Προς το περιεχόμενο

Υποπτες ιστοσελίδες στο ipconfig /displaydns (CMD)

PanosFF

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έμαθα πρόσφατα οτι το ιστορικό του ιντερνετ ακόμα και αν διαγραφεί απο τον φυλλομετρητή που χρησιμοποιούμε, μπορεί κάποιος να το δει απο το cmd, γράφοντας ipconfig /displaydns

Ετσι και γω το δοκίμασα για να δω... Και προς εκπληξή μου είδα οτι όχι μόνο δεν μου εμφάνισε καμία ιστοσελίδα απο αυτές που μπαίνω συχνά (πχ google, youtube, insomnia :mrgreen: κτλ) αλλά είχε μια λίστα με ύποπτες ιστοσελίδες που ούτε τις ξέρω και ποτέ μου δεν έχω μπει εγώ σε κάποια απο αυτές. Και όταν λέω υποπτες εννοώ του τύπου "download antivirus" που μόνο για virus σκέτο τις κόβω :lol:

Επισης έχει και κάτι άλλες που σαν πορνο σαιτ μου φαίνονται, αλλά όπως είπα δεν έχω ποτε μπει σε καμια απο αυτες, ουτε καν τις ξερω.

Το παράξενο είναι οτι είμαι αρκετά προσεκτικός στο ιντερνετ, σπάνια μπαίνω σε άγνωστες ιστοσελιδες απο αναζητησεις στο google. Και φυσικά έχω antivirus το avast ενημερωμενο και την τελευταια εκδοση του (την free). Εχω για firewall το ZoneAlarm και επίσης σχεδόν κάθε εβδομάδα ενημερώνω και σκανάρω τον σκληρό μου με τα γνωστα Spybot search and destroy kai Malwarebytes- antimalware!

Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να μου συμβαίνει?

Το ενδεχόμενο να έχω κάποιον ιο και να ανοιγει κρυφα τετοιες ιστοσελιδες, το απορύπτω, γιατί θα το είχα καταλάβει σίγουρα και επίσης όπως είπα και πριν είμαι καλά προστατευμένος.

Τι άλλο είναι πιθανό?

Επίσης για ποιο λόγο δεν εμφανίζει τις σελίδες που μπαίνω και εμφανιζει μόνο αυτές?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, κάθε βοήθεια και συμβουλή θα μου ήταν πολύτιμη!

---------- Προσθήκη στις 20:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:15 ----------

Σας δίνω και κάποια screen shoot απο το cmd για να δείτε και μόνοι σας τις σελίδες που μου εμφανίζει.

19357087.jpg

22916152.jpg

95260510.jpg

49252783.jpg

99193455.jpg

Δημοσ.

Η εντολή αυτή σου δείχνει τα domain που αναγράφονται στο hosts.ini του υπολογιστή σου. Αν είσαι τόσο προστατευμένος όσο λες, μάλλον κάποιο πρόγραμμα στέλνει όλες αυτές τις "περίεργες" σελίδες και πάλι στον υπολογιστή σου (άμα ανοίξεις το αρχείο, θα δεις ότι όλες δείχνουν στην 127.0.0.1) - ουσιαστικά μπλοκάρει οποιοδήποτε πρόγραμμα από το να επικοινωνήσει με αυτά τα domains...

Για το ιστορικό που λες το έχω διαβάσει κι εγώ κάπου, αλλά σίγουρα ήταν πολύ διαφορετικός ο τρόπος. Επίσης, νομίζω ότι είναι μόνο για τον IE :devil:

Δημοσ.

Δηλαδή μαλλον το avast ή το firewall μου εβαλε αυτη τη λιστα με τις περιεργες σελιδες ώστε να τις μπλοκαρει για την προστασία μου?

Αρα να μην ανησυχώ έτσι?

Και κατι τελευταίο, που βρίσκεται αυτο το αρχειο hosts.ini? εκανα αναζητηση αλλα δεν βρεθηκε τίποτα. Αυτο το νεο windows search ειναι μεγάλη αποτυχία.

Δημοσ.

c:\windows\system32\drivers\etc\

για να το κάνεις edit ,θέλει μεταφορά σε άλλο φάκελο , ανοίγεις κ σώζεις με notepad.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά, το άνοιξα το αρχειο με το σημειοματαριο και ειδα μια ατελειωτη λίστα με "απαγορευμενες" ιστοσελιδες τις οποιες οπως γραφει μεσα, τις προσθεσε το spybot search and destroy ώστε να ειναι μπλοκαρισμενες.

Το 127.0.0.1 απ'οτι καταλαβα είναι αυτο που μπλοκαρει τις σελιδες.

Τελικά άδικα ανησύχησα με τέτοιες προγραμματάρες που έχω :-D

Μαλλον λαθος θα ελεγε το σαιτ που διαβασα, οτι στο ipconfig /displaydns λεει το ιστορικο περιήγησης στο ιντερνετ :mad: Αχ αυτή η παραπληροφόρηση τι κανει :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...