω δεν παει ΠΟΤΕ παραπανω απο τη μεση (στο 1/3 το δουλευω το 90% των περιπτωσεων). Ναι τα ηχεια θα ειναι κολλημενα στον τοιχο ακριβως με τον ιδιο τροπο οπως εχω τα Ζ-2300 και ναι μπουμαρει οταν ανεβαζω λιγο τις επιδοσεις.

Αν σε ενοχλουν τα υπερβολικα μπασα (μπουμαρισμα) θα πρεπει να σκεφτεις ηχεια δαπεδου ή βασης χωρις το subwoofer ( ή το sub να ειναι μικρο σχετικα σε watt και διαμετρο για να μην φορτιζει ο χωρος απο χαμηλες υπερβολικα. δεν χρειαζεται μεγαλο sub, αφου θα χρειαστει να χαμηλωσεις τις σταθμες του, αν καταλαβες τι εννοω)

Αυτα, περι subwoofer, αν συνεκτιμησεις οτι θα το χρειαστεις για αναπαραγωγη του καναλιου LFE στις ταινιες (αλλα και για το γεμισμα των περιφερειακων, αν μπουν τελικα).

Το μπουμαρισμα δεν με ενοχλει αλλα θα το εκτιμουσα αν δεν το ειχα σιγουρα.

Το οτι επιλεγεις δικαναλη αναπαραγωγη, αλλαζει τα παντα σε σχεση με τον ενισχυτη, οσον αφορα το κοστος. Δεν εννοω οτι θα σου ερθει πιο φτηνα μαλλον (ολα εχουν μια minimum τιμη) αλλα το οτι με τα ιδια χρηματα σε εναν δικαναλο, θα παρεις καλυτερο ηχο στα ιδια χρηματα (αφου τα πιο πολλα λεφτα για τους av πανε για εισοδους /εξοδους κλπ)

Ομως αν καταληξεις σε δικαναλο, θα πρεπει να δουμε το θεμα των εισοδων του.

Αυτο που θα πρεπει να εχεις στο μυαλο σου ειναι οτι εγω θελω να συνδεσω PC, PS3, TV και Wii ετσι ωστε να τρεχουν ολα τον ηχο τους απο τα ιδια ηχεια. Αφου λυσουμε αυτο το "προβλημα" το αμεσως επομενο ειναι να αποκομησω οσο το δυνατον περισσοτερη ποιοτητα γινεται στα χρηματα που διαθετω.

Το να αγορασεις ομως AV ενισχυτη μονο για διαχειριση εικονας το βλεπω λιγο ακυρο.

Μπορεις την εικονα να την στειλεις κατευθειαν στις hdmi της tv, και μονο οι ηχοι να πηγαινουν στον ενισχυτη. (θα δουμε πως).

Εδω κατι παει να γινει. Αυτο δεν ξερω και εγω γι αυτο και θελω (παντα με βαση τα λιγα που ξερω) εναν AV με δυνατοτητα μεταφορας και decoding HD ηχου καθως και μεταφορα εικονας για ευκολια και λιγοτερα καλωδια. Φυσικα και ειμαι ανοιχτος σε οποιαδηποτε προταση που κανει την δουλεια το ιδιο καλα με διαφορετικο τροπο.

3) Αναφερεις οτι λογω χωρου, δεν μπορεις να εχεις surround ηχεια (οχι οτι δεν τα θες).

Ισως θα πρεπει να μας πεις που ακριβως ειναι το προβλημα, μηπως περιφερειακα ηχεια μπορουν τελικα να τοποθετηθουν στον τοιχο. (και για τα καλωδια υπαρχει λυση αν πιανουν λιγο τα χερια σου).

Το προβλημα ειναι οτι ο τοιχος (ο πισω) ειναι φουλ κλειστος απο καλοριφερ και τον καναπε. Δεν υπαρχει καθολου χωρος για τοποθετηση (δεν παιζει να βαλω εξτρα επιπλα για τα ηχεια και μονο γιατι θα κλεισει ολος ο χωρος) και δεν γινονται "μοντιφες" σε τοιχους κτλ μιας και το σπιτι το νοικιαζω και ο ενοικιαστης δεν θελει "μοντιφες" στο σπιτι του οποτε θα πρεπει να βρω μια λυση η οποια οσο ευκολα και ανωδυνα μπαινει τοσο ευκολα βγαινει κιολας.

παντως αν καταλαβα καλα, θα ειναι δυσκολο να παμε σε εναν σχετικα καλο ενισχυτη με ενα ζευγαρι ηχεια δαπεδου με λιγα χρηματα, εκτος κι αν καταφυγουμε σε λυσεις koda κλπ.

Τι ειναι η λυση koda?

Ξεχασα να ρωτησω εαν θα ησουν προθυμος για αγορα απο εξωτερικο σε περιπτωση χαμηλοτερων τιμων.

Οχι, η αγορα θα γινει αποκλειστικα απο Ελλαδα για να εχω τις ατοκες δοσεις με πιστωτικη (που θα βγαλω) και να εχω τα τζιμπραγκαλα σπιτι μου την επομενη της αγορας.

Δημοσ.

Ας ξεκινησω απο τις συνδεσεις.

PC ΗΧΟΣ :

Μπορει να στειλει ηχο απο την καρτα γραφικων (hdmi) στον ενισχυτη. Αυτο θα επιτρεψει να μπορει να δεχτει ηχο hd audio ο ενισχυτης. το μειονεκτημα ειναι οτι ο ενισχυτης θα πρεπει να υποστηριζει τα νεα φορμα ηχου, αρα νεο μοντελο και πιο ακριβος απο τα παλια που ξεστοκαρουν.

Μπορει να στειλει ηχο και απο (καρτα ηχου-spdif/coaxial) στον ενισχυτη. μειονεκτημα, δεν μπορεις να παρεις hd audio.

PC EIKONA: Μπορεις να την στειλεις κατευθειαν στην τηλεοραση χωρις να υπαρχει αναγκη ακριβοτερου ενισχυτη που να υποστηριζει μεταδοση εικονας στην tv μεσω hdmi.

PS3 : Οσον αφορα τον ηχο, μπορεις να στειλεις μεσω ψηφιακης στον ενισχυτη, ομως δεν θα ακους hd audio αλλα μονο dts/dd. Αλλιως παμε σε ενισχυτη που να συνδεθει με hdmi για να μεταδωσει εικονα, αλλα ταυτοχρονα να υποστηριζει hd audio.

WII : δεν ξερω τις εισοδους και εξοδους του, με pc και ps3 εχουμε καλυψει 2 hdmi στην tv. (εχει πιο πολλες η tv ? αν οχι, ισως πας σε hdmi switch)

Θα πρεπει να καταλαβεις οτι αν επιλεξεις καποιον ακριβοτερο ενισχυτη οπου να υποστηριζει hd audio, θα πρεπει και τα ηχεια να ειναι αναλογου ποιοτητας.

Μην περιμενεις να ακουσεις καλυτερο ηχο (στις ταινιες) λογω hd audio με ηχεια που κανουν 200-300 ευρω. Αρα δεν ξερω κατα ποσο θα πρεπει να κυνηγας το hd audio (μιας και αναφερομαστε σε ταινιες και οχι σε μουσικη)

Το αν θα διαλεξεις δικαναλο ή πολυκαναλο ενισχυτη, εξαρταται αν τελικα θες hd audio.

Αν οχι, μπορεις να στειλεις τις εικονες απο ps3,

pc κατ,ευθειαν στην τηλεοραση.

Το δυσκολο θα ειναι να βρουμε ομως δικαναλο που να εχει εισοδους ηχου ψηφιακες αλλα και αλλες (rca) ωστε να μπορεις να ριξεις επανω του την tv, το pc, και τα υπολοιπα.

επειδη το ποσό που διαθετεις ειναι περιορισμενο για μοντελα ενισχυτων που να περνανε εικονα μεσω hdmi αλλα και να υποστηριζουν hd audio, οπως επισης ειναι λιγα τα χρηματα για ηχεια hi fi, μιας και κατα βαση οι μεσες τιμες ενος αξιολογου ηχειου ξεκινουν απο 600-800-1000 ευρω παντα κατα την δικη μου αποψη.

Τωρα, και ηχεια (ζευγος) με 400 να παρεις, καλυτερα θα ακους απο αυτα που ειχες.

Το θεμα ειναι λοιπον ποσο επανω θες να ανεβεις ποιοτικα.

Αν ειναι να καταληξεις σε ηχεια των 200-300 ευρω, κατα την αποψη μου μην κυνηγησεις το hd audio, παρα μονο σαν μελλοντικη συμβατοτητα.

Μηπως να εψαχνες εναν δικαναλο για μουσικη με ενα ζευγαρι ηχεια βασης, η εστω δαπεδου με το bass reflex μπροστα ? (συζηταμε αργοτερα για την επιλογη ηχειων).

Τα koda (οπως και αλλες μαρκες, ειναι φθηνα ηχεια οπου μπορεις να αγορασεις π.χ. τεραστια δαπεδου με προσιτη τιμη. δεν ειναι και τοσο καθαρα σε μεσαιες κλπ αλλα ισως σου φανουν καλυτερα απο αυτα που εχεις. δεν ειναι ομως και για hd audio.

Θα πρεπει λοιπον να αποφασισεις και να κανεις συμβιβασμους αναλογα με το ποσό που δινεις ή να ανεβασεις το κοστος. υπαρχει παντα και η λυση των μεταχειρισμενων να σκεφτεις .

πες μου τι εξοδους ηχου εικονας εχει το wii για να ξερουμε συνολικα τι χρειαζομαστε απο εισοδους ενισχυτη.

ελπιζω να μην σε μπερδεψα χειροτερα.

Δημοσ.
Ας ξεκινησω απο τις συνδεσεις.

PC ΗΧΟΣ :

Μπορει να στειλει ηχο απο την καρτα γραφικων (hdmi) στον ενισχυτη. Αυτο θα επιτρεψει να μπορει να δεχτει ηχο hd audio ο ενισχυτης. το μειονεκτημα ειναι οτι ο ενισχυτης θα πρεπει να υποστηριζει τα νεα φορμα ηχου, αρα νεο μοντελο και πιο ακριβος απο τα παλια που ξεστοκαρουν.

Μπορει να στειλει ηχο και απο (καρτα ηχου-spdif/coaxial) στον ενισχυτη. μειονεκτημα, δεν μπορεις να παρεις hd audio.

PC EIKONA: Μπορεις να την στειλεις κατευθειαν στην τηλεοραση χωρις να υπαρχει αναγκη ακριβοτερου ενισχυτη που να υποστηριζει μεταδοση εικονας στην tv μεσω hdmi.

PS3 : Οσον αφορα τον ηχο, μπορεις να στειλεις μεσω ψηφιακης στον ενισχυτη, ομως δεν θα ακους hd audio αλλα μονο dts/dd. Αλλιως παμε σε ενισχυτη που να συνδεθει με hdmi για να μεταδωσει εικονα, αλλα ταυτοχρονα να υποστηριζει hd audio.

Προς αποφυγη παρεξηγησεων δεν εχω σκοπο για HD audio. Απλα αν γινοταν να μπορουσα να ειχα οσο το δυνατον λιγοτερα καλωδια (πχ μονο το καλωδιο HDMI μεταφερει τα παντα απο το να εχω 3-4 διαφορετικα καλωδια για να μεταφερω εικονα και ηχο). Δεν ειναι το σπιτι σε μερος οπου μπορω να αξιοποιησω HD ηχο ακομα και αν ειχα την δυνατοτητα να τον βαλω. Ειναι καθαρα θεμα "καθαριοτητας" το ζητημα.

WII : δεν ξερω τις εισοδους και εξοδους του, με pc και ps3 εχουμε καλυψει 2 hdmi στην tv. (εχει πιο πολλες η tv ? αν οχι, ισως πας σε hdmi switch)

Το Wii διαθετει component συνδεσεις και η τηλεοραση η ιδια εχει πανω της 3 θυρες HDMI v1.4 + component υποδοχες (και αλλες φυσικα) μιας και μιλαμε γι αυτο το μοντελο.

http://xmax.skroutzstore.gr/p.TX-P42S20E-Eisagogi-eggyisi-antiprosopeias.169288.html

Θα πρεπει να καταλαβεις οτι αν επιλεξεις καποιον ακριβοτερο ενισχυτη οπου να υποστηριζει hd audio, θα πρεπει και τα ηχεια να ειναι αναλογου ποιοτητας.

Μην περιμενεις να ακουσεις καλυτερο ηχο (στις ταινιες) λογω hd audio με ηχεια που κανουν 200-300 ευρω. Αρα δεν ξερω κατα ποσο θα πρεπει να κυνηγας το hd audio (μιας και αναφερομαστε σε ταινιες και οχι σε μουσικη)

Οπως ειπα σβησε αμεσως το HD audio απο το ζητημα. Δεν μου χρειαζεται, δεν μπορω να το ακουσω στον χωρο οποτε κοιταμε προς τα κατω.

Το αν θα διαλεξεις δικαναλο ή πολυκαναλο ενισχυτη, εξαρταται αν τελικα θες hd audio.

Αν οχι, μπορεις να στειλεις τις εικονες απο ps3,

pc κατ,ευθειαν στην τηλεοραση.

Το δυσκολο θα ειναι να βρουμε ομως δικαναλο που να εχει εισοδους ηχου ψηφιακες αλλα και αλλες (rca) ωστε να μπορεις να ριξεις επανω του την tv, το pc, και τα υπολοιπα.

Σκεψου οτι το PC διαθετει και καρτα ηχου, το Wii εχει το component καλωδιο και το PS3 διαθετει και Optical θυρα (εκτος απο το hdmi). Με βαση αυτα τα δεδομενα τι μπορουμε να κανουμε?

επειδη το ποσό που διαθετεις ειναι περιορισμενο για μοντελα ενισχυτων που να περνανε εικονα μεσω hdmi αλλα και να υποστηριζουν hd audio, οπως επισης ειναι λιγα τα χρηματα για ηχεια hi fi, μιας και κατα βαση οι μεσες τιμες ενος αξιολογου ηχειου ξεκινουν απο 600-800-1000 begin_of_the_skype_highlighting              600-800-1000      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              600-800-1000      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              600-800-1000      end_of_the_skype_highlighting ευρω παντα κατα την δικη μου αποψη.

Τωρα, και ηχεια (ζευγος) με 400 να παρεις, καλυτερα θα ακους απο αυτα που ειχες.

Το θεμα ειναι λοιπον ποσο επανω θες να ανεβεις ποιοτικα.

Αν ειναι να καταληξεις σε ηχεια των 200-300 ευρω, κατα την αποψη μου μην κυνηγησεις το hd audio, παρα μονο σαν μελλοντικη συμβατοτητα.

Μηπως να εψαχνες εναν δικαναλο για μουσικη με ενα ζευγαρι ηχεια βασης, η εστω δαπεδου με το bass reflex μπροστα ? (συζηταμε αργοτερα για την επιλογη ηχειων).

Τα koda (οπως και αλλες μαρκες, ειναι φθηνα ηχεια οπου μπορεις να αγορασεις π.χ. τεραστια δαπεδου με προσιτη τιμη. δεν ειναι και τοσο καθαρα σε μεσαιες κλπ αλλα ισως σου φανουν καλυτερα απο αυτα που εχεις. δεν ειναι ομως και για hd audio.

Δεν με ενδιαφερει ουτε μελλοντικα το HD audio. Οχι σε αυτο το σπιτι και δεν παιζει να φευγω απο αυτο για τουλαχιστον τα επομενα 2 χρονια. Για το bolt κομματι για δωσε μια παραδειγματικη λυση. Ακυρο το koda set-up. Βγαλε το εντελως απο τη λιστα.

Θα πρεπει λοιπον να αποφασισεις και να κανεις συμβιβασμους αναλογα με το ποσό που δινεις ή να ανεβασεις το κοστος. υπαρχει παντα και η λυση των μεταχειρισμενων να σκεφτεις .

Βγαζωντας το HD audio εξω και αφου τωρα ξερεις τι συνδεσεις διαθετει το καθε μηχανημα τι μπορουμε να κανουμε? Να πω τωρα επισης οτι δεν θα με νοιαξει αν εχει περισσοτερα καλωδια απο πισω στο επιπλο αφου ειδαμε οτι το θεμα μπορει να ανεβασει κατα πολυ το κοστος. Ας ειναι οσο το δυνατον απλη και ευκολη η συνδεση και αφου δουμε αυτο τοτε περναμε και σε ενα ζευγαρι ποιοτικα ηχεια (οπως τα m-audio studiovile AV40).

Δημοσ.

Τελικά θέλεις να συνδέσεις όλες τις συσκευές σου με τέτοιο τρόπο ώστε να ακούγονται ανά πάσα στιγμή από τα Z-2300 ή θέλεις να αγοράσεις έναν καινούριο σύστημα ήχου?

Φοβάμαι πως μπερδεύτηκα λίγο.

Δημοσ.
Τελικά θέλεις να συνδέσεις όλες τις συσκευές σου με τέτοιο τρόπο ώστε να ακούγονται ανά πάσα στιγμή από τα Z-2300 ή θέλεις να αγοράσεις έναν καινούριο σύστημα ήχου?

Φοβάμαι πως μπερδεύτηκα λίγο.

Το ειπαμε οτι αναγκαστικα θα περασω σε αλλο συστημα και θα πουλησω τα Ζ-2300. Δεν γινεται να τα χρησιμοποιησω σαν βασικα ηχεια.

Δημοσ.

Το πρόβλημα σου δηλαδή δεν είναι η συνδεσιμότητα, αλλά η απόδοση?

Για το πρώτο υπάρχει λύση και στην είπα παραπάνω. Απλά το επισημαίνω για να μην ξοδεύεσαι.

Δημοσ.

Το προβλημα μου ειναι κατα κυριο λογο η συνδεσιμοτητα και η "ολιγοποιηση" των καλωδιων. Αποδοση με τα Ζ-2300 δεν εχω κανενα προβλημα αλλα δεν γινεται να συνδεθουν σε ενισχυτη.

Δημοσ.

Γινετε? Κανει την ιδια δουλεια?

---------- Προσθήκη στις 22:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:18 ----------

Το εψαξα το θεμα με τον μικτη. Δυστυχως φιλε heat δεν γινεται. AV ενισχυτης ειναι μονοδρομος. Απο τη στιγμη που το HD audio δεν ειναι το ζητουμενο τοτε ο αρχικος yamaha ενισχυτης που μου προτεινατε ειναι μαλλον περα για περα αρκετος γιατι:

Α. Συνδεω το PS3 με optical

Β. Συνδεω το Wii με component

Γ. Συνδεω το PC μεσω καρτας ηχου με mini-jack + RCA εξοδο

Δ. Συνδεω την τηλεοραση πανω στον ενισχυτη με RCA επισης

Με αυτον τον τροπο ειμαστε καλυμενοι απο αποψη συνδεσεων σωστα? Απο εκει και περα για ηχεια τι διαλεγουμε? Για ριξτε μερικες ιδεες και προτεινετε τις καλυτερες επιλογες για ποιοτητα μεταξυ 150-180 ευρω.

Δημοσ.

Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί με μικτή δεν γίνεται?

Βάζεις στο κάθε κανάλι δύο RCA, δηλαδή Left και Right.

Θέλεις να βάλεις 4 συσκευές, οπότε θες έναν με τέσσερα κανάλια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...